-
- Konu Sahibi cansucummm18
- #61
Ya bana da yardım eder misiniz????
YGS den 340 puan ile tercih yapılacak (sıralama 182 BİN) bu YGS 3 puanı.
Liste şu şekilde:
1- Anadolu Üni. Açıköğretim Fak. SOSYAL HİZMET (bu yıl ilk defa açılıyormuş kontenjan 500 kişi)
2- Atatürk Üni. Açıköğretim Fak. SOSYAL HİZMET (kontenjan 2500 - geçen yılki puanı 316 puan YGS türü belli değil)
3- ?????
4- ????
bu ilk tercih gelebilir mi sizce, YGS sıralaması yazmıyor kılavuzda.
garanti olsun diye tercihlere başka açıköğretim ekleyeceğiz (4 yıllık olması lazım, atanabileceği ya da özelde iş sahası olan bölümler)
2 yıllık da olabilir ama kpss ataması "nispeten" iyi olan bölümler neler olabilir???????
Ya bana da yardım eder misiniz????
YGS den 340 puan ile tercih yapılacak (sıralama 182 BİN) bu YGS 3 puanı.
Liste şu şekilde:
1- Anadolu Üni. Açıköğretim Fak. SOSYAL HİZMET (bu yıl ilk defa açılıyormuş kontenjan 500 kişi)
2- Atatürk Üni. Açıköğretim Fak. SOSYAL HİZMET (kontenjan 2500 - geçen yılki puanı 316 puan YGS türü belli değil)
3- ?????
4- ????
bu ilk tercih gelebilir mi sizce, YGS sıralaması yazmıyor kılavuzda.
garanti olsun diye tercihlere başka açıköğretim ekleyeceğiz (4 yıllık olması lazım, atanabileceği ya da özelde iş sahası olan bölümler)
2 yıllık da olabilir ama kpss ataması "nispeten" iyi olan bölümler neler olabilir???????
haklısınız... teşekkürler :)Atama sorunu olmayan bölüm kalmadi ki güzelim.. Gerci ben de ayni kafayla atamasi su an türkiye de en iyi olan bölümü yazmıştım. Tmydim
iç mimarlık diyorum hem rahat olursun hem de cidden çok para kazanırsın kendini geliştirmen ve çevrenin olması gerek onu da halledersin zatenBiliyorsunuz dün lys sonuçları açıklandı ve tercih zamanı yaklaşıyor. Benim şuan aklımda belirgin bişey yok. O yüzden sizden çok acilll aşağıdaki meslekler ile ilgili bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevenrim. Şimdiden teşekkürler...
- Moleküler Biyoloji ve Genetik
- Endüstri Mühendisliği
- Gıda Mühendisliği
- Matematik Öğretmenliği
- İç Mimarlık
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
maalesef öyle..Gece gece KK'da gerçekten içim karardı. Her kafadan bir ses. Ülkede okunacak bölüm bırakmamışlar. Napacak bu gençler? Alıp başımı gidesim geldi.
puan olarak daha düşük ya ondandır benceNiye mimarlık değil iç mimarlık?
mimar iç mimarın işini yapabilir yeterli eğitimden geçerse ama bir iç mimar mimarınkini yapamaz
yani tabiki iç mimarlık mezunu daha hakimdir ama neden bunu dedim mimarlığın alanı geniş..seçeneği bol..
evet gazi için diyorum...ankara ve izmir deki üniler geliyorsa kesin metalurji oku.
özellikle ankarada oku bence. ankarada derken odtü olmuyordur herhalde ama hacettepe, gazi yi falan diyorsun di mi?
tabi bir odtü, itü kadar iyi değiller ama mezun olur olmaz odtü de yüksek lisans a başlar kendini geliştirirsen iyi yerlerde iş imkanları da çıkabilir. kısmet biraz bu işler ama yabancı dil öğrenir. işini seversen iyi yerlere gelinme şansı var.
ayrıca şantiyeyle falan da bir ilgisi yok. fabrikada çalışacaksın. ama mühendisler çoğunluk ofiste çalışırlar. arada üretime iner bakarlar. yapabilirsin yani.
yetenek konusunda düşüncelerim var. çok yeteksiz çizimleri çok kötü olan biri olmasam da çok da yetenekli olduğumu düşünmüyorum.Ic mimarlik tercih ederdim.(resim ogretmeniyim)ama ben olsam.soyleki bu sensin.hep derim meslek sizi bi yere getirmez hakim degilseniz.
Hakimseniz meslegi siz goturursunuz...
Neyi yapabileceginize inaniyorsaniz orayi tercih edin
ben matematik öğretmeniyim.SAKIN YAZMABiliyorsunuz dün lys sonuçları açıklandı ve tercih zamanı yaklaşıyor. Benim şuan aklımda belirgin bişey yok. O yüzden sizden çok acilll aşağıdaki meslekler ile ilgili bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevenrim. Şimdiden teşekkürler...
- Moleküler Biyoloji ve Genetik
- Endüstri Mühendisliği
- Gıda Mühendisliği
- Matematik Öğretmenliği
- İç Mimarlık
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
çok güzel bilgiler verdiniz teşekkürler :)...peki hangi üniden mezun olduğun önemli mi mühendislikler için ???Öğretmenlik severek yapılması gereken bir meslek. Ayrıca sonra atama sıkıntısı falan var. Gerçekten bu işe gönül vermeyenler için atamayla, çocuklarla falan uğraşmak çok zor. Ayrıca özel ders verirsin diyenler olmuş ama artık sayısal mezunu herkes zaten matematikten özel ders veriyor. Üstelik daha uygun ücretler istedikleri için de bir çok aile tarafından tercih ediliyorlar. Eğer gönlünde öğrenmen olma sevdası yoksa tercih etmemeni öneririm.
Endüstri mühendisliği yazdıkların arasında en güzeli bence. Ben çok istemiştim ama okumak için yaşadığım yerden başka bir şehre gidemediğim ve şehrimde de puanlar tavan olduğu için okuyamamıştım. Üretim planlama, lojistik gibi masa başı kısımlarda çok rahat çalışabilirsin. Genelde de iş bulma sıkıntısı çekmezler. Ama alanı geniş olduğu için kendini büyük ihtimal bir konuda uzmanlaştırman gerekecek.
Metalurji ve malzeme mühendisliğinin bana kalırsa oldukça önü açık, zaten yavaş yavaş tanınmaya başladı. Eskiden metalurji mühendislerine ait işler için bile iş ilanlarında makine mühendisi falan arıyorlardı ama bu durum artık kırılıyor. Yalnız üretim kısmı bayağı ağır olduğu için fabrikaların çoğu üretimde kadın çalıştırmazlar. Çünkü buralarda kullanılan fırınların sıcaklığı falan yeri geldiğinde 1500 dereceleri geçer. Ama satış, arge, kalite güvence gibi daha temiz kısımlarda ise kadın çalışanları sıklıkla tercih ederler. Gerek demir, çelik, alüminyum gibi metallerin üretimini kapsayan metalurji kısmı, gerekse cam, seramik, polimer gibi malzemelerin üretimini kapsayan malzeme kısmı hayatımızın her alanında var olduğu için bu mesleğin öleceğini düşünmüyorum. Bugün elini attığın hemen hemen her şeyde bu saydığım şeyler kullanılmakta zaten.
Gıda mühendisliği yukarıdaki diğer iki mühendisliğe göre iş alanı daha dar olan bir meslek o açıdan ben olsam öncelikli olarak düşünmezdim. Ama çalışma koşulları falan daha sterildir. Yani metalurjiyle kıyaslarsan, bir gıda fabrikasında üretimde de çalışabilirsin çünkü çok ağır koşulları yok. Gıda mühendisi iki arkadaşım var ama daha yeni mezun oldular o yüzden iş bulma durumları hakkında yorum yapamıyorum şu an :) Ayrıca endüstri ve metalurji mühendisliklerinde bir fabrikada çalışma dışında çok fazla şansın yok ama gıda mühendisliğinde restoranlarda, otellerde falan da çalışabilirsin. Bu da bana göre bu mesleğin artısı sayılabilir. Çünkü fabrikalar genelde şehrin uç kısımlarında oluyor ve çoğu insan çalışmak için düzenini değiştirmek zorunda kalıyor. Ama restoranlar, oteller falan şehrin göbeğinde. Daha rahat çalışma şartların olabilir o yüzden.
İç mimarlıkla moleküler biyoloji ve genetik hakkında yorum yapmıyorum çünkü çok bir bilgim yok, seni yanlış yönlendirmek istemem. Biraz uzun yazmışım ama umarım işine yarar canım. Ayrıca başka sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin
teşekkürler :)Hiç anlamam ama BDV deki her şeye yorum yapıyorum buna yapmazsam çatlarım
sana da hayırlı olsun
diyeyim bari Allah yolunu açık etsin sizin gibi gençleri görmek ne güzel
teşekkürler :)öğretmenliğin artık sadece adı var kardeşim... dikkatli karar ver. atamalarda neyin nolacagı belli olmuyor. her yıl yeni düzenlemeler geliyor.. ben de öğretmenim ama kardeşime bile tavsiye etmedim o da tercih yapacak. şu an ne varsa saglık sektöründe var. mimarlık da çok iyi bölüm kazancı da iyi. gıda mühendisliğinin de önü açık.diğerleri hakkında fikrim yok. şimdiden başarılar Allah yolunu açık etsinha birde sosyal hizmetler bölümünün de önü çok açık bilgin olsun
özelde çalışmak veya özel ders vermek zor mu ?ben matematik öğretmeniyim.SAKIN YAZMA
ya aöf için bu puan çok fazla değil mi?
bende aöf sosyal hizmetler istiyorum...ama lisans olarak sadece atatürk üniverstesinde var diye biliyorum bende dün araştırdım
bilmiyorum ki liseden mezun olalı çoook oldu ve puan sisteminden hiç anlamıyorum.
puan eşimin, eşim çalışıyor zaten bi yerde
üniversite mezunu olup kpss ye girmek ve atanmak istiyor.
anadolu üni de 4 yıllık sosyal hizmet açılıyor bu sene ilk defa
kılavuzda da var bak istersen cnm tekrar
yok ben devlette çalışıyorum.özel sektöre hiç girmedim.artık meb de hem kpss şaibeli hem de okullar kötü.değmezözelde çalışmak veya özel ders vermek zor mu ?
ama 500 kişi çoook azmış ya hemen dolar..peki nezaman kayıtlar?