İnsan çok çabuk tanıyamıyor karşısındaki insanı yanlış kararlar almak pişman olmamak adına hem birbirimizi tanıyalım hem de ben meslek sahibi olayım diye bu konuyu konuşmama kararı aldık sınava odaklandım ama 1 aydır böyle olunca ben kendimi suçlu hissettim. Acaba sıkıyor muyum ondan mı böyle diye belki de biraz zamana bırakmak en iyisi. İşi kolay değil kabul ediyorum. Dakka başı kaç tane askerle uğraşıyor. Nöbette zaten çok yoruluyor anlıyorum onu daArkadaşınız memur tamam ama işi askerlele uğraşmak . İnsanlarla uğraşmak inanın çok zor neden evlenmiyorsunuz . Evlenincede çok zamanınız olur bazı aylar öyle nöbetler oluyorki eve sadece uyumaya geliyorlar arasıra ayda 8 nöbet tutuklarıda oluyor yani sen yanlız kalıp ders çalışacak çok zamanın olur gözünüz korkmasın. Uzak ilişki sıkıcı ve zordur üç ay olmuş gittiği yere alışmak kolay olmuyor insanın .
Ben olayı kısaca anlatmak için o ayrıntıları yazmadım. Hiç zaman geçirmemişiz gibi bi algı oluşmuş. Fakat biz çok uzun zaman geçirdik beraber izin kullandı geldi. Artık istediği zaman çıkıp gelebiliyor. Bizim zaten görüşürken bir sorunumuz yok benim akıl almak istediğim konuyu özetlemek adına ayrıntı vermedim. Son bir aydır bu şekilde oldu bi heyecanım azaldı ne yapabilirim diye sormak istedim.
Offff demeyeceğim…
Benim 2 senedir bir ilişkim var. 26 yaşındayım erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyorduk daha 1 haftalık flörtleşirken Astsubaylık kazandı. Eğitim için başka şehire gitti pandeminin daha başlarıydı biz izin olur diye umutlanırken bütün izinleri iptal oldu. 6 ay böyle geçti 6 ay sonra ikinci sınıf okuluna giderken kesin izin olur ya dedik o izinleri de iptal oldu yaklaşık bir 11 buçuk ay göremedim. Allah’ıma çok şükür o orda kan ter dökerken ben bir kere bile sabırsızlık etmedim. Gelemediği için bir kere söylenmedim gizli gizli ağladım çok ağladım ama sabrettim bekledim. Her neyse sonuçta geldi görüştük biz şimdi atandı görev yapıyor. Ben bu arada KPSS hazırlanıyorum sınav dolayısıyla çok büyük stres içindeyim öyle bir hal ki anlatamam hem uzaktan ilişkimi yürütmeye çalışıyorum hem de kendi hayatımı yoluna koymaya benim ailem onun ailesi ilişkimizi biliyorlar sınav yüzünden bekletiyoruz bir çok şeyi ben öyle istedim çünkü benim düşünceme göre boşuna üniversite bitirmedim önce mesleğim olsun sonra yuvam kurulsun kafasındayım ama böyle de çok zor. Hiçbir şey yapamıyoruz mesleği çok ama çok yoğun ayda 4-5 nöbeti oluyor hiç konuşamıyoruz zaten. Normal zamanda da işten geldiğinde çok gergin ve yorgun oluyor ne paylaşmak istesem geriliyor. Bir hafta sonumuz var onda da konuşuyoruz görüntülü ama yaklaşık bir aydır kendimde çok büyük bi mutsuzluk hissediyorum. Onu çok seviyorum o da beni çok seviyor bunu bana hissettiriyor her an her şekilde fakat yolunda gitmeyen bir şeyler var ne zaman telefonu kapatsak içim sıkılıyor of diyorum. İnsan sevdiğinin sesini duyunca dinç olur ondan güç alır bende böyle olmuyor. Ders çalışmam gerekiyor mesela onu arıyorum motive olmak için konuştuktan sonra iki kat daha hüzünleniyorum. Arada sırada kavgalarımız oluyor bazen üzüyoruz birbirimizi ama çok güzel gönül alıyor. Yani aslında çok iyi giden bir ilişki fakat bazı şeylerden dolayı kendimi çok kötü hissediyorum. Mesela bazen görüntülü konuşurken öyle susuyoruz heyecan yok yani eskiden koşardık birbirimize konuşacak bir sürü şeyimiz olurdu ben böyle heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatırdım o da gözleri aydınlanırdı şimdiyse böyle susuyoruz susuyoruz diyorum konuşmayacak mısın? Hemen tersleniyor 1 aydır bu şekildeyiz. Sordum birkaç kere anlattım ona da böyle oluyor neden diye bana sürekli olarak iş çok stresli çok yoğun hayata yetişemiyorum ondan böyle diyor. Ama ya benim etrafımda çalışan bir sürü insan var hangimizin işi kolay bende ders çalışıyorum dershaneye gidiyorum bu arada öyle görev yapıyor derken memur şeklinde astsubay o Asker falan diye hemen bana yüklenmeyinben zaten onu anlıyorum. Saygı da duyuyorum ama işleri yüzünden bana böyle davranmak zorunda mı? Telefonda konuşurken bile kapatıp yatıp uyumak için can atıyor. Ben ona iyi gelmiyorum herhalde diye kendimi yemekten doğru düzgün uyku uyuyamıyorum sorduğumda da saçmalama ne alakası var diyor. Eski heyecanımızı tekrar diriltmek için ne yapabilirim ben? Acaba biraz uzak mı kalsak birbirimizden diye düşündüm bugün söylemeye korktum nöbette biraz açayım dedim konuyu yükseldi hemen sinirlendi tartışmak işemiyorum sus dedi. Ben susayım susayım da derdimi kimle paylaşayım acaba adamla olan derdimi adamla konuşamıyorum bile
daha 1 haftalık flörtleşirken Astsubaylık kazandı.
Bence sizin cicim aylariniz geçmiş. Ondan bu soguklukluklar.
E peki o zaman...Saygı duyuyorum sizin ilişki demeniz için kaç ay yada kaç yıl geçmesi gerek bunu ben bilemem tabi ki. Ama mesele benim adamla ne zaman geçirdiğim değil akıl almak istediğim konu. Benim geçirecek belki 3 sene belki de bir anım bile yok bunu ben bilemem zaman gösterir zaten. Sonuç olarak hayatımda bir adam var ve sizin o demediğiniz bir ilişkiyi yürütmeye çalışıyorum. Yaşadığım şey de işten güçten dolayı yaşanan şeyler geçirdiğimiz zamanın bi sınırlaması mı var mesela 5 sene zaman geçmeden yaşanılan şey ilişki olmuyor mu? Bir insanla geçirilen bir saat bile ilişkidir. Kafan uyar konuşursun kafan uymaz atarsın hayatından bizim yan yana zaten bir sorunumuz yok olması gereken nasılsa ilişki öyle yürüyor sadece uzaktayken şimdi böyle bi zorluk içine düştüm akıl almak istedim sadece. Ve tekrar söylüyorum evlenmek gibi bi derdim yok
Diğer cevaplarımı da okursanız açıkladım tek tek. Ben orada mesajımda yarın evleneceğiz algısı yaratacak bir şey yazmadım. Bir daha okursanız mesleğim olmadan evlenmem kafasında bir insanım yazmışım. Evlilik denen şey zaten söz konusu bile değil ben mi anlatamadım yazdıklarımdan o anlam mı çıktı inanın anlamadım mesele zaten evlilik değil evlenmek kolay mı ya işim yok gücüm yok olsa bile daha birbirimizi tanıyoruz ben evleneceğiz demedim ki zatenBu sizin mesajınız. 1 haftalık flört sonrası Astsubaylık kazanmış. Son 2 yıldır pandemi nedeniyle insanlar yakın akrabalarıyla dahi görüşemedi. Siz ne kadar yüz yüze görüşme imkanı buldunuz bilmiyorum.
2 ailenin de bir ilişkinin varlığından haberdar olması için 1 haftalık flört bana çok kısa bir süre olarak geldi. İlk mesajınıza dayanarak söylüyorum.
Birbirinizle zaman geçirme fırsatı olmadan neden bir kaç ay sonra evlilik işlemlerine başlayacakmış gibi davrandığınızı anlayamadım.
Erkek arkadaşınız astsubaylık sınavını kazanamayıp : başka bir şehre kendi şehrinde iş bulamadığı için ; asgari ücret veya biraz yukarısı bir rakamla çalışmaya gitmiş olsaydı da hemen yuva kurma düşünceniz olur muydu?
Maalesef öyle olmak zorunda kaldı. Bana zaten en başında olacakları söyledi bak daha yeni ilişkiye başladık yaşamımız böyle zor olacak evlenene kadar şartlarımız bu şekilde olacak diye anlatmıştı ben kendime olan güvenimden dolayı bana asla zor gelmez diyerek kabul ettim her şeyi. Yine zor gelmiyor zaten görüşüyoruz aylık izin alıyor geliyor her gün beraber geçiriyoruz. Benim onun gelmesinden gitmesinden görüşmemizden yana bir sorunum yok sadece 1 aydır en ufak şeyden yükseliyor bunu da işinden dolayı gergin olduğunu söylüyor ben de kendimi suçluyorum benden dolayı diye bu yani sorunummemurluk yapıyormuş taş taşıyor gibi bir havaya bürünmesi bana çok mız mız bir tip izlenimi verdi.
kaldı ki taş taşısa bile teli kapatayımda uyuyayım diye bakmaz karşısındakini seviyorsa.
birlikte fiziki olarak geçirdiğiniz zamanı anlamadım ancak ilişki zaten direkt uzak ilişki olarak başlamış ikinizde o ilk heyecanı telefonda mesajda yada görüntülüde yaşamışsınız ama ikiniz açısından da büyü bozulmuş.
insan sevgilisi ile telefonda konuştuktan sonra hüzünlenmez mutlu olur modu yükselir.
Saygı duyuyorum sizin ilişki demeniz için kaç ay yada kaç yıl geçmesi gerek bunu ben bilemem tabi ki. Ama mesele benim adamla ne zaman geçirdiğim değil akıl almak istediğim konu. Benim geçirecek belki 3 sene belki de bir anım bile yok bunu ben bilemem zaman gösterir zaten. Sonuç olarak hayatımda bir adam var ve sizin o demediğiniz bir ilişkiyi yürütmeye çalışıyorum. Yaşadığım şey de işten güçten dolayı yaşanan şeyler geçirdiğimiz zamanın bi sınırlaması mı var mesela 5 sene zaman geçmeden yaşanılan şey ilişki olmuyor mu? Bir insanla geçirilen bir saat bile ilişkidir. Kafan uyar konuşursun kafan uymaz atarsın hayatından bizim yan yana zaten bir sorunumuz yok olması gereken nasılsa ilişki öyle yürüyor sadece uzaktayken şimdi böyle bi zorluk içine düştüm akıl almak istedim sadece. Ve tekrar söylüyorum evlenmek gibi bi derdim yok
Asla istemem. Yarın kendisiyle bu konuyu açıkça konuşacağım. Bunu ancak kendisi ile halledebilirim anlaşıldı akıl almayla olacak iş değilDaha onunla ilgili sorunu bile onunla konusamiyorsunuz bu ciddi bir konu farkında mısınız? Ömrünüzün hep susmak kendinizi anlatamamak ile geçmesini ister misiniz?
Kesinlikle açıkca konuşun konuyu yol yakınken. Evlenince malesef her şey daha iyi olmuyor kimse değişmiyor..Asla istemem. Yarın kendisiyle bu konuyu açıkça konuşacağım. Bunu ancak kendisi ile halledebilirim anlaşıldı akıl almayla olacak iş değil
Öyle tabi bir insan yedisinde neyse yetmişinde odur. Değişebilen insan sayısı çok az. Yaşadığım ilişkinin zamanına, görüşme durumumuza yorum yazmışlar ama benim şikayetim zaten bunlar değildi iki insan arasında yaşanılan şeyleri yada aramızda geçirdiğimiz zamanı ayrıntılarla istemedim sadece sorunumu anlatayım dedim sanki sanal ilişki yaşıyorum algısı oluştu hata ettim buraya yazmakla keşke konuyu silebilme şansım olsa.Kesinlikle açıkca konuşun konuyu yol yakınken. Evlenince malesef her şey daha iyi olmuyor kimse değişmiyor..
Öyle tabi bir insan yedisinde neyse yetmişinde odur. Değişebilen insan sayısı çok az. Yaşadığım ilişkinin zamanına, görüşme durumumuza yorum yazmışlar ama benim şikayetim zaten bunlar değildi iki insan arasında yaşanılan şeyleri yada aramızda geçirdiğimiz zamanı ayrıntılarla istemedim sadece sorunumu anlatayım dedim sanki sanal ilişki yaşıyorum algısı oluştu hata ettim buraya yazmakla keşke konuyu silebilme şansım olsa.
Bence de en doğru olanı bu. Buradaki kimse sizin ilişki dinamiginizi bilemez.Asla istemem. Yarın kendisiyle bu konuyu açıkça konuşacağım. Bunu ancak kendisi ile halledebilirim anlaşıldı akıl almayla olacak iş değil
Kendisiyle konuşacağım. Gerginlik olmasın bugün nöbeti var diye konuşmamıştım aslında buraya yazmak yerine onunla konuşsam şu an daha rahat olurdum. Çünkü ilişkimin sanal ilişki gibi olduğu algısı oluştu yorumlarda. Ben böyle aktarmadım. Yada ilişkim o boyutta demedim insanların bakış açısıyla benim yaşadığım ilişki çok farklı. Yani sorunuma cevap bulamadım teşekkürler yorumunuz içinneden hata olsun ki.
farklı bakış açıları her zaman iyidir.
ben sizin ilişki yaşamadığınızı düşünmedim mesela ama paylaşımınızın az olmasından kaynaklı birbirinizi iyi tanıyamadığınızı düşündüm.
o ilk heves karşılıklı bitmiş bence.
iş stresi bana madende çalışıyor olsa bile bahane olarak gelir. memurken iş stresli vs vs diyorsa mız mız bir tiptir ve ben soğurum mesela. ama siz kalkmış suçu kendinizde arıyorsunuz ilişkiyi yürütmeye çalışıyorum diyorsunuz ne münasebet o yürütmeye çalışsın ilişkiyi.
Başka biri aklını karıştırsa bunu bana gayet açıkça söyleyebilecek karakterde bir insan. Beni aldatmasına yönelik ne bir şüphem ne de düşüncem var yaşadığımız sorun böyle uç noktada bir şey değil. Beni çok seviyor ve bunu da çok güzel hissettiriyor diye yazmıştım ilk mesajımda. Sorun işle alakalı meselelerini çok fazla ilişkimize yansıtıyor olması. Benim sevilmek konusunda bir şikayetim yokBence de en doğru olanı bu. Buradaki kimse sizin ilişki dinamiginizi bilemez.
Zaten basbasayken bile ilişki yürütmek zor bir iş. Ama en azindan sarılıyorsun, haksız olan taraf sirnasiyor,soytarılık yapıyor falan bir şekilde öpüşüp barisiyorsun... Sizin için onca mesafede her şey yeterince zorken bir de huy değiştirmeye başlaması can sıkıcı. Ben bir anda soğuk yapan insandan korkarım, belki de ilgisini başkasına kaydırdı.
Çünkü kendimden pay biciyorum,kişi kendinden bilir işi, biriyle flört durumundayken ne zaman bir başkası görüş alanıma girse , aklımi kurcalamaya başlasa flörtüme karşı ilgimi ,merakımı yitirir,bir süre sonra da bitiririm. Sizde de böyle bir şeyler olabilir. Dag basinda, askeriyede diye içiniz rhaat olmasın, çünkü internet insanın elinin altında olduktan sonra her şey kolaylaşır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?