merhaba kızlar..

yalnız bu yazara birilerinin söylemesi lazım yalnızca tespit yetmiyor bir de çözüm önerisi lazım. yok öyle teşhisi koyup tedaviyi savsaklamak :)

tek soylenılen evhanımları 2 ye ayrılır bırtanesı toplıma ıyı yararlı olan hanımlarımız dıgeri kötü ahlaklı ev hanımlarımız diye.. ben kotu ahlaklı evhanımlarımızdan konusup onların yasadıgı asalak yasam tarzından dedıkodusundan gıybetınden ıftırasın bahsetmıs.. kul hakkından bahsetmıs..
KOTU AHLAKLI EV HANIMLARI

oglu ıle gelının arasını bozan
yerı geldıgınde gelınıne ıftıra atan dedıkodusu yapan
baska ev hanımlarının aile ıcını merak eden
yıne baska ev hanımlarının hovardalık yapıorsa kocası, bunu yedi düvene duyuran
sadece kendı kızı ve annesı ıyıdır
kendı kızları unıversite yada baska bır alanda basarı kazanamamıssa, diger hanımlarının basarılı kızlarının hep acıklarını arayan vb.... KÖTÜ AHLAKLI EV HANIMLARINDAN bahsetmıs.. yanı kul hakkına gıren bır kısıden bahsetımıs...

islam dinine gore kul hakkı buyuk gunah ve affı yok.. sadece o kul helallık verırse gunah kalkıo.. mahser meydanında boynuzsuz koyun bıle boynuzludan hakkını soracaktır denılıyor...

ev hanımlarında genelleme yok kotu ahlaklı ev hanımlarını anlatmıs arkadslar.. yazıyı tam okumadan msjlara gore hareket etmeyelım tekrardan tesekkurler vakıt ayırıp okudugunuz ıcın..:KK54::KK54::KK54:

Tabii fahişeler de melek değiller bunu da belirtmek lazım:KK31: Yuva yıkan da çok fahişe var, mesela evli bir adamı kendine aşık edip, soyup soğana çeviren vs... Tabi fahişe konusunda ele alınması gereken erkeklerdir daha çok. Adam olup çocuklarının rızkını fahişelere yedirmesin.

evet dogru soyluyorsun... aslında hep erkeklerde bıtıor ıs, yavrukusum... hepsını soyle ıslak odunla dovmek var aslındada :KK1::KK1::KK55::KK55::KK55: neyse kalıtemızı bozmayalım :KK9::KK9::KK9: tesekkur yavrum yorumun ıcın :nazar::nazar::KK54::KK54::KK54:

Ben de bir şık eklemek isterim :

Fahişeler,1 erkeği belki en fazla 1 saat görüyor.

O pek kötü evhanımları ise,belki ömür boyu hergün aynı adamın kahrını çekiyor.

Yani bu karşılaştırmalar hiç adil değil.

Ben de bir şık eklemek isterim :

Fahişeler,1 erkeği belki en fazla 1 saat görüyor.

O pek kötü evhanımları ise,belki ömür boyu hergün aynı adamın kahrını çekiyor.

Yani bu karşılaştırmalar hiç adil değil.

tesekkurler meleknaz yorumladıgın ıcın :KK16: balım sımdı bu yazıda erkeklerı sorgulamıo.. sadece dedıgım gıbı kotu ahlaklı ev hanımlarını sorguluyor... 2 ust mesajda yazdım aslında, butun ev hanımlarını aynı kefeye koymuor.. sadece kul hakkı yapan kadınların acizliğini, baskalarının mutsuzlugu ıle mutlu olan kadınları sorguluyor.. aslında bır nevi kadınların yaptıgı hataları soyluyor.. cok tesekkurler melekım vakıt ayırıp okudun ıcın :nazar::KK19: farklı yorumların ve dusuncelerın var ıse yorumlamanı ısterim:KK54::KK54::KK54::KK54:

tek soylenılen evhanımları 2 ye ayrılır bırtanesı toplıma ıyı yararlı olan hanımlarımız dıgeri kötü ahlaklı ev hanımlarımız diye.. ben kotu ahlaklı evhanımlarımızdan konusup onların yasadıgı asalak yasam tarzından dedıkodusundan gıybetınden ıftırasın bahsetmıs.. kul hakkından bahsetmıs..
KOTU AHLAKLI EV HANIMLARI

oglu ıle gelının arasını bozan
yerı geldıgınde gelınıne ıftıra atan dedıkodusu yapan
baska ev hanımlarının aile ıcını merak eden
yıne baska ev hanımlarının hovardalık yapıorsa kocası, bunu yedi düvene duyuran
sadece kendı kızı ve annesı ıyıdır
kendı kızları unıversite yada baska bır alanda basarı kazanamamıssa, diger hanımlarının basarılı kızlarının hep acıklarını arayan vb.... KÖTÜ AHLAKLI EV HANIMLARINDAN bahsetmıs.. yanı kul hakkına gıren bır kısıden bahsetımıs...

islam dinine gore kul hakkı buyuk gunah ve affı yok.. sadece o kul helallık verırse gunah kalkıo.. mahser meydanında boynuzsuz koyun bıle boynuzludan hakkını soracaktır denılıyor...

ev hanımlarında genelleme yok kotu ahlaklı ev hanımlarını anlatmıs arkadslar.. yazıyı tam okumadan msjlara gore hareket etmeyelım tekrardan tesekkurler vakıt ayırıp okudugunuz ıcın..:KK54::KK54::KK54:

fahişelerin ahlakı kötü ahlaklı ev hanımlardan daha kötüdür

Benim anlayamadığım büyük Türk düşünürü yazarımız neden kötü ahlaklı ev hanımlarını fahişelerle karşılaştırmak gereği duymuş.N eden yanlış bulduğu konuları eleştirmek yerine kıyaslama yapmış .Hadi karşılaştırdı diyelim;neden hırsız,kapkaççı,mafya,kadın satıcısı ,dilenci vs olan birçok kadınla değil de fahişeyle.Amacı ne?Yine yorumlarda dikkatimi çeken birşey var.Bazı çalışan bayanlar çalıştıkları sürece herşeyi halledebilecekleri gibi bir zanna kapılmışlar.Unutulmaması gereken birşey var ki insanoğlu sosyal bir varlıktır.Kimse bu hayatta tek başına varolamaz.En basitinden hiçbir kadın hem çalışıp hem çocuk büyütemez.İllaki birinin yardımına ihtiyacı vardır.işte evlilik te bir dayanışmadır.Ve hiçbir erkek zorla evlendirilmemektedir.Eğer düzenli bir hayat ve de çocuk sahibi olmak istiyorlarsa ödemeleri gereken bedeller olduğunu da biliyorlardır.Üstelik evlenen kadınların ödedikleri bedelden daha ağır olduğunu da hiç sanmıyorum

Bu Zehra Yavuz'un karın ağrısı neymiş ben onu anlamadım? Fahişeleri korumak, fahişe olma durumunu hesaplamak falan
Neyi ispatlamaya çalışıyor acaba. Fahişeliği normal göstermeye mi? E olsun o zaman tutan mı var
Ayy kızlar bir de ciddi ciddi bu kadının beyin yapısına hayran kalmışsınız...

Ayrıca sürekli kul hakkından bahsedildiğine dair vurgulama yapılmış.zina kul hakkına girmiyor demek ki.Çünkü sadece bekar erkeklerle birlikte oluyorlar bu pek mübarek fahişeler sanırım.Başkasının eşiyle anını an etmek, ortaya çıktığında kadının ve de çocukların döktüğü gözyaşı kul hakkı olmuyor.Veled -i zina olarak doğan çocuklar da kul değil tabii ki

zehra yavuzun diğer yazılarınıda okursanız netten tartışmaya bıle gerek olmadığını anlıycaksınız

bütün yazdıkları bırbırıyle çelişkili

tesekkurler meleknaz yorumladıgın ıcın :KK16: balım sımdı bu yazıda erkeklerı sorgulamıo.. sadece dedıgım gıbı kotu ahlaklı ev hanımlarını sorguluyor... 2 ust mesajda yazdım aslında, butun ev hanımlarını aynı kefeye koymuor.. sadece kul hakkı yapan kadınların acizliğini, baskalarının mutsuzlugu ıle mutlu olan kadınları sorguluyor.. aslında bır nevi kadınların yaptıgı hataları soyluyor.. cok tesekkurler melekım vakıt ayırıp okudun ıcın :nazar::KK19: farklı yorumların ve dusuncelerın var ıse yorumlamanı ısterim:KK54::KK54::KK54::KK54:

Hepimiz başka maddeye takılıyoruz galiba :)
Senin dediğin mevzudan,sanırım 2. maddede sözediliyor.

1-2-4-5-7. maddelerde ise,tamamen evkadının kocasıyla ve fahişenin müşterisiyle ilişkisi kıyaslanıyor.
Bu yüzden,bir erkeği 1 saat çekmekle ömür boyu çekmek arasında fark var demiştim.

Bir de bunlardan alakasız 6. madde var ki,evlere şenlik.

Hepimiz başka maddeye takılıyoruz galiba :)
Senin dediğin mevzudan,sanırım 2. maddede sözediliyor.

1-2-4-5-7. maddelerde ise,tamamen evkadının kocasıyla ve fahişenin müşterisiyle ilişkisi kıyaslanıyor.
Bu yüzden,bir erkeği 1 saat çekmekle ömür boyu çekmek arasında fark var demiştim.

Bir de bunlardan alakasız 6. madde var ki,evlere şenlik.

dogru soyluyorsunuz :KK1::KK1::KK1: herkes farklı kafadan calıyor:KK9::KK9::KK9: hele bırtane arkadsımız konuyu okumadan 2 kelımeye takılıp neler yazmıs:KK1::KK1::KK1: aslında aynı yola cıkıcaz da hepimiz, farklı yollardan geldıgımız ıcın, karıstı ortalık :KK9::KK9::KK9: tesekkur ederım tatlım benım ..ben ozellıkle baska yada karsıt fıkırleri daha cok okudum belkı o acıdan bakmıorumdur dıe ve bırde oyle sorguladım kendımı.. oyuzden tessekkur ederım yorumlarına :KK54::KK54:

zehra yavuzun diğer yazılarınıda okursanız netten tartışmaya bıle gerek olmadığını anlıycaksınız

bütün yazdıkları bırbırıyle çelişkili

aslında arkadsım ben cok celıskılı oldugunu dusunmuyorum.. yazılarının genelınde kadınlara dayanan kısıtlamaları, kısıtlanan ozgurluklerını dolaylı yoldan anlatıyor.. ama bazı kadınlarında bunu farkında olmayıp yada olup ısıne hangısı gelıosa oyle davrandıklarını.. ve bu tarz gıybetle kul hakkıyla yasayan acız kadınları elestırmıs hemde sert uslubla.. aynı zamanda kendılerı tehdıtle santajla zorlama ıle bır halt sanan erkeklerı elestırmıs.. herkesın bıldıgı ısıne gelmeyen bazı seylerı sertce bagırarak soylemıs dıe dusunuyorum..

yorumların ıcınn cok cok tesekkur ederım.. vakıt ayırıp okudugun ıcın.. yazamadım dıger msjlarınada kusura bakma yetısemedımm balımm.. farklı goruslerın dusuncelerınde var ıse yazmanı ısterımm cnm benim...:KK54::KK54:

kötü ahlaklı kadınlar olmalıymış yazıdaki tamlama... (ev hanımları olmamış gibi geldi bana) kötü ahlaklı öğretmenler-kötü ahlaklı avukatlar- kötü ahlaklı doktorlar yazdığını düşünün başlıkta, belli bir gurubu rahatsız etmez miydi o zaman da... bu başlık da o şekilde rahatsız edici...

yoksa tespitler doğru ve çarpıcı...

Hatunun tepkısı bellı kı calısan kadını asagılayan kesıme...oncelıkle bunu dogru tesbıt etmek gerek.amac ev kadınlarını asagılamak degıl aslında.bazı dogru tesbıtler var ama yanlıslar da gozden kacmıyo.zararlı ev kadın olarak belırtılen kesıme(o kotu ozellıklerı tasıyan kadınlar gercekten de var) atfedılen ozellıklerı tasıyan fahıse yok mudur!gıybet eden fahıse yok mu yanı?evlı erkeklerle dost hayatı yasayan,para karsılıgı bırlıkte oldugu kısının cuzdanını calıp kacan fahıselerı duyuyoruz,okuyoruz.herkesımden ıyı ınsan da cıkar kotu de.ayrıca kadınlar calısıyo da noluyo!ıs hayatında angarya ısler,asagılama vb. Muameleler hep kadınlara uygulanıyo nedense

kadınları 2 guruba ayırmıs olması hıc hosuma gıtmedı:KK14:
kotu ahlaklı ev kadınları:KK51: ve fahıseler fahıselerın yaptıklarını hep basıte almıs kotu ahlaklı ev kadınlarını yerden yere vurmus:KK53:
fahıselerın ıyı ahlaklı mı oluyor?fahıse bır adamla bırlıkte oldugunda bırtek kendıne zarar verıyormus,evlı erkeklerle beraber olmuyormu bu fahısecıkler:KK53:yuvalar yıkılmıyormu bunlar yuzunden?
kotu ahlaklı kadın ve fahıseler deseydı daha dogru olurdu:KK31:
ben ne calısan kadın bılırım kotu ahlaklı ev hanımı olmakla ne alakası var?
kıyaslamaya bak ya omrunun sonuna kadar sadece 1 erkekle beraber olmus bır kadın seytan, kotu ahlaklı, ama bunu meslek halıne getırmıs kadın bır tutulmus kıyaslanmıs resmen ya:KK47:
bu kadın ev kadınlarına neden takmıs anlamadım:KK14:bende bır ev hanımıyım, ama kotu ahlaklı degılım çok sukur:KK1:
her gurupta vardır ıyısı kotusu genelleme yapılması hosuma gıtmedı sadece...

Son düzenleme:
kötü ahlaklı kadınlar olmalıymış yazıdaki tamlama... (ev hanımları olmamış gibi geldi bana) kötü ahlaklı öğretmenler-kötü ahlaklı avukatlar- kötü ahlaklı doktorlar yazdığını düşünün başlıkta, belli bir gurubu rahatsız etmez miydi o zaman da... bu başlık da o şekilde rahatsız edici...

yoksa tespitler doğru ve çarpıcı...

Bence de.
Neyi anlatmaya, neyle neyi kıyaslamaya çalışmış ben anlamadım.
Ev hanımlarıyla ne derdi varmış, kötü ahlaklı kadınlar olsaymış anlardımda,
kötü ahlaklı ev hanımları ne alaka onu anlayamadım.
Çalışan hanımlar kötü ahlaklı olamıyor heralde.
Ev de oturup koca parası yiyen, kötü ahlaklı olan hanımlardan
ne olursa olsun çalışıp fahişelik yapan kişilerin daha iyi olduğunu,
hatta daha ahlaklı olduklarını vurgulamak istemiş heralde, ama baştan sona saçmalık bence.
Karşılaştırma yanlış birkere.

benim anlamadığım neden 2 konunuzda da faişelik ve Zehra Yavuz yazıları paylaştığınız..? Reklam falan mı bu? :KK53:

Ahh eli öpülesi analarımız , fedakar analarımız :KK14:

Keşke aklını daha güzel şeylere yorsaydın be kadın belki vatana millete bir katkın olurdu ...

X