Memurlar bakabilir mi ?

Yedigi lokma beni ilgilendirir ! Gidiyoruz daireye işimizi gormeye. Bir memur var. Kuyruk almış başını gidiyor ! Vatandas magdur oluyor. Ee tek memur ,yorulmuş haliyle. Geleni gideni azarliyor. Tabiki beni ilgilendirir ! Bu arada ben de memurum. Ozelde calismiyorum !

Ortada bariz bir haksızlık ve usulsüzlük var iken , konuyu özel sektör kamu sektörü tartışmasına çevirmenin mantığı nedir anlayamıyorum.

Hastalık halinde alınması gereken raporu , keyfi olarak alan da veren de suçludur. Konuyla alakalı umarım gerekli düzenlemeler yapılır ve usulsüz olarak rapor alan için de veren için de yaptırım uygulanır.

Kızlar burası iyice memurlar. net oldu.birakin herkesin kendi vicdanı. Özelde çalışıp kılıfı uydurup engelli raporu alıp ssk dolandiran da var eşinden baba maaşı icin bosanan ev hanimi da var.birbirimizi suclamayalim.once herkes dönüp bir kendine bakacak arkadaş. Yoksa memurlar yatıyor de geç öyle kolay değil. O memur devletin vatandaşa uzanan bir kolu.hakaret edemezsiniz.

merhaba kızlar . ben eşimden ayrı bir şehirde çalışıyorum ve iş yerim sivasta ben ankaradan sivasa her hafta gidip gelmek zorundayım :/ ve bu yüzden bazı zamanlar rapor alıp gitmediğim oldu . şimdi çalıştığım kurumda başhekimim yok bu yüzden yerine geçici olarak müdür yardımcısı bakıyor . ben 2 hafta önce 7 gün rapor aldım . aradı beni niye aldın falan diye sıkıştırdı baya tüömm raporlarımı önüne koymus sordu hepsini tek tek . bu hafta zorunlu olarak burda kalmamı gerektiren bir durum var ve yine 10 gün rapor aldım . bu adam yarın beni ararsa diye fena tırsıyorum . sizce ne yapabilir en fazla ?

Anladığım kadarıyla sağlık sektöründe çalışıyorsunuz, sizin sık rapor almanız nöbet işleyişini aksattı ise amirinizin dikkatini çekmiştir.
Bugüne kadar almış olduğunuz tüm raporları hakem hastaneye gönderecektir büyük olasılıkla.
Eskiden bir doktorun verdiği raporu başka doktor bozmazdı,usule ve fenne uygundur yazısı verirlerdi ama artık hakem hastaneler işi sıkı tutuyor.
Hele hakem hastane bir de üniversite hastanesi ise ordaki proflar hiç acımadan usule uygun değilse değildir diye yazıyorlar.
Bu durum hem size hem de raporu veren hekime sıkıntı yaratır.
Soruşturma açılırsa iş evrakta sahteciliğe kadar gidebilir.
Bence artık rapor yerine yıllık izin kullanmalısınız hem kendi iyiliğiniz hem de size rapor verecek doktorun iyiliği açısından.

Anladığım kadarıyla sağlık sektöründe çalışıyorsunuz, sizin sık rapor almanız nöbet işleyişini aksattı ise amirinizin dikkatini çekmiştir.
Bugüne kadar almış olduğunuz tüm raporları hakem hastaneye gönderecektir büyük olasılıkla.
Eskiden bir doktorun verdiği raporu başka doktor bozmazdı,usule ve fenne uygundur yazısı verirlerdi ama artık hakem hastaneler işi sıkı tutuyor.
Hele hakem hastane bir de üniversite hastanesi ise ordaki proflar hiç acımadan usule uygun değilse değildir diye yazıyorlar.
Bu durum hem size hem de raporu veren hekime sıkıntı yaratır.
Soruşturma açılırsa iş evrakta sahteciliğe kadar gidebilir.
Bence artık rapor yerine yıllık izin kullanmalısınız hem kendi iyiliğiniz hem de size rapor verecek doktorun iyiliği açısından.

keşke dediğiniz gibi olsa hakem hastaneler. en azından benim çalıştığım ilde öyle değil. 2 yıl içinde 50 ye yakın rapor gönderdim incelenmesi için. tamamı usule ve fenne uygundur diye geldi. kaldı ki tamamı keyfi rapordu. ama belki de sizin de dediğiniz gibi hakem hastaneye göre değişiyor olabilir bu durum.

Esinden ayri yasamam problem degil denmis.Pes artik yani.Konuya bu kadar da yanli yaklasilmaz..
Hadi memurlarin yine bir ihtimal tayinleri var akademik personelin hic yok.Kuzenim 2 yil once evlendi ve daha 1 aylik evliyken calistigi sehre dondu.2 senedir evine sadece misafir gibi haftasonlari geliyor cunku tayinleri yok.
Desen 1 hafta esin gidecek baska sehre is ici yakip yikar ortaligi bu konuda cok normal gelmis esten ayri yasamak.

bunu benim yorumum için yazmışsınız sanırım. eşinle ayrı yaşaman bir problem ama.. yazacaktım problem değil yazmışım yanlışlıkla.
ancak diğer yazdıklarımın arkasındayım. devlet de olsun özel de olsun keyfi rapor hoş bir şey değil, bunu benim akrabam bana söylese de aynı sertlikte yorumumu yaparım. devlette bu şekilde rapor alanlar, veya iş yerinde durup boş boş oturanlar yüzünden devlet gerekenin 2-3 katı fazla kadro çalıştırıyor. sonra bu durum bizim gsmh mıza kadar etkiliyor. özeldekiler de tabiki aşırı derecede çalışıp kendini mahvetmektense devlete kapağa atmanın yolunu arıyor. sistem yanlış bir kere. arada çok ciddi bir uçurum varken böyle bir konu açınca tepki gelmesini neden anormal karşılıyoruz?
eşinden ayrı olunca birşey yapamıyosun başa gelince çekiyorsun mecburen devlettekilerin en azından geç bile olsa tayin hakları oluyor. bir nikah kıymaya bakıyor iş ben kaç yıldır özeldeyim bir araya gelemiyoruz diye evlenemiyorduk yaş 30 oldu.. bunu da başınıza gelse kıyameti koparırsınız dedin diye yazdım. sonuç olarak hakkı olmadan usulsüzlükle yapılan her işlem hak yemektir ve bu şekilde çalışanları kendi vicdanları ile bırakıyorum.

yıllık 40 gün tek hekim raporu alma hakkımız var.ameliyat olduğunuzda heyet raporu mu aldınız tek hekim raporu mu?özellikle de yıllık izniniz duruyor mu?yıllık izin dururken böyle 7 gün 10 gün rapora her kurumda göze batılır.

merhaba kızlar . ben eşimden ayrı bir şehirde çalışıyorum ve iş yerim sivasta ben ankaradan sivasa her hafta gidip gelmek zorundayım :/ ve bu yüzden bazı zamanlar rapor alıp gitmediğim oldu . şimdi çalıştığım kurumda başhekimim yok bu yüzden yerine geçici olarak müdür yardımcısı bakıyor . ben 2 hafta önce 7 gün rapor aldım . aradı beni niye aldın falan diye sıkıştırdı baya tüömm raporlarımı önüne koymus sordu hepsini tek tek . bu hafta zorunlu olarak burda kalmamı gerektiren bir durum var ve yine 10 gün rapor aldım . bu adam yarın beni ararsa diye fena tırsıyorum . sizce ne yapabilir en fazla ?
hiç bir şey olmaz ama şimdilik .
bir yılda hakkımız olan rapor alma süresini aşmayın .

yıl içinde 40 gün tek hekim raporu alabilirsin,ameliyat gibi durumlarda zaten heyet raporu verilir

heyet raporuna genelde laf edilmez ama tek hekim raporlarının hakeme gittiğini gördüm ondan da bişey çıkmadı, raporu veren doktor başını yakar mı, bana geldiğinde hasta idi öyle uygun gördüm bitti

X