• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesafemi nasıl koymalıyım

Ben öğretmenim.Geçen yıl ücretli öğretmenlik yapan biri vardı çalıştığım okulda. Kız okula yeni gelmiş bir samimiyetimiz de yok.Kendisi bekar ve tahminim 40 lı yaşlarında.Bana şey dedi:Sen kurtarmışsın kendini evde kalmaktan darısı başıma dedi şok olmuştum.Ne münasebet dedim hocam ben evde kalmamıştım kendi adınıza konuşun dedim.İletişimi direk kestim.Hiç tahammülüm yoktur cahil insanlara.
Ben evlenip ayrıldım bir yıl olmadı tekrar mı evleneyim anlamıyorum

Aynı işyerindeyiz aslında yakındık ama ben kendimle ilgili sorunlarımdan fark edemiyordum ama şimdi gözlemleyince sürekli enerjimi düşürdüğünü fark ettim .
Ben öğretmenim.Geçen yıl ücretli öğretmenlik yapan biri vardı çalıştığım okulda. Kız okula yeni gelmiş bir samimiyetimiz de yok.Kendisi bekar ve tahminim 40 lı yaşlarında.Bana şey dedi:Sen kurtarmışsın kendini evde kalmaktan darısı başıma dedi şok olmuştum.Ne münasebet dedim hocam ben evde kalmamıştım kendi adınıza konuşun dedim.İletişimi direk kestim.Hiç tahammülüm yoktur cahil insanlara.

Mesela arabası var Manuel otomotik almak istiyor her ay 40 bin liralık altın alıyor, kenara koyuyor param yok borcum var diye geziyor oysa ben araba kredisini bitirdim biraz borcum var ama onun gibi ahlanmıyorum.

Kızlar burda bahsettim bir arkadaşım var , genelde başkalarından söz ediyor yani şöyle herkes evlendi biz evde kaldık, biz burda kaldık ne bileyim böyle şuna bak çok rahat tarzı vb cümleleri var . Herkes geziyor tozuyor, biz böyleyiz deyip benim enerjimi çekiyor halbuki ben kendi bahsettiği gibi birisi değilim. Ama onunla zaman geçirmekten dolayı kendimi kötü hissediyorum . Nasıl mesafe koymalıyım çok buluşmuyorum eskisi gibi ama aynı iş yerindeyiz seviyordum ama artık soğudum.
Enerji emici birisi. Konuşmak istediği zaman konuşmaları kısa kesin. Telefondan hiç irtibata geçmeyin, uzaklaşın. Hareketlerinizden zamanlar anlar belki. En son "neden soğuk yapıyorsun bir şey mi oldu ?" diye sorarsa "konuşmaların bazen canımı sıkıyor hep negatif şeylerden bahsediyorsun bu beni rahatsız ediyor güzel şeyler duymaya ihtiyacım var." Diyebilirsiniz nazikçe.

Tek konu evlilik değil ki kimseyle de görüşmüyor çok uzak birisi evliliğe . Birisi süslense birisine süsleniyor, şuna bak arabayı nasıl sürüyor biz kaldık böyle
Hersey ama hersey icin negatif konusuyorsa bosverin o zaman onu az takilmaya baslayin Ve bozun onu belki akli basina gelir.

Nasıl yani ayy ne saçma insanlar

Kadınların "evde kaldık" cümlesini hâlâ kullanıyor olmalarına şaşırıyorum.

Enerji emici birisi. Konuşmak istediği zaman konuşmaları kısa kesin. Telefondan hiç irtibata geçmeyin, uzaklaşın. Hareketlerinizden zamanlar anlar belki. En son "neden soğuk yapıyorsun bir şey mi oldu ?" diye sorarsa "konuşmaların bazen canımı sıkıyor hep negatif şeylerden bahsediyorsun bu beni rahatsız ediyor güzel şeyler duymaya ihtiyacım var." Diyebilirsiniz nazikçe.
Eskiden fark etmiyordum kalabalık takılıyorduk şimdi ikimiz kaldık, güzel bir şey söylesem ama şöyle ama böyle deyip hevesimi kaçırıyor. Sonra sen yaparsın tarzı şeyler diyor.

Eskiden fark etmiyordum kalabalık takılıyorduk şimdi ikimiz kaldık, güzel bir şey söylesem ama şöyle ama böyle deyip hevesimi kaçırıyor. Sonra sen yaparsın tarzı şeyler diyor.
Hiçbir şeyden memnun olmayan, devamlı şikayet eden, güzel şeylerde bile mutsuzluk arayan insanlar hiç çekilmez gerçekten. Bu tarz kişiler mutsuzluk ve toksiklik ile beslenirler. Mutlu bir şey duymak, görmek, yaşamak onlar için bir panik sebebidir.

Okulda nişanlısı olan kız var mesela, nişanlısı getirip götürüyor , x e bak hayat ona güzel bize bak biz de arabayla uğraşıyoruz diyor. Hayata bakış açısı galiba o. Arabayı çok iyi süzemiyor şuna bak nasıl sürüyor bize bak bir de diyor artık tahammül edemiyorum. Kendi enerjisi, güveni yok beni de düşürüyor.
şükretsin haline bu ulkede kadin olup kendi arabasini alamayan, hayalini bile kuramayan, onunla ayni bölümü okudugu halde mesleğini yapamayan nice insan varken yine ozenecek seyler buluyorlar. hic degismez. dunyayi ver böylesine "saturnun ne guzel haresi var, bizde yok" der

şükretsin haline bu ulkede kadin olup kendi arabasini alamayan, hayalini bile kuramayan, onunla ayni bölümü okudugu halde mesleğini yapamayan nice insan varken yine ozenecek seyler buluyorlar. hic degismez. dunyayi ver böylesine "saturnun ne guzel haresi var, bizde yok" der
Kesinlikle şuan birikimi iyi otomotik araba alabilir 4 . yılı ama hiç şükretmiyor. Gözü hep dışarda artık sinir olmaya başladım.

benim böyle bir arkadaşım vardı yakın bir zaman önce arkadaşlığımız bitti. şöyle söyleyeyim; hayatınız gerekirse mükemmel gitsin hiçbir sorununuz olmasın ama bu tarz tipler sizin moodunuzu düşürür keyfinizi kaçırır, bir şeye heveslendiğiniz an sömürür. hiç gerek yok. çevrenizde sizi geliştirecek, yeni şeylere iten insanlar olsun bu kişiyle arkadaşlığınız belki mecburiyettendir insanız hepimiz bazen yalnız kalmamak için iş yerinde vs bazı insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz sizi anlayabiliyorum. böyle tipler genelde insanların içinde sus pus olur ama yalnız kaldığınız an çenesi düşer herkesi yargılar. iki yüzlü diyebiliriz. kendinizi uzaklaştırın yoksa ister istemez o kişiye benzemeye başlarsınız.

benim böyle bir arkadaşım vardı yakın bir zaman önce arkadaşlığımız bitti. şöyle söyleyeyim; hayatınız gerekirse mükemmel gitsin hiçbir sorununuz olmasın ama bu tarz tipler sizin moodunuzu düşürür keyfinizi kaçırır, bir şeye heveslendiğiniz an sömürür. hiç gerek yok. çevrenizde sizi geliştirecek, yeni şeylere iten insanlar olsun bu kişiyle arkadaşlığınız belki mecburiyettendir insanız hepimiz bazen yalnız kalmamak için iş yerinde vs bazı insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz sizi anlayabiliyorum. böyle tipler genelde insanların içinde sus pus olur ama yalnız kaldığınız an çenesi düşer herkesi yargılar. iki yüzlü diyebiliriz. kendinizi uzaklaştırın yoksa ister istemez o kişiye benzemeye başlarsınız.
Nasıl uzaklaşabilirim peki

Back
X