Bebekken menenjit geçirip hayatta kalabilmiş bir insanla tanışın iyi ki yaptırmışım dersinizTecrübeli anneler aşının ilk dozu için günlerimiz yaklaşıyor, ama ben yan etkilerinden çok korkuyorum bebeğine bu aşıyı yaptırmış olanlarınız var mı fikirleriniz neler iyi ki yaptırdım dediniz mi, aşıdan sonra neler yaşadınız, ağır yan etkileri olduğunu söylüyorlar doğru mu? yardımcı olabilir misiniz?
toplam kaç doz oluyor ve ikisi de yapılmalı mı acaba, ve kaçıncı aylarda hangilerini yaptırdınızİki tipini de yaptırdım, iyi ki yaptırdım.
Hiçbir özel aşıyı atlamadım.
İleride ah vah diyeceğime önlemimi aldım.
Tip 1 değil ama tip 2 olanda ilk dozda bacakta 2 gün kas ağrısı yürüyememe oluştu küçük oğlumda, normal bir etki olarak bu görülüyor.
Bunları doktora niye sormuyorsunuztoplam kaç doz oluyor ve ikisi de yapılmalı mı acaba, ve kaçıncı aylarda hangilerini yaptırdınız
Menenjit geçiren birilerini ziyaret istersen bi önce, sonra konuşalımTecrübeli anneler aşının ilk dozu için günlerimiz yaklaşıyor, ama ben yan etkilerinden çok korkuyorum bebeğine bu aşıyı yaptırmış olanlarınız var mı fikirleriniz neler iyi ki yaptırdım dediniz mi, aşıdan sonra neler yaşadınız, ağır yan etkileri olduğunu söylüyorlar doğru mu? yardımcı olabilir misiniz?
İnsanlarla iletişim kuruyorum fikir paylaşımında bulunmaya çalışıyorum, aptal değilim doktorlara da soruyorum elbet ama tecrübe eden annelerden de fikir almak istemem sizi hiç alakadar etmez, insanları neden manipüle etmeye çalışıyorsunuz diğer açtığım konuya da bu şekilde konuştunuz kimse bu hakkı size vermiyor küstahlığın lüzumu yok.Bunları doktora niye sormuyorsunuz
Teşekkür ederim paylaştığınız için, belirtilen görüşler çok değerliydi benim için kesinlikle yaptıracağım inşallahDaha yeni kurumda denk geldi, zannedilenden cok daha fazla gozukuyor. Biz naklini yaptik durumu cok kotuydu.
Bilmediğim için açtım konuyu, Allah şifa bekleyen herkesin, tüm evlatların yardımcısı olsun, şafii ismiyle şifa versin inşallah. Tüm aşılarını yaptırma taraftarıyım bebeğimin özel olsun devlet olsun. Sadece merak ettiğim için sordum bunu da. Tecrübeli annelerden öğrenmek istedim çünkü internette bir ton yalan yanlış haberler var, direkt tecrübeli kişilerden dinlersem içim daha rahat eder o yüzden.Menenjit geçiren birilerini ziyaret istersen bi önce, sonra konuşalım
Teşekkür ederim bende tüm devlet/özel aşıların yaptırılması taraftarıyım, sadece internette çok yalan yanlış haber var bu yüzden tecrübe eden kişilerden ilk ağızdan öğrenmek istedim süreç nasıl ilerliyor diye.Ben dün yaptırdım(3 aylık) rota ve menenjit… aşıdan hemen sonra calpol vermemi önerdi doktor ufak bi ateşimiz oldu ama 6 saat arayla iki kere yarım ölçek calpol verdik geçti . Doktorumuz ve ebemiz kesinlikle öneriyorum dedi. Tüm dozlarını aldık tüm özel aşılarının. Amcam küçükken menenjit geçirmiş beyinde hasar bırakıyor gerçekten o yüzden bence imkanı olan herkes yaptırmalı .
Menenjitten ölmesini göze alıyorsanız sorun yok...Tecrübeli anneler aşının ilk dozu için günlerimiz yaklaşıyor, ama ben yan etkilerinden çok korkuyorum bebeğine bu aşıyı yaptırmış olanlarınız var mı fikirleriniz neler iyi ki yaptırdım dediniz mi, aşıdan sonra neler yaşadınız, ağır yan etkileri olduğunu söylüyorlar doğru mu? yardımcı olabilir misiniz?
Kimse evladı için böyle bir şeyi göze alamaz, yaptığınız yorum hoş değil. Ben buraya sadece fikir almak için konu açtım. Aşı karşıtı değilim.Menenjitten ölmesini göze alıyorsanız sorun yok...