• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

77.PNG

Merhaba, annemin tümörü alındı ameliyattan sonra pet çekildi. meme kısmında bunlar yazıyor. Hala FDG tutulumu var diyor. yani hala kanserli hücreler var sanırım.

Sizde böyle örnekler var mı? Tekrar mı temizlenmesi gerek?

Arkadaslar merhaba. Annemin göğsunden ve lenflerden alınan parcanin patoloji raporu bu şekilde. Meme kanseri 3. evrede görünüyor. Reseptörlere göre durumu cok mu agir. Yorum yapabilecek olan var mi. Tam anlayamadim çünkü..
IMG_20180116_172726.jpg

Herkese merhaba annemde meme kanseriydi tedavisi bitmişti geçtiğimiz yaz ama Şuan akciğerine sıçradığını öğrendik yani bu kadar hızlı ilerlemesi normal değil sanırım annemin çok zamanı kalmamış olmalı allahım aklımı yitiricem bu durumu yaşayan birileri var mı aranızda

Çok geçmiş olsun Y Ysmnzgr . facebook'taki grupta bir çok metastaz yaşayan hasta atlatıyor çok şükür. Aklınıza kötü getirmeyin. Allah korusun.

Annenizin ilk teşhisi nasıldı?
Reseptörleri pozitif mi negatif mi? tedaviniz nasıldı?

Çok geçmiş olsun Y Ysmnzgr . facebook'taki grupta bir çok metastaz yaşayan hasta atlatıyor çok şükür. Aklınıza kötü getirmeyin. Allah korusun.

Annenizin ilk teşhisi nasıldı?
Reseptörleri pozitif mi negatif mi? tedaviniz nasıldı?
Merhaba annemin reseptörleri pozitif invaziv duktal. Buarada anneme bugün tomografi çekildi Ablam hastanede çalıştığı için hemen gösterdik sonucunu 2 hafta önceye göre düzelme varmış öyle söyledi doktor sanırım enfeksiyonel bir durummuş 2 hafta sonra tekrar bakılacak o zaman netleşir dediler çok zor ya çok zor allah yardımcımız olsun

Mrb doktorunuz nasıl yorumladı pat sonucunu
Annemin hormon reseptorleri negatifmis. Bu nedenle sadece kemoterapi ve radyoterapi uygulanacak. Bugun ikinci kemoterapisi uygulanacak. Pet sonucunda lenfler disinda bir dagilma yok. Umarim da olmaz. Arastirdigim kadariyla agresif bir tur. Allah hepimizin yardimcisi olsun..

A27E760F-E53E-4252-AE35-52127E7696EC.jpeg
Herkese geçmiş olsun Rabbim şifa versin tüm hastalarımıza.. Bizde ne yazık ki bu hastalıkla 1 hafta önce tanıştık Biyopsi sonucuna göre yorum yaparmısınız bizi neler bekliyor.. kafamı çok karıştı bazı doktorlar sağ göğsün tamamen alınması gerektiğini söyledi hastanede kontrolde olduğumuz doktor ise sadece o bölgenin temizlenip kemoterapi ve Işın görmesi gerektiğini söyledi zaman kaybetmek istemiyoruz ama kafamız çok karıştı böyle bi durumla karşılaşan var mı?

Eki Görüntüle 2149411 Herkese geçmiş olsun Rabbim şifa versin tüm hastalarımıza.. Bizde ne yazık ki bu hastalıkla 1 hafta önce tanıştık Biyopsi sonucuna göre yorum yaparmısınız bizi neler bekliyor.. kafamı çok karıştı bazı doktorlar sağ göğsün tamamen alınması gerektiğini söyledi hastanede kontrolde olduğumuz doktor ise sadece o bölgenin temizlenip kemoterapi ve Işın görmesi gerektiğini söyledi zaman kaybetmek istemiyoruz ama kafamız çok karıştı böyle bi durumla karşılaşan var mı?
Merhaba. Patolojide lenflerde ca yok . Ostrojen yani hormon reseptörleri pozitif. Bunlar iyi şeyler. Yaş kaç ??? Menopozda ise kemoterapi ve radyoterapi sonrası femara ilaç 5 yıl kullanacak . Menopozda değilse menopoza sokulup tamoksifen ilaç 5 yıl kullanacak. Her2 pozitif çıkmış . O nedenle tedavi bitince 1 yıl boyunca hercepetin denilen akıllı ilaç verilecek . Korkmayın. 6 ay sıkıntınız var. Sonra her şey bitecek. Güzel günler gelecek. Ne istersen bana sor. Hasta kim ? Annen mi ?

Merhaba. Patolojide lenflerde ca yok . Ostrojen yani hormon reseptörleri pozitif. Bunlar iyi şeyler. Yaş kaç ??? Menopozda ise kemoterapi ve radyoterapi sonrası femara ilaç 5 yıl kullanacak . Menopozda değilse menopoza sokulup tamoksifen ilaç 5 yıl kullanacak. Her2 pozitif çıkmış . O nedenle tedavi bitince 1 yıl boyunca hercepetin denilen akıllı ilaç verilecek . Korkmayın. 6 ay sıkıntınız var. Sonra her şey bitecek. Güzel günler gelecek. Ne istersen bana sor. Hasta kim ? Annen mi ?

Ya şuan içimi o kadar rahatlattınız ki Allah razı olsun iyi şeyler duymaya ne çok ihtiyacım varmış.. Annem 57 yaşında menopozda 6 yıl oldu neredeyse.. Peki memenin tamamının alınması mı gerekiyor yoksa o bölgenin temizlenmesi yeterli mi gittiğimiz bi kaç doktor farklı görüşteler bizde çok kararsız kaldık hangisine güvenelim inanalım karar veremedik? Rabbim dert verip derman aratmasın bu mübarek günlerde tüm hastalarımıza şifa versin çok zor bir süreç yalnız başıma üstesinden gelmeye çalışıcam her zaman meleğimin yanında olacağım Rabbimin izniyle annem bunuda atlatacak

Ya şuan içimi o kadar rahatlattınız ki Allah razı olsun iyi şeyler duymaya ne çok ihtiyacım varmış.. Annem 57 yaşında menopozda 6 yıl oldu neredeyse.. Peki memenin tamamının alınması mı gerekiyor yoksa o bölgenin temizlenmesi yeterli mi gittiğimiz bi kaç doktor farklı görüşteler bizde çok kararsız kaldık hangisine güvenelim inanalım karar veremedik? Rabbim dert verip derman aratmasın bu mübarek günlerde tüm hastalarımıza şifa versin çok zor bir süreç yalnız başıma üstesinden gelmeye çalışıcam her zaman meleğimin yanında olacağım Rabbimin izniyle annem bunuda atlatacak
Canım biz onu burdan bilemeyiz ki iki doktor farklı şeyler söylemiş. Benim annemde meme kanseri hem meme hem koltukaltı lenflerinin tamamı alındı. Çok şükür şimdi iyi. Yani bence güvendiğiniz bir doktora gidin. Önemli olan iyi olması. Çok geçmiş olsun.

Canım kızım benim tavsiyem 2 memeyide boşalttırın . Ben de tek memede ca var denildi. Diğer tüm tetkiklerde sağ meme temiz dediler . Ama ben ani bir kararla 2 memeyide boşaltın ve eş zamanlı estetik operasyon yapın dedim . Amekiyat sonrası biyopside temiz denilen memede de ca başlangıcı çıktı. Muhakkak iki meme boşaltılsın. Koruyucu yapılırsa ilerde nüks riski çok oluyor. Hele annenin hr2 pozitif olduğu için risk daha yüksek ayrıca genetik test yapılması gerekiyor. Her2 pozitif olanlara genetik testi yapılıyor . Memeyi almayıp koruyucu yapılması daha iyi diye cerrah diyebilir. Lütfen dinlemeyin. 2 meme alınsın ve eş zamanlı silikon takılsın . Bunlar tecrübedir unutma . Afaki yazmıyorum. 2 meme alınırsa nüks riski %1e düşüyor. Her2 pozitif olunca kesinlikle 2 meme alınacak !!

Canım biz onu burdan bilemeyiz ki iki doktor farklı şeyler söylemiş. Benim annemde meme kanseri hem meme hem koltukaltı lenflerinin tamamı alındı. Çok şükür şimdi iyi. Yani bence güvendiğiniz bir doktora gidin. Önemli olan iyi olması. Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim Sizede çok geçmiş olsun Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin.

Teşekkür ederim Sizede çok geçmiş olsun Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin.
Canım sağol onlar iyi olsun tek istediğim bu. O dönemde çok üzüldük çok şey yaşadık seni çok iyi anlıyorum zor bir dönem. Ama ben yine de gerçek fikrimi söylemek isterim risk almayın aldırın memeyi. Risk almanın anlamı yok.

Canım kızım benim tavsiyem 2 memeyide boşalttırın . Ben de tek memede ca var denildi. Diğer tüm tetkiklerde sağ meme temiz dediler . Ama ben ani bir kararla 2 memeyide boşaltın ve eş zamanlı estetik operasyon yapın dedim . Amekiyat sonrası biyopside temiz denilen memede de ca başlangıcı çıktı. Muhakkak iki meme boşaltılsın. Koruyucu yapılırsa ilerde nüks riski çok oluyor. Hele annenin hr2 pozitif olduğu için risk daha yüksek ayrıca genetik test yapılması gerekiyor. Her2 pozitif olanlara genetik testi yapılıyor . Memeyi almayıp koruyucu yapılması daha iyi diye cerrah diyebilir. Lütfen dinlemeyin. 2 meme alınsın ve eş zamanlı silikon takılsın . Bunlar tecrübedir unutma . Afaki yazmıyorum. 2 meme alınırsa nüks riski %1e düşüyor. Her2 pozitif olunca kesinlikle 2 meme alınacak !!

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim alınması için israr edeceğim çünkü doktorumuza söylediğim halde hiç alma taraftarı olmadı.. bende tekrarlayıp ikinci bir ameliyat geçirmesini sonrasında annemin daha fazla yıpranmasını istemiyorum.. Sizede çok geçmiş olsun Rabbim tekrar göstermesin inşallah şimdi nasılsınız? Tedavinizi nerede oldunuz ?

Merhaba,
Biz de bu hastalıkla 4 gün önce tanıştık. Annem memesinde bir çöküntü fark etti ve hemen doktora gittik. Kendisi 61 yaşında. Mamografi ve ultrasonla sol göğüste 2 cm'lik bir kitle bulundu. Biyopsi yapıldı ve sonuç bekliyoruz. Doktor çok yüksek ihtimal kanser diyor. Bi-rad4C yazıyordu zaten mamografide de.
İnanılmaz korkuyorum. Annemi bu hastalıktan kaybetmekten, bizi nelerin beklediğinden.
Kanser yayılmış mıdır? Ne yapacağız aklımda bin türlü soru var. Hayatta annemden başka kimsem de olmadığı için inanılmaz endişeliyim. Desteğe çok ihtiyacım var.

Merhaba,
Biz de bu hastalıkla 4 gün önce tanıştık. Annem memesinde bir çöküntü fark etti ve hemen doktora gittik. Kendisi 61 yaşında. Mamografi ve ultrasonla sol göğüste 2 cm'lik bir kitle bulundu. Biyopsi yapıldı ve sonuç bekliyoruz. Doktor çok yüksek ihtimal kanser diyor. Bi-rad4C yazıyordu zaten mamografide de.
İnanılmaz korkuyorum. Annemi bu hastalıktan kaybetmekten, bizi nelerin beklediğinden.
Kanser yayılmış mıdır? Ne yapacağız aklımda bin türlü soru var. Hayatta annemden başka kimsem de olmadığı için inanılmaz endişeliyim. Desteğe çok ihtiyacım var.
Canım çok geçmiş olsun. Evet ilk öğrenince insan çok kötü oluyor o dönem çok zor seni anlıyorum. Benimde kabullenmem evrem oldukça zor olmuştu. Tam olarak teşhis konulsun hepsi çözülür. İnşallah yoktur varsa da ilk evrelerdir yayılmamıştır.

Konuyu okudum ve icimi korku kapladi. Benim de sag göğsümden biyopsi yapıldı. İzmir yesilyurt hastanesjnde. Sonucunun cikmasinu bekliyorum.
3 cm büyüklüğündeydi.
Yaşım daha 22
Benimde göğsüm7r alirlar mu cok kotkuyorum suan :(

Konuyu okudum ve icimi korku kapladi. Benim de sag göğsümden biyopsi yapıldı. İzmir yesilyurt hastanesjnde. Sonucunun cikmasinu bekliyorum.
3 cm büyüklüğündeydi.
Yaşım daha 22
Benimde göğsüm7r alirlar mu cok kotkuyorum suan :KK43:
Canım yaşın çok genç güzel yoktur sanmıyorum. Mamografi de filan ne yazıyor?

3 cm büyüklüğündeydi.
Yaşım daha 22
Benimde göğsüm7r alirlar mu cok kotkuyorum suan :KK43:
Bi-rad kaç yazılmış?

Back