Memurlar bakabilir mi ?

En sinir olduğum insan tipi.
Bi de kul hakkına giriyorsunuz.
Benim bi müdürüm var hep der ki elimden gelse şu keyfi rapor alanları memurluktan ihraç ederim der..
Herkesin bi bahanesi herkesin bi olayı var istese herkes rapor alır . O raporu veren doktora da sasiyorum. Hipokrat yemini etmiş ve hasta olmayan birine nasıl hasta doye rapor verir ya.
Hayret bişey.
Sorunuza gelince evet adam sizinle ugrasmak isterse ugraşır
raporları usul ve fene uygun mu diye hakem hastaneye gönderebilir.
Cok elzem durumlar hariç rapor alınmasına karsiyim ben.
Su kadar yıllık memurum 1 gün rapor almadim. Cok sukur helal lokma geçiyor bogazimizdan.
Siz rahat uyuyosaniz sıkıntı yok.
Millet enayi zaten çalışsın dursun sizin yerinize de.
Ne de olsa siz ayrıcalıklısiniz

Hanımlar kpssyi kazandıktan sonra size ödül olarak verilmiyor maaşlar yani çalışmanız karşılığında almanız gerekiyor ama burda gelip biz çok çalıştık artık yatabiliriz diye bik bik savunma yapmak komik yani kpss calışmanız karşılığında görev aldınız fakat maaşlar siz burda takılın diye verilmiyordur eminim : ))
Siz çalışmıyorsunuz galiba? Her cümlenize katılıyorum ama sonda sokmaya çalıştığınız laf sizin için de geçerli.

Tayin çıksa bile müdürün isterse 6 ay daha seni çalıştığın kurumda tutabiliyor maalesef.
Hımm bak onu bilmiyordum ama onun da prosedürleri vardır ne bileyim hesap uzmanisindir dönem hesap dönemidir gibi.yani seni tutmak için kılıfı hazırlaması lazım.

Ayrıca arkadaşlar hakarete vardirmayin konuyu.tum memurlar oraya gelirken sınav mülakatlar eğitimler vb. geçirir yani.oyle kolay birsey değil. Herkes memur olamıyor.

sevgili memur arkadaşım varsayımlar çoktur ama devlet seni belirli biryerde çalıştırıyor oraya ihtiyaç var diye kadro açıyor sonra sen orayı yazıyorsun ve sonra illa eşime gidecem diyorsun bunu düşünmelisin bir ikincisi tercih yaparken herkes kuruma yere göre yapıyor bu sizin yaptığınız herkesin dediği devlete kapağı atmak..ve bu çok yanlıiş..
aynen katılıyorum sana

Haram helâl karistirmayin arkadaşlar lütfen. Onu allah bilir.herkes işini iyi yapsın gerekli özeni göstersin helalmis harammis kimseye düşmez.

Masallahh herkes usulsuz ve etik olmayan sekilde rapor almasina takilmis haram etmis bi de ama konu sahibinin esinden ayri farkli sehirde calistigini gormezden gelmis.Siz yerinde olsaydiniz sizlerde rapor kovalardiniz hanimlar simdi hic aaa ayip aaaa memur olmus bosa para kazaniyor laflarini bir kenara birakin da esleri birbirinden ayri birakan sisteme yuklenin azcik empatiyle tabii.

merhaba kızlar . ben eşimden ayrı bir şehirde çalışıyorum ve iş yerim sivasta ben ankaradan sivasa her hafta gidip gelmek zorundayım :/ ve bu yüzden bazı zamanlar rapor alıp gitmediğim oldu . şimdi çalıştığım kurumda başhekimim yok bu yüzden yerine geçici olarak müdür yardımcısı bakıyor . ben 2 hafta önce 7 gün rapor aldım . aradı beni niye aldın falan diye sıkıştırdı baya tüömm raporlarımı önüne koymus sordu hepsini tek tek . bu hafta zorunlu olarak burda kalmamı gerektiren bir durum var ve yine 10 gün rapor aldım . bu adam yarın beni ararsa diye fena tırsıyorum . sizce ne yapabilir en fazla ?

Konu biraz sapmış gibi. Kimsenin yediği lokma kimseyi ilgilendirmez. Dediğim gibi keyfi raporlara ben de karşıyım. Her ay bununla ilgili ciddi sorunlar yaşıyorum çünkü. Her ay personelimden mutlaka ikisi üçü keyfi rapor gönderiyor. Çok açık ve net yazmak gerekirse, raporunuzu usulüne uygun aldıysanız, yani mesai saatleri içerisinde şehir dışından rapor almadıysanız, tek hekim raporlarınız bir yılda 40 günü geçmiyorsa, ya da tek seferde 10 günden fazla tek hekim raporu almadıysanız- ki hekimler buna zaten dikkat eder- amirinizin size soruşturma açma yetkisi yok. Alınan raporları hakem hastaneye gönderebilir (benim de sık sık yaptığım gibi) ama onda da maalesef her rapor fenne uygundur şeklinde raporlanır. (hakem heyetindeki doktorlar sizi değil, meslektaşlarını korumak için böyle rapor verirler). Yani kısacası usule uygun rapor aldığınız sürece idari olarak başınız belaya girmez. Ama amirleriniz ve iş arkadaşlarınızla sıkıntı yaşarsınız. Devletin bu konuda yaptırım uygulamaması nedeniyle her kurum kendi yaptırımını oluşturmuş durumda şu anda. Anladığım kadarıyla siz de hastanede çalışıyorsunuz. Meslek grubunuz nedir bilmiyorum ama ben kendi hastanemde nöbet usulü çalışan personel keyfi rapor aldığı zaman dönen personelin mesaiye gelmesini istiyorum. Bu bir miktar caydırıcı olabiliyor. ya da bir sonraki sefere idari izin talebi olduğu zaman biraz daha katı davranabiliyorum. Tabi bu keyfi raporlarınalınmasında idarenin de rolü önemli. Gerçekten ihtiyacı olup da bana gelen personele kendim bile rapor vermişimdir. buna rağmen durum bu kadar suistimal edilince idare ister istemez katılaşabiliyor.

Çok sık rapor almak her zaman üstlerin gözüne batan bir durumdur. Hele aday memursan bence dikkatli ol. Ben aday memurum bir gün rapor aldım gerçekten çok hastaydim onda bile korktum laf isitir miyim diye. Biraz sabret sonra es durumu tayini istersin zaten esinin yanina.

Hımm bak onu bilmiyordum ama onun da prosedürleri vardır ne bileyim hesap uzmanisindir dönem hesap dönemidir gibi.yani seni tutmak için kılıfı hazırlaması lazım.

Ayrıca arkadaşlar hakarete vardirmayin konuyu.tum memurlar oraya gelirken sınav mülakatlar eğitimler vb. geçirir yani.oyle kolay birsey değil. Herkes memur olamıyor.

Amir sadece ihtiyaca binaen 6 ay bekletebilir personeli. Bu ihtiyaç için herhangi bir sebep bildirmeye gerek yok.

özelde çalışan arkadaşlar baya nefret kusmuşlar. belli ki memurlara karşı bir gıcık olma durumu var. kamu personeline saydırarak onları kendileri gibi şartlarda çalışmaları gerektiğine inandırmak yerine, kendi şartlarını iyileştirmek için bir şeyler yapsalar çok daha iyi olur.

merhaba kızlar . ben eşimden ayrı bir şehirde çalışıyorum ve iş yerim sivasta ben ankaradan sivasa her hafta gidip gelmek zorundayım :/ ve bu yüzden bazı zamanlar rapor alıp gitmediğim oldu . şimdi çalıştığım kurumda başhekimim yok bu yüzden yerine geçici olarak müdür yardımcısı bakıyor . ben 2 hafta önce 7 gün rapor aldım . aradı beni niye aldın falan diye sıkıştırdı baya tüömm raporlarımı önüne koymus sordu hepsini tek tek . bu hafta zorunlu olarak burda kalmamı gerektiren bir durum var ve yine 10 gün rapor aldım . bu adam yarın beni ararsa diye fena tırsıyorum . sizce ne yapabilir en fazla ?

eşinden ayrı yaşaman kötü birşey değil ama maaşını aldığın yerden neden sürekli rapor alıp hak yiyorsun ki? ben de oranın yöneticisi olsam araştırırdım sonuçta başka yerde çalışmanız onun sorunu değil.
zaten memurlar sürekli yatıyor biz çalışalım bir de üstüne kafasına göre rapor alıyorlar yönetici de sorun yapınca o suçlu oluyor iyi valla.

özelde çalışan arkadaşlar baya nefret kusmuşlar. belli ki memurlara karşı bir gıcık olma durumu var. kamu personeline saydırarak onları kendileri gibi şartlarda çalışmaları gerektiğine inandırmak yerine, kendi şartlarını iyileştirmek için bir şeyler yapsalar çok daha iyi olur.
ne yapabilirsler...devlet bile özelde çalışanlarAa verdiği asgari üscert belli neyapsınlar ön ayak ol onlara

Tabi ki keyfi alınan raporlara ben de kızıyorum. Siz de hamilesiniz ben ziraat mühendisiyim ve işim gereği araziye çıkmam gerekiyor doktorum her defasında üstüne basa basa rapor almak istersen hemen veririm dedi ama bir kere bile rapor kullanmadım çok büyük rahatsızlığım olmazsa kullanmamda. Tamamen kişinin vicdanına kalmış bir şey.
Aslında bu konular tartışmaya çok açık konular. Benim dairemde de sorumsuz aldığı parayı kesinlikle hak etmeyen müdürün tanıdığı diye çoğu zaman işe gelmeyen rapora izne bile ihtiyaç duymayan insanlar olduğu için arkadaşların eleştirilerini anlıyorum fakat konu sahibi arkadaşı bizzat tanımadığımız için yorumlar bana ağır geldi.

Aynen katılıyorum. Az önce bi mesajımda da yazdım zaten Kimsenin yediği lokma kimseyi ilgilendirmez. Onun kararını verecek kişi biz değiliz. Ben de aynen sizin gibi bu işin iş etiğiyle ve kişi vicdanıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Hoppa

40 günü geçirmezseniz sorun olmaz. ama isterlerse hakem hastaneye gönderebilir.

benim kronik rahatsızlığım var. rahatsızlanıyorum. rahatsızlanınca alıyorum rapor... gidip gelmemde zorluk oluyor. ayrıca sağlık özrü tayini istedim. 3 aydır bekletiyorlar... geldiğim ilçede branş doktoru da yok... daha ne kadar bekletecekler o ayrı.

memur olarak atanınca hiç sorun olmadan rahatlıkla işlerin yürüyeceği sanılıyor. arkadaşın yaptığı uygun değil... ama ilk yıl izin yok... asalet kalkasıya kadar eş durumu vs. yok... mazeret izni var ama amire bağlı... arkadaşı ayıplayamam.. yarın başıma gelirse diye korkarım.

haklısınız..

öğretmen memura kızar, memur öğretmene, polis öğretmene, avukat doktora vs... aslında her grup birlik olup özlük hakların iyileştirmek için adım atması gerekiyor. ama bizim yaptığımız bir birimize kızmak....

Esinden ayri yasamam problem degil denmis.Pes artik yani.Konuya bu kadar da yanli yaklasilmaz..
Hadi memurlarin yine bir ihtimal tayinleri var akademik personelin hic yok.Kuzenim 2 yil once evlendi ve daha 1 aylik evliyken calistigi sehre dondu.2 senedir evine sadece misafir gibi haftasonlari geliyor cunku tayinleri yok.
Desen 1 hafta esin gidecek baska sehre is ici yakip yikar ortaligi bu konuda cok normal gelmis esten ayri yasamak.

X