Para delisi miyim?

Anlattıklarıniza bakılırsa ben sizde anormal bir durum görmedim olağan koşullarda olması gerekenden bir tık daha iyi yaşıyorsunuz,hayat sizin .Zor durumda kaldığınızda elini cebine atmayacaklarla sohbeti kesin.kendi kendinize yetiyorsunuz.

Anlattıklarıniza bakılırsa ben sizde anormal bir durum görmedim olağan koşullarda olması gerekenden bir tık daha iyi yaşıyorsunuz,hayat sizin .Zor durumda kaldığınızda elini cebine atmayacaklarla sohbeti kesin.kendi kendinize yetiyorsunuz.
Psikolojimi o kadar bozdularki artık dedim ben yasamiyormuyum acaba herkes har vurup harman savuruyor da bende mi bir tuhaflık var diye kendimden suohelenmeye başlayinça ondan açmak zorunda kaldım konuyu .yazan herkese vakit ayırıp fikirlerini paylaştıkları için çok tşk ederim

Karnını doyurttuğu yetmemiş, dolandıracak da kadını, bi bunlar akıllı zaten.
Malesef en büyük silahlarıda bu oluyor, sende paraya çok önem veriyorsun derler manüpüle etmek için, kendinizi sorgulatırlar.Sorsan onlar herşeyini verirler kadına, ama reelde hep kadını sömürürler.Mesela para gelecek birşeyden bahsederler, maddi vaadlerde bulunurlar o gelsin sana ev alcamm,araba alcam, şuraya götürcem, böyle etcem gibi gibi yarım saat sonra bana bir sigara alsana derler 😂

Malesef en büyük silahlarıda bu oluyor, sende paraya çok önem veriyorsun derler manüpüle etmek için, kendinizi sorgulatırlar.Sorsan onlar herşeyini verirler kadına, ama reelde hep kadını sömürürler.Mesela para gelecek birşeyden bahsederler, maddi vaadlerde bulunurlar o gelsin sana ev alcamm,araba alcam, şuraya götürcem, böyle etcem gibi gibi yarım saat sonra bana bir sigara alsana derler 😂
amanın böyle biriyle tanışmıştım 20 li yaşlarımda.10 gün zor dayandımmm.telefon faturamı öde diye elime tutuşturunca ben de kayış koptu

Aynen aynen .geçenlerde çocuklara internetten bot alıp gonderecektim telde konuşuyorduk çocuklarla arkadan eski ayrıldığım adam bağırıyor benimki kahverengi 41 numara olsun diye .bunalrda utanma yok . Sizin dediğiniz gibi yakın kankaminda eski eşi sigara ister , ekmek arası sandviç ister , 100 lira ister .aç insana denk gelmekte çok zor doyuramiyorsunuz

Yorumlarda biri belirtmiş bende katılıyorum o kişi kesinlikle sizi yolamadığı için böyle konuşuyo ya da kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı şimdi görüşmediğiniz için arkanızdan sallıyo böyle saçma sapan.
Ben yazdıklarınızdan para delisi değil tutumlu olduğunuz yargısına vardım.
Benimde çalıştığım sektörde belli bir yaştan sonra çalışmak çok zor mesela bende düşünüyorum daha şimdiden bunları.
Atadan,babadan yatlar,katlar kalmadığı müddetçe geçim konusunu ve geleceği düşünmek zorundayız malesef.

Alacan o faturayı..
hem de şöyle oldu olay katip.mesela fatura 150 tl diyelim.elime 30 tl tutuşturdu faturayı da verdi üstünü tamamlayıp ödeyecekmişim.o günden sonra ölü taklidi yaptımm.bir daha da görmedim o kişiyi.daha yeni tanışmışız be adamm.cesarete bakk kan emiciii :KK45:

hem de şöyle oldu olay katip.mesela fatura 150 tl diyelim.elime 30 tl tutuşturdu faturayı da verdi üstünü tamamlayıp ödeyecekmişim.o günden sonra ölü taklidi yaptımm.bir daha da görmedim o kişiyi.daha yeni tanışmışız be adamm.cesarete bakk kan emiciii :KK45:
Seni tanımasam bu kadını saf gördü de böyle cesarete geldi diyeceğim. 😂

Valla ceycey artık yeyici adamı direk tanıyorum, sohbet ederken hemen bir açık veriyorlar ve buz gibi soğuyorum, fersah fersah kaçıyorum.Enayi miyim ben çalışıp yedircem millete.pis sırtlanlar

Valla ceycey artık yeyici adamı direk tanıyorum, sohbet ederken hemen bir açık veriyorlar ve buz gibi soğuyorum, fersah fersah kaçıyorum.Enayi miyim ben çalışıp yedircem millete.pis sırtlanlar
arkadaşıma görücü gelmiş memlekette yıllar önce.atanmış öğretmendi yetmemiş bunlara kyk borcunun olup olmadığını da sormuşlar.bunlar getirdikleriçiçeği bile geri ister başka kıza götürelim ziyan olmasın diye :KK45:

Herkese hayırlı günler dilerim. 41 yaşındayım ve tam 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Emeklilik için 58 yaş ve 7000 iş gününe tabiiyim. Bugün itibariyle pirim günümün dolmasına yaklaşık 2 yıl var . Zaten pirim günüm dolsa bile 58 yaşına kadar beklemek zorundayım . Çalıştığım sektör beni asla 58 yaşına kadar çalıştırmaz bizim sektörde maksımum 45 yaşında şutlarlar.

Eşimden ayrılalı 2,5 yıl oldu ayrı şehirde tek yaşıyorum .İki oğlum var babalarındalar ilköğretimde okuyorlar . Bu zamana kadarki birikimimle başımı sokacak bir ev aldım oturuyorum. Maaşım öyle devasal değil asgari ücretin bir iki tık üzerinde geçiniyorum elhamdulıllah oyle yuklu sepetli senetim borcum yok ufak defekler dışında . Orta halli mutevazi bir insanım maaşımı aldığım zaman aylık rutin fatura ...vb. ödemelerimi yaparım oğlumun dersane parasını öderim geriye kalan kısmınıda (maaşımın çeyreğiyle diyelim) birikim yapmaya çalışırım . Satış ağırlıklı çalıştığım için bütün iş telefon konuşmalarım para konuludur . Çünkü her üç ayda tutturmam gereken kotalarım var . Ayrıldıktan sonra ciddi olarak bir beyefendiyle tanışmıştık olmadı nasip değilmiş . Hem evliliğimde hem sonraki ilişkimde arkamdan beni para delisi olmakla suçladılar . Hatta boşandıktan sonra görüştüğüm kişi ne yapacak mezaramı götürecek yarın öldükten sonra evlatları mezarına eder çatır çutur harcarlar demiş.Çok zoruma gitti. Çünkü kendiside eşinden ayrılmış ve nafaka ödüyor olmasından dolayı üzerine pek düşmedim bunalmasın diye yüzde 90 ben karşılıyordum harcamaları . Kıyafet desen hem ben hem çocuklarımı sefil etmem neye ihtiyacımız varsa alırım düzgün temiz giyinirim evimde mutfağımda eksiğim yok çok şükür . Misafir almayı ve gitmeyi severim ağırlarım misafirlerimi evimde .yazın çocuklarımı alır bir hafta on gün iyi bir yerdeki otelde tatilimizi yaparız pikniklere gideriz gezeriz cafelerde takılırız . Bir yere gidecek olsam elim boş gitmem ufak tefek ya hediye alır yada yiyecek götürürüm . Hem kendi geleceğimi hem çocuklarımın geleceğini düşünmek zorundayım .Çünkü ben özel sektörde çalışıyorum patron şirketi iki dudak arasındayım yani bu kriz ortamında ne zaman işten çıkartırlar yada işyeri kapanır bilemem. Çocuklarım küçük daha lisede bile değiller şu an babalarındalar ama çocuklarımı bir kenara atamamki onların dersanelerini üniversite okumalarını geleceklerini düşünürüm .

Anlayamadığım kısım neden böyle suçlanıyorum , yani herkes eline aldığı maaşın son kuruşuna kadar har vurup harman savuruyormu hiçmi kendi geleceğini ve çocuklarının geleceğini düşünmüyor kimse . Belki devlet memuru olsam bende düşünmezdim ama özel sektör olunca iki kuruş bir kenara atma gereği hissediyorum...Ben mi çok düşünüyorum geleceği
Böyle kocaman bir sarılasım geldi size. Ne anlatmak istediginizi tedirginliklerinizi o kdr net ifade etmissiniz ki. Bende özel sektördeyim aylik kotani doldurma performans düşüklüğü ile baskı ve çıkarılma vs.. Şuan hersey yolunda sixin için ama dengeler sarsılırsa bir guvenceniz yok o guvenceniz de birikiminiz. Maasinizin değil çevregi daha bile fazlasi ile birikim yapmaya çalışın. Çocukların ihtiyaclari git gite artacak. Butceyi ileride daha arttirirsiniz çocuklar için ama şuan birikim zamani..

Böyle kocaman bir sarılasım geldi size. Ne anlatmak istediginizi tedirginliklerinizi o kdr net ifade etmissiniz ki. Bende özel sektördeyim aylik kotani doldurma performans düşüklüğü ile baskı ve çıkarılma vs.. Şuan hersey yolunda sixin için ama dengeler sarsılırsa bir guvenceniz yok o guvenceniz de birikiminiz. Maasinizin değil çevregi daha bile fazlasi ile birikim yapmaya çalışın. Çocukların ihtiyaclari git gite artacak. Butceyi ileride daha arttirirsiniz çocuklar için ama şuan birikim zamani..
Belki de devlet memuru olsak yani az da olsa sürekliliği olan işten çıkarılma derdi olmayan emeklilik yaşı gelene kadar çalışabilecek durumda olsak bu endişeleri hiç yasamayiz

Esimin ailesi ve benim ailemden bazi fertler de bize cimri der. Neden çünkü ayağımızı yorganimiza göre uzatırız. Her yıl tatile gitmeyiz 2 yılda bir gideriz..fakat her yıl şehir dışında ailem var tatil bölgesinde 1 hafta kalırız. Onu da tatilden sayarız.. yıl içinde yakin illere günü birlik gider gezeriz. Fazla gezeriz. Dışarıdan bazen yer bazende termos çantama yiyecek yaparım evden götürür yeriz.
Öyle yapıyoruz diye bile cimri diyorlar. Fakat üşenmesem maddiyat olduğunda dahi yiyecekleri kendim yapmak isterim çünkü hepimiz daha keyif aliyoruz . Piknik havasında hoşumuza giden yerde yemek daha eğlenceli.
Bize öyle diyenler borç alıp tatile giden borcunu başka borçla kapayan . Kredi çekip duran kişiler. Ben bi kac yıl bekledim evimi harika yaptırdım diye cimri oldum. Fakat eşimin ailesinden kişiler ev yaptırdılar ek işten normal ise perişan oldular. Birbirlerini zor gördüler. Fakat ben ailemle hem kaliteli vakit geçiriyorum hem sabrediyorum hem burcsuz geziyorum hem hayatı yaşıyorum. Ve söylemesi ayıp kenarimiza da atıyoruz. Bence biz tutumluyuz onlar da savurgan plansız yaşayan kişiler. Çoluk çocuk varken günü kurtarmak olmamalı durum.
Sizi ben açıkçası hiiicte cimri bulmadım. Elinizi yiyememisler ondan bu çamur. Allah paranızı daha bereketli kılsın.ve kotalariniz ccook tutsun primleriniz bol olsun.:KK200:

umarım karşınıza gözü gönlü tok geliri sizinkinden çok daha yüksek bir beyefendi çıkar ,

sıkıntısız bir hayat yaşarsınız ,

ağzı olan konuşuyor takılmayın

Esimin ailesi ve benim ailemden bazi fertler de bize cimri der. Neden çünkü ayağımızı yorganimiza göre uzatırız. Her yıl tatile gitmeyiz 2 yılda bir gideriz..fakat her yıl şehir dışında ailem var tatil bölgesinde 1 hafta kalırız. Onu da tatilden sayarız.. yıl içinde yakin illere günü birlik gider gezeriz. Fazla gezeriz. Dışarıdan bazen yer bazende termos çantama yiyecek yaparım evden götürür yeriz.
Öyle yapıyoruz diye bile cimri diyorlar. Fakat üşenmesem maddiyat olduğunda dahi yiyecekleri kendim yapmak isterim çünkü hepimiz daha keyif aliyoruz . Piknik havasında hoşumuza giden yerde yemek daha eğlenceli.
Bize öyle diyenler borç alıp tatile giden borcunu başka borçla kapayan . Kredi çekip duran kişiler. Ben bi kac yıl bekledim evimi harika yaptırdım diye cimri oldum. Fakat eşimin ailesinden kişiler ev yaptırdılar ek işten normal ise perişan oldular. Birbirlerini zor gördüler. Fakat ben ailemle hem kaliteli vakit geçiriyorum hem sabrediyorum hem burcsuz geziyorum hem hayatı yaşıyorum. Ve söylemesi ayıp kenarimiza da atıyoruz. Bence biz tutumluyuz onlar da savurgan plansız yaşayan kişiler. Çoluk çocuk varken günü kurtarmak olmamalı durum.
Sizi ben açıkçası hiiicte cimri bulmadım. Elinizi yiyememisler ondan bu çamur. Allah paranızı daha bereketli kılsın.ve kotalariniz ccook tutsun primleriniz bol olsun.:KK200:
Çok tşk ederim ne kadar incesiniz .rabbim hepimize hayırlı rizik helal kazanç nasip etsin

X