• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

Kpss’ye çalışmayı bırakmayın, zaten son yıllarda merkezi atama sayısı çok az. Kurumlar mülakat yaparak işe alıyor. Bende yeni atandım, mülakat ile.

eşim endüstri mühendisi. ne yaptıklarını tam olarak anlamıyorum ama sap ve excell konusunda çok iyi. şu anki işini sap bilgisi sayesinde aldı. terfi bekliyor adam. kendinizi geliştirirseniz iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum. ortalamanız uygunsa tai tei gibi kurumlara da girebilirsiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım eşiniz beklediğiniz terfiyi alır :KK200:

Ben kendi bölümünün dışı için söyledim. Artık üniversite okumak pek matah birşey değil dediğiniz gibi, her sokakta bir özel üniversite var neredeyse. Parasını veren okuyor avukat oluyor, mühendis oluyor oluyor da oluyor.
Mühendis diploması olanı basit işte de çalıştırmıyorlar, bölümünde iş yapmak için bırakır gider diye.
Önceden üzülürdüm üniversite okuyamadım, gidemedim diye ama artık hiç üzülmüyorum. Devlet kurumunun sınavına girip kazanıp atandım, memur oldum. Yanımda çalışıp aynı işi yapan mühendis mesela, ama aynı işi yapıyoruz aynı parayı kazanıyoruz. Tek fark ben zaman kaybetmedim, 4 5 sene boş yere para harcamış olmadım.
Tabii bunu sadece bir işe girmek olarak değerlendirdim yanlış anlaşılmasın, yoksa üniversite eğer insan gerçekten kendisini geliştirmek istiyorsa çok şey katar insana.
bilmiyorum özel iş tecrübeniz oldu mu ama kurumsal da olsa el üstünde tutmuyorlar kimseyi. zorluklar hayatın her alanında var, eniştem kurumsal bir şirkette makine mühendisi ama çalışırken görseniz işçi sanırsınız, ve hakettiği maaşa ancak on yılını vererek ulaştı şimdi fabrikanın müdürü oldu ama o süreye kadar işçiden beter muamele gördü. tabi devlette böyle bir durum yok o yüzden herkes rahat olana ulaşmak istiyor.

bilmiyorum özel iş tecrübeniz oldu mu ama kurumsal da olsa el üstünde tutmuyorlar kimseyi. zorluklar hayatın her alanında var, eniştem kurumsal bir şirkette makine mühendisi ama çalışırken görseniz işçi sanırsınız, ve hakettiği maaşa ancak on yılını vererek ulaştı şimdi fabrikanın müdürü oldu ama o süreye kadar işçiden beter muamele gördü. tabi devlette böyle bir durum yok o yüzden herkes rahat olana ulaşmak istiyor.

Evet daha önce özelde de çalıştım 5 6 sene, ama kurumsal bir yerde çalıştım. Evet her türlü problem var, devlette dahi var her türlü mobbing o ayrı, allah iyilerle karşılaştırsın.
Ama mesela sen git patatesleri soy denilen bir ortamda da çalışmam yani ihtiyacım yoksa, açlıktan ölmüyorsam.
Ben mesela lise mezunuydum, mesleğim yoktu çağrı merkezinde çalıştım orası da kurumsal bir şirketin çağrı merkeziydi. Zamanla ilerledim. Eşim de aynı şekilde çağrı merkeziyle başladı, üniversite mezunu ama iş bulamıyordu kendi alanında. Çalışarak deneyim kazanarak şu an Insan kaynakları uzmanı pozisyonunda çalışıyor çok iyi bir firmada. Biraz sabır şart, biraz da şans olacak insanda.
Devlet kurumundayim ama inanın zar zor atanıp yaşanan mobbingden haksızlıktan dolayı istifa eden çok kişi var. Çünkü torpil her yerde var. En basitinden çalışacağınız birime yerlestirirken tanıdığınız yoksa en zor en berbat yere siz düşüyorsunuz.
Bu pislik temizlenir mi bilmiyorum ülkenin her yeri aynı şu an, herkes referans soruyor. Kurumun uygulama sınavı olmasaydı ben hayatta giremezdim çünkü tanıdığım kimse yoktu. Ama uygulama sınavında dereceye girdiğim için başarılı olduğum için önüme alamadılar torpillileri, başka şansım yoktu yani.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın diyorum ne diyeyim.

Ha bu arada enişteniz için söyleyeyim eminim hiç umurunda değildir dışarıdan işçi gibi görünmek. Çünkü gerçekten başarılı olmak isteyen insanlar mesleğini hakkıyla yapmak isteyen, ilerlemek isteyen insanlar egoyu bir kenara bırakıyor. Saygı zorla kazanılmaz ki, hakedilir. Ben bir insana sırf mühendis diye saygı duymam mesela, aaa okumuş da mühendis olmuş demem benim için okumadı ki, kendisi için okudu. Mesleğini güzel yapıyorsa, çok iyi şeyler yapıyorsa o zaman aaa evet boşa okumamış diyip saygı duyarım ancak.

Evet daha önce özelde de çalıştım 5 6 sene, ama kurumsal bir yerde çalıştım. Evet her türlü problem var, devlette dahi var her türlü mobbing o ayrı, allah iyilerle karşılaştırsın.
Ama mesela sen git patatesleri soy denilen bir ortamda da çalışmam yani ihtiyacım yoksa, açlıktan ölmüyorsam.
Ben mesela lise mezunuydum, mesleğim yoktu çağrı merkezinde çalıştım orası da kurumsal bir şirketin çağrı merkeziydi. Zamanla ilerledim. Eşim de aynı şekilde çağrı merkeziyle başladı, üniversite mezunu ama iş bulamıyordu kendi alanında. Çalışarak deneyim kazanarak şu an Insan kaynakları uzmanı pozisyonunda çalışıyor çok iyi bir firmada. Biraz sabır şart, biraz da şans olacak insanda.
Devlet kurumundayim ama inanın zar zor atanıp yaşanan mobbingden haksızlıktan dolayı istifa eden çok kişi var. Çünkü torpil her yerde var. En basitinden çalışacağınız birime yerlestirirken tanıdığınız yoksa en zor en berbat yere siz düşüyorsunuz.
Bu pislik temizlenir mi bilmiyorum ülkenin her yeri aynı şu an, herkes referans soruyor. Kurumun uygulama sınavı olmasaydı ben hayatta giremezdim çünkü tanıdığım kimse yoktu. Ama uygulama sınavında dereceye girdiğim için başarılı olduğum için önüme alamadılar torpillileri, başka şansım yoktu yani.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın diyorum ne diyeyim.
çok acıtasyon olacak ama özelde tuvalet bile temizledim o zaman yaşım küçüktü ses çıkaramıyordum mecburdum,daha sonra tahammül sınırım dolunca kpss ye çalıştım ve 90 puanla atandım, mühendis değilim bu arada normal memurum, torpille işleyen bir düzen var o kesin ama belli bir sınırın üstünde emek verince torpillileri de aşıyorsunuz

çok acıtasyon olacak ama özelde tuvalet bile temizledim o zaman yaşım küçüktü ses çıkaramıyordum mecburdum,daha sonra tahammül sınırım dolunca kpss ye çalıştım ve 90 puanla atandım, mühendis değilim bu arada normal memurum, torpille işleyen bir düzen var o kesin ama belli bir sınırın üstünde emek verince torpillileri de aşıyorsunuz

Evet benim olduğum yerde de geçilmesi gereken bir uygulama sınavı vardı orada dereceye girerek atandım, aksi takdirde mümkün değilmiş yani onu anladım bu kuruma girince çünkü herkes adını referans koymuş bu işin :)

Evet benim olduğum yerde de geçilmesi gereken bir uygulama sınavı vardı orada dereceye girerek atandım, aksi takdirde mümkün değilmiş yani onu anladım bu kuruma girince çünkü herkes adını referans koymuş bu işin :)
İlahi adalet illa ki devreye giriyor bir şekilde isteyen kula dayar sırtını isteyen sadece Allahtan bekler. O yüzden o referansla hak yiyenler de bir yerden patlak verir, kimsenin de emeği boşa gitmez inşallah

Gıda mühendisi olduğunuzu bilmiyordum.Keşke lise zamanında güzel çalışsaydınız bugün ekmeğini yerdiniz.Sizin bölüm 90 ister 1 2 kişi alır.Özelde kendinizi geliştirmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Yalnız benim zamanımda dershane birincisi kız seçmişti gıda mühendisliğini..şuan neredeyse tüm mühendislikler yerlerde maalesef..belki konu sahibinin yasi büyüktür.

KPSS'yi deneyin tabii. Ama olmazsa özel sektörde bir yerden başlayın muhakkak. İlk etapta beklentilerinizi küçük tutun. Çalıştığınız her kurum sizi refere eder. Bu da sizi zamanla yukarı taşır.
Birde eğer mümkünse yurt dışında yüksek lisans yapabilirseniz eğer çok daha iyi koşullarda ve mevkilerde çalışma imkanı bulursunuz.

Merhaba ben de gıda mühendisiyim. Sıkı çalışırsanız 90 alırsınız. Ben sınava girerken de hiç alım olmamıştı bir önceki sene. Ben de sizin gibi yeni evlendiğin sene hazırlandım sınava. Balayından dönüp hemen dershaneye başladım. 90 alsam bile atanamayabilirim diyordum herkese. Sınavdan 90 aldım. Ve o sene bakanlık ilk defa 150 kişi aldı ve bulunduğum ile atandım. Vazgeçmeyin lütfen.

Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim :KK43:
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdi :KK43: cok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
herkes danışman hocanız gibi değil, başka bir kurumda doktoraya başvurup kabul edilirseniz devam edebilirsiniz ama vazgeçtiğinize göre çok da idealiniz değildi akademik kariyer.özel sektörde yeni mezun tecrübesiz elemana prensesler gibi davranmayacaklar tabi ki.Dişinizi sıkacaksınız biraz tecrübelendikten sonra maaşınız da gayet iyi artacak , şartlarınız da, pozisyonunuz da.

Siz çalışın,elininizden geleni yapıp yüksek puan alın da gerisi kalsın.torpil diye diye insanların hazırlanma hevesini bile kaçırıyorlar.bakmayın kimselere.çalışırsınız ders,sınav geçer bir sene kaybınız olur en kötü ihtimal.ama Çevrenizdekileri dinleyecek olursaniz bir ömüre mal olur

Meslek ne olursa olsun ben bu devlet kadrosu israrini anlayamiyorum. Ozelde sebat edemeyen,dikis tutturamayan muhendis arkadaslarim devlet kadrosuna gecti hep. Maaslari senelerdir ayni. Ozelde devam eden ve gercekten caliskan olanlar anormal yuksek maaslar aliyor su anda. Ben ilk mezun oldugumda Ales’e girmistim sadece ve 95 uzeri almistim, tam hatirlamiyorum net puanimi. Hic dusunmedim ama akademisyenligi,tarzim degildi zaten de beni almazlardi o da ayri bir konu.

Yeni mezun olup 1 sene ozelde calisinca evet oyle muamele gorursunuz cok normal,devlet kadrosunda saniyor musunuz ki atamaniz oldugu gun “ooo muhendis hanim hosgeldiniz” diyecekler?

Spl lisansı almayı düşündünüz mü? Çok daha avantajlı ilerde emlak isi de yapabilirsiniz. Şu ara her ev için değerleme istenmesi de söz konusu. İlerisi için iş imkanının artacağı anlamına da gelir. Kendi işinin patronu olursun. Devlete atanmak artık malesef kolay bir iş değil...

Anneme öyle bi jest gibi dusunun yani bana yillarca emek verdi simdi de milletin senin de kiz okudu ama issiz laflarini dinliyo üzülüyodur bana bisey demese de. Ne bilim bu benim hayalim gibi bisey anneme kendi maasimla hediye almak gezdirmek.

Özel sektöre basvuruyorum ama 1 yillik tecrube mi yetmiyo bilmiyorum pek dönüş olmuyo. Özele de şu yüzden önyargiliyim calistigim dönem resmen böyle sanki hicbi vasfim yokmus gibi lütfedip beni oraya ise almislar gibi davrandilar bi mühendis saygisi görmedim öyle olunca insan bi soruyo kendine ben niye okudumki 6 yil madem öyle olcakti hic okumayip girseydim ise kucukken diye. Devlet israri da bu yüzden.

Cok tesekkür ederim güzel düşünceleriniz icin🙏🏻
Ah aynı ben.

Yalnız mühendis olup kpssye girmek de bence zaman kaybı . Keşke ben de mühendislik okusaydım da su kpss illetine muhtac olmasaydım. Öğretmenlik de ne yazıkki kpss sart özeller sömürğyo cünkü yamyamlar!

Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim :KK43:
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdi :KK43: cok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
Merhabalar bende mühendisim..sizin gibi özelde çalıştım 2 sene tabi mezun olur olmaz kpss hazırlandım girdim sonrasında 2 seneye yakın bi yerde çalıştım asgari ücretle..dediginiz gibi ha siz amele hiç bir ayrım yok özellikle bayanlar karşı gerçi erkeklere de öyle ama neyse..bu arada evlendim ve atandım.. doğunun ücra bir köşesine bu arada ikk girişimdi..ayrıca markezi atama ile atandım torpillik filanda yok ki sürü arkadaşımda bu sekilde atandı..ağzı olan konuşuyor boş verin hakkı ile atamalarda var..2 yıla yakında orda kaldım eş durumu ile geldim..ha anneme babama bir kuruş yardim yapabiliyormuyum orası tartışılır ama kendi paramı kazanmak çok güzel birşey.. lütfen kimseyi kafana takma sen çalışmana bak

Back