Menenjit aşısını yaptırmakta çok kararsızım

busegulce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2024
35
8
21
Tecrübeli anneler aşının ilk dozu için günlerimiz yaklaşıyor, ama ben yan etkilerinden çok korkuyorum bebeğine bu aşıyı yaptırmış olanlarınız var mı fikirleriniz neler iyi ki yaptırdım dediniz mi, aşıdan sonra neler yaşadınız, ağır yan etkileri olduğunu söylüyorlar doğru mu? yardımcı olabilir misiniz?

Kızımda da (2 yaş) oğlumda da (3 aylık) yaptırdım a ve b grubunu. Kızımda b grubu aşı ateş huysuzluk ağrı yaptı. Oğlumda sadece ağrıdı huysuzlandı oda ilk gün. A grubu aşı zaten sıkıntılı olmuyor ateş filan da yapmıyor

Bebekken menenjit geçirip hayatta kalabilmiş bir insanla tanışın iyi ki yaptırmışım dersiniz
Hastane yok mu yakınlarınızda gidin bakın menenjit nasıl bir hastalık insanı ne hale getiriryor, konuşun bir doktorla anlatsın size vücuda neler yaptığını çekilen acıyı hayati riski ondan sonra bu soruyu soruyor musunuz yoksa koşa koşa aşı mı yaptırıyorsunuz görürsünüz
Ağır yan etkileri neymiş menenjit aşısının kim söylüyor bunları?
4 yeğenim ve oğlum ve çevremdeki tüm bebekler oldu bu aşıyı, en ağır yan etki hafif ateş ve huysuzluk oldu

İki tipini de yaptırdım, iyi ki yaptırdım.
Hiçbir özel aşıyı atlamadım.
İleride ah vah diyeceğime önlemimi aldım.
Tip 1 değil ama tip 2 olanda ilk dozda bacakta 2 gün kas ağrısı yürüyememe oluştu küçük oğlumda, normal bir etki olarak bu görülüyor.

Görüşleriniz için teşekkür ederim, rota aşısını 2.ayında vurdurdum devlet aşılarının yanında özelleri de vurdurma taraftarıyım tabi ki ama bilmediğim için yan etkilerini bir sormak istedim, en kötü ateş yapmış sadece anladığım kadarıyla o da hafif geçer inşallah

toplam kaç doz oluyor ve ikisi de yapılmalı mı acaba, ve kaçıncı aylarda hangilerini yaptırdınız

Menenjit geçiren birilerini ziyaret istersen bi önce, sonra konuşalım

Ben dün yaptırdım(3 aylık) rota ve menenjit… aşıdan hemen sonra calpol vermemi önerdi doktor ufak bi ateşimiz oldu ama 6 saat arayla iki kere yarım ölçek calpol verdik geçti . Doktorumuz ve ebemiz kesinlikle öneriyorum dedi. Tüm dozlarını aldık tüm özel aşılarının. Amcam küçükken menenjit geçirmiş beyinde hasar bırakıyor gerçekten o yüzden bence imkanı olan herkes yaptırmalı .

Bunları doktora niye sormuyorsunuz
İnsanlarla iletişim kuruyorum fikir paylaşımında bulunmaya çalışıyorum, aptal değilim doktorlara da soruyorum elbet ama tecrübe eden annelerden de fikir almak istemem sizi hiç alakadar etmez, insanları neden manipüle etmeye çalışıyorsunuz diğer açtığım konuya da bu şekilde konuştunuz kimse bu hakkı size vermiyor küstahlığın lüzumu yok.

Menenjit geçiren birilerini ziyaret istersen bi önce, sonra konuşalım
Bilmediğim için açtım konuyu, Allah şifa bekleyen herkesin, tüm evlatların yardımcısı olsun, şafii ismiyle şifa versin inşallah. Tüm aşılarını yaptırma taraftarıyım bebeğimin özel olsun devlet olsun. Sadece merak ettiğim için sordum bunu da. Tecrübeli annelerden öğrenmek istedim çünkü internette bir ton yalan yanlış haberler var, direkt tecrübeli kişilerden dinlersem içim daha rahat eder o yüzden.

Teşekkür ederim bende tüm devlet/özel aşıların yaptırılması taraftarıyım, sadece internette çok yalan yanlış haber var bu yüzden tecrübe eden kişilerden ilk ağızdan öğrenmek istedim süreç nasıl ilerliyor diye.

Menenjitten ölmesini göze alıyorsanız sorun yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…