Merhamet etmeli miyim?

Ailem kötü davrandı mi bilmiyorum yani babasız büyüdüm terk edip gitmiş bizi 3 kardeş annem büyüttü bizi işi gücü yok beş parasız bundan mıdır bilmiyorum
Bence bir psikolog yada psikiyatriste gidin anlatın yaşadıklarınızı. Sizinki merhametten öte kendini kullandırma noktasına kaymış. Böyle davranırsanız insanlar sizi ezmekten çekinmez. İşin sonunda iyi olan da olmayacaksınız. Ben kendinize çok değer vermediğinizi düşünüyorum. Sanki yaranmak istiyor insanşar tarafından kabullenmek istiyor gibisiniz. yıprandıktan sonra aradan seneler geçtikten sonra bu yıllarını düşünüp pişman olma. Belliki baba faktörü olmamış hayatında annende hayat çabasına dalmış belki ilgiye ve sevgiye ihtiyacınız var belkide bunu kv ve kp yapsın diye çabalıyorsunuz. O eksikliği birileriyle değil kabullenerek giderin. Tekrar söylüyorum lütfen bir psikolojik destek alın.

Katarakt ameliyatında bakılacak ne var anlamadım. Zaten iki gözü aynı anda yapmıyorlar. Alt tarafı sattlerine uygun şekilde damla damlatacak gözüne. Dertsiz başına dert alma, evine gelmesine de izin verme. Şu an etrafında dört dönüyor gibi gözükmesi aklı başına geldiğinden değil.

Elinden geleni yapmışsın fazlasına gerek yok. Ama senin merhamet ağır basacak gibi duruyor. iyiliğini yap denize at balık bilmezse hâlik bilir. Süreyi uzatma en azından göz bandını çıkarınca gitsin.

Kendinizi hiç mi sevmiyorsunuz Allah aşkına? Siz böyle davranarak kayınvalidenize "seni her türlü çekerim, kendini düzeltmene hiç gerek yok" diyorsunuz resmen. Bir bakıcı tutsun baktırsın kendine.

Komsu tam yerinde tespit yapmis

Tabi ki merhamet etmem
Zalime merhamet gostermek ne demek?

Sen bu enayilikle devam .kadin cocuga 2 saat bakmamis annesi gelsin baksin demis bunun uzerine nasil sizin evde kaldi ? Nasil musade ettin .seninki merhamet degil enayilik kusura bakma

Sen bu enayilikle devam .kadin cocuga 2 saat bakmamis annesi gelsin baksin demis bunun uzerine nasil sizin evde kaldi ? Nasil musade ettin .seninki merhamet degil enayilik kusura bakma
Çok haklısınız bir de üzerine bebek gibi baktım hastalığında doktorlar bile şaşırdı hastalığı bu evrede bu yaşta yenmesine

Merhamet etmeyene merhamet edilmez .

Sizi geçtim el kızı diyordur merhamet etmiyordur, oğluna da el kızını aldı beni unuttu diye kızıyordur ama insan olan el kadar torununa vicdansızlık merhametsizlik yapmaz, yeri geliyor insan komşusunun bebeğine birkaç saat bakıyor.
Şahsen yerinizde olsam bundan sonra 1 bardak su istese vermem, vicdan merhamet duyguları hak edene gösterilir, hak etmeyene yok yere vicdan yapamam doğrusu, sizde yapmayın.

Son düzenleme:
Kayinvalide karmik olarak ektiğini biçmiş zaten. Öfkende yerden göğe haklısın. Ama Allah büyük. Sen iyi davran yine Allah rızası için. İnsanlık görevi diye düşün. Anladığım kadarı ile vicdanlı bir insansin. Gerci kaynana sömürmüs o vicdanı ama. Allah büyük de.

eşiniz gelmesini istemiyorsa size ne? dertsiz başınıza iş açıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…