• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menü yardım

Birtekefem

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
830
3.412
113
Kızlar pazar günü mısafırım gelecek yemeklı yemek olarak dılımlenmıs kırmızı et İskender gıbı yanı, kuru fasulye pilav kuru patlıcan dolması lahana sarması baklava tavuk suyu çorbası salata yogurt tursu düşünüyorum varmı baska onerısı olan cok kararsız kaldım hem az gıbı hemde daha degışık olabılır gıbı

Kaç kişiler?
Bence az değil ama iki çeşit salata olabilir mesela havuç salatası ve pilaki gibi

Ama baklıyat şart ya nohut ya fasulye yağacagım onun yanına mantıds duşunuyodüş ama kıymam yok alternatif sunacagınız secenek varsa alablırım

Normalde çok sevmeme rağmen davet sofralarına kuru fasulyeyi yakıştırmıyorum ben.

Benim menüm şöyle olurdu
Terbiyeli tavuk çorbası
Dolmalar zeytinyağlı
Eti Mantarla sotelerdim
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Fırınlanmış patates püresi
Ortaya karışık kızartma üzerine yoğurt

Salatanın yanına ortaya bir zeytinyağlı iyi gider sanki.
Barbunya pilaki olmasın ama zaten kuru fasulye varmış.
Zeytinyağlı yerine mantı da koyabilirsin ortaya.
Ya da içli köfte..

İişt kıymam yok o yüzden içli köfte ve mantı yapamıyorum hangel mı yapsam mantı yerıne

Maalesef bu akşam gelecek hangel mantının etsız hali onu mu yapsyım peki yoksa yogurtlu makarna mı

Pazar gunku mısafırler bugün geleceklr mış pekı sizi dinleyelim:):KK16:

Bana menünüz çok karışık ve ağır geldi bence şöyle olabilir;

Başlangıç
Mercimek Çorbası (tavuk suyu alakasız gelir bence kırmızı etli menüde)

Arasıcak
Kuru patlıcan dolması ekşili
Barbunya pilaki z.yağlı (kuru fasulye yerine tadımlık)
Börek

Ana Yemek
İskender (sadece et olacaksa yanına şehriyeli pilav güzel olur; ama bildiğimiz iskenderse pilav gereksiz pidesi vs. olacak zaten)
*kuru fasulye tek başına doyurucu bir yemek olması sebebi ile bunu eleyin

Salata
Yoğurt
Turşu
Mevsim Salata

Tatlı
Bisküvili Pasta(hem pratik hem baklava gibi ağır olmaz)

şahsi görüşüm kendi evimizden de bildiğim için insanlar ara sıcak kısmında tıkanıyor ana yemeği zor yiyor ve 2.yapılan ana yemek her zaman kalıyor sofrada 12 kişi olunca max 3 kişi ikinci yemeğin tadına bakıyor o da hatır gönül için.

Çok haklısınız bende sofram bıraz ağır ve kslsbalka oldun istedim iştr

Back
X