• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

Siz de mühendis misiniz? Tavsiyeniz ne peki ben cikmaza girdim artik gercekten biktim cevremdekilerin okudu is bulamadi bak bosver okumakla da bisey olmuyo sözlerinden.
Şu dönem ciddi anlamda işsizlik var ama mühendis adam uzun süre işsiz kalmaz. Ha istediğiniz maaş ve şartlar olmaz, orası ayrı. Konuşanları dinlemeye tenezzül bile etmeyin lütfen.

İlk yıllar kurumsal bir yerde değilseniz mühendisler için zor geçer, az paraya köpek gibi çalışır üstüne paspas muamelesi görürsünüz. Zamanla kendinize güveniniz gelir, işinizde ilerledikçe konfor alanınız genişler güzel maaşlar almaya başlarsınız.

Yapabiliyorsanız kpssyi zorlayın ama olmazsada girdiğiniz işte dişinizi sıkın. İlk iş yerimde çalışırken her akşam ağlayarak gelirdim ve işe gitmemeye karar verirdim. Sabahta tıpış tıpış giderdim tabii 😂 iyi ki de pes etmemişim.

Eşimin kuzeninin eşi bu yıl düzenli bir çalışmayla türkiye 20.si oldu. Aynı üniversitede okuduk aynı yıl mezun olduk. Ben mezun olur olmaz atandım. Ama onlar hemen evlenmeyi tercih etti ve evlenince ders çalışmadı. Bir de üstüne çocukları oldu. 7 yıl sonra dank etti kafasına ve çalışmaya başladı. Canlı yayında derslere falan katılarak çalışmış. Atama yapıldığında atanacak inşallah. Olmaz değil yani isterseniz basarabilirsiniz.

Ben öğrenim hayatım sırasında memurlara tepeden bakardım herkes gibi. Emeksiz para kazanan, ne bir aldım ileri ne bir adım geri tipler canlanırdı hep kafamda. Mezun oldum kimyager olarak. Ünlü bir su markasının laboratuvarına girdim. Afedersiniz eşşek gibi çalıştım üç kuruş paraya. Üstlerin kimya mühendisleri. Ve onun da üstü ve onun da üstü. Dedim lanet gitsin böyle özele. Sonra anladım ki özelde çalışacaksan sen iş iş diye ölmeyeceksin. Öyle bir meslek sahibi olacaksın ki onlar sen sen diye bitecek. O zaman işin tadından yenmez. Yiyorsa oku uzak mühendisliğini de mezun olduğun gün telefonların susarsa ben de susarım. Ama sen alternatifi bol bir meslek mensubuysan üç kuruşa bir köfte? Diyorlar. Sen kabul etmezsen sınıf arkadaşın ediyor.

Sonra dedim kızım git adam gibi çalış devlete gir bakalım orda işler nasıl. Ders çalıştım. Devlet hastanesinde çalışıyorum. 09.00-16.00 arası çalışıyorum. Dönüşümlü çalıştığımız için gün içinde birkaç saat çalışmam gerekiyor. (Beleşe para kazanmak olarak nitelenir devlet memurlarının eşşek gibi çalışmaması. Fakat insani olan buyken ve herkes böyle çalışmalıyken, neden hepimiz böyle çalışmıyoruz demez de bizim insanımız sen neden çalışmıyorsun ben çalışırken der. Neyse.) saçma sapan mücadeleler amire kendini beğendirme ihtiyacın, daha üst düzey performans gösterme arzun falan yok. Sana karışan hesap soran azarlayan yok.
Kimse devlet hastanesine güvenmiyor ama orda herkes kendi amiri gibi çalışıyor. Sağlık bakanlığının yapılan küçük hatalara bile ne kadar baskı yaptığını küçük bir şikayetten sonra aylarca tüm çalışmalarımızı ne denli hassasiyetle mercek altına aldığını bilseniz başka yerde tedavi olmam dersiniz.
Laf lafı açıyor :KK48: özel hastanede çalıştım ben sekiz ay kadar. Birgül laboratuvar kapısı kapandı. Ben o dönem laboratuvarda değilim. Bilgi işlem ve bilgisayar mühendisi gelmiş. Baş hemşire ve baş hekim yardımcısı gelmiş. Önceki gece gelen bir kadın kalp krizi geçirip evinde ölmüş. Laboratuvar test sonuçlarını incelemeyen doktor eve göndermemesi gereken hastayı üstün körü çalıştığı için evine göndermiş. Kadıncağız kan testinde alarm veren bir değere rağmen eve gittiği için vefat etmiş. Bilgisayar mühendisi ve Bilgi işlem kadının o kalp krizini haber veren değeri değiştirmesin mi? Sistemde gözükür de kadın dava açarsa başımıza bela olur diye. Ben tuttum ismimi gizleyip bunları şikayet ettim. Bilin bakalım ne oldu, şikayet ettiğim birimde hastanemizde çalışan birinin halası çalışıyormuş. Bir gün sonra hastane kendisine baskın! Yapılacağını biliyordu:KK48:
Çenem düştü neyse, böyleyken böyle.

Hakkaten de ne bir adım ileri ne bir aldım geri gideceğim mesleğimde :KK48: çünkü baş kimyager falan gibi bir pozisyon yok. Fakat çalışma saatlerim ve aldığım Maaş bana insan gibi yaşadığımı hissettiriyor. İşten çıkınca arkamda atlı varmış gibi eve girip eşyaları bir kenara fırlatıp mutfağa geçmem gerekmiyor.İş çıkışı arkadaşlarla birşeyler içebiliyoruz. Yahut yaya yaya alışveriş yapıp eve gidebiliyorum. Tiyatro gibi seminer konferans konser gibi etkinliklere katılabiliyorum. Kitap okuyorum bol bol çünkü cılkım çıkmıyor çalışırken. Bunları gaza gelin diye yazıyorum. Herkesin insanca yaşama hakkı var.Burada geçen sene açtığım bir konumda var meslek değiştirmek istiyorum ve tekrar sınava hazırlanıyorum, 31 yaşımdayım.Devlet memuru olduğum için tekrar KPSS ye gitmeme de gerek yok. Ünvan değiştirmeyle yine memur olarak başka bir meslekte devam etme şansım var.

Hasılı, ders çalışın
O kadar haklisinizki.. calisiyorum elimden geleni yapiyorum insallah bende atanicam🙏
Bir mühendisin kpss temelim yok diye bir kaygısının olmaması lazım. Biraz vakit ayırıp çalışırsanız göreceksiniz ki kpss çok kolay bir sınav. 90 üstü çok rahat alırsınız ama dediğim gibi oturup tarih coğrafya falan çalışmanız gerekiyor. Atamam yok diye düşünmeyin, niyetinizi alın başlayın çalışmaya. Dil sınavına da girin bu arada, denk gelen a grubu kadrolarına da başvuru yapabilirsiniz böylece.
Evet evet gercekten calistikca goruyorum aslinda zor degil sadece bol tekrar ve soru gerektiren dersler. Tarih ve cografya... turkce ve mat zaten direkt bol soru cozuyorum insallah hedefim 95 üstü bunu yapmak icin yeterli zamanim var daha simdiden konulari yariladim.. en cok da bana inanmayanlara inat calisicam
inşaat mühendisiyim yüksek lisans yapıyorum hedefim akademisyen olmak
Kamu kurumunda 3 senemi doldurdum ve tiksindim, sana asla ama asla inşaat mühendisi gibi davranmıyorlar ben taşeronum onun etkisi var mı bilmiyorum ama memur arkadaşlarımda aynı, siyasetle gelen seni eziyor bu mühendis bunu dinleyelim fikirlerine bakalım diyen maalesef yok..
en yakın arkadaşım 90 aldı ve atanamadı 2018 de aldı puanı hiçbir yere atanamadı, 95 falan almak gerekiyor.
eğer yükseği tamamladıysan danışman hocanı falan boşver öğretim görevlisi kadrolarını kovala, yüksek lisans yeterli o kadro için ben çok araştırıyorum benimde hedefim bu çünkü yardımcı olabilirim her konuda 🥰
Meslektaşız ben kamu kurumunu görmüş biri olarak çok üzülüyorum mühendise yapılanları gördükçe siyaset önde oldukça bu böyle olmaya devam edecek benim şefim ilkokul mezunu ona bağlıyım ben o ne derse o oluyor ☺
Cook sagolun. Bahsettiginiz kadrolar yds istiyo sanirim iste o konuda da puanim yok. Calissam yapabilirim ama su an kpss ile arama hicbisey sokmak istemiyorum ondan dolayi pek bakmadim ilanlara😊 ama haklisiniz aslinda. Bide akademik hayati gordum kocaman insanlar birbirlerinin arkasindan is ceviriyo hırs yzuunden ne bilim cok sogudum ben hocam sagolsun😁 tabi memurluk da zor mutlaka
Canım 5 yıllık işsizlik ardından evde kendi imkanlarımla internetten faydalanarak 8 9 ay ders çalıştım ve 94,5 puan aldım. Tanıdıgım kimse de yoktu. Şu an 7 aylık çiçeği burnunda memurum. Çok tatmin edici bir maaşım ve rahat bir işim var. Eger merkezi atama düşünürsen tanıdıga asla gerek yok. Puanını alırsın 90 üstü,afedersin paşa paşa atamak zorundalar. Sakın moralini bozma.Düzenli ve disiplinli çalış.Tek rakibin kendin olsun.En iyisini yapmaya çalış,yapabilirsin buna inan. Kulagını da herkese tıka. Odana motivasyon cumleleri as
Yaa cok mutlu oldum adiniza insallah bende alicam 95 civari bi puan. Peki calisma stilinizden bahseder misiniz? Gerci zaten duzenimi programimi oturttum konulari yarıladım bile ama tecrubeli birinden dinlemek de lazim😊
Ben aldım 91 küsür... türkiye derecesi de yaptım ilk girişte sanırım 153. Olmuştum. İkinci tercihime de atandım. Ama şöyle calısıyordum ben, (lise mat öğrt mezunuyum 300 kadro acılıyor bize, ilköğretm mat ise 3000) sabah 5te kalkıp başlıyordum sadece yemek ve wc icin kalkıyordum dersten. Hatta mezuniyetime bile gitmedim zaman kaybetmemek icin, gece de 2 de uyuyordum. Sürekli kahve iciyordum. Duvarım incir reçelindeki gibi post it icindeydi :) herkes ilk sene deneme olur ikincide ücüncüde atanırsın dedi ama ben tek seferde hallettim :) gerci ben biraz inek bi tipim, bölümümü de 3 senede bitirdim
Evet genelde 90 civari alanlar öyle diyo ama sunu merak ediyorum mesela şu an sınava 7 ay kadar olsun bu 7 ay boyunca bu istikrarla mı çalıştınız? Çünkü benim bazen daha az çalıştığım gün bazen daha çok çalıştığım günler de oluyor. Bide bi tempo belirledim kendime mesela su an hergun 15 20 paragraf sorusu ders tekrarı ve bunun haricinde 2 ders konu+soru yapmadan gunü bitirmiyorum bazen 3 derse cikiyo. Konularin yarisindayim hatta bazilarinda sonuna geldim ilk zamanlar yavas gidip zamanla tempoyu artirmayi dusunuyorum yani mesela Mesela şu an gece 10'a kadar çalışıyorSam son 4 ay kala dediğiniz gibi Gece ikiye kadar çalışırım yavaş yavaş arttırırım diye düşünüyorum Sizce yanlış mı yapıyorum
Şu dönem ciddi anlamda işsizlik var ama mühendis adam uzun süre işsiz kalmaz. Ha istediğiniz maaş ve şartlar olmaz, orası ayrı. Konuşanları dinlemeye tenezzül bile etmeyin lütfen.

İlk yıllar kurumsal bir yerde değilseniz mühendisler için zor geçer, az paraya köpek gibi çalışır üstüne paspas muamelesi görürsünüz. Zamanla kendinize güveniniz gelir, işinizde ilerledikçe konfor alanınız genişler güzel maaşlar almaya başlarsınız.

Yapabiliyorsanız kpssyi zorlayın ama olmazsada girdiğiniz işte dişinizi sıkın. İlk iş yerimde çalışırken her akşam ağlayarak gelirdim ve işe gitmemeye karar verirdim. Sabahta tıpış tıpış giderdim tabii 😂 iyi ki de pes etmemişim.
Evet malesef öyle özel sektör inşallah kpss olur dediginiz gibiolmazsa da zaten mecbur özelde tutunmaya calisicam😊 tavsiyeleriniz icin sagolun🙏🏻 is bulamamamin sebebi de zaten kucuk bi ilde yaşıyorum arada bi ilan oluyo olanlar da yok su sertifika su tecrübe diyebaşkalarını aliyolar ondan dolayi :)

O kadar haklisinizki.. calisiyorum elimden geleni yapiyorum insallah bende atanicam🙏

Evet evet gercekten calistikca goruyorum aslinda zor degil sadece bol tekrar ve soru gerektiren dersler. Tarih ve cografya... turkce ve mat zaten direkt bol soru cozuyorum insallah hedefim 95 üstü bunu yapmak icin yeterli zamanim var daha simdiden konulari yariladim.. en cok da bana inanmayanlara inat calisicam

Cook sagolun. Bahsettiginiz kadrolar yds istiyo sanirim iste o konuda da puanim yok. Calissam yapabilirim ama su an kpss ile arama hicbisey sokmak istemiyorum ondan dolayi pek bakmadim ilanlara😊 ama haklisiniz aslinda. Bide akademik hayati gordum kocaman insanlar birbirlerinin arkasindan is ceviriyo hırs yzuunden ne bilim cok sogudum ben hocam sagolsun😁 tabi memurluk da zor mutlaka

Yaa cok mutlu oldum adiniza insallah bende alicam 95 civari bi puan. Peki calisma stilinizden bahseder misiniz? Gerci zaten duzenimi programimi oturttum konulari yarıladım bile ama tecrubeli birinden dinlemek de lazim😊

Evet genelde 90 civari alanlar öyle diyo ama sunu merak ediyorum mesela şu an sınava 7 ay kadar olsun bu 7 ay boyunca bu istikrarla mı çalıştınız? Çünkü benim bazen daha az çalıştığım gün bazen daha çok çalıştığım günler de oluyor. Bide bi tempo belirledim kendime mesela su an hergun 15 20 paragraf sorusu ders tekrarı ve bunun haricinde 2 ders konu+soru yapmadan gunü bitirmiyorum bazen 3 derse cikiyo. Konularin yarisindayim hatta bazilarinda sonuna geldim ilk zamanlar yavas gidip zamanla tempoyu artirmayi dusunuyorum yani mesela Mesela şu an gece 10'a kadar çalışıyorSam son 4 ay kala dediğiniz gibi Gece ikiye kadar çalışırım yavaş yavaş arttırırım diye düşünüyorum Sizce yanlış mı yapıyorum

Evet malesef öyle özel sektör inşallah kpss olur dediginiz gibiolmazsa da zaten mecbur özelde tutunmaya calisicam😊 tavsiyeleriniz icin sagolun🙏🏻 is bulamamamin sebebi de zaten kucuk bi ilde yaşıyorum arada bi ilan oluyo olanlar da yok su sertifika su tecrübe diyebaşkalarını aliyolar ondan dolayi :)

yok canım yds isteyen araştırma görevlisi kadrosu, yüksek okulu öğretim görevlisi kadroları yds istemiyor 🥰

yok canım yds isteyen araştırma görevlisi kadrosu, yüksek okulu öğretim görevlisi kadroları yds istemiyor 🥰
Öyle mi? Peki nerden bakabilirim topluca bu ilanlara? Yüksek lisans yaparken cok ilgileniyodum baktigimi hatirliyorum bi siteden ama su an hatirlayamadim hafizamdan nasil sildiysem😁😂
Bu arada masallah ne güzel bi enerjiniz var ya hani bazi insanlarla konusunca otomatikmen huzurla dolarya iciniz öyle oldum nedense tamamen his😬🌸 insallah siz de güzel yerlere yerlesirsiniz Rabbim yolunuzu acik etsin😊

İşe yeni başladığınızda isterseniz doktora mezunu olun saha deneyiminiz az olduğu için o şekilde davranılır. Zira teori ayrı pratik ayrı. KPSS derseniz 90 üstü almanız şart. O yüzden özeli deneyin derim. Tecrübeniz arttıkça size bakış açısı da değişir.

İşe yeni başladığınızda isterseniz doktora mezunu olun saha deneyiminiz az olduğu için o şekilde davranılır. Zira teori ayrı pratik ayrı. KPSS derseniz 90 üstü almanız şart. O yüzden özeli deneyin derim. Tecrübeniz arttıkça size bakış açısı da değişir.
İs bulamiyorumki ah bulabilsem onu da denicem😬

Valla ben 4 sene önce 70 puanla özel eğitim öğretmenii olarak düzceye atandım.
Şimdi işler baya değişmiş.
Hızına yetişilmiyor.

Öyle mi? Peki nerden bakabilirim topluca bu ilanlara? Yüksek lisans yaparken cok ilgileniyodum baktigimi hatirliyorum bi siteden ama su an hatirlayamadim hafizamdan nasil sildiysem😁😂
Bu arada masallah ne güzel bi enerjiniz var ya hani bazi insanlarla konusunca otomatikmen huzurla dolarya iciniz öyle oldum nedense tamamen his😬🌸 insallah siz de güzel yerlere yerlesirsiniz Rabbim yolunuzu acik etsin😊

canım benim teşekkür ederim aminn inşallah sende gönlünden istediğin yere yerleşirsin,
Ben akademik kadro ilanları yazıyorum çıkan yerlerde öğretim üyesi-ilanları genelde akademik yükselen hocalar araştırma görevlileri vs için oluyor, öğretim elemanı-ilanları da genelde yüksek okullar için yds gerektirmeyen yerlerin oluyor, ben de her gün girip bakıyorum 🙈🙈🙈

Yalnız benim zamanımda dershane birincisi kız seçmişti gıda mühendisliğini..şuan neredeyse tüm mühendislikler yerlerde maalesef..belki konu sahibinin yasi büyüktür.
Dershane 1.si kız hangi üniversitede bu eğitimi almak istedi bilmiyorum.Ama benim zamanımda dahil şuan 26 yaşındayım 8 sene önce diyim mühendislik bitmişti.He ODTÜ gibi üniversiteleri söylemiyorum ben.330 340 binlere kadar düştü.Mühendisliği herkes kazanıyor şuan.Dolayısıyla kpssde büyük fark atmak lazım

Olsun yine de cok tesekkür ederim yardimci oldugunuz için 😊

Peki şunu merak ediyorum mesela ilk isimde calisirken müdür bisey istiyosa yapiyodum ikinci kez gorevim olmayan biseyi yaptirmaya calisinca ama bu benim degil personelin görevi diyodum yanlis mi yapiyodum herseyi yapmali susmali miydim? İlk yillar gercekten isci gibi calisip isi ögrenip öyle mi belli bi saygi asamasina gelicez? Gercekten merak ettgm icin soruyorum. Cunku hocalarimiz hep bunu yapmaya caliscaklar ama yapmayin agirliginizi koyun yoksa hep ezilirsiniz derlerdi de

Tamam da bu her işyerinde var, özel ya da kamu farketmiyor. 9 yıldır çalışıyorum,22 yaşında başladım işe e tabi ezmeye çalışıyorlardı, şimdi deneyimim arttı , ünvanım yükseldi tabi ki daha güvenliyim ve hayır diyebiliyorum, şu an tek üstüm müdürüm, başkası bana emredemez.

Çalışma hayatında uyanık olmak gerekiyor, yapacağınız iş eğer müdürünüzün gözüne girmenizi sağlayacaksa neden olmasın? Görev tanımı hiç bir işyerinde çok da keskin olamıyor maalesef, görevim dışında onlarca şey yapıyorum.

kpss den 93 almıştım 2011 den beri kamudayım.Ben dersaneye gittim ama bana sınavı kazandıran şu oldu; dersane sadece haftasonlarıydı haftaiçi sabah erkenden kalkıp gün boyu ders çalıştım.Konu çalışıp aynı konunun testini çözüp sonrada çıkmış soruları çözüyodum o konu bitiyordu tamamen,sınava son üç ay hep bu sistemle çalıştım.Konular birince son on yılın sınavlarını süre tutarak çözdüm zaten aşağı yukarı ne sormuşlar tarzları ne anlarsın. Zaten adamakıllı üç ay sıkı çalışsanız 90 ı geçersiniz çok zor değil sadece işi gücü bırakıp buna odaklanmak lazım..Gıda mühendisliği çok güzel bölüm bende mühendisim her kurumda mühendise bakış açısı kötü değil lütfen olumsuz yorumlara kulak asmayın devlette mühendislik prestijtir.Belediye gibi kurumları seçmezseniz(siyasi olduğu için) diğer kurumlar mühendis için rahattır diye düşünüyorum

Merhaba canım 2014 kpss nı bilen bilir ne kadar zordu hem işe gidip hemde ders çalıştım 92 ile atandım. Ve ben bir kere kpss ye girdim ağlayarak dershaneye gittiğimi yağmurda karda kışta sabah ayazında hafta sonu dershaneye gittim gece video dinleyerek uyudum ama pes etmedim. Ve kendime hep Allah'ım ben elimden geleni yapıyorum gerisini sana bırakıyorum dedim. Ve kendime de bi kere ve son kere hazırlanacam ve kafamdan da bu kpss fikrini çıkaracam dedim riskim varsa olur diye baktım. Ve ilk mülakatlı alımda benden daha düşük puanla atandılar. Hazmedemedim sinir krızı geçirdim ve bir yıl sonra 2014 puanıyla 2015 hazıran merkezi alımlarda atandım. Demem o ki sen elinden gelenin fazlasını yap duanı yap gerisini Allah a bırak arkana dönüp baktığında vicdanın rahat olsun ben elimden geleni yaptım diyebil en önemlisi keşke dememek için. Bol şans ve başarılar. Not bende mühendisim.

Eşim inşaat mühendisi,12 yıldır aynı firmada çalışıyor, son birkaç yıldır emeklerinin karşılığını alıyor diyebilirim. Haftasonu, aksam farketmeksizin işle ilgili birşeyler çıkıyor. Belli aralıklarla şehir dışına çıkması gerekiyor. Özel sektör çalışanlarının etinden sütünden fazlasıyla yararlanmadan karşılığını vermiyor. Evet belli bir seneden sonra devlette kazanılandan daha fazla kazanılıyor ama her mühendiste aynı konuma gelmiyor benim gördüğüm kadarıyla.

KPSS'y ciddi şekilde deneyin muhakkak, emeklerinizin karşılığını alırsınız umarım.

Katılıyorum, eğer çok çalışırım ve deneyimle maaşımın da artmasını isterim derseniz özel. Kamuda maaşlar pek artmıyor bildiğim kadarıyla. Kamuya geçen arkadaşlarım çok rahat olduğundan ama maaşın azlığından yakınıyorlar.
Ben bankacıyım eşek gibi çalışıyorum 9 senedir, ama maaşım da son yıllarda gayet arttı. 650 tl maaş ile başladım şu an min ortalama 7 bin.

kpss den 93 almıştım 2011 den beri kamudayım.Ben dersaneye gittim ama bana sınavı kazandıran şu oldu; dersane sadece haftasonlarıydı haftaiçi sabah erkenden kalkıp gün boyu ders çalıştım.Konu çalışıp aynı konunun testini çözüp sonrada çıkmış soruları çözüyodum o konu bitiyordu tamamen,sınava son üç ay hep bu sistemle çalıştım.Konular birince son on yılın sınavlarını süre tutarak çözdüm zaten aşağı yukarı ne sormuşlar tarzları ne anlarsın. Zaten adamakıllı üç ay sıkı çalışsanız 90 ı geçersiniz çok zor değil sadece işi gücü bırakıp buna odaklanmak lazım..Gıda mühendisliği çok güzel bölüm bende mühendisim her kurumda mühendise bakış açısı kötü değil lütfen olumsuz yorumlara kulak asmayın devlette mühendislik prestijtir.Belediye gibi kurumları seçmezseniz(siyasi olduğu için) diğer kurumlar mühendis için rahattır diye düşünüyorum
Merhaba canım 2014 kpss nı bilen bilir ne kadar zordu hem işe gidip hemde ders çalıştım 92 ile atandım. Ve ben bir kere kpss ye girdim ağlayarak dershaneye gittiğimi yağmurda karda kışta sabah ayazında hafta sonu dershaneye gittim gece video dinleyerek uyudum ama pes etmedim. Ve kendime hep Allah'ım ben elimden geleni yapıyorum gerisini sana bırakıyorum dedim. Ve kendime de bi kere ve son kere hazırlanacam ve kafamdan da bu kpss fikrini çıkaracam dedim riskim varsa olur diye baktım. Ve ilk mülakatlı alımda benden daha düşük puanla atandılar. Hazmedemedim sinir krızı geçirdim ve bir yıl sonra 2014 puanıyla 2015 hazıran merkezi alımlarda atandım. Demem o ki sen elinden gelenin fazlasını yap duanı yap gerisini Allah a bırak arkana dönüp baktığında vicdanın rahat olsun ben elimden geleni yaptım diyebil en önemlisi keşke dememek için. Bol şans ve başarılar. Not bende mühendisim.
Ne güzel cevaplar bunlar cok motive edici😍 cook sagolun. Peki size sunu sorayim hergün ayni tempoda mi calisiyodunuz o bana imkansiz gibi geliyo. Hergun 2 ders calisip konu + test cozumu yapiyorum tekrar yapiyorum ama 2 gün istekliysem 3. Gün tabi daha isteksiz yapiyorum sizlerde de bu durum oluyo muydu? Su an sinava 6 7 ay var ondan kaynakli cok da birden yuklenip sogumak istemiyorum yanlis mi yapiyorum sizce?

Katılıyorum, eğer çok çalışırım ve deneyimle maaşımın da artmasını isterim derseniz özel. Kamuda maaşlar pek artmıyor bildiğim kadarıyla. Kamuya geçen arkadaşlarım çok rahat olduğundan ama maaşın azlığından yakınıyorlar.
Ben bankacıyım eşek gibi çalışıyorum 9 senedir, ama maaşım da son yıllarda gayet arttı. 650 tl maaş ile başladım şu an min ortalama 7 bin.
Vaavvv baya artmis evet. Nasil anlatsam hani bazi insanlar atilgandir herseye yatkindir sesi cikar. Ben oyle degilim cekingenim özel sektörde gordugum kadariyla tam tersi yerdeki cöpü alıp atsan bile göstererek yapman lazim bagirman lazimki kendini gösterebilesin tabi mecazi anlamda söylüyorum. Bilmiyorum o yüzden sanki özelde hic tutunamam gibi geliyo. Ama tabiki bikac iyi insanin icine düssem hersey farkli olabilir özelde herkes canavar gibi geliyo nedense bi sene calistigim zamanki gorduklerimden galiba

Vaavvv baya artmis evet. Nasil anlatsam hani bazi insanlar atilgandir herseye yatkindir sesi cikar. Ben oyle degilim cekingenim özel sektörde gordugum kadariyla tam tersi yerdeki cöpü alıp atsan bile göstererek yapman lazim bagirman lazimki kendini gösterebilesin tabi mecazi anlamda söylüyorum. Bilmiyorum o yüzden sanki özelde hic tutunamam gibi geliyo. Ama tabiki bikac iyi insanin icine düssem hersey farkli olabilir özelde herkes canavar gibi geliyo nedense bi sene calistigim zamanki gorduklerimden galiba

yoo ben de cekingenim ama kendimi ezdirmem hakkimi ararim hayat insana dove dove öğretiyor herseyi merak etme

sen isini yap zaten gorulur merak etme ben tum donem arkadaşlarımdan once yükseldim cok hakkim yenmisti ama sonradan herkesten one gectim

Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim :KK43:
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdi :KK43: cok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
Aynı durumdayız iibf mezunuyum 27 yaşındayım hiç ozel sektör deneyimimde olmadi memur olmak istiyorum ama kpss b den 90 almam lazım.. bende bir de bebek var ama deneyeceğim yinede bazı şeyler kısmet işi tanıdığın biri senelerce özelsektörde öğretmenlik yaptı senelerce kpss ye girdi atanamadi 30 yaşında kısmet oldu üstelik mülakatta gelmişti yani sen çaba göster ümitsizliğe kapılma denemekle bir şey kaybetmezsin ama denemezssen keşke deneseydim diyeceksin .. bunu dememek icin denemeliyiz ben oglumla ne kadar yapabilirsem iste deneyeceğim.hafta sonu tatil olsun oğlumla ilgilenebileym istiyorum hayırlısı olsun hakkımızda bu arada merkezi atamalarda torpil filan işleyemez mülakat yok puan sırasına göre atama yapılıyor açıktan alımlarda tabi oluyordur torpil ama yinede alınacak rakamın hepsi değildir.. inşallah başarabiliriz

Yaa merhaba bankaci oldugunuz icin merak ediyorumben çok istedim bir ara bankada çalışmayı o kadar basvuru yaptım hiç dönüş yok anlatamıyorum ne yapmak lazım acaba .. cv me bike bakmıyorlar tecrübe istemeyen gişe görevlisi ilanlara başvuruyorum ama yok .. bir de benim bebegim var sizce bankaya girsem çok zorlanır miyim kacta çıkarın mesela işten bazı insanlar yapamazsın 9 da 10 da çıkıyorlar diyor

Yaa merhaba bankaci oldugunuz icin merak ediyorumben çok istedim bir ara bankada çalışmayı o kadar basvuru yaptım hiç dönüş yok anlatamıyorum ne yapmak lazım acaba .. cv me bike bakmıyorlar tecrübe istemeyen gişe görevlisi ilanlara başvuruyorum ama yok .. bir de benim bebegim var sizce bankaya girsem çok zorlanır miyim kacta çıkarın mesela işten bazı insanlar yapamazsın 9 da 10 da çıkıyorlar diyor
Bankacılığın pek geleceği yok şurayı bi okuyun isterseniz.

Back