- 25 Ekim 2017
- 14
- 21
- 30
-
- Konu Sahibi scaleswoman010
sayısalım iyi değildir yapabileceğimi sanmıyorum
bir arastırayım bu bölümü öneriniz için sağolundogalgaz muhendisliginin iyi parasi var ayda 6 veya 6 bucuk olmasi lazim ..
tabi mezun olunca hemen ise girebilirmisin bilmiyom
Valla şu an ekmek aslanın midesinde.sayısalım iyi değildir
aslında dile yeteneğim var öğrenmeye istekliyimdir yeni diller kesfetmek hoşuma gidiyor tercümanlık da düşünüyorum ama iş bulma sıkıntısı olurmu bilmiyorum.Yetenekleriniz, kişilik özellikleriniz.. Bunları bilseydim öneride bulunabilirdim :)
Bilemediğim için üstteki arkadaş gibi tıp diyorum :)
aslında dile yeteneğim var öğrenmeye istekliyimdir yeni diller kesfetmek hoşuma gidiyor tercümanlık da düşünüyorum ama iş bulma sıkıntısı olurmu bilmiyorum.
haklısınız tıp düşünebilirdim ama dediğim gibi cok çalışmak gerekir. Kazanınca yine aynı şekilde bitirmek 6 sene çok uzunValla şu an ekmek aslanın midesinde.
Tıp dışında bitirince garanti iyi maaşlı iş yok.
Ne bölüm olursa olsun bitirince kolay iş bulunmuyor. Torpil varsa o durum başka.
Ataması bol olan sınıf öğretmenliği ve din kültürü öğretmenliği var ama mezun olduğun zaman bir bakmışsın her şey tersine dönmüş. Belli olmuyor. Ayrıca öğretmenliğin şartları şimdi çok ağır, genellikle doğuya atanıyorsun 6 sene zorunlu kalıyorsun. KPSS ve mülakatı geçersen o da.
Bazı mühendislikler iyi ama sayısalcı değilmişsin.
İktisat ve benzeri bölümler okusan yine KPSS süreci bekliyor seni yoksa özel sektörde denersin şansını.
Her şey okurken ve bitirdikten sonraki çabana bağlı anlayacağın.
büro yönetimi mezunuyum. 4 yıllık bir bölüm düşünüyorum.Dil öğrenmeyi çizim yapmayı seviyorumÖnlisans hangi bolumu okudunuz. Lise de ne çıkışliydiniz. Tekrar okumak istediğiniz bölüm 2 yıllık mi 4 yillik mi. Yanı o kadar çok bolum var ki önü açık olan. çok ucu açık bir soru sormuşsunuz. Bir de sizin yeteneğiniz ve istekleriniz ne. Istek derken sonrasında kolay para kazanma istegi ve iş sıkıntısı olmamasindan bahsetmiyorum. Ben kendi okuduğum alanı çok severek okudum hala okuyorum doktora yapıyorum ve mesleğim de bu. Ama mesela asla işletme okuyamazdim sayisal zekam iyi degil cunku. Her insan her bolumu okuyamaz demek istediğim. Hangi bolumu okuyabileceginize sizin karar vermeniz lazım. Siz ne tür bir alan istediğinizi belirtirseniz belki daha net cevaplar alabilirsiniz.
bu olabilir ama sizce tercümanlık mı öğretmenlik mi daha avantajlıdır ?İngilizce öğretmenliği düşünebilirsiniz, tam olarak bilgim yok ama her durumda revaçtalar. Okullardan tutun, YDS TOEFL IELTS kurslarına kadar eğitmen olarak çalışabilirsiniz.
Tercümanlık hangi dil olduğuna bağlı Çince ,Korece ,Slovakça sıkıntı olan diller yani onları seçin İngilizce ,Rusça ,Almanca,Arapça sakın tercih etmeyinbu olabilir ama sizce tercümanlık mı öğretmenlik mi daha avantajlıdır ?
düşünücem sağolun :)Çizim yapmayı seviyorsanız güzel sanatlar düşünebilirsiniz. Araştırmayı, öğrenciliği seviyorsanız, ki anladığım kadarıyla öyle, dile yatkinliginiz varsa akademisyenlik düşünebilirsiniz.