Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

hırs, azim ve çook çabayla olmayacak bir şey değil. 4 yaşında oğlum vardı KPSS çalışırken, 1-2 ay yoğun ve düzenli bir çalışma ile, bu arada dershaneye filan gitmedim, 89 puan aldım. 11 yıldır kamuda memurum. Eğer mühendislikten alım yoksa herhangi bir lisans mezuniyetinin yeterli olduğu kadrolara başvuru yaparsınız. Yeter ki azimli olun, kendinize inanın, yapanların sizden bir üstünlüğü yok inanın

anladığım kadariyla gida mühendissin.
bizim abla var işyerinde gida mühendis okudu kadro gelmeyince mecburen memurluğa başvurdu. memur olabilirsin istersen.

O cümlem yanlis anlasildi tabiki kendim icin istiyorum annemle olan kısmı hayalim

anladığım kadariyla gida mühendissin.
bizim abla var işyerinde gida mühendis okudu kadro gelmeyince mecburen memurluğa başvurdu. memur olabilirsin istersen.
Evet düz memurluk diyosunuz sanirim o da aklimda ona da tercih yapicam insallah

Yani işte puanına göre onu önermişlerdir.Puanını yüksek tutsaydın sana önü açık daha güzel meslekler tercih ettirirlerdi.Ben olsam özelde kendimi geliştirir tecrübe edinirdim.Bugün sana mezunmuşsun gibi davranmayabilirler ama sen 5-6 seneni ver o zaman meyvesini yersin

Sanirim atandiniz? Bransiniz neydi? Kadro sizde de problemlimiydi :/
bu sizi stres yapmasın bence elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. inşaat mühendisiyim sizinki gibi problemli değildi kadro şu an nasıl bilmiyorum. ben 94 aldım gerçekten çok hırs yaptım çalıştım. tarih anayasam hiç yoktu çalışmaya başlarken ama oluyor çalışınca. yapabilirsiniz modunuzu düşürenlere izin vermeyin.

Aa cok mutlu oldum sizin adiniza ne güzel insallah darisi basima
Cok sagolun insallah bunlari kulagima küpe edicem.

Ben özel sektörde iş bulamadım bir yıl boyunca aralıksız nefes almadan çalıştım 85+ aldım ikinci atamada atandım çok şükür.
Evlenip ayrıldım tayin aldım şimdi kendi evimde oturuyorum. Gönülden isteyince oluyor çok çalışmak lazım

Adaminin olmasi lazim dogru maalesef. Ancak bu anlamda torpil dusuk puan icin gecerli. Puanin yuksekse muhakkak bi yere girersin merak etme. Kpss den 90 ustu almak zor degil ancak cok iyi calisman lazim. Tavsiyem bir kpss kursuna gitmen. Bu sayede duzenli calisabilirsin.

Endüstri mühendisliği için düşünceleriniz nedir acaba?

Kurumsal firmalar da her yeni mezun olan mühendisin peşinden koşmuyor ki. Elini sallasan mühendise çarpıyor herkes mühendis artık. Kurumsal bi yere girmek için de ekstra donanım isteniyor.

Endüstri mühendisliği için düşünceleriniz nedir acaba?
eşim endüstri mühendisi. ne yaptıklarını tam olarak anlamıyorum ama sap ve excell konusunda çok iyi. şu anki işini sap bilgisi sayesinde aldı. terfi bekliyor adam. kendinizi geliştirirseniz iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum. ortalamanız uygunsa tai tei gibi kurumlara da girebilirsiniz.

Kurumsal firmalar da her yeni mezun olan mühendisin peşinden koşmuyor ki. Elini sallasan mühendise çarpıyor herkes mühendis artık. Kurumsal bi yere girmek için de ekstra donanım isteniyor.

Ben kendi bölümünün dışı için söyledim. Artık üniversite okumak pek matah birşey değil dediğiniz gibi, her sokakta bir özel üniversite var neredeyse. Parasını veren okuyor avukat oluyor, mühendis oluyor oluyor da oluyor.
Mühendis diploması olanı basit işte de çalıştırmıyorlar, bölümünde iş yapmak için bırakır gider diye.
Önceden üzülürdüm üniversite okuyamadım, gidemedim diye ama artık hiç üzülmüyorum. Devlet kurumunun sınavına girip kazanıp atandım, memur oldum. Yanımda çalışıp aynı işi yapan mühendis mesela, ama aynı işi yapıyoruz aynı parayı kazanıyoruz. Tek fark ben zaman kaybetmedim, 4 5 sene boş yere para harcamış olmadım.
Tabii bunu sadece bir işe girmek olarak değerlendirdim yanlış anlaşılmasın, yoksa üniversite eğer insan gerçekten kendisini geliştirmek istiyorsa çok şey katar insana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…