Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

İdealist kişiliğim mühendis olmayı reddetti :) alan mezunuyum pişmanım.:) mühendislikler cok çalışma istemiyor malesef elimi sallasam mühendis
Ne alakasız bir yorum. Benim tanıdığım bir çok mühendisin maaş olarak yakınından geçemezsiniz. Bilgi birikimine girmiyorum bile zira özelde kimseye hayrına maaş vermiyorlar.

Ben öğrenim hayatım sırasında memurlara tepeden bakardım herkes gibi. Emeksiz para kazanan, ne bir aldım ileri ne bir adım geri tipler canlanırdı hep kafamda. Mezun oldum kimyager olarak. Ünlü bir su markasının laboratuvarına girdim. Afedersiniz eşşek gibi çalıştım üç kuruş paraya. Üstlerin kimya mühendisleri. Ve onun da üstü ve onun da üstü. Dedim lanet gitsin böyle özele. Sonra anladım ki özelde çalışacaksan sen iş iş diye ölmeyeceksin. Öyle bir meslek sahibi olacaksın ki onlar sen sen diye bitecek. O zaman işin tadından yenmez. Yiyorsa oku uzak mühendisliğini de mezun olduğun gün telefonların susarsa ben de susarım. Ama sen alternatifi bol bir meslek mensubuysan üç kuruşa bir köfte? Diyorlar. Sen kabul etmezsen sınıf arkadaşın ediyor.

Sonra dedim kızım git adam gibi çalış devlete gir bakalım orda işler nasıl. Ders çalıştım. Devlet hastanesinde çalışıyorum. 09.00-16.00 arası çalışıyorum. Dönüşümlü çalıştığımız için gün içinde birkaç saat çalışmam gerekiyor. (Beleşe para kazanmak olarak nitelenir devlet memurlarının eşşek gibi çalışmaması. Fakat insani olan buyken ve herkes böyle çalışmalıyken, neden hepimiz böyle çalışmıyoruz demez de bizim insanımız sen neden çalışmıyorsun ben çalışırken der. Neyse.) saçma sapan mücadeleler amire kendini beğendirme ihtiyacın, daha üst düzey performans gösterme arzun falan yok. Sana karışan hesap soran azarlayan yok.
Kimse devlet hastanesine güvenmiyor ama orda herkes kendi amiri gibi çalışıyor. Sağlık bakanlığının yapılan küçük hatalara bile ne kadar baskı yaptığını küçük bir şikayetten sonra aylarca tüm çalışmalarımızı ne denli hassasiyetle mercek altına aldığını bilseniz başka yerde tedavi olmam dersiniz.
Laf lafı açıyor özel hastanede çalıştım ben sekiz ay kadar. Birgül laboratuvar kapısı kapandı. Ben o dönem laboratuvarda değilim. Bilgi işlem ve bilgisayar mühendisi gelmiş. Baş hemşire ve baş hekim yardımcısı gelmiş. Önceki gece gelen bir kadın kalp krizi geçirip evinde ölmüş. Laboratuvar test sonuçlarını incelemeyen doktor eve göndermemesi gereken hastayı üstün körü çalıştığı için evine göndermiş. Kadıncağız kan testinde alarm veren bir değere rağmen eve gittiği için vefat etmiş. Bilgisayar mühendisi ve Bilgi işlem kadının o kalp krizini haber veren değeri değiştirmesin mi? Sistemde gözükür de kadın dava açarsa başımıza bela olur diye. Ben tuttum ismimi gizleyip bunları şikayet ettim. Bilin bakalım ne oldu, şikayet ettiğim birimde hastanemizde çalışan birinin halası çalışıyormuş. Bir gün sonra hastane kendisine baskın! Yapılacağını biliyordu
Çenem düştü neyse, böyleyken böyle.

Hakkaten de ne bir adım ileri ne bir aldım geri gideceğim mesleğimde çünkü baş kimyager falan gibi bir pozisyon yok. Fakat çalışma saatlerim ve aldığım Maaş bana insan gibi yaşadığımı hissettiriyor. İşten çıkınca arkamda atlı varmış gibi eve girip eşyaları bir kenara fırlatıp mutfağa geçmem gerekmiyor.İş çıkışı arkadaşlarla birşeyler içebiliyoruz. Yahut yaya yaya alışveriş yapıp eve gidebiliyorum. Tiyatro gibi seminer konferans konser gibi etkinliklere katılabiliyorum. Kitap okuyorum bol bol çünkü cılkım çıkmıyor çalışırken. Bunları gaza gelin diye yazıyorum. Herkesin insanca yaşama hakkı var.Burada geçen sene açtığım bir konumda var meslek değiştirmek istiyorum ve tekrar sınava hazırlanıyorum, 31 yaşımdayım.Devlet memuru olduğum için tekrar KPSS ye gitmeme de gerek yok. Ünvan değiştirmeyle yine memur olarak başka bir meslekte devam etme şansım var.

Hasılı, ders çalışın

Gercekten ciddi anlamda umut oldunuz insallah benim sonum da böyle olur.. tabi temelniz de varmis sanirim yoksa temelsiz zor biraz.
Bir mühendisin kpss temelim yok diye bir kaygısının olmaması lazım. Biraz vakit ayırıp çalışırsanız göreceksiniz ki kpss çok kolay bir sınav. 90 üstü çok rahat alırsınız ama dediğim gibi oturup tarih coğrafya falan çalışmanız gerekiyor. Atamam yok diye düşünmeyin, niyetinizi alın başlayın çalışmaya. Dil sınavına da girin bu arada, denk gelen a grubu kadrolarına da başvuru yapabilirsiniz böylece.

Özel hastanedeki bu rezalet için diyecek laf bulamıyorum, allah iki dünyada da misliyle çıkarsın inşallah bu düzenbazlıkta parmağı olanlardan.

Bazıları hala devlet kurumlarını memurların boş boş solitaire oynadığı yerler sanıyorlar. Artık eskide kaldı o dönemler ki olması gereken de bu, var tabi yatış yerler de ama özelde de var. Devletin özelden üstün olduğu konu zaten iş yoğunluğu değil özlük hakları.

Üçüncü işimdeyim, ilki özel sektör son ikisi kamu. Özel sektördeki işim en boş oturmalı olanıydı, artık bi yerden sonra kendi kendime iş uyduruyordum. Beni niye işe almışlardı hala da anlamamışımdır, gerçi parası da ona göreydi yeni mezun mühendis maaşı boşluktan oturdum kpss çalıştım devlete geçtim, maaşım üç katına çıktı ama iki sene boyunca bi tarafımdan kan aldılar. Akşam haftasonu bilmeden çalıştım izinlerimin bir kısmı yandı. Rüyamda bile iş görür hale gelmiştim. Dışarısı ışıklı süslü püslü görünen, düşünce zor çıktığınız pavyonlar gibiydi (dışarıdan bakınca plazada ingilizce konuşmacalı işti). Neyse ki kavga dövüş iki hafta izin alıp yeniden kpss çalıştım ve iş değiştirdim. Şükür şimdiki işimde maaş-iş-sosyal hayat dengesini biraz olsun kurabildim ki burada da sadece son bir yıldır yoğunluk normal düzeyde. İş yok demiyorum bakın, normal düzeyde iş var. Bu kadar uzun yazının anafikri devletin özlük hakları bakımından genelde iyi olduğu ama kimsenin devlet yatış yea demeye yeltenmemesi gerektiği ve de kpssnin de aşırı zor bir sınav olmadığıdır.

İdealist kişiliğim mühendis olmayı reddetti :) alan mezunuyum pişmanım.:) mühendislikler cok çalışma istemiyor malesef elimi sallasam mühendis
bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın. eniştem mezun olalı 15 yıl olmuştur makine mühendisi ve her akşam öğrenci gibi elinde kitap çalışır tekrarlar, bilgisayarda çizimleri inceler. siz odaklandığınız öğretmenlik konusunda yorum yapın başka şeylere kendinizi kapatmışsınız gibi görünüyor

Bişey söylicem

neyse vazgectim anlamazsın devam et

inşaat mühendisiyim yüksek lisans yapıyorum hedefim akademisyen olmak
Kamu kurumunda 3 senemi doldurdum ve tiksindim, sana asla ama asla inşaat mühendisi gibi davranmıyorlar ben taşeronum onun etkisi var mı bilmiyorum ama memur arkadaşlarımda aynı, siyasetle gelen seni eziyor bu mühendis bunu dinleyelim fikirlerine bakalım diyen maalesef yok..
en yakın arkadaşım 90 aldı ve atanamadı 2018 de aldı puanı hiçbir yere atanamadı, 95 falan almak gerekiyor.
eğer yükseği tamamladıysan danışman hocanı falan boşver öğretim görevlisi kadrolarını kovala, yüksek lisans yeterli o kadro için ben çok araştırıyorum benimde hedefim bu çünkü yardımcı olabilirim her konuda
Meslektaşız ben kamu kurumunu görmüş biri olarak çok üzülüyorum mühendise yapılanları gördükçe siyaset önde oldukça bu böyle olmaya devam edecek benim şefim ilkokul mezunu ona bağlıyım ben o ne derse o oluyor

ülkemle ilgili pembe hayallerim yok çünkü öğretmen profili bile bu şekildeyken kimden ne bekleyeceksin. size daha fazla cevap yazmaya gerek yok üslubunuzla kalitenizi belli ediyorsunuz zaten selametle...
Cok sevdiğim söz vardır sen
bilmezsin “saygı kayığına binmeden adam adasına ulaşamazsın” önce saygılı olacaksın sonra üslubumda bi sıkıntı olursa konusacaksın. MÜhendis eniştesi varmış da bilmem neymiş ben mühendislere laf etmedim ki ! Mühendislerin calışma sekline de hakimim merak etme benim de tanıdığım mühendisler var . Sen buraya konuya yorum yapmaya değil münakaaşaya gelmişsin . O yüzden istediğin muameleyi yaptım sana şimdi eyvallah.

Sen benim maasımı nerden biliyosun da kıyaslıyorsun. :) acıtmış galiba
İlk olarak sen değil siz.
Şöyle ki öğretmen maaşları konusunda ortalama bir bilgim var. Eşimin babası, kaynım ve en yakın arkadaşımın öğretmen olması dolayısıyla. En yüksek branş öğretmenleri alıyor, haftasonu kurs ve ek derslerle en fazla 6000 civarı olur ki geçen yıl bunun altındaydı eminim. Benim bahsettiğim kıyısından gecemeyeceginiz rakamlar ise 20000+ maaşlar. Kaldı ki 3 yıllık mühendis eşimin ve benim maaşım bile 10000'e yakın. Bilgi birikimi ve tecrube bizim alanımızda çok önemli.yeni mezunken hepimiz asgari ucretle başladık ama sonrasında kendini gelistirirsen maaş zamları enflasyon oranında değil, ütopik oranlarda oluyor. Yan haklara girmedim bile.

Canım 5 yıllık işsizlik ardından evde kendi imkanlarımla internetten faydalanarak 8 9 ay ders çalıştım ve 94,5 puan aldım. Tanıdıgım kimse de yoktu. Şu an 7 aylık çiçeği burnunda memurum. Çok tatmin edici bir maaşım ve rahat bir işim var. Eger merkezi atama düşünürsen tanıdıga asla gerek yok. Puanını alırsın 90 üstü,afedersin paşa paşa atamak zorundalar. Sakın moralini bozma.Düzenli ve disiplinli çalış.Tek rakibin kendin olsun.En iyisini yapmaya çalış,yapabilirsin buna inan. Kulagını da herkese tıka. Odana motivasyon cumleleri as

Öğretmenim KPSS ye ilk girişimde 89 aldım. İmkansız değil yani alabilirsin elbet. Mühendislik olmaZsa düz memurluk yaparsın yeterki 90 ve üzeri almaya bak. Zabıt katiplerine başvurursun . Yabi iyice çalış Allah’ın izniyle bir ter olur

Ben aldım 91 küsür... türkiye derecesi de yaptım ilk girişte sanırım 153. Olmuştum. İkinci tercihime de atandım. Ama şöyle calısıyordum ben, (lise mat öğrt mezunuyum 300 kadro acılıyor bize, ilköğretm mat ise 3000) sabah 5te kalkıp başlıyordum sadece yemek ve wc icin kalkıyordum dersten. Hatta mezuniyetime bile gitmedim zaman kaybetmemek icin, gece de 2 de uyuyordum. Sürekli kahve iciyordum. Duvarım incir reçelindeki gibi post it icindeydi :) herkes ilk sene deneme olur ikincide ücüncüde atanırsın dedi ama ben tek seferde hallettim :) gerci ben biraz inek bi tipim, bölümümü de 3 senede bitirdim

hı hı. çalışıp mühendis olsaydınız o zaman keşke : )
Bence her mesleğin sıkıntısı farklı herkes kendi cektigini bilir ama sizde öğretmenliği mühendislikten aşağı görme hissettim bu cok yanlış. Hangi üniversite ve hangi mühendislik merak ettim. Boğazici mi itü ytü odtü? Ben bu saydıklarımdan birinden mezunum belki de tanış çıkarız

Eşim inşaat mühendisi,12 yıldır aynı firmada çalışıyor, son birkaç yıldır emeklerinin karşılığını alıyor diyebilirim. Haftasonu, aksam farketmeksizin işle ilgili birşeyler çıkıyor. Belli aralıklarla şehir dışına çıkması gerekiyor. Özel sektör çalışanlarının etinden sütünden fazlasıyla yararlanmadan karşılığını vermiyor. Evet belli bir seneden sonra devlette kazanılandan daha fazla kazanılıyor ama her mühendiste aynı konuma gelmiyor benim gördüğüm kadarıyla.

KPSS'y ciddi şekilde deneyin muhakkak, emeklerinizin karşılığını alırsınız umarım.

Kendisini de öğretmenlerin yetiştirdğini farkında değil ben bunlar gibilerin yüzünden meslekte soğudum. Bu yüzden o mühendis doğmuştur yoksa az gelirli bi öğretmenin öğrettikleriyle mühendis olmamıştır ben ona cevap verme tenezzülünde bile bulunmadım siz yine cevap vermişsiniz teşekkürler

Yani kücümsemek istedikten sonra elbet herkes herkeste bi açık bulabilir. Onun uslübuyla cevap verdim. Benim ergen öğrencilerim mezun olunca bu yarısa giriyordu en son...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…