Meslek/bölüm önerisi

aslında dile yeteneğim var öğrenmeye istekliyimdir yeni diller kesfetmek hoşuma gidiyor tercümanlık da düşünüyorum ama iş bulma sıkıntısı olurmu bilmiyorum.
Dilde istekde önemli birde kapmak en önemlisi bana göre İngilizce ,Rusçayı konuşarak ögrendim kurs filanda gitmedim kapasite meselesi

Yorumlardan anladığım kadarıyla mühendislik düşünmezsiniz sayısalınızdan dolayı. Çizimim iyi diyorsanız mimarlığı önerebilirim çok ağır bir sayısalı yoktur ya da güzel sanatlara yönelebilirsiniz ama güzel sanatları da okuyacaksanız akademisyen olarak yola devam edin bence. Bir yandan büro yönetimi mezunuyum diyorsunuz aslında o yüzden alanınıza yakın bir bölüm önermek isterdim ama bilemiyorum şuan.Birde çok ütopik olmasın ama ben hırslıyım yapabilirim derseniz hukuk okuyun, bence önü her daim açık ve sevebileceğiniz bir meslek.

Yorumlardan anladığım kadarıyla mühendislik düşünmezsiniz sayısalınızdan dolayı. Çizimim iyi diyorsanız mimarlığı önerebilirim çok ağır bir sayısalı yoktur ya da güzel sanatlara yönelebilirsiniz ama güzel sanatları da okuyacaksanız akademisyen olarak yola devam edin bence. Bir yandan büro yönetimi mezunuyum diyorsunuz aslında o yüzden alanınıza yakın bir bölüm önermek isterdim ama bilemiyorum şuan.Birde çok ütopik olmasın ama ben hırslıyım yapabilirim derseniz hukuk okuyun, bence önü her daim açık ve sevebileceğiniz bir meslek.

önerinizi dikkate alıcam sağolun
Arkadaşa sormuşsunuz dil için öğretmenlik mi tercümanlık mı atılgan ve uzun süre çalışabilirsiniz tercümanlık çünkü bazen eve gitmeniz 1 ayı bulur yoğun tempolu bir iş benim sektörüm tercümanlık ile iç içe ama tercüman değilim öyle olduğu halde yazın sabah 05.00 uyanıyorum akşam 22.00 evde oluyorum haftanın 7 günü ,bayram ,yılbaşı özel günün asla olmaz cenazen bile olsa ertesi gün devam öğretmenlik biraz daha rahat geniş değerlerdir herşeyi sık ele doku dediğim gibi tercümanlık düşünüyorsanız Slovakça ,Çince ,Korece öğretmenlik için sadece İngilizce tercih edersiniz

ben biraz rahatıma düşkün olduğumdan öğretmenliği düşünüyüm o halde :) cok sağolun bilgilendirdiğiniz için

Yurt disinda yasiyorum sekiz seneden sonra bende egitimime basladim ,online der aliyorum yabanci dilim ingilizce,bende dil gelisimimi tamamlayinca ne okusam diye dusunuyorum biraz arastirmada yaptim.Anladigim kadariyla tip, ve bolumleri okuyan acikta kalmiyor,ikincisi ingilizce bir dunya dili eger seviyorsaniz yogunlasin,ingilizce ogretmenligi ,tercumanlik,turizm hatta havaalanlarindda calisman imkanin var...baba tarfindan bir akrabam Istanbulda Ataturk havalimaninda ingilizce bildigi icin (mevkisini ucaklarin inis ve kalkis zamanlarini denetlenme) sekiz sekiz sene once 4000 maas aliyordu simdi minimum 6000 rahata aliyordur bence iyi para...ikincisi bilgisayar,software,yazilimlar bu meslek bolumleri revasta devir iletisim devri...psikolog/diyetisyenlik te iyi meslekler...birde ogretmenlik yapabilecek ozellikteysen ozellikle ozel egitim ogretmenligini tavsiye edebilirim

Öneriler süper
Online dersi nerden aldığınızı bana mesaj atabilir misiniz

bu olabilir ama sizce tercümanlık mı öğretmenlik mi daha avantajlıdır ?

Bence öğretmenlik daha avantajlı. Tercümanların hakkı çok gasp ediliyor, herkes tercümana yaptırmıyor işlerini iki hello i'm bilmemkim diyebilen kendini çevirmen zannediyor ve tercümanların hakkı olandan çok çok daha düşük fiyatlara iş yapmaya çalışıyorlar bu da asıl tercümanların fiyatını ve talebini düşürüyor.

Öneriler süper
Online dersi nerden aldığınızı bana mesaj atabilir misiniz
Ben Kanada da yasiyorum ozel bir kolejde egitim aliyorum, kolej ozel ama devletin verdigi bir program aslinda full time part time zamanli okulda egitimde alabiliyorum ama cocuklarim oldugu icin boylesi daha kolay benim icin...belirli gunler de skype gibi bir proglamla ogretmene baglaniyoruz birde ev odevlerimiz oluyor,testlerimizde online toplamda sanirim 16 haftalik bir program suan 8. Haftam

aslında dile yeteneğim var öğrenmeye istekliyimdir yeni diller kesfetmek hoşuma gidiyor tercümanlık da düşünüyorum ama iş bulma sıkıntısı olurmu bilmiyorum.
Benim de dile yeteneğim olduğu için lisans düzeyinde turizm eğitimi alıyorum mesela. Türkiye'deki şartlar gerçekten ağır olsa da her işin zorlukları var, bence güzel bir sektör.

öğretmenlik okuma da

ben universitedeyken arkadsim optisyenlik bolumune kafayi takmisti. sanirim tıpkı eczaneler gibi gözlükcu açmak icin de bu diplomaya ihtiyac varmis hem de 2 yillik bölüm. bi arastirabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…