Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

Siz de mühendis misiniz? Tavsiyeniz ne peki ben cikmaza girdim artik gercekten biktim cevremdekilerin okudu is bulamadi bak bosver okumakla da bisey olmuyo sözlerinden.
Şu dönem ciddi anlamda işsizlik var ama mühendis adam uzun süre işsiz kalmaz. Ha istediğiniz maaş ve şartlar olmaz, orası ayrı. Konuşanları dinlemeye tenezzül bile etmeyin lütfen.

İlk yıllar kurumsal bir yerde değilseniz mühendisler için zor geçer, az paraya köpek gibi çalışır üstüne paspas muamelesi görürsünüz. Zamanla kendinize güveniniz gelir, işinizde ilerledikçe konfor alanınız genişler güzel maaşlar almaya başlarsınız.

Yapabiliyorsanız kpssyi zorlayın ama olmazsada girdiğiniz işte dişinizi sıkın. İlk iş yerimde çalışırken her akşam ağlayarak gelirdim ve işe gitmemeye karar verirdim. Sabahta tıpış tıpış giderdim tabii iyi ki de pes etmemişim.

Eşimin kuzeninin eşi bu yıl düzenli bir çalışmayla türkiye 20.si oldu. Aynı üniversitede okuduk aynı yıl mezun olduk. Ben mezun olur olmaz atandım. Ama onlar hemen evlenmeyi tercih etti ve evlenince ders çalışmadı. Bir de üstüne çocukları oldu. 7 yıl sonra dank etti kafasına ve çalışmaya başladı. Canlı yayında derslere falan katılarak çalışmış. Atama yapıldığında atanacak inşallah. Olmaz değil yani isterseniz basarabilirsiniz.

O kadar haklisinizki.. calisiyorum elimden geleni yapiyorum insallah bende atanicam
Evet evet gercekten calistikca goruyorum aslinda zor degil sadece bol tekrar ve soru gerektiren dersler. Tarih ve cografya... turkce ve mat zaten direkt bol soru cozuyorum insallah hedefim 95 üstü bunu yapmak icin yeterli zamanim var daha simdiden konulari yariladim.. en cok da bana inanmayanlara inat calisicam
Cook sagolun. Bahsettiginiz kadrolar yds istiyo sanirim iste o konuda da puanim yok. Calissam yapabilirim ama su an kpss ile arama hicbisey sokmak istemiyorum ondan dolayi pek bakmadim ilanlara ama haklisiniz aslinda. Bide akademik hayati gordum kocaman insanlar birbirlerinin arkasindan is ceviriyo hırs yzuunden ne bilim cok sogudum ben hocam sagolsun tabi memurluk da zor mutlaka
Yaa cok mutlu oldum adiniza insallah bende alicam 95 civari bi puan. Peki calisma stilinizden bahseder misiniz? Gerci zaten duzenimi programimi oturttum konulari yarıladım bile ama tecrubeli birinden dinlemek de lazim
Evet genelde 90 civari alanlar öyle diyo ama sunu merak ediyorum mesela şu an sınava 7 ay kadar olsun bu 7 ay boyunca bu istikrarla mı çalıştınız? Çünkü benim bazen daha az çalıştığım gün bazen daha çok çalıştığım günler de oluyor. Bide bi tempo belirledim kendime mesela su an hergun 15 20 paragraf sorusu ders tekrarı ve bunun haricinde 2 ders konu+soru yapmadan gunü bitirmiyorum bazen 3 derse cikiyo. Konularin yarisindayim hatta bazilarinda sonuna geldim ilk zamanlar yavas gidip zamanla tempoyu artirmayi dusunuyorum yani mesela Mesela şu an gece 10'a kadar çalışıyorSam son 4 ay kala dediğiniz gibi Gece ikiye kadar çalışırım yavaş yavaş arttırırım diye düşünüyorum Sizce yanlış mı yapıyorum
Evet malesef öyle özel sektör inşallah kpss olur dediginiz gibiolmazsa da zaten mecbur özelde tutunmaya calisicam tavsiyeleriniz icin sagolun is bulamamamin sebebi de zaten kucuk bi ilde yaşıyorum arada bi ilan oluyo olanlar da yok su sertifika su tecrübe diyebaşkalarını aliyolar ondan dolayi :)

yok canım yds isteyen araştırma görevlisi kadrosu, yüksek okulu öğretim görevlisi kadroları yds istemiyor

yok canım yds isteyen araştırma görevlisi kadrosu, yüksek okulu öğretim görevlisi kadroları yds istemiyor
Öyle mi? Peki nerden bakabilirim topluca bu ilanlara? Yüksek lisans yaparken cok ilgileniyodum baktigimi hatirliyorum bi siteden ama su an hatirlayamadim hafizamdan nasil sildiysem
Bu arada masallah ne güzel bi enerjiniz var ya hani bazi insanlarla konusunca otomatikmen huzurla dolarya iciniz öyle oldum nedense tamamen his insallah siz de güzel yerlere yerlesirsiniz Rabbim yolunuzu acik etsin

İşe yeni başladığınızda isterseniz doktora mezunu olun saha deneyiminiz az olduğu için o şekilde davranılır. Zira teori ayrı pratik ayrı. KPSS derseniz 90 üstü almanız şart. O yüzden özeli deneyin derim. Tecrübeniz arttıkça size bakış açısı da değişir.

İs bulamiyorumki ah bulabilsem onu da denicem

Valla ben 4 sene önce 70 puanla özel eğitim öğretmenii olarak düzceye atandım.
Şimdi işler baya değişmiş.
Hızına yetişilmiyor.

canım benim teşekkür ederim aminn inşallah sende gönlünden istediğin yere yerleşirsin,
Ben akademik kadro ilanları yazıyorum çıkan yerlerde öğretim üyesi-ilanları genelde akademik yükselen hocalar araştırma görevlileri vs için oluyor, öğretim elemanı-ilanları da genelde yüksek okullar için yds gerektirmeyen yerlerin oluyor, ben de her gün girip bakıyorum

Yalnız benim zamanımda dershane birincisi kız seçmişti gıda mühendisliğini..şuan neredeyse tüm mühendislikler yerlerde maalesef..belki konu sahibinin yasi büyüktür.
Dershane 1.si kız hangi üniversitede bu eğitimi almak istedi bilmiyorum.Ama benim zamanımda dahil şuan 26 yaşındayım 8 sene önce diyim mühendislik bitmişti.He ODTÜ gibi üniversiteleri söylemiyorum ben.330 340 binlere kadar düştü.Mühendisliği herkes kazanıyor şuan.Dolayısıyla kpssde büyük fark atmak lazım

Tamam da bu her işyerinde var, özel ya da kamu farketmiyor. 9 yıldır çalışıyorum,22 yaşında başladım işe e tabi ezmeye çalışıyorlardı, şimdi deneyimim arttı , ünvanım yükseldi tabi ki daha güvenliyim ve hayır diyebiliyorum, şu an tek üstüm müdürüm, başkası bana emredemez.

Çalışma hayatında uyanık olmak gerekiyor, yapacağınız iş eğer müdürünüzün gözüne girmenizi sağlayacaksa neden olmasın? Görev tanımı hiç bir işyerinde çok da keskin olamıyor maalesef, görevim dışında onlarca şey yapıyorum.

kpss den 93 almıştım 2011 den beri kamudayım.Ben dersaneye gittim ama bana sınavı kazandıran şu oldu; dersane sadece haftasonlarıydı haftaiçi sabah erkenden kalkıp gün boyu ders çalıştım.Konu çalışıp aynı konunun testini çözüp sonrada çıkmış soruları çözüyodum o konu bitiyordu tamamen,sınava son üç ay hep bu sistemle çalıştım.Konular birince son on yılın sınavlarını süre tutarak çözdüm zaten aşağı yukarı ne sormuşlar tarzları ne anlarsın. Zaten adamakıllı üç ay sıkı çalışsanız 90 ı geçersiniz çok zor değil sadece işi gücü bırakıp buna odaklanmak lazım..Gıda mühendisliği çok güzel bölüm bende mühendisim her kurumda mühendise bakış açısı kötü değil lütfen olumsuz yorumlara kulak asmayın devlette mühendislik prestijtir.Belediye gibi kurumları seçmezseniz(siyasi olduğu için) diğer kurumlar mühendis için rahattır diye düşünüyorum

Merhaba canım 2014 kpss nı bilen bilir ne kadar zordu hem işe gidip hemde ders çalıştım 92 ile atandım. Ve ben bir kere kpss ye girdim ağlayarak dershaneye gittiğimi yağmurda karda kışta sabah ayazında hafta sonu dershaneye gittim gece video dinleyerek uyudum ama pes etmedim. Ve kendime hep Allah'ım ben elimden geleni yapıyorum gerisini sana bırakıyorum dedim. Ve kendime de bi kere ve son kere hazırlanacam ve kafamdan da bu kpss fikrini çıkaracam dedim riskim varsa olur diye baktım. Ve ilk mülakatlı alımda benden daha düşük puanla atandılar. Hazmedemedim sinir krızı geçirdim ve bir yıl sonra 2014 puanıyla 2015 hazıran merkezi alımlarda atandım. Demem o ki sen elinden gelenin fazlasını yap duanı yap gerisini Allah a bırak arkana dönüp baktığında vicdanın rahat olsun ben elimden geleni yaptım diyebil en önemlisi keşke dememek için. Bol şans ve başarılar. Not bende mühendisim.

Katılıyorum, eğer çok çalışırım ve deneyimle maaşımın da artmasını isterim derseniz özel. Kamuda maaşlar pek artmıyor bildiğim kadarıyla. Kamuya geçen arkadaşlarım çok rahat olduğundan ama maaşın azlığından yakınıyorlar.
Ben bankacıyım eşek gibi çalışıyorum 9 senedir, ama maaşım da son yıllarda gayet arttı. 650 tl maaş ile başladım şu an min ortalama 7 bin.

Ne güzel cevaplar bunlar cok motive edici cook sagolun. Peki size sunu sorayim hergün ayni tempoda mi calisiyodunuz o bana imkansiz gibi geliyo. Hergun 2 ders calisip konu + test cozumu yapiyorum tekrar yapiyorum ama 2 gün istekliysem 3. Gün tabi daha isteksiz yapiyorum sizlerde de bu durum oluyo muydu? Su an sinava 6 7 ay var ondan kaynakli cok da birden yuklenip sogumak istemiyorum yanlis mi yapiyorum sizce?

Vaavvv baya artmis evet. Nasil anlatsam hani bazi insanlar atilgandir herseye yatkindir sesi cikar. Ben oyle degilim cekingenim özel sektörde gordugum kadariyla tam tersi yerdeki cöpü alıp atsan bile göstererek yapman lazim bagirman lazimki kendini gösterebilesin tabi mecazi anlamda söylüyorum. Bilmiyorum o yüzden sanki özelde hic tutunamam gibi geliyo. Ama tabiki bikac iyi insanin icine düssem hersey farkli olabilir özelde herkes canavar gibi geliyo nedense bi sene calistigim zamanki gorduklerimden galiba

yoo ben de cekingenim ama kendimi ezdirmem hakkimi ararim hayat insana dove dove öğretiyor herseyi merak etme

sen isini yap zaten gorulur merak etme ben tum donem arkadaşlarımdan once yükseldim cok hakkim yenmisti ama sonradan herkesten one gectim

Aynı durumdayız iibf mezunuyum 27 yaşındayım hiç ozel sektör deneyimimde olmadi memur olmak istiyorum ama kpss b den 90 almam lazım.. bende bir de bebek var ama deneyeceğim yinede bazı şeyler kısmet işi tanıdığın biri senelerce özelsektörde öğretmenlik yaptı senelerce kpss ye girdi atanamadi 30 yaşında kısmet oldu üstelik mülakatta gelmişti yani sen çaba göster ümitsizliğe kapılma denemekle bir şey kaybetmezsin ama denemezssen keşke deneseydim diyeceksin .. bunu dememek icin denemeliyiz ben oglumla ne kadar yapabilirsem iste deneyeceğim.hafta sonu tatil olsun oğlumla ilgilenebileym istiyorum hayırlısı olsun hakkımızda bu arada merkezi atamalarda torpil filan işleyemez mülakat yok puan sırasına göre atama yapılıyor açıktan alımlarda tabi oluyordur torpil ama yinede alınacak rakamın hepsi değildir.. inşallah başarabiliriz

Yaa merhaba bankaci oldugunuz icin merak ediyorumben çok istedim bir ara bankada çalışmayı o kadar basvuru yaptım hiç dönüş yok anlatamıyorum ne yapmak lazım acaba .. cv me bike bakmıyorlar tecrübe istemeyen gişe görevlisi ilanlara başvuruyorum ama yok .. bir de benim bebegim var sizce bankaya girsem çok zorlanır miyim kacta çıkarın mesela işten bazı insanlar yapamazsın 9 da 10 da çıkıyorlar diyor

Bankacılığın pek geleceği yok şurayı bi okuyun isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…