- 8 Temmuz 2015
- 946
- 1.816
- 113
- Konu Sahibi Milamila9494
-
Yalnız mühendis olup kpssye girmek de bence zaman kaybı . Keşke ben de mühendislik okusaydım da su kpss illetine muhtac olmasaydım. Öğretmenlik de ne yazıkki kpss sart özeller sömürğyo cünkü yamyamlar!
Dersanelerde Sabah 9:00 akşam 19:30 bilginiz olsun. Ayrıca öğretmenlik alanına göre atamalar değişir .valla kimse sınanmadığı günahın masumu değilmiş derler ya.. ben de öyle düşünüyordum işin içine girene kadar. mühendis olunca özeller sömürmüyo mu sanılıyor acaba alası sömürülüyor. iş yetişmeyecek diye ctesi pazar çalıştırılmalar uzun çalışma saatleri ve stres. ben de keşke öğretmen olsaymışım diyorum çünkü çalışma saatleri özel de olsa kamu da olsa çook az. sabah 8 akşam 20.00 yapmıyorlar en azından. üstelik atama sayıları da bize oranla çok fazla. stresi de bize göre az.
konu sahibi herkese kulak tıkayın çalışın derim. özelde hayat geçmez, kamuya da torpilsiz atananlar var inşallah onlardan birisi olabilirsiniz.
hı hı. çalışıp mühendis olsaydınız o zaman keşke : )Dersanelerde Sabah 9:00 akşam 19:30 bilginiz olsun. Ayrıca öğretmenlik alanına göre atamalar değişir .Stresi de aşırı fazla öğrencisi bi dert idaresi bi dert velisini hiç söylemiyorum bile
İdealist kişiliğim mühendis olmayı reddetti :) alan mezunuyum pişmanım.:) mühendislikler cok çalışma istemiyor malesef elimi sallasam mühendishı hı. çalışıp mühendis olsaydınız o zaman keşke : )
idealist kişiliğiniz sonra gelip keşke mühendis olsaymışım diyebiliyor :d neyse kolay gelsin size.İdealist kişiliğim mühendis olmayı reddetti :)
İşsiz kalınca ca idealin bi önemi kalmıyoridealist kişiliğiniz sonra gelip keşke mühendis olsaymışım diyebiliyor :d neyse kolay gelsin size.
MühendislikBakanlik olduguna göre muhendislik degil sanirim? İnsallah bizim de olur öyle
Cok sagolun böyle seyleri duymak motive ediyoKpss’ye çalışmayı bırakmayın, zaten son yıllarda merkezi atama sayısı çok az. Kurumlar mülakat yaparak işe alıyor. Bende yeni atandım, mülakat ile.
Ay normal memurluk da olur bana acikcasi hayallerimi bi kenara birakali coook uzun zaman oldu bizim ülkede bilime deger verilmiyoki mühendislik denince cirak gibi goruyolar usta daha degerli hep.. cok sagolun moral oldunuzçok acıtasyon olacak ama özelde tuvalet bile temizledim o zaman yaşım küçüktü ses çıkaramıyordum mecburdum,daha sonra tahammül sınırım dolunca kpss ye çalıştım ve 90 puanla atandım, mühendis değilim bu arada normal memurum, torpille işleyen bir düzen var o kesin ama belli bir sınırın üstünde emek verince torpillileri de aşıyorsunuz
Evet aynen öyle ama mesaji yazan arkadas bölümün meslegin iyi degil algisinda israr ettgi icin cevap verme geregi duymadim :)) sagolun beni anladiginiz icin.Yalnız benim zamanımda dershane birincisi kız seçmişti gıda mühendisliğini..şuan neredeyse tüm mühendislikler yerlerde maalesef..belki konu sahibinin yasi büyüktür.
Yuksek lisansimi türkiyede yaptim bikac ay once bitirdim bileKPSS'yi deneyin tabii. Ama olmazsa özel sektörde bir yerden başlayın muhakkak. İlk etapta beklentilerinizi küçük tutun. Çalıştığınız her kurum sizi refere eder. Bu da sizi zamanla yukarı taşır.
Birde eğer mümkünse yurt dışında yüksek lisans yapabilirseniz eğer çok daha iyi koşullarda ve mevkilerde çalışma imkanı bulursunuz.
Ya cok tesekkür ederim bi meslektaş olarak okudugum mesajin en guzeli bu olduMerhaba ben de gıda mühendisiyim. Sıkı çalışırsanız 90 alırsınız. Ben sınava girerken de hiç alım olmamıştı bir önceki sene. Ben de sizin gibi yeni evlendiğin sene hazırlandım sınava. Balayından dönüp hemen dershaneye başladım. 90 alsam bile atanamayabilirim diyordum herkese. Sınavdan 90 aldım. Ve o sene bakanlık ilk defa 150 kişi aldı ve bulunduğum ile atandım. Vazgeçmeyin lütfen.
Cook tesekkur ederim meslektaslar yazinca ayri bi mutlu oldum cunku muhendislik atamasi konusunda cok karamsarim. Insallah bende sizler gibi basarili olurum bunu o kadar cok istiyorumkiMerhabalar bende mühendisim..sizin gibi özelde çalıştım 2 sene tabi mezun olur olmaz kpss hazırlandım girdim sonrasında 2 seneye yakın bi yerde çalıştım asgari ücretle..dediginiz gibi ha siz amele hiç bir ayrım yok özellikle bayanlar karşı gerçi erkeklere de öyle ama neyse..bu arada evlendim ve atandım.. doğunun ücra bir köşesine bu arada ikk girişimdi..ayrıca markezi atama ile atandım torpillik filanda yok ki sürü arkadaşımda bu sekilde atandı..ağzı olan konuşuyor boş verin hakkı ile atamalarda var..2 yıla yakında orda kaldım eş durumu ile geldim..ha anneme babama bir kuruş yardim yapabiliyormuyum orası tartışılır ama kendi paramı kazanmak çok güzel birşey.. lütfen kimseyi kafana takma sen çalışmana bak
Hanımefendi cok yanlis dusunuyosunuz.her bolumun kendine göre zorlugu vardir. Evet siz velilerle ugrasiyosunuz ama size bi örnek vereyim ben calisirken kocaman 35 yasindaki adam (aşcı) mutfagin lavabosunda sakal trasi oluyodu abdest aliyodu bunu yaptrmamak o yemegin ordan hijyene uygun cikmasini saglamak benim görevim. Kac kere uyardim hep ben pismiyim bilmem ne diue kendini savunurdu laf dalasina girerdi. Yani sizin sandiginiz kadar rahat olsa keske. Müdüre söylersiniz o da asci bulamiyoruz idare edin mila hanim der ama sonra biri zehirlense herkesilk size sorar gida muhendisi nerdeydi sorumlu o degilmi derler.Dersanelerde Sabah 9:00 akşam 19:30 bilginiz olsun. Ayrıca öğretmenlik alanına göre atamalar değişir .Stresi de aşırı fazla öğrencisi bi dert idaresi bi dert velisini hiç söylemiyorum bile
Ben işinz kolay demedim özelde iş bulmanız kolay dedim. Devlet pek mühendis alımı yapmıyor cünkü .. kpss ile me uğraşıyosunuz dedim tabi yine de siz bilirsiniz.Cok sagolun böyle seyleri duymak motive ediyo
Ay normal memurluk da olur bana acikcasi hayallerimi bi kenara birakali coook uzun zaman oldu bizim ülkede bilime deger verilmiyoki mühendislik denince cirak gibi goruyolar usta daha degerli hep.. cok sagolun moral oldunuz♥
Evet aynen öyle ama mesaji yazan arkadas bölümün meslegin iyi degil algisinda israr ettgi icin cevap verme geregi duymadim :)) sagolun beni anladiginiz icin.
Yuksek lisansimi türkiyede yaptim bikac ay once bitirdim bilelisansimi yurtdisinda tamamladim ama hic katkisi olmadi bizim ülkede öyle seylere pek önem verilmiyo galiba
Ya cok tesekkür ederim bi meslektaş olarak okudugum mesajin en guzeli bu oldu♥ gercekten umut oldunuz cok sevindim sizin adiniza insallah bende basarabilirim Allah razi olsun iyiki yazdiniz♥
Cook tesekkur ederim meslektaslar yazinca ayri bi mutlu oldum cunku muhendislik atamasi konusunda cok karamsarim. Insallah bende sizler gibi basarili olurum bunu o kadar cok istiyorumkiyillarca emek para sactik dilekolay ki mühendislik dersleri gercekten zor.
Hanımefendi cok yanlis dusunuyosunuz.her bolumun kendine göre zorlugu vardir. Evet siz velilerle ugrasiyosunuz ama size bi örnek vereyim ben calisirken kocaman 35 yasindaki adam (aşcı) mutfagin lavabosunda sakal trasi oluyodu abdest aliyodu bunu yaptrmamak o yemegin ordan hijyene uygun cikmasini saglamak benim görevim. Kac kere uyardim hep ben pismiyim bilmem ne diue kendini savunurdu laf dalasina girerdi. Yani sizin sandiginiz kadar rahat olsa keske. Müdüre söylersiniz o da asci bulamiyoruz idare edin mila hanim der ama sonra biri zehirlense herkesilk size sorar gida muhendisi nerdeydi sorumlu o degilmi derler.
Yani o isler sabah 9 aksam 19.30 demissinz de muhendisler 8 5 mi calisiyo saniyosunizkibenim arkadasim gece 3te eve gelirdi bazen. Bende sabah 7de giderdim yemek erkenden baslamak zorunda cunku aksam 10da cikardim. Yani bu isler tek tarafli bakmakla olmuyo lütfen birbirimizi asagilamaya gerek yok hepimizin isi zor bu ulkede. Ögretmeni de muhendisi de.
Evlisiniz , para kazaninca neden annenize verdiginizi anlayamadim
Ayrica muhendisler sadece devlette mi calisabiliyor? Ozel sektor ne yapiyor muhendissiz?
Ben bu devlet israrini anlayamiyorum gercekten , tamam kpss calisin girin sinava ama 9lmazsa da ozel sektore basvurun , is deneyiminiz de varmis , amac calismak ve para kazanmak ise devlet diye tutturmanin hicbir anlami yok
Valla öyle güzel eliyorlar ki o mülakatlarda 90 üstü puanları aklınız şaşar.90 üstü alanı torpilsiz diye atamayacak kadar da değil yani amma abartıyorlar. Malum topluluklardan uzak duruyorsanız 90 olan puanı 60 yapmayacaklarına göre nasıl atanışmıcak anlamadım ben. 65 alayım atanayım diyen insanın düşüneceği şeydir torpil, 90 hedefleyenin değil.
Cook sagolun umut oldunuzHa bu arada gıda mühendisiyim demissiniz kuzenim dogunun bir iline gıda tarıma atandı gec yil oda gida mühendisi torpilsiz hemde
Ahhh keske dediginiz gibi olsaBen işinz kolay demedim özelde iş bulmanız kolay dedim. Devlet pek mühendis alımı yapmıyor cünkü .. kpss ile me uğraşıyosunuz dedim tabi yine de siz bilirsiniz.
Branşınız neydi? Coook tesekkür ederim böyle motive edici seyler duymak nasil mutlu etti anlatamamBenim tanıdığım hic olmadi bu hayatta kac kisi alirdi bilmiyorum dusunmedim tek dusundugum elimde puanim olmazsa bu isin olmayacagiydi
7 8 kisi fln alıyordu benim donemimde 28 kisi alindi bir ay sonra 30 kisi daha 2. De daha cok bati vardi hatta istedigim yerlerde ama nasip. ben 28 in icindeydim atandim cok şükür
Bence kimseyi dinleme netten bak cok iyi videolar var beyaz kalem vs biri daha vardi cografya engin tarihci de ibrahim di sanirim youtube dan izle yaparsın sadece kendine guven yeter
Evet gerçekten aslinda muhendslik icin özel sektör harika gelişme firsati ama bu bizim ülkemiz icin gecerli degil bence yurtdisinda calisirsan kendine cok sey katarsin burda kaliplasmis bazi seyler bana göre.Ben konu sahibini çok iyi anladım. Sanırım siz anlayamamıssınız. Özel sektörde çalıştığının karşılığını alamıyorsun. Çoğu zaman daha stresli çalışıp, daha az para alıyorsun. Bu yüzden ben de dahil olmak üzere devlette çalışmak istiyoruz. İstemekte en doğal hakkımız
Tabi tabi gıda müh. Olarak atandı 2017 temmuzundaCook sagolun umut oldunuz♥ ben gecen yil hic alim olmadi saniyodum demekki az da olsa olmus. Düz memur olarak atanmadi degilmi muhendis olarak mi atandi?
Ahhh keske dediginiz gibi olsa1 senedir iş arıyorum benim gibi yüzlerce arkadasim var bulamayan. Şu an issizlik var dedigim gibi lütfen tek tarafli bakmayin hepimiz zor durumdayiz su an . Kpss ile atanan arkadaslarim da var cunku o yüzden ugrasmak zorundayim. Sizin de dersanede özel okulda calisma sansiniz var aslinda ama sizde kpss ile ugrasiyosunuz degilmi? Durum inanin ayni.
Branşınız neydi? Coook tesekkür ederim böyle motive edici seyler duymak nasil mutlu etti anlatamam♥ evet videolardan ilerliyorum not aliyorum defter tutuyorum benim hocam videolarini izliyorum 3 farkli kaynagim var her dersten cabaliyorum ama bakalim insallah bana da nasip olur. Cunku özel sektörde tutunabilecek bi insan degilim gibi
YA bu adamın yoksa boşa diyenleri anlamıyorum. Ben atandım memurum. Türkiye’nin bir ucuna gidip çalıştım. Berbat bi yerdi yani. Adamım falanda yoktu. Şu kadroların sayısı çok önemli. Ve mesleğiniz çok tercih edilen bir meslekse kadrolar dolu oluyor geneldeYeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdicok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?