- 14 Şubat 2016
- 12
- 20
- 41
Kızlar kimden bahsediosunuz. Hangi konuda dolandrdı sizi
@Poyraz berk isimli kullanici ile 150 tl lik alisveris yaptik. Carsamba gunu odemesini yaptim. Ayni gun kargoya verecegini soyledi. Oyaladi durdu. Bir hafta olacak neredeyse. Dun kargoya verdigini soyledi urunleri fakat iki gundur kargo takip no su gondermiyor.. Oyalamaya devam ediyor. Cunku baska kandirdigi arkadaslar da var. Az once de beni telefonundan engellemis.. Aman dikkat edin. Sakin alisveris yapmayin.
arkadaşlar merhaba. 2 gun önce basımdan geçen olayı sizler ile paylaşmak istiyorum. poyraz berk adlı kullanıcıdan tripper marka bebek arabası almaya karar verdım. whatsaap kanalıyla iletişime geçip anlaştık. bana kargolanmaya hazır bebek arabasının kutularının fotoğraflarını attı. bende herkesin bizler kadar iyi nıyetlı olacağını düşünüp inandım ve para transferi için banka hesabı ıstedım ama olmadığını belirtip ptt ye Eşinin adı olan ......adına yatırmamı ıstedı. bende yatırdım ve kargo takıp numarasını istedım. eşinin akıllı telefonu olmadığını dolayısıyla fotoğraf gönderemeyeceği ancak iş dönuşu kendisinin çekip göndereceğini belirtti. ancak saat aksam 8,30 olmasına ragmen ses soluk çıkmadı. whatsap a baktığımda fotograflarının sılınmiş ve aramama ragmen telefonlarımı bir türlü açmadı. esenyurt ptt yi arayıp adıma kargo olup olmadığını sordum. boyle bir kargonun olmadığı soyledıler. bende bu ısımle bir daha dolandırıcılık yapmasınlar dıye savcılığa başvurdum. allaha şukur avukat ve polis çevremız geniş. whatsap kayıtlarımız duruyor. bunun benım adıma önemlı bir delil olacağını söyledıler. allah ızın verırse hakkımızı fazlasıyla alacağız.
burdan bütün annelere soyluyorum. kesinlikle elden alışveriş yapın. poyraz berk adlı kullanıcıyla ve trıpper marka araba satanlara dıkkat edın. umarım bu mesajımı paylasırsınız.
Böyle bi kaç arkadaşa ürün satmışPoyraz berk isimli kişi adı .....
Yeni
Hanımlar bu kadın dolandırıcıdır kamera yolladım yepyeni ve faturalı kanguruyu takas yapmaya anlaştık, bana dün kargoladım dedi kargolamayı bırakın benim kamerayı teslim almış (kargo kodu bende) kameran kırık, çalıntı vs senin cürmün ne ki babyjörn kanguru alıyorsun asıl ben seni polise şikayet edeceğim kızıma bak maymun gibi resmini profiline koymuş vs yazdıklarına inanamazsınız! Şuan şikayette bulundum taksideyim yoldan yazıyorum tüm belgeler ve gönderi kodu herşey bende, ettiği küfrün tehditin haddi hesabı yok. Kangurusunu isteyen kim artık, kameramı gönderse bile şikayetimi geri almayacağım. Kendisine geçmiş olsun.
Aynı şeyi bana ve bir arkadaşa süt pompası için yaptı. pompayı gönder, parayı göndereyim dedi .İŞte beni burdan dolandırdılar o yüzden eşim müsade etmiyor parayı göndermeme sen gönder hemen bir saat içinde ben sana parayı çıkayım falan filan. Bende dedim ki ben öyle birşey yapmam. Devlet memuruyum. Okulum bu madem eşin güvenmiyor beni okuldan arasın. Okulu da kapatıp gidecek halimiz yok herhalde deyince bu yan çizmeye başladı. Sonra aklıma kurt düştü. Burda pompa satan herkese mesaj attım böyle birinden mesaj aldınız mı diye. cigdemfrt adlı kullanıcı arkadaş da almış aynı kişiden mesaj onada kargo parası hesaplatmış. Aynı şeyi ona da yapmış gönder göndereyim diye. O arkadaş da devlet memuru. O da benim gibi söyleyince onda da durmuş mesajlaşma. Esin butik adıEsma butik diyede mi açmış üyelik buarada isimdemi değiştiriyor ben bi gezip mesajlasmayı biliyorum vallahibana çocuğu olduğunu söledi hatta konuşurken bebek sesi geliyordu demek ki eğer varsa çocuğunun boğazından haram lokma geçirmekten utanmıyor hiç eminim şuan okıyodur buraları başka üyelik çoktan açıp dolandırmaya devam ediyordur lütfen dikkat edelim kızlar elden almaya gayret gösterelim insan korkuyo valla
Esma butik degil miydi?Aynı şeyi bana ve bir arkadaşa süt pompası için yaptı. pompayı gönder, parayı göndereyim dedi .İŞte beni burdan dolandırdılar o yüzden eşim müsade etmiyor parayı göndermeme sen gönder hemen bir saat içinde ben sana parayı çıkayım falan filan. Bende dedim ki ben öyle birşey yapmam. Devlet memuruyum. Okulum bu madem eşin güvenmiyor beni okuldan arasın. Okulu da kapatıp gidecek halimiz yok herhalde deyince bu yan çizmeye başladı. Sonra aklıma kurt düştü. Burda pompa satan herkese mesaj attım böyle birinden mesaj aldınız mı diye. cigdemfrt adlı kullanıcı arkadaş da almış aynı kişiden mesaj onada kargo parası hesaplatmış. Aynı şeyi ona da yapmış gönder göndereyim diye. O arkadaş da devlet memuru. O da benim gibi söyleyince onda da durmuş mesajlaşma. Esin butik adı
Valla esin diye hatırlıyorum. Şimdi özel mesajlara baktım poyrazberk olmuş adı. Aynı kişiden bahsediyoruzEsma butik degil miydi?
Esma butikti.birkac gun sonra poyrazberk oldu..Valla esin diye hatırlıyorum. Şimdi özel mesajlara baktım poyrazberk olmuş adı. Aynı kişiden bahsediyoruz
Aman Allahim.. Konusmadigi biri kaldi mi acaba forumda? Ucuz atlatmissiniz. Gecmis olsun. Ben bugun tansiyonum dusuk bir haldeydimbutun gun resmen.kendime gelemedim.hamile hamile bizi koydugu hallere bak. Kac arkadas var boyle.. InsaAllah sonu hayir olacak..eski adı esin butik yeni adı poyraz berk adlı kişiyle olan yazışmam :
Poyraz berk :Merhaba ben göğüs pompanıza talibim fakat daha öncesinden havale yaptıgım kişi telefonları kapatıp ürün falan göndermedi o yüzden biraz korkuyorum açıkçası ama ihyiyacımda var eğer kabul ederseniz ürün bana geldikten sonra ödemeyi yapayım her türlü güveni sağlamaya hazırım kabul etmrzsenizde canınız sağolsun inşallah hayırlısıyla satarsınız olumlu olumsuz cevabınızı bekliyorum iyi günler.
Ben: arkadaşım emin olun öyle bir şey olmayacak ben bursa H........ ortaokulundaoğretmenim Facebook adresime girip beni görebilirsiniz Müge T............... A........ diye yazın bakın. Biz evelallah çiğ süt emmemiş kişiyiz. Ne dersek o. Gene de siz bilirsiniz
poyraz berk: Yanlış anlamayın lütfen sizin için demedim ben öyle anladıysanız özür dilerim gerçekten sonuçta bizde bebeklerimiz için uğraş veriyoruz burada sadece sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler ya o sekil oldu benm durumum yanli ş anlattıysam özür dilerim
Ben:daha da emin olmak isterseniz yarın okulumdan da beni arayabilrisiniz. İnternetten bulun okulumu ben vermeyeyim okulun telini B............ M......... H.......... diye yazıp bulabilirsiniz. Umarım sizi emin kılabilmişimdir.
Poyraz berk :Tamam eşimlede bu konuyu Konuşayım size dönüş yaparım ama tekrardan havale yolu ile ürün bize gelmeden ikna olucagını sanmıyorum olmazsa da canınız sağolsun kısmet değilmiş deriz :))
Ben: siz bilirsiniz. Adım belli. Yolum belli. Okulum belli. Size kimsenin vetmedği teminatı vermiş olmam lazım. Size okuluma kadar yazdım. Yarın 19-3arası okuldayım. Okulu da kapatıp gidemeyeceğimize göre kaçıp gitme şansım yok. Hayırlı olsun
Poyraz Berk: Zaten size kacıcaksınız yada sizde göndermiceksinz demedim ben ama bizide anlamanız lazım sonuçta siz olsanız napardınız başınıza bi olay gelse ve tekrar aynı şeyi yaparmıydınız ? Peki neden şöyle yapmıyoruz ürün bana gelse ben görsem aynı saat içerisinde size havale yapsam ?
Ben: ben sizi anlıyorum hanımefendi. Geçmiş olsun. Diyebilirim maalesef sadece. Ben sizi kırmak istemem. Sizde haklısınız ama ben size bu kadar çok teminat verebiliyorum. Size ürünü gonderdiğimi duşunelim, siz bana nasıl bir teminat verbileceksiniz? Sonuçta birbirimizi tanımıyoruz ama benim devlet memuru olmam,sizin için çok büyük bir bağlantı. Dediğm gibi hayırlısı olsun. Me zaman isterseniz ben musaitim. Teşekkürler
Poyraz Berk:Teminat derken ben bilmem ama siz ne isterseniz garanti amaclı ben herşeyi yapmaya razıyım nestersenız garanti amaclı yani anlıcagnz çok ihtiyacım var yoksa üstelemem yani sizde beni yanlış anlamayn
Ben:hanımefendi garanti olarak havale yapmanız uygundur. Bende işi yokuşa sürmek istemem ama bir internet sitesinden alışveriş yaparken bile önce ödeme yapıyorsunuz. Ve herzaman o siteden doğru urun gelecek diye bir garanti de yoktur. Ama dediğim gibi ben sizden parayı alıp gondermeme gibi birşey yapmam hem ahlaki hem dini hemde bulunduğum meslek açısından mümkün değil siz de beni anlayın lütfen. Teşekkürler
Şeklinde konuşma bitti
inanamıyorum yaaeski adı esin butik yeni adı poyraz berk adlı kişiyle olan yazışmam :
Poyraz berk :Merhaba ben göğüs pompanıza talibim fakat daha öncesinden havale yaptıgım kişi telefonları kapatıp ürün falan göndermedi o yüzden biraz korkuyorum açıkçası ama ihyiyacımda var eğer kabul ederseniz ürün bana geldikten sonra ödemeyi yapayım her türlü güveni sağlamaya hazırım kabul etmrzsenizde canınız sağolsun inşallah hayırlısıyla satarsınız olumlu olumsuz cevabınızı bekliyorum iyi günler.
Ben: arkadaşım emin olun öyle bir şey olmayacak ben bursa H........ ortaokulundaoğretmenim Facebook adresime girip beni görebilirsiniz Müge T............... A........ diye yazın bakın. Biz evelallah çiğ süt emmemiş kişiyiz. Ne dersek o. Gene de siz bilirsiniz
poyraz berk: Yanlış anlamayın lütfen sizin için demedim ben öyle anladıysanız özür dilerim gerçekten sonuçta bizde bebeklerimiz için uğraş veriyoruz burada sadece sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler ya o sekil oldu benm durumum yanli ş anlattıysam özür dilerim
Ben:daha da emin olmak isterseniz yarın okulumdan da beni arayabilrisiniz. İnternetten bulun okulumu ben vermeyeyim okulun telini B............ M......... H.......... diye yazıp bulabilirsiniz. Umarım sizi emin kılabilmişimdir.
Poyraz berk :Tamam eşimlede bu konuyu Konuşayım size dönüş yaparım ama tekrardan havale yolu ile ürün bize gelmeden ikna olucagını sanmıyorum olmazsa da canınız sağolsun kısmet değilmiş deriz :))
Ben: siz bilirsiniz. Adım belli. Yolum belli. Okulum belli. Size kimsenin vetmedği teminatı vermiş olmam lazım. Size okuluma kadar yazdım. Yarın 19-3arası okuldayım. Okulu da kapatıp gidemeyeceğimize göre kaçıp gitme şansım yok. Hayırlı olsun
Poyraz Berk: Zaten size kacıcaksınız yada sizde göndermiceksinz demedim ben ama bizide anlamanız lazım sonuçta siz olsanız napardınız başınıza bi olay gelse ve tekrar aynı şeyi yaparmıydınız ? Peki neden şöyle yapmıyoruz ürün bana gelse ben görsem aynı saat içerisinde size havale yapsam ?
Ben: ben sizi anlıyorum hanımefendi. Geçmiş olsun. Diyebilirim maalesef sadece. Ben sizi kırmak istemem. Sizde haklısınız ama ben size bu kadar çok teminat verebiliyorum. Size ürünü gonderdiğimi duşunelim, siz bana nasıl bir teminat verbileceksiniz? Sonuçta birbirimizi tanımıyoruz ama benim devlet memuru olmam,sizin için çok büyük bir bağlantı. Dediğm gibi hayırlısı olsun. Me zaman isterseniz ben musaitim. Teşekkürler
Poyraz Berk:Teminat derken ben bilmem ama siz ne isterseniz garanti amaclı ben herşeyi yapmaya razıyım nestersenız garanti amaclı yani anlıcagnz çok ihtiyacım var yoksa üstelemem yani sizde beni yanlış anlamayn
Ben:hanımefendi garanti olarak havale yapmanız uygundur. Bende işi yokuşa sürmek istemem ama bir internet sitesinden alışveriş yaparken bile önce ödeme yapıyorsunuz. Ve herzaman o siteden doğru urun gelecek diye bir garanti de yoktur. Ama dediğim gibi ben sizden parayı alıp gondermeme gibi birşey yapmam hem ahlaki hem dini hemde bulunduğum meslek açısından mümkün değil siz de beni anlayın lütfen. Teşekkürler
Şeklinde konuşma bitti
canm şimdi o sayfayı okudum. Sana urunlerin yarın elinde olck faln filan yazmş. Noldu son durum. Gelmedi mi bişy. Aradın mı hiçBir arkadas daha cikti.60 tl onu da dolandirmis.. Valla cok uzuluyorum. Surekli artiyoruz..
Bir arkadas daha cikti.60 tl onu da dolandirmis.. Valla cok uzuluyorum. Surekli artiyoruz..
Ne urunu canim.. Hepimize gecmis olsun. Ben boyle bir insan omrumde gormedim.insan kelimesini haketmeyen pislik.. Bir haftadir bekliyorum.. Surekli oyalamalar.. Bugun beni engelledi watsaptan.tellerime de bakmadi.. Allah goruyo ya.bu kadar insanin hakki.colugunun cocugunun halkina girdi. Hasta etti bizleri. Nasil bir vicdan ki bu. Nasil rahat uyuyacak. Allah insanlari esrefi mahluk olarak yaratmis. Yaratilanlarin en hayirlisi..canm şimdi o sayfayı okudum. Sana urunlerin yarın elinde olck faln filan yazmş. Noldu son durum. Gelmedi mi bişy. Aradın mı hiç
Arkadaşlar çok soran oldu burdan da söyleyeyim kısaca, uzun uzun yazmaya vaktim olmadı bu akşam
Ben kaymakamlıktan tüketici mahkemesinden başvurdum şikayet için
Zaten ordan yönlendirirler yapılacaklar konusunda, e-devlet şifresiyle turkiye gov tr üzerinden bir şikayet formu doldurulup 2 adet çıktısı alınıyor ve tüm ispat belgeleri fotokopisi bu form ile birlikte aynı yere veriliyor
Savcılıktan hakaret, küfür ve tehdit için suç duyurusu da yapacağım sanırım cumhuriyet savcılığı bakıyor