Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

zaten asıl sorunda yani eşimin söylediği ben normeldede eğik kambur duruyormuşum buna çok kızıyor. Sırt kaslarımın zayıflığındanmış.
Bir sorun daha benim çocuğumda yok yani henüz anne olmadım buda beni çok korkutuyor

canım çok geçmiş olsun ve yeni ikizlerin hayırlı olsun. Umarım daha iyisindir. Yazılarını okudum sanırım bekarsın yani sanırım yaşlarımız birbirine yakın. Ben evliyim ama yeni henüz anne olmadım. Yani tam yaşını bilmiyorum ama bana yakın olduğuna eminim. Bilgilerini ve tecrübelerini benimle paylaşırmısın. Yani protez seçimi yaşla oluşacak deformasyon anne olunca emzirme hamilelikte memelerin büyümesi sanırım doktorunla bunların hepsini görüşmüşsündür benimlede paylaş

Merhaba Dogibogi,

Benim de konı meme problemim var diye tahmin ediyorum ve yakın zamanda meme protezi için ameliyat olmaya karar verdim. Senin ameliyatını yapan hoca kimdi? Hangi şehirde ve hangi fiyata ameliyat oldun? Bana biraz bilgi verebilir mısın?

Şimdiden teşekkürler :) malesef mesaj atamıyorum buradan yanıtlayabilirsen çok sevinirim canım

Uzun zamandır kadınlar kulübü'ne üye olmak istiyordum kısmet bu zamanaymış. Kadınlar Kulübü'nün forumlarını konuk olarak sürekli takip eder ve pratik hayatta pekişmiş kimi paylaşımları uygulamaya çalışırım. Vee göğüs estetiği...aylarca hatta bir kaç yıl bu sayfalarda gezindim. Okumadığım yorum kalmadı neredeyse. Yine siteden öğrendiğim bir doktorla görüştüm. Öyle kararsızdım ki kendisine önce mail attım...Meme dokum neredeyse hiç yoktu -sadece doğum sonrası şöyle bir gürlemişler ardından süt liman kesilip yine içe çekilmişlerdi :) - üstelik sağ göğsüm daha küçüktü...fark edilebilir olmadığı sürece problem yok..burada kimi arkadaşların kılı kırk yardığını gördüğüm için söylüyorum..benimki bariz belliydi...genç kızlığımdan bu yana hep destekli, silikonlu sütyenler giydim. Bikiniler keza...akşamları bile çıkaramazdım sütyeni..saplantı haline gelmişti..gecenin bir vakti ya kapı çalarsa, sabah zile basılırsa ve aniden kapıyı açmak zorunda kalırsam gibi gibi gibi....öyle röntgenim çekilecekmiş o gün karaları bağlardım...çok utanırdım...çok üzülürdüm...eşim - canım o benim - bu konuda hep moral vermiş ve destek olmuştur. Hatta ameliyat fikrine de hep karşı çıktı bu nedenle. Geçtiğimiz Haziran ayında doktorumdan randevu alıp gittim...kızımı da yanımda götürdüm :))) Hala kararsızdım. Doktorum Prof.Dr. Ahmet Seyhan...Kendisiyle görüştükten sonra ameliyat olmaya karar verdim. Bana müthiş bir güven verdi..Sağlıklı iletişim kurabilmek ve doktoruna güvenmek bu tip radikal kararlarda gerçekten çok çok önemli.. Kimse inanmadı buna...şaka yapıyorum sandılar ama biz ameliyat tarihine dahi karar vermiştik...zerre kadar korkmadım...çok rahat girdim ameliyata...Ahmet Bey hem o çok istediğim doğal görünüme kavuşmamı sağladı hem de simetri bozukluğunu gidermekte son derece başarılıydı. Ameliyat sonrası ne zaman arasam hep telefonlarıma yanıt verdi inanılmaz yoğun bir temposu olmasına rağmen..ki kontroller için ne vakit kliniğine gitsem o yoğun trafiğe hep şahit olmuşumdur... Ameliyat sonrası ilk üç gün kritik...yatarken ve doğrulurken zorlanıyorsunuz...hafif öne eğilerek sanıyorum bir iki hafta kadar dolaşıyorsunuz sonra her şey yoluna giriyor..Asla şiddetli ve sizi yere çarpan ağrılar olmuyor..verdiği ilaçları düzenli içiyorsunuz...bir ay sonra hiç bir şeyiniz kalmıyor...şimdi çok pişmanım keşke yıllar önce bu kararı verip ameliyat olsaydım diye ama olsun...sonuçtan çok çok memnunum...Doktorumdan çok memnun kaldım. Meme ucunda his kaybım olmadı. Ki beni en çok korkutan durum buydu...evdeki bulgurdan olmayalım hesabı :)) Yanılmıyorsam belki sadece ilk iki ya da üç ay bir sertlik ve hafif bir hissizlik oluyor ardından sinir hücreleri kendilerini yeniledikçe bu problem dahi olmuyor. Ameliyatımın üzerinden 9 ay geçti şu an inanılmaz doğal görünüyorlar, o sertlik tamamen gitti oldukça yumuşadılar...zaman zaman sızı olabilir panik yok bunların hepsi ilk üç dört aylık süreçte bedenin normal tepkileri... bu platformda beni yüreklendirmiş gizli kahramanlarıma yani bayan arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.tecrübelerini burada paylaşmış arkadaşlarımın verdiği güven ve rahatlık olmasaydı bu radikal kararı çok istememe rağmen alamayabilirdim...bunu söylemek için üye oldum...çok çok teşekkür ederim...artık aynalara baktığımda mutluyum...kendimi hiç olmadığım kadar güzel hissediyorum...sutyensiz uyumak ne rahat şeymiş...o vitrinlerde gördüğüm imrenerek baktığım sütyenleri bu gün kullanıyorum..eşim hayatından çooooooook memnun :))) Benim tavsiyem doktorunuzu iyi seçin, verdiğiniz kararın arkasında durun ve doktorunuza güvenin bu arada buradaki ameliyat sonrası tüm feedback'leri elbette aklınıza yatanları okuyup değerlendirin

Duruş bozukluğu var yani.Dogru sporlarla bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz bence Aklınıza geldikçe dik durmaya çalışın.Özellikle sandalyede,koltukta otururken dimdik oturun.Zamanla alışacaksınız bôyle durmaya..
Bu ameliyat kamburluk yapmaz bunu bilin sadece.Ayrıca evlenmemiş birçok bayanda bu ameliyatı oluyor.Sadece size tavsiye edeceğim şey eger çocuk düşünüyorsanız yakın zaman içinde tabiki çocuktan sonra bu ameliyatı olmanız.Ertele dememin nedeni ise emzirme sonrası tekrar ufakta olsa göğüslerde oluşacak deformeden dolayıdır.. Yoksa hamilelik,emzirme gibi fonksiyonlara zararı olmaz meme büyütme ameliyatının

eşim birgün zorla doktora götürdü doktorda aynısını söyledi spor yapıp sırt kaslarını güçlendirmem gerekliymiş. Ameliyatın kamburluk yapmadığını biliyorum ama işte zaten mevcutta bir eğik durma sorunum var bu süreçte dahada kötü olurmuyum diye düşündüm.

Merhaba bana ozelden mesaj atmissiniz fakat bn ozeldn mesaj atamiyorum. Tam tarif ettiginiz goruntu tuberoz meme. İnternetten bakarsaniz cesitli resimler gorebilirsiniz. Farkli cesitlerde olabiliyor bu gelisim bozuklugu. Ayrica ameliyat ilduktan sonra ogrendim bazi devlet hastanelerinde estetik cerrahi bolumlerinde bu tip meme gelisim bozuklugu olarak adlandirilmis ve tedavi olarak gorunuyor. Tam emin degilim ama saglik guvenceniz varsa ozelden daha uygun fiyata silikon taktirabilirsiniz devlet yada universite hastanelerinde. Bir arastirin derim

Herkese Merhaba,

Kendim yaptırmadan once 2 yıl araştırdım. Bu süreçte meme büyütme operasyonu çok ayıp bir şeymiş gibi kimsenin deneyimlerini paylaşmadığını gözlemledim. Bu yüzden burada karar verme sürecimi, doktor seçimimi, deneyimlerimi ve ameliyat sonrasını sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Göğüslerim sırt genişliğime göre çok küçük kaldığı için kıyafetler düzgün durmuyordu, vücudum şekilsiz görünüyordu ve kalıplı sütyenlerden gerçekten çok sıkılmıştım. Yaş ilerledikçe büyür, evlenince büyür vs gibi şeyleri de bekledikten sonra gelişme olmayacağını görünce araştırmalarıma başladım. İlk süreçte gittiğim doktorlar bana nasıl bir ameliyat istediğimi, nereden kesilmesini istediğimi veya ne büyüklükte istediğimi sorunca açıkçası çok şaşırdım. Çünkü hiçbir şekilde uzmanlığımın olduğu bir konu değildi. Nereden kesilirse ne avantajı veya dezavantajı olacağını bilemezdim. Kas altı olursa ne olur, üstü olursa ne olur da keza aynı derecede karmaşıktı benim için. Tüm karmaşıklığa rağmen yılmadım ve internetten de araştırmalarıma devam ettim. Bunun sonucunda ameliyat olduğum doktorum Cem Payaslı’da karar kıldım. Sebebi ise internet sitesinde muayenehanesine çağırması, vücudun yapısına göre tip ve büyüklüğe kendisinin karar vereceğini söylüyor olmasıydı.
Muayenehaneye gittiğimde şu anki durumu ve sonrasında ne kadar değişim olabileceği veya olamayacağı konusunda bilgi verdi. Örneğim benim göğüslerim çok ayrıydı ve yapılsa bile çok bitişik hale gelemeyeceği konusunda ön bilgi verdi. Daha sonrasında yapmış olduğu ameliyatların öncesini ve sonrasını gösterdi. Bu örneklerde de benim vücut yapıma benzer örnekleri özellikle gösterdi.
7 Şubat 2013 günü için anlaştık. Bir gün öncesinde beni arayarak neler yapmam gerektiği konusunda bilgilendirme yaptılar. Ameliyat günü sabahtan hastaneye yatışım gerçekleşti. Ameliyat 30 dk. sürdü. Ameliyattan sonra diren takıyorlar. Bunu duymuştum ama nasıl bir şey olduğunu bilmediğimden çok dehşet verici gelmişti ilk gördüğümde ama inanın zararsızlar  ki ben tuvalete gitmeye karar verince böyle bir şeyin bana takılı olduğunu farkettim. Ameliyattan ilk çıkınca göğsünüze bir şeyle bastırıyorlarmışçasına nefes alamaz halde uyandım ama bu da kısa sürüyor ve ağrı kesici ve sakinleştiricilere şükürler olsun ki kısa sürüyor. Kesinlikle kendiniz yatamıyor, kalkamıyorsunuz; kollarınızı da sadece dirsekten itibaren oynatabiliyorsunuz. Bunu deme sebebim şu ki ben refakatçi olmadan hallederim sanıyordum ama imkansız. Sakın kimse olmadan girmeyin derim. Bir gece hastanede yatılı kaldım ve ertesi gün akşamüzeri çıkışımı yaptım. Çıkmadan önce doktorum kontrol etti ve ilaç olarak da antibiyotik ve ağrı kesici yazdı.
Çıktıktan sonraki bir hafta evde kendi kendinize olduğunuz için biraz endişeye kapılabiliyorsunuz çünkü kollarınızı kaldırmanız ve ağırlık taşımanız yasak. Aynı şekilde sadece sırtüstü yatabiliyorsunuz, yana dönmek de yasak. Ama bunlar gözünüzü korkutmasın çünkü yapabilirsin deselerdi de yapmam imkansızdı. Bir başka belirtmek istediğim deneyimim de soğuk. İlk beş gün zaten hiç evden çıkamadım, sebebi de kambur durmamdı. Hayatınız boyunca kollarınızı oynatamayacağınızı ve kambur kalacağınızı sanıyorsunuz ama emin olun hepsi geçiyor. Hatta daha dik oluyorsunuz iyice iyileşince, bu konuda teminat verebilirim . Neyse konudan uzaklaşmadan 6. Gün ilk dışarı çıkma deneyimimi yaşadım. Normal yürüyüşünüzde yürüyemiyorsunuz çünkü o bile tümsekten geçmişçesine sarsıyor. Yavaş tempoyla her şey güzel.
Soğuk konusuna geri dönersek, üşüdüğünüz anda taş gibi kesiliyor göğsünüz ve üşümeye devam ederseniz nefes alamaz hale geliyorsunuz. Bu beni ilk çok korkutmuştu ve hep bunu yaşayacağımdan endişelenmiştim ama emin olun bu da geçiyor.
14 Şubat’ta doktorla anlaştığımız üzere doktoruma gittim. Bandajlarımı açtı ve ilk defa göğüslerimi o zaman gördüm. Eskisinden çok farklıydım ve tek kelimeyle “harika” diyebildim. Meğer bu tüm sıkıntılarımı bandaj yüzünden çekmişim. Bandajlar çıktıktan sonra çok hızlı şekilde iyileşmeye ve kollarımı kullanmaya başladım. Soğuk etkisi geçti, kollarımı kullanmaya çalışınca oluşan taşlaşma hissi geçti. Ek olarak kesi izine sürdüğüm antibiyotikli bir krem sürmeye başladım. Bu izlerin daha hızlı geçmesini sağlıyor. Sabah ve akşam günde iki defa uyguluyorum. 18 Şubat Pazartesi günü de tekrar işime döndüm. İşime toplu taşımayla gidebildim desem yeterince açıklayıcı olurum sanırım.
Kesi izi deyince insanların korkulu rüyalarından biri de şüphesiz ki bu. Boyu için serçe parmağınız kadar diyebilirim. Benim ameliyatımın üzerinden 1 ay daha yeni geçmesine rağmen izler iyice silikleşti. 6 aya kadar da tamamen geçeceğini umuyorum.
Ameliyattan çıktığınız anda üzerinize takılmış olan spor sütyenine benzer bir çamaşır takılı oluyor. Bunu çıkarmam için bana 1 ay sonrasını vermişti doktorum, yani 7Mart. Fakat o tarihe tekrar kontrol verilmiyor. Bir sonraki kontrol 6 ay sonra oluyor.
Şu an tarih 14 Mart ve ödemlerim neredeyse tamamen geçti (tek tarafta tamamen geçti, diğer tarafta çok az koltukaltına doğru var). Cilt gerilmesi de bir hayli geçti. Masaj vs yapmanız gerekmiyor ve doktorum Cem Payaslı’nın kullandığı silikonlar Dünya Sağlık Örgütü’nün tek onay verdiği sağlığa zararı olmayan ve ömür boyu garantili silikonlar olduğu için belli bir süre sonra tekrar değiştirmeniz de gerekmiyor. Hamile kaldığınızda veya emzirmeniz gerektiğinde de çıkarmanız gerekmiyor (ki buna şükredebilirsiniz aynı şeyi tekrar yaşamamak için). Kasaltı olduğu için sarkma vs problemi de yaşamıyorsunuz. Bir de sansasyonel patlama konusu var ki emin olun öyle bir şey söz konusu değil.
Umarım az da olsa katkım olmuştur.
Sıkmadığımı umar şimdiden geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
Kadınsı günler

Herkese merhaba,
Siteyi, forumu uzun zamandır çeşitli konularda takip ediyordum ancak artık yardım almam gerektiğini düşündüm ve üye oldum sonunda.
Meme büyütme estetiği ile ilgili hemen hemen bütün konuları okumaya çalıştım yazmadan önce.
22 yaşındayım ve hep bunun eksiliğini yaşadım, artık karar verdim bi şekilde kendimi ikna ettim bunun böyle sürmeyeceğine.
saçlarımı uzatabildiğim kadar uzatıp hep önümde tutmam bile bu güvensizliğimin bir parçasıymış yıllardır.
Şimdi istanbulda doktor arayışındayım. Özeller benim boyumu aşacağı için daha çok devlet hastanelerini araştıyorum ancak yinede içime sinmezse yılların hatrına biraz daha sabredip para biriktirmeye de çalışabilirim :)
yine bi yaz geliyor ve yine kıyafetlerin altındaki güvensizlik ortaya çıkacağı için endişelenmeye başladım kısacası, artık sabırsızlanıyorum.
bu arada sormak istediğim bikaç şey var, bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.

özelde de devlet hastanelerinde de silikonlar yurtdışından getirtiliyor diye biliyorum
öncelikle bikaç muayne sonucunda hangisinin uygun olduğunu da söylüyorlarmış. acaba silikon protezi yurtdışından getirtme ihtimalim var mıdır sizce? bikaç arkdşm var sürekli yurtdışına çıkıp gelen, fransa'da amerika'da yaşayan.. Bu durumda sadece hastane parası ya da doktor parasıyla çıkabilirim işin içinden.
gerçekten artık beklemek istemiyorum, ben araştırmayı sürdürürken sizinde fikirlerinize ihtiyacım var.
bu arada boyum 165 kilom 50 , ölçülerim 80-69-90 ve göğüs hiç yok denebilcek gibi..

Sakıncası varmı ilersi için
ağrı yaparmı iz yeri belli oluyomu
ve dr önerebilirmisiniz bana bayanlar
benim nomral ölçüm 75 bile anca yani 2 çocuk annesiyim
ilk evlendiğimde vardı baya bi şimdi süt ten sonra hiç kalmadı anca
takviye südyenlerle destekliyoruz:)
bunu yaşayanlar yardımcı olurmusunuz bilgi veririmisiniz bayanlar
yazın sorunsuz bi yaz istiyorum :)
ve zamanı varmı yaptırmanın istanbulda yaşıyorum
ve fiyat bilgisi verebilirseniz seninirim tşkrler şimdiden

benim doktorum nazmi bayçındı. çok memnun kaldım ocakta oldum ameliyatımı. iz yeri belli olmuyor kesi çok küçük oluyor çünkü. ben şuana kadar bir sorun yaşamadım. kliniği etilerde. 7000 liraya yaptırmıştm ben :) geçmiş olsun şimdiden :))

hımmm ne güzel atlatmışsınız:)
darısı başıma ama dr araştırıyorum
kötü bi sonuç almamak için
umarım sonucu iyi olur daha araştırma aşamasındayım :)
ağrı yapmıyormu peki
sorun yaratmıyomu yani patlama gibi..........

Arkadaşlar Selahattin Tulunay a göğüs büyütme ameliyatı ve yüz gençleştirme ameliyatı olan var mı?
Burada herkes yorumları yazabilir mi?

Acil bilgiye ihtiyacım var?

çok geçmiş olsun şekerim umarım şimdi daha iyisindir. Yeni ikizlerin hayırlı olsun

Sağol teşekkür ederim canım Evet şimdi daha iyiyim Allaha şükür cicişlerimde gayet iyi Ve memnunum :) Yarın tam bir ay olacak Masaja da başladım SEn oldunmu ameliyat canım yoksa hala araştırmadamısın ?

1 ayı doldurduk artık. masaja ben de başladım geçen hafta =) ilk başlarda çok zorlandım acısından dolayı ama gün geçtikçe daha rahat yapabiliyorum. yalnız bi ara sutyenimi değiştirdim ben. voe'yi çıkarıp sporcu iç çamaşırı giydim, öyle çok sıkı değil yalnız. ve 3-4 saat sonra çok ağrımaya başladı göğsüm. biraz masaj yapmaya çalıştım ve sonra voeyi tekrar taktım. taktıktan bir süre sonra ağrım azaldı. doktorlar boşuna takmalısın demiyormuş bu sutyeni onu anladım. dün bi ara yıkamak için çıkardım, çabucak kuruttum ve tekrar taktım. kas ağrılarım tamamen geçene kadar çıkarmamayı düşünüyorum =)

ya kızlar bi sorum daha olacak size önümüzdeki cuma ufuk bilkaya randevum var daha sonra silikonuma karar verip tarih vericek inş. ama bir tedirginliğimde ben yüz üstü yatmadan uyuyamıyorum uzun süre içerisinde bu bana sıkıntı yaratır mı acaba yada yüz üstü yatıldığında baskı vs hissediliyormu ben bunu dr.uma sorucam tabiki ama onlarla uyuyan bilir diye size danışmak istedim :) teşekkür ederim...

eleefx, ben de Ufuk Beye ameliyat oldum. bugün tam 1 ay oldu. benim de en büyük endişelerimden biri buydu, yüzüstü yatamamak. bu 1 ay içersinde bunu yapamamak hiç sorun olmadı. ama 3 ay kadar daha yüzüstü yatamıycam malesef. ama 3 ay sonra özellikle yüzüstü yatmam gerekiyormuş. yani istemesen de bunu yapacaksın zaten =) sadece bi süre yasaklı..

slm benim de 1 ayım yarın doluyor nasıl masaj yaptığını merak ediyorum ... bende sütyeni çıkarttım ve aynı şekilde ağrım olunca tekrar taktım:))

Evet canım bugün tam bir ay oldu :):) Bende bir haftadır masaj yapıyorum yumuşak yumuşak :):) Sütyen olarak bende çoğunlukla voe yi kullanıyorum yıkanacağı zaman Ayyıldızı yada Birtane daha sütyen aldım meme ucu pedli toparlayıcı sütyen yazıyor üstündde onuda kısa kollu tişört badi giydiğimde takıyorum . Ama en rahat yinede voe Dikişlerin nasıl benim kabuk kalmadı pembe bir iz den ibaret oldu bazen kaşımamamk için zor tutuyorum kendimi :):) Ara ara kas ağrılarım oluyor ama genel olarak çok iyiyim .
Geçen cumartesi gitmiştim doktoruma Bi daha 3 hafta sonra gel dedi Sen ne zaman gideceksin doktoruna ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…