- 21 Temmuz 2019
- 321
- 341
- 33
- Konu Sahibi Milamila9494
-
Siz de mühendis misiniz? Tavsiyeniz ne peki ben cikmaza girdim artik gercekten biktim cevremdekilerin okudu is bulamadi bak bosver okumakla da bisey olmuyo sözlerinden.Muhendislikte kadro acilsa da cok az aciliyor bir de, hani 90 da kurtarmayabilir.
Bir de yeni mezun olmus muhendise evet dediginiz gibi davranilir, zira maalesef okuldan mezun olunca cok yetkinlik kazanamamis oluyorsunuz. Saha deneyimi hepsinden onemli cunku.
Evet malesef öyleKpssye hazırlanırken en güzeli bence, kadro açılacak mı açılmayacak mı gibi şeyleri düşünmemek. Bunlar etkiler. Siz sadece çalışmanıza konsantre olun. Bu tarz düşünceler çalışmayı etkiler.
Önce bi sınava girin, 90 üstü falan alın ondan sonra düşünürsünüz bunları. 90 almak da öyle her babayiğidin harcı değil yani. :)
Hayir kendim icin istiyorum. ama annem o kadar cok emek verdiki maasimla annemi gezdirmek ona ihtiyacini alirsin diye para vermek ne bilim bu hayalim gibi bisey :)Ben anlamadım para kazanmayı annenize vermek için mi istiyorsunuz
Siz de mühendis misiniz? Tavsiyeniz ne peki ben cikmaza girdim artik gercekten biktim cevremdekilerin okudu is bulamadi bak bosver okumakla da bisey olmuyo sözlerinden.
Hadi hayırlısı umarım gönlümüzden gecen olurHayir kendim icin istiyorum. ama annem o kadar cok emek verdiki maasimla annemi gezdirmek ona ihtiyacini alirsin diye para vermek ne bilim bu hayalim gibi bisey :)
Evet özel sektor biraz sabır istiyo tecrube kazandiktan sonra dediginiz gibi yükselmek daha kolaylasiyo. Tesekkür ederim sözleriniz icinben kamuda sozlesmeli muhendis olarak calistim, simdi yurtdisindayim.
Kamuda calisirken de canimiz cikiyordu acikcasi.
Esim ozelde calisiyordu,
cogu zaman ondan daha dolu oluyordu programim.
O yuzden ozele onyargili olmayin derim,
ama yeni mezunken de biraz beklentileri dusurmek lazim.
Benim esim ilk mezun oldugunda asgari ucret aliyordu inanmazsiniz,
su an 10 yillik deneyimli, cok iyi maasi ve sartlari var.
Anneme öyle bi jest gibi dusunun yani bana yillarca emek verdi simdi de milletin senin de kiz okudu ama issiz laflarini dinliyo üzülüyodur bana bisey demese de. Ne bilim bu benim hayalim gibi bisey anneme kendi maasimla hediye almak gezdirmek.Evlisiniz , para kazaninca neden annenize verdiginizi anlayamadim
Ayrica muhendisler sadece devlette mi calisabiliyor? Ozel sektor ne yapiyor muhendissiz?
Ben bu devlet israrini anlayamiyorum gercekten , tamam kpss calisin girin sinava ama 9lmazsa da ozel sektore basvurun , is deneyiminiz de varmis , amac calismak ve para kazanmak ise devlet diye tutturmanin hicbir anlami yok
Cok tesekkür ederim güzel düşünceleriniz icinOlumsuZ düşünceleri aklınızdan çıkartın.ya olmazsa diye değil ya olursa diye çalışın.vakit kaybetmeyin.torpili olmadan atanan da çok memlekette.allah emeğimizi boşa cikartmasin
Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdicok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
Bi sene erasmus yaptim konusma konusunda iyiyim ama tabi yds yi kurtarmiyo malesef yds icin oturup ciddi anlamda calismam lazim. Gıda mühendisiyim.Yabanci diliniz var mı? Ya da yds puanınız? Bir de branşınız ne?
Kesinlikle haklisiniz durum tam olarak bu.. tecrube kazanmak istiyorum ama is bulamiyorum cikmaz bi labirentin icinde dönüp duruyo gibiyim. Özel sektorde is bulmak biraz da tanidikla oluyo sanirimMühendis saygısı eskidendi yalnız. Şimdi her yer üniversite, her üniversitede mühendislik bölümü var. Sizin ne farkınız var binlerce mezundan? Siz tecrübesi olmayan bir eleman olarak oraya tecrübe kazanmak için girmişsiniz. Saha deneyimi çok önemli bu yüzden hemen hemen her yeni mezun sizin gördüğünüz muamele ile karşılaşıyor. Savunmuyorum ve onaylamıyorum ama ne yazık ki durum bu. Tecrübe edinip yükseldikten sonra saygınlık kazanıp iyi maaş alabilirsiniz.
KPSS çalışın ama tamamen buna bel bağlamayın.
Başka branşlar olsa size çok güzel taktik verirdim ama gida mühendisliği iş sahası hakkında bilgim yok. Ama şunu söyleyeyim hangi branş ve üniversite olursa olsun ilk yıllar mühendisler hep işci gibi çalıştırılır. Aradan sıyrılıp kendinizi parlatmak sizin elinizde.Bi sene erasmus yaptim konusma konusunda iyiyim ama tabi yds yi kurtarmiyo malesef yds icin oturup ciddi anlamda calismam lazim. Gıda mühendisiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?