- 3 Ağustos 2011
- 25
- 0
Doktorum Orhan Çizmeci...Cerrahlığı kadar insanlığı da mükemmel bir insan...Bir doktor hastasıyla bu kadar mı ilgilenir...Bana iki tane harika memiş verdi.:) Sana bir kaç şey daha söyleyeyim. Orhan Hoca'ya göğüslerini gösterdiğin zaman ne yapılması gerektiğini sana söylüyor. Silikonla kalkıp kalkmayacağını da...Ben sordum, hocam silikon kaldıracak mı, yoksa ağırlıktan daha da fazla sarkar mı diye. Bir memede olması gereken diklik olacak dedi. Bir de senin istediğin cc yi koymuyor...Ameliyat masasında sen narkozdayken "sizer" denilen numune silikon çeşitlerini göğüslerinde deniyor. Altın orana göre çalışıyor...Hangi "sizer" senin omuz vs. yapına uyarsa onu koyuyor. Ben sesimi çıkarmadım, kendisine bıraktım. Bu nedenle çok büyük cicişlerim olmadı. Dolgun ve diri oldu, yapıma göre. Eğer altın oran beni ilgilendirmez yapıma göre daha büyük dursun amacım bu diyorsan söylersin sana bir beden büyük yapar. Bir de, önce kol altından koymaya karar verdi. Sonra bunun estetik olarak dezavantajını söyledi. Tüylü bölgede yara ve ameliyat izi daha kalıcıdır, daha belirgin kalır. Kol altına dikkatli bakan biri bunu görür dedi. Bu senin için problem olmayacaksa yaparım olacaksa göğüs altından koyacam dedi...Göğüs altı karar verdim. küçük bir çizik düşün, öyle bir yerde duruyorki aynaya baktığında sen bile göremezsin, göğsünü hafif kaldırman lazım..Kas altı koydu bu arada. Bir soru sordun kız, bütün maceramı anlattım:) Çapada estetik profesörüdür.
bir an acaba bu yaziyi yazan benmiyim diye tereddut ettim butun bu yazilanlar okadar tanidik ki.dedigin gibi zate oldukca stresli bi surec ve bir yandan surekli ugras dur.benimkinin derdi baska kiskaniyor.doktorla gorusmelerimde benle gitti bekleme odasinda oturdu girmedi iceri hem kendisi istemedi hem ben istemedim bana buyuk falan olmasin bak sonra karismam demistiBenim de eşim yıllarca çocuklar büyüsün yaptırırız derdi. İkinci çocuk 4,5 yaşına geldi,ben araştırmalarımda sonuca vardım,doktora karar verdim,randevu aldım,o da ne eşim 180 derece dönüş yaptı,risklerini anlatmaya başladı,estetik mağdurları haberlerini bana gösteriyor,şaşırdım ve kendimi kandırılmış hissettim.Sen istesen de istemesen de destek olmasanda ben kararımı verdim dedim.Aml. tarihini aldım.Hala vazgeçirmeye uğraşıyor,ama bir yandan da aklıma koyduğumu yapacağımı bildiği için aml günü ayarlamalarında yardımcı oluyor,refakatçi,hastahaneden çıkış v.b. Zaten bu zor bir karar,bir de bu tür olaylar insanı yoruyor,en baştan tavrını koysaydı senin eşin gibi keşke diyorum.Sonuç değişmezdi ama olsun. Eşekten düşeni yine eşekten düşen anlar,seni anlıyorum, aml. olmak veya vazgeçmek senin kararın olsun canım,hislerine güven...
Kızlarr sakın eşinizin sizi pes ettirme oyunlarına yenik düşmeyin,tam gaz önünüzdeki yola bakın.Eşim beni hastaneye ameliyata götürdügü gün bile agzımın içine bakıyordu,agzımdan çıkacak en ufak bir tereddüt sözünün çıkmasını bekliyorduki geri dönelim diye.Sakın sakın,hislerinizi,korkularınızı eşinizle paylaşmayın.Kimse bizim yaşadıgımız o psikolojiyi anlayamaz,hele erkekler hiç anlayamaz,anlamalarınıda beklemiyorum zaten.Tam gaz ileri,mutluluk çok yakınınızda
bir an acaba bu yaziyi yazan benmiyim diye tereddut ettim butun bu yazilanlar okadar tanidik ki.dedigin gibi zate oldukca stresli bi surec ve bir yandan surekli ugras dur.benimkinin derdi baska kiskaniyor.doktorla gorusmelerimde benle gitti bekleme odasinda oturdu girmedi iceri hem kendisi istemedi hem ben istemedim bana buyuk falan olmasin bak sonra karismam demistibende yok canim doktor sadece 400 cc dedi. tahminen ne kadar (anlamiyor cc lerden gerci hos bende anlamiyorumya):44: bende hm bilmem askim bir greyfurt kadar anca ya oldu ya olmadi daha bilmiyor ikinci pemala yolda
hani yapmisken degsin degilmi ama..sen ne zaman olacaksin canim
Kızlarr sakın eşinizin sizi pes ettirme oyunlarına yenik düşmeyin,tam gaz önünüzdeki yola bakın.Eşim beni hastaneye ameliyata götürdügü gün bile agzımın içine bakıyordu,agzımdan çıkacak en ufak bir tereddüt sözünün çıkmasını bekliyorduki geri dönelim diye.Sakın sakın,hislerinizi,korkularınızı eşinizle paylaşmayın.Kimse bizim yaşadıgımız o psikolojiyi anlayamaz,hele erkekler hiç anlayamaz,anlamalarınıda beklemiyorum zaten.Tam gaz ileri,mutluluk çok yakınınızda
Ben de treciye tere satıyorum bilmeden,siz zaten arkadaşmışsınız Arzumla,pardoooon...bir an acaba bu yaziyi yazan benmiyim diye tereddut ettim butun bu yazilanlar okadar tanidik ki.dedigin gibi zate oldukca stresli bi surec ve bir yandan surekli ugras dur.benimkinin derdi baska kiskaniyor.doktorla gorusmelerimde benle gitti bekleme odasinda oturdu girmedi iceri hem kendisi istemedi hem ben istemedim bana buyuk falan olmasin bak sonra karismam demistibende yok canim doktor sadece 400 cc dedi. tahminen ne kadar (anlamiyor cc lerden gerci hos bende anlamiyorumya):44: bende hm bilmem askim bir greyfurt kadar anca ya oldu ya olmadi daha bilmiyor ikinci pemala yolda
hani yapmisken degsin degilmi ama..sen ne zaman olacaksin canim
Hayalimsin, güldürdün beni ya.Pamela ha? Samanta Fox da olur aslında. 400 cc yanlış bilmiyorsam arzum77 nin takdırdığı boyut. Sen ona arkadaşlık isteği yolayabilirsin,zaten sağolsun çok yardımsever bir üye,albümünde resimleri var,profil resmide kendine ait,seninkiler de onun gibi olacak muhtemelen. Kıskançlık deyince dur bakalım kimseninki benim eşim kadar olamaz bence.Muayeneye benimle gelmedi ama eve gelince soru yağmuru,baktı mı, dokundu mu v.s. Allahım,adam bakmadan nasıl yapacak ? Ağzını açmadan hangi dişçi diş çekebilir? Benim sönmüş balonları napsın zaten....? Bunlar hep böyle şekerim. Bana 325 cc dedi ama 350 olsun demeyi düşünüyorm ameliyattan önce. 3 kasımda benim aml.İzmir de yaptıracağım. İşte böyle,senin doktorun kim,tarih belli mi?
Arzum samimi söylüyorum İYİKİ VARSIN
:))
valla canim suan esim destek degil köstekbeni vazgecirmek icin ugrasip duruyor ama adim gibi eminim ki ameliyattan sonra tam destek olacaktir. evet haklisin sansliyim.
Allah pisman etmesin hayirlisiyla bi bitse:18::18:.umarim sende yazin memisli hatunlardan olursun bizlerde birgun buralara yazacagiz oldu bitti kizlar hic korkulacak bisey degilmis dermisiz insallaahhhhh
Eminimki evli olan bayanların eşleri hep böyledir,dedigin gibi sönmüş,pörsümüş olmayan memeleri ne yapacaksa doktorlar.Ama asıl iş ameliyattan sonraki muayenelerde başlıyor,tabi sizlerin bunlardan daha haberiniz yok.Bomba gibi gögsünüzle doktora muayeneye gidince eşleriniz sizce ne düşünecek...Ben size söyliyim:Şimdi karımın gögüslerini görecek ooo... çok güzel olmuşlar,bakalım diyip doktor karımın memelerini elleyip sıkacak güzel,güzel diyecek .Karımda ellerinize saglık doktor bey çok güzel oldular gerçektende..falan fıstık Daha durun,bunlar iyi halleriniz kızlarrr..Allah yardımcınız olsun valla..sizede,banada..Bu arada 350cc olsun canım,zaten arada 25cc var,olmuşken biraz daha büyük olsunki ilerisinde keşke deme.Allah yardımcın olsun,agrısız sızısız,başarılı,sorunsuz bir ameliyat ve sonrası diliyorum sana.
hayirli olsun canim tarihi almissin. benimde 25 ekim:18: ben danimarkadan.bencede 350 cc olsun ideal diyorlar gerci arada okadar cok farkta yok 25 cc yaptigina degsin tam slikonlar oturunca kuculme falan oluyormus.Hayalimsin, güldürdün beni ya.Pamela ha? Samanta Fox da olur aslında. 400 cc yanlış bilmiyorsam arzum77 nin takdırdığı boyut. Sen ona arkadaşlık isteği yolayabilirsin,zaten sağolsun çok yardımsever bir üye,albümünde resimleri var,profil resmide kendine ait,seninkiler de onun gibi olacak muhtemelen. Kıskançlık deyince dur bakalım kimseninki benim eşim kadar olamaz bence.Muayeneye benimle gelmedi ama eve gelince soru yağmuru,baktı mı, dokundu mu v.s. Allahım,adam bakmadan nasıl yapacak ? Ağzını açmadan hangi dişçi diş çekebilir? Benim sönmüş balonları napsın zaten....? Bunlar hep böyle şekerim. Bana 325 cc dedi ama 350 olsun demeyi düşünüyorm ameliyattan önce. 3 kasımda benim aml.İzmir de yaptıracağım. İşte böyle,senin doktorun kim,tarih belli mi?
ben buraya yillardir takilirim canim. hep dogal yolla buyusun diye ugrasir dururdum herbiseyi denedim bir kere estetik aklimin ucundan gecmez estetik bolumune hic bakmazdim bilekorkardim(hala korkuyorum) ama ne olduysa kendimi artik hep burda buluyorum nasip iste bilinmiyoramin canım.. inşallah gelecek o günler de... öyle büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum ki anlatamam. keşkenin bir anlamı yok belki ama yine de yazmak istiyorum. keşke kk yı 3 sene kadar önce keşfetseydim. her şey daha başka olabilirdi... sağlık olsun.. güç olmasın da...
Arkadaşlar, sizlere birşey sormak istiyorum:
Bu protezler koyulduktan sonra alışıp kendi göğsünüz gibi hissetmeye ne zaman başlıyorsunuz? Yoksa hep orda size ait olmayan bir his oluyor mu? diş protezleri de alışıncaya kadar orda fazlalıkmış gibi gelir ya onun gibi bir his midir bu?
Bir de iyileştikten sonra dahi yapamadığınız hareketler ya da dikkat etmeniz gereken şeyler oluyor mu? Tuhaf sorular soruyorum galiba ama çok merak ediyorum. Çok tşk.
hayirli olsun canim tarihi almissin. benimde 25 ekim:18: ben danimarkadan.bencede 350 cc olsun ideal diyorlar gerci arada okadar cok farkta yok 25 cc yaptigina degsin tam slikonlar oturunca kuculme falan oluyormus.
arzum buranin yardimsever melegi kim ne sorsa usenmeden yazar bitanedir bitane
Canım ben şubat ayında ameliyat olmuştum,hatta 14 şubattıhem sevgililer günü,hemde kandil..Aradan yaklaşık 8 ay geçmiş.Ameliyata ait hiçbir belirti yok,iz zaten yok,meme ucundan ameliyat oldugum için sıfır iz,protezlerimi kesinlikle hissetmiyorum,içinde birşey varmış,yabancı birşeymiş..asla asla..İlk birkaç ay protezleri hissediyoruz,kol hareketlerine baglı olarak,bazen yatıp kalkarken hissediyorsun,özellikle hiç unutmam ameliyattan sonra ilk hafta gögsünde lıkır lıkır ediyor,protezlermi yoksa oluşan ödemden dolayımı bilemiyorum.Hatta çıkan sesi yanımda biri dikkatli dinlerse o bile duyuyordu Garip bir duygu ama panik yok,geçiyor,normal bir durum..İlk aydan sonra kol hareketleri düzene giriyor,fakat yapacagın hareketlerde yine sınır oluyor,zaten o seviyeye sınıra gelince hissediyorsunuz,ototmatik olarak yapmıyorsunuz dikkat ediyorsunuz.Agrı sizi kontrol ettiriyor yani,bunlara takılma...herşey yoluna giriyor bebegimm.. Başka sana göre tuhaf soruların olursa sor,bunlar aslında tuhaf degil,rahat ol..Biz buradayız,yanıtlarız..:13:
arkadaşlar bir sorum olacak,,ameliyat olduktan 3 gün sonra araba kullanabilir miyim sizce,3 saatlik bir yol,, kolların rahat hareket edilemediğinden bahsedilmiş de,, eğer öyleyse otobüsle gidip geleceğim..