Mesafemi nasıl koymalıyım

yok büyütmüyorsunuz insani bir durum ama bence siz beyninize fazla yükleniyorsunuz bu konuda bu kadar düşünmeyin yani kestirip atın içinizde bunu artık
Geziye gitme kararı almıştık, bilet alacağız işte yine olumsuz düşüncelere başladı gidemeyeceğiz tarzında felan ben de sen bilirsin dedim. Kendim tek gideceğim galiba

Yani ben açıkçası yakınmıyorum. Çalıştığımız yerde birisi süslenip geldiğinde işte koca bulmaya geliyor diyor mesela. Sen de süslen diyorum mesela ben buraya çalışmaya geliyorum diyor. Ne bileyim aslında seviyordum ama artık kendimi onu bir şeylere ikna etmeye çalışırken ya da kendimi beğenmez buluyorum
Su tarz davranan birisi ağır erkek düşkünüdür. Ama elde edebilecek potansiyeli olmadığı için başka kadınları koca aramaya geldi diye bokluyordur. Muhtemelen aurasiz ezik buzuk giyinmeyi bilmeyen bir tip . Söyledikleri dizinde zihnimizde gerçeklik olmasın . İş vakti yoğunluk yaratip ondan uzaklaşın mesai saati dışında da gorusmemek için bahaneler bulun .

Geziye gitme kararı almıştık, bilet alacağız işte yine olumsuz düşüncelere başladı gidemeyeceğiz tarzında felan ben de sen bilirsin dedim. Kendim tek gideceğim galiba
sizi bilmiyorum ben tek takılmaktan hoşlanıyorum bence tek gidin kesinlikle zehir olacak yoksa. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum doğa yürüyüşü falan seviyorsanız o tarz gruplar var kalabalık gidebileceğiniz. Ben orada tanışıp kendi imkanlarıyla gezi düzenleyen ufak bir ekiple katıldım çok zevkliydi toplu taşıma ile gittik. sanırım Facebook instagram üzerinden bulabiliyorsunuz

sizi bilmiyorum ben tek takılmaktan hoşlanıyorum bence tek gidin kesinlikle zehir olacak yoksa. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum doğa yürüyüşü falan seviyorsanız o tarz gruplar var kalabalık gidebileceğiniz. Ben orada tanışıp kendi imkanlarıyla gezi düzenleyen ufak bir ekiple katıldım çok zevkliydi toplu taşıma ile gittik. sanırım Facebook instagram üzerinden bulabiliyorsunuz
Geliyor bu arkadaşım da geziye kendim eğlenmeye bakacağım artık.

Valla bunun bir değişiği ben de vardı. O daha kötü kendisini övüp bir konuda sen yapamazsın falan derdi. Önce sınır çizdim. Baktım her görüştüğümde kötü oluyorum. Artık hiç görüşmüyorum. Kafamın almadığı beni negatife çeken herkese mesafeliyim. Hayat yeterince zor ve dünyadaki tek insan o değil. Yol verin gitsin.

Valla bunun bir değişiği ben de vardı. O daha kötü kendisini övüp bir konuda sen yapamazsın falan derdi. Önce sınır çizdim. Baktım her görüştüğümde kötü oluyorum. Artık hiç görüşmüyorum. Kafamın almadığı beni negatife çeken herkese mesafeliyim. Hayat yeterince zor ve dünyadaki tek insan o değil. Yol verin gitsin.
Ne gıcıkmış ya sizin arkadaşınız iyi yapmışssınız

Su tarz davranan birisi ağır erkek düşkünüdür. Ama elde edebilecek potansiyeli olmadığı için başka kadınları koca aramaya geldi diye bokluyordur. Muhtemelen aurasiz ezik buzuk giyinmeyi bilmeyen bir tip . Söyledikleri dizinde zihnimizde gerçeklik olmasın . İş vakti yoğunluk yaratip ondan uzaklaşın mesai saati dışında da gorusmemek için bahaneler bulun .
Öyle yapacağım artık

Kendine bakmak ne zaman koca bulmak oluyor anlamadım, yani şunun rahatına bak biz sürünüyoruz tarzı cümleler enerji düşürüyor.

Enerji emici birisi. Konuşmak istediği zaman konuşmaları kısa kesin. Telefondan hiç irtibata geçmeyin, uzaklaşın. Hareketlerinizden zamanlar anlar belki. En son "neden soğuk yapıyorsun bir şey mi oldu ?" diye sorarsa "konuşmaların bazen canımı sıkıyor hep negatif şeylerden bahsediyorsun bu beni rahatsız ediyor güzel şeyler duymaya ihtiyacım var." Diyebilirsiniz nazikçe.
Olumlu konuşalım öyle deme diyorum. Dün mesela yaşımız çok ilerledi 29 yaşındayız ben de ne var bunda dedim. İşte çocuğumuz nasıl olacak erken menopoza giriliyor artık felan dedi. Ben de ben yumurtalarıma güveniyorum ben doğururum dedim 😅yaşım çok genç dedim. Gerçekten aynı işte olmasak konuşmam galiba.

Bu tipler kendiyle seni bir tutuyor. Daha doğrusu sana bakarak " bu da benim gibi evlenmedi. Bu da benim gibi araba kullanıyor" İç rahatlatıyor. Tüm çöpünü de sana döküyor. Asıl şenlik onun isteyip senin elde ettiğin ya da başardığın bir durum olduğunda başlar. Seni dibe çekmek için elinden ne geliyorsa yapmaya başlayacak. Yani öyle göründükleri kadar masum bir tip değil. Çok kıskanç yahu görmüyo musun?
Mesafe koymak tek çare. Her aradığında açma, buluşma, hep bir bahanen olsun. Aynı iş yerinde olmasanız direkt engelle derdim fakat bu defa iş yerinde huzur bırakmaz.
Evet aslında kendi yapamadığını beni de katarak kendini bir nevi rahatlatıyor o sıradada beni enerji olarak düşürüyor, başkalarıyla karşılaştırarak enerji olarak ben kendimi yetersiz olarak görmeye başlıyorum.

Herkesi kendi gibi sanmak diye bir hastalık var eskiden ben de muzdariptim. Hani şöyle olsa örnek olsun diye söylüyorum " Ayşe çok kilo vermiş bize bak bir de yedikçe yiyoruz" diyip kahkaha patlatıp "hadi tatlı söyleyelim süzüldük" diye espiri yapsa, tamam arkadaş iyi niyetli derim. Ama bir kişi sürekli başkalarından hasetle kıyaslamalar yapıp, kendine haklısın diyecek, kendisini " bu da benim gibi" diye rahatlatacak, sürekli enerji vampiri gibi dolanıyorsa, birine hayırlı olsun, güle güle kullan cümlelerini kurmayıp nasıl aşağı çeksem diye ezikleniyorsa, net siz güzel bir şeye kavuşursanız saçma bir sebepten olay çıkarır. Çok yaşadım bu durumu malesef.
Şimdi başkası şunu yapıyor biz böyle kaldık deyince gerçekten sinir oluyorum. Yani ben öyle kalmadım. Şuna bak şöyle rahat ediyor deyip beni de mutsuz etmesi gıcık ediyor.

Evet öyle bir aurası yok giyinen insan koca aramaya mı geliyor ben çok süslüyüm kesin bana da arkamdan diyordur.

Kızlar burda bahsettim bir arkadaşım var , genelde başkalarından söz ediyor yani şöyle herkes evlendi biz evde kaldık, biz burda kaldık ne bileyim böyle şuna bak çok rahat tarzı vb cümleleri var . Herkes geziyor tozuyor, biz böyleyiz deyip benim enerjimi çekiyor halbuki ben kendi bahsettiği gibi birisi değilim. Ama onunla zaman geçirmekten dolayı kendimi kötü hissediyorum . Nasıl mesafe koymalıyım çok buluşmuyorum eskisi gibi ama aynı iş yerindeyiz seviyordum ama artık soğudum.
Zamanla oturacak o mesafe birden kestirip atamıyor insan.
Benim de öyle bir arkadaşım vardı, başlarda onunla zaman geçirmekten keyif aldığım.
Ama sonradan fark ettim ki enerjimi emiyor, resmen dibe çekiyor beni.
Aramamaya, aramalarına mesafe koymaya başladım.
Aramıyorsa aramıyorum, sormuyorsa sormuyorum gibi.

İş yerinde ortak bir şeyler yapıyor musunuz?
Mesela birlikte yemek yemek, birlikte mola vermek, birlikte kahve içmek gibi?
Bunlara mesafe koymaya başlarsanız zaten anlayacaktır.
Onunla değil, bir başka arkadaşınız ile program yapın (kahve içmek, öğle yemeğine çıkmak gibi).
Sorarsa da bugün bu arkadaşım ile birlikte sohbet edip bir şeyler yapmak istedim dersiniz.

O bir şey yapmak için taleple geldiğinde bir şeyler uydurun.
Müsait olmadığınızı belirtin, zamanla anlar zaten, anlamıyorsa da problemi vardır.

Kızlar burda bahsettim bir arkadaşım var , genelde başkalarından söz ediyor yani şöyle herkes evlendi biz evde kaldık, biz burda kaldık ne bileyim böyle şuna bak çok rahat tarzı vb cümleleri var . Herkes geziyor tozuyor, biz böyleyiz deyip benim enerjimi çekiyor halbuki ben kendi bahsettiği gibi birisi değilim. Ama onunla zaman geçirmekten dolayı kendimi kötü hissediyorum . Nasıl mesafe koymalıyım çok buluşmuyorum eskisi gibi ama aynı iş yerindeyiz seviyordum ama artık soğudum.
Ben direk yüzüne söylerim :) enerjimi çekme, ben halimden memnunum de geç ;) şikayet ediyorsan da kendince çözüm bul bana yansıtma de..
zaten yeterince toksik bir gündemde yaşıyoruz bir de çevremizdekilerin kötü enerjisiyle uğraşmayalım değil mi ?
Ben niye bu kadsr yükseldiysem😂

Zamanla oturacak o mesafe birden kestirip atamıyor insan.
Benim de öyle bir arkadaşım vardı, başlarda onunla zaman geçirmekten keyif aldığım.
Ama sonradan fark ettim ki enerjimi emiyor, resmen dibe çekiyor beni.
Aramamaya, aramalarına mesafe koymaya başladım.
Aramıyorsa aramıyorum, sormuyorsa sormuyorum gibi.

İş yerinde ortak bir şeyler yapıyor musunuz?
Mesela birlikte yemek yemek, birlikte mola vermek, birlikte kahve içmek gibi?
Bunlara mesafe koymaya başlarsanız zaten anlayacaktır.
Onunla değil, bir başka arkadaşınız ile program yapın (kahve içmek, öğle yemeğine çıkmak gibi).
Sorarsa da bugün bu arkadaşım ile birlikte sohbet edip bir şeyler yapmak istedim dersiniz.

O bir şey yapmak için taleple geldiğinde bir şeyler uydurun.
Müsait olmadığınızı belirtin, zamanla anlar zaten, anlamıyorsa da problemi vardır.
Evet aynı iş yerindeyiz birden mesafe köy olmuyor dediğiniz gibi zamanla koymam gerekecek.

Ben direk yüzüne söylerim :) enerjimi çekme, ben halimden memnunum de geç ;) şikayet ediyorsan da kendince çözüm bul bana yansıtma de..
zaten yeterince toksik bir gündemde yaşıyoruz bir de çevremizdekilerin kötü enerjisiyle uğraşmayalım değil mi ?
Ben niye bu kadsr yükseldiysem😂
Diyorum enerjim düşüyor sus kız diye ama işte ben de bazen acaba mı diyorum
Haklısınız çünkü sinir edici bir durum😀

Arkadaşsınız normal bir sohbet esnasında başladı mı bu tür soylemlere direk ses tonunuzu değiştirmeden söyleyin. Benim böyle bir arkadasim vardı sizin gibi bir süre sonra benim enerjimi dusurdugunu fark ettim. Fark ettiğimde daha çok batmaya başladı bu durum sonunda farklı bir sebep olduda yollarımız ayrıldı kurtuldum. Hep şunu sorup durdum kendime nasıl ve niye vaktinde görmemişim bu durumu.

Bu tipler sizi de aşağı çekiyor. Karşısındaki insanı kendinden daha üstün görürken sizi de yanıba çekiyor gibi. Uzun vaadede tahammül etmek zor. Muhabbeti çok uzun tutmayın, gerektiğinde konuşun ve dışarda buluşmayın. O da bir süre sonra anlar, dengeyi bulursunuz

Back
X