Yöresel Tarif Mercimek çorbası Su böreği ve Fırın sütlaç-Torku süt sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

Mitsuomi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
5.191
13.324
248
Herkese meraba :)
Öncelikle hayirli Ramazanlar dilerim kizlar♡
Ilk kez masa hazirlayarak yarismaya katildim ve 3 tarif ile daha heyecanliymis
Hemen tarifleri vereyim:)
Corbayla basliyorum
Malzemeler
1.5 su bar.kirmizi mercimek
1 kuru sogan
Sıvıyağ
2 y.kasigi salca
Pulbiber tuz nane karabiber

Öncelikle soganı doğrayip siviyagla düduklu tencerede rengi degisinceye kadar kavuralim.Daha sonra icine salca baharatlar ve mmercimegi ekleyip biraz kavuralim ve icine 2 lt.kadar sıcak su koyup kapagini kapatalim 15.20dkka arasi pisirelim. Diledeginiz gibi blenderdan geçirebilirsiniz :)

Ve corbamiz hazir:)Su böreği tarifi
Malzemeler
Un
Tuz
10 köy yumurtası
İci icin
Beyaz peynir ve maydanoz

Yapılısı tuz un ve yumurta malzemeleri karistirip orta kıvamli bir hamur yapalim.hamur olduktan sonra teregina ellerimizi sürup hamura yedirerek rulo yapiyoruz. Hamuru 10 bezeye bölüp uzerinii strecle kapatip dinlendirelim15 dk.dinlense yeterli olacaktir. Ve bezeri oklavayla tepsi buyuklugunde unlayarak acalimhepsini actiktan sonra 2lt kadar kaynar suyu yufkalari haslamak icin tencereye alip az tuz atalim. Su kaynayinca dikkatlice yufkalari icine koyup 2 dakka sonra cikarip hemen soguk su doldurdugumuz legene koyup elimizle yufkayi duzeltip tepsiye serelim. Bu arada en alttaki ve en üstteki yufka haslanmadan direk tepsiye konur:) bütün yufkalarin arasinida 2 yemek kasigi kadar siviyag surelim.
5 yufkadan sonra arasina beyaz peynirli maydanozlu harc koyalimHaslamaya devam:)4 yufkayida haslayip tepsiye koyalim. En son yufkayi haslamadan düz bi sekilde tepsiye kapatalim.uzerini yaglayip firina verelim. Alti üstü kizarana dek pisirelim:)Ve boregimiz de hazır:)Son olarak fırın sütlac tarifim geliyor
Malzemeler
3 lt.süt
2.5 su bar pirinc ve seker (damak tadiniza göre)

Yapılısı sütun icine pirinci koyup ocaga koyalim
Icindeki pirinclerin pistigini elimizle kontrol edip eger pismisse icine seker koyup 5 dakika kadar kaynatalimDaha sonra pisen sütlaci minik çomleklere esit bi sekilde dagitip firina verelim.firin tepsisine biraz su koyun ki çomlekler zarar gormesin.üzeri kizarana kadar pisirip servis edelimVe fırın sütlaçlarımiz hazir:)
Eveett simdi tariflerim:)Ve iftar soframiz:)Umarim begenirsiniz kizlar. Iyi bi yarisma olmasi dilegiyle♡
Iftar menum
Mercimek corbasi
Su böreği
Sarma
Muş köftesi
Firinda köfte ve patates
Kavurma-bulgur pilavı
Salata
Iftariyelik
Ve tatli olarakda meyve tabağı ve Fırin Sütlaç

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım hepsi leziz görünüyor :) yarismada da başarılar dilerim

Ellerine sağlık canım masan çok güzel yemeklerde öyle

Ama bu haksizlik bilseydim bende yapardim su böreği yaaa ellerine saglik cadi,masa harika gorunuyo su boreginden bir dilim gondersene kargo ilen

Ellerine sağlık canım benim ne güzel bir sofra ne güzel yemekler onlar. Hepsine bayıldım. Bende istiyorum

Ama bu haksizlik bilseydim bende yapardim su böreği yaaa ellerine saglik cadi,masa harika gorunuyo su boreginden bir dilim gondersene kargo ilen
Ama sen yapsan ben yapamazdimsen besamel soslu yemek yapmissin bide konusuyo musun
Gonderiyim canimiyi yaparim su böreği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…