• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

slm benim de 1 ayım yarın doluyor nasıl masaj yaptığını merak ediyorum ... bende sütyeni çıkarttım ve aynı şekilde ağrım olunca tekrar taktım:))

masajı avcumun içi ile ovalayarak yapıyorum. yani göğsün üzerinde daire çiziyorum belli bir baskı uygulayarak. sonra da protezi yanlardan parmak uçlarımla yavaşça sıkıp bırakıyorum. acaba hissedermiyim silikonu diyordum ameliyattan önce ama şu an protezi hissetmek için büyük çaba harcamama rağmen hiç hissedilmiyor =)

Evet canım bugün tam bir ay oldu :):) Bende bir haftadır masaj yapıyorum yumuşak yumuşak :):) Sütyen olarak bende çoğunlukla voe yi kullanıyorum yıkanacağı zaman Ayyıldızı yada Birtane daha sütyen aldım meme ucu pedli toparlayıcı sütyen yazıyor üstündde onuda kısa kollu tişört badi giydiğimde takıyorum . Ama en rahat yinede voe Dikişlerin nasıl benim kabuk kalmadı pembe bir iz den ibaret oldu bazen kaşımamamk için zor tutuyorum kendimi :):) Ara ara kas ağrılarım oluyor ama genel olarak çok iyiyim .
Geçen cumartesi gitmiştim doktoruma Bi daha 3 hafta sonra gel dedi Sen ne zaman gideceksin doktoruna ?

ya bugün ben de marks&spencer da bir sporcu sutyeni gördüm, bayıldım resmen. bu voe gibi önden fermuarlı hatta. rahatça giyip çıkarabileceğimiz türden. ama 79 tl pahalı geldi yaa, almadım. şu ara zaten ameliyattı, sütyeniydi, yara kremiydi vs çok masraf ettim. indirime girerse hemen alıcam ama çok beğendim.

ben dikişlerimin üzerindeki bandı geçen hafta kaldırdım banyo sonrası. korktum biraz yaparken :D gerçekten incecik bir dikiş izi var. ona da özel bir jel sürüyorum doktorumun önerdiği. şu an gayet iyi görünüyor. sadece dikiş yerinin başında misina gibi bir düğüm var, onu çekmeye de korktum, eriyen dikiş ipinden daha sert bir şey. zamanla düşer belki. ben bundan 3 ay sonra gidicem artık doktoruma. 3 ay sonra görüşürüz dedi doktorum :D

ya bugün ben de marks&spencer da bir sporcu sutyeni gördüm, bayıldım resmen. bu voe gibi önden fermuarlı hatta. rahatça giyip çıkarabileceğimiz türden. ama 79 tl pahalı geldi yaa, almadım. şu ara zaten ameliyattı, sütyeniydi, yara kremiydi vs çok masraf ettim. indirime girerse hemen alıcam ama çok beğendim.

ben dikişlerimin üzerindeki bandı geçen hafta kaldırdım banyo sonrası. korktum biraz yaparken :D gerçekten incecik bir dikiş izi var. ona da özel bir jel sürüyorum doktorumun önerdiği. şu an gayet iyi görünüyor. sadece dikiş yerinin başında misina gibi bir düğüm var, onu çekmeye de korktum, eriyen dikiş ipinden daha sert bir şey. zamanla düşer belki. ben bundan 3 ay sonra gidicem artık doktoruma. 3 ay sonra görüşürüz dedi doktorum :D
BAnyo yapıyorum sık sık canım .Bende bi bakayım marks&spencera :) Evet yeterince masraf ettik bende belki gelecek ay anca alabilirim
özel bir jel ne kullanıyosun canım benim jel antibiyotikli deri pomadı thicoline jel senin kullandığın jel 2 tane farklı farklı mı ?Adı ne canım

BAnyo yapıyorum sık sık canım .Bende bi bakayım marks&spencera :) Evet yeterince masraf ettik bende belki gelecek ay anca alabilirim
özel bir jel ne kullanıyosun canım benim jel antibiyotikli deri pomadı thicoline jel senin kullandığın jel 2 tane farklı farklı mı ?Adı ne canım

ben contractubex jeli kullanıyorum sadece. sanırım yara izlerinin geçmesini sağlıyormuş

arkadaşlar

aranızda tahta göğüslü olup da 275 cc taktıran var mı

az önce bi arkadaşımla konuştum ona 350 cc takılmış high profil yuvarlak ve şimdi 75c sütyen giyiyomuş

benm 275 cc high profil yuvarlak mento marka

boyum 1.60 kilom 62

üstüm altıma göre daha ince

şişlikler inince 75A yı mı anca doldurucam

of çok üzüldüm

benzer durumda olanınız var mı

teşekkürler

ii pazarlar

slm kızlar bende 20 yasında 168 boyumm 55 kilomm.. gögüslerm 10 yasındaki bir cocugun gögüsleri gibi hiçççç cokkk dümdüz... bana yardmcı oln lutfen istanbulda oturuorm... önercgnz doktor var mı operasyon nkdr suruyo ve fiyat tabi??:43::43::43::43::43:

Merhaba Hanımlar, 8 yıl önce 220 Cc yuvarlak silikon taktırmıştım. Hiç göğsüm yoktu. Doğum, emzirme derken şimdi üstte hiçbişey kalmadı. Tahta gibiyim yine. Dr Çoşkun Levent Taşçı'yı önerdiler. Bilgisi olan var mı? Fiyatlar ne kadar? Damla mı yuvarlak mı daha iyi? Paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

masajı avcumun içi ile ovalayarak yapıyorum. yani göğsün üzerinde daire çiziyorum belli bir baskı uygulayarak. sonra da protezi yanlardan parmak uçlarımla yavaşça sıkıp bırakıyorum. acaba hissedermiyim silikonu diyordum ameliyattan önce ama şu an protezi hissetmek için büyük çaba harcamama rağmen hiç hissedilmiyor =)

tsk ederim bende ayyıldızın sporcu sütyenini aldım voe den sonra çok rahat ve şık oldu 58 tl fiyatı daha uygun:))

tsk ederim bende ayyıldızın sporcu sütyenini aldım voe den sonra çok rahat ve şık oldu 58 tl fiyatı daha uygun:))

Rica ederim :) markalarin bir cok sporcu modeli var ama aradan secip memnun kalmak biraz zor. seninkinin modeli, numarasi veya adi var mi? Varsa ogrenebilirmiyim?

Merhaba bana ozelden mesaj atmissiniz fakat bn ozeldn mesaj atamiyorum. Tam tarif ettiginiz goruntu tuberoz meme. İnternetten bakarsaniz cesitli resimler gorebilirsiniz. Farkli cesitlerde olabiliyor bu gelisim bozuklugu. Ayrica ameliyat ilduktan sonra ogrendim bazi devlet hastanelerinde estetik cerrahi bolumlerinde bu tip meme gelisim bozuklugu olarak adlandirilmis ve tedavi olarak gorunuyor. Tam emin degilim ama saglik guvenceniz varsa ozelden daha uygun fiyata silikon taktirabilirsiniz devlet yada universite hastanelerinde. Bir arastirin derim

Uzun zamandır kadınlar kulübü'ne üye olmak istiyordum kısmet bu zamanaymış. Kadınlar Kulübü'nün forumlarını konuk olarak sürekli takip eder ve pratik hayatta pekişmiş kimi paylaşımları uygulamaya çalışırım. Vee göğüs estetiği...aylarca hatta bir kaç yıl bu sayfalarda gezindim. Okumadığım yorum kalmadı neredeyse. Yine siteden öğrendiğim bir doktorla görüştüm. Öyle kararsızdım ki kendisine önce mail attım...Meme dokum neredeyse hiç yoktu -sadece doğum sonrası şöyle bir gürlemişler ardından süt liman kesilip yine içe çekilmişlerdi :) - üstelik sağ göğsüm daha küçüktü...fark edilebilir olmadığı sürece problem yok..burada kimi arkadaşların kılı kırk yardığını gördüğüm için söylüyorum..benimki bariz belliydi...genç kızlığımdan bu yana hep destekli, silikonlu sütyenler giydim. Bikiniler keza...akşamları bile çıkaramazdım sütyeni..saplantı haline gelmişti..gecenin bir vakti ya kapı çalarsa, sabah zile basılırsa ve aniden kapıyı açmak zorunda kalırsam gibi gibi gibi....öyle röntgenim çekilecekmiş o gün karaları bağlardım...çok utanırdım...çok üzülürdüm...eşim - canım o benim - bu konuda hep moral vermiş ve destek olmuştur. Hatta ameliyat fikrine de hep karşı çıktı bu nedenle. Geçtiğimiz Haziran ayında doktorumdan randevu alıp gittim...kızımı da yanımda götürdüm :))) Hala kararsızdım. Doktorum Prof.Dr. Ahmet Seyhan...Kendisiyle görüştükten sonra ameliyat olmaya karar verdim. Bana müthiş bir güven verdi..Sağlıklı iletişim kurabilmek ve doktoruna güvenmek bu tip radikal kararlarda gerçekten çok çok önemli.. Kimse inanmadı buna...şaka yapıyorum sandılar ama biz ameliyat tarihine dahi karar vermiştik...zerre kadar korkmadım...çok rahat girdim ameliyata...Ahmet Bey hem o çok istediğim doğal görünüme kavuşmamı sağladı hem de simetri bozukluğunu gidermekte son derece başarılıydı. Ameliyat sonrası ne zaman arasam hep telefonlarıma yanıt verdi inanılmaz yoğun bir temposu olmasına rağmen..ki kontroller için ne vakit kliniğine gitsem o yoğun trafiğe hep şahit olmuşumdur... Ameliyat sonrası ilk üç gün kritik...yatarken ve doğrulurken zorlanıyorsunuz...hafif öne eğilerek sanıyorum bir iki hafta kadar dolaşıyorsunuz sonra her şey yoluna giriyor..Asla şiddetli ve sizi yere çarpan ağrılar olmuyor..verdiği ilaçları düzenli içiyorsunuz...bir ay sonra hiç bir şeyiniz kalmıyor...şimdi çok pişmanım keşke yıllar önce bu kararı verip ameliyat olsaydım diye ama olsun...sonuçtan çok çok memnunum...Doktorumdan çok memnun kaldım. Meme ucunda his kaybım olmadı. Ki beni en çok korkutan durum buydu...evdeki bulgurdan olmayalım hesabı :)) Yanılmıyorsam belki sadece ilk iki ya da üç ay bir sertlik ve hafif bir hissizlik oluyor ardından sinir hücreleri kendilerini yeniledikçe bu problem dahi olmuyor. Ameliyatımın üzerinden 9 ay geçti şu an inanılmaz doğal görünüyorlar, o sertlik tamamen gitti oldukça yumuşadılar...zaman zaman sızı olabilir panik yok bunların hepsi ilk üç dört aylık süreçte bedenin normal tepkileri... bu platformda beni yüreklendirmiş gizli kahramanlarıma yani bayan arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.tecrübelerini burada paylaşmış arkadaşlarımın verdiği güven ve rahatlık olmasaydı bu radikal kararı çok istememe rağmen alamayabilirdim...bunu söylemek için üye oldum...çok çok teşekkür ederim...artık aynalara baktığımda mutluyum...kendimi hiç olmadığım kadar güzel hissediyorum...sutyensiz uyumak ne rahat şeymiş...o vitrinlerde gördüğüm imrenerek baktığım sütyenleri bu gün kullanıyorum..eşim hayatından çooooooook memnun :))) Benim tavsiyem doktorunuzu iyi seçin, verdiğiniz kararın arkasında durun ve doktorunuza güvenin bu arada buradaki ameliyat sonrası tüm feedback'leri elbette aklınıza yatanları okuyup değerlendirin

Herkese Merhaba,

Kendim yaptırmadan once 2 yıl araştırdım. Bu süreçte meme büyütme operasyonu çok ayıp bir şeymiş gibi kimsenin deneyimlerini paylaşmadığını gözlemledim. Bu yüzden burada karar verme sürecimi, doktor seçimimi, deneyimlerimi ve ameliyat sonrasını sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Göğüslerim sırt genişliğime göre çok küçük kaldığı için kıyafetler düzgün durmuyordu, vücudum şekilsiz görünüyordu ve kalıplı sütyenlerden gerçekten çok sıkılmıştım. Yaş ilerledikçe büyür, evlenince büyür vs gibi şeyleri de bekledikten sonra gelişme olmayacağını görünce araştırmalarıma başladım. İlk süreçte gittiğim doktorlar bana nasıl bir ameliyat istediğimi, nereden kesilmesini istediğimi veya ne büyüklükte istediğimi sorunca açıkçası çok şaşırdım. Çünkü hiçbir şekilde uzmanlığımın olduğu bir konu değildi. Nereden kesilirse ne avantajı veya dezavantajı olacağını bilemezdim. Kas altı olursa ne olur, üstü olursa ne olur da keza aynı derecede karmaşıktı benim için. Tüm karmaşıklığa rağmen yılmadım ve internetten de araştırmalarıma devam ettim. Bunun sonucunda ameliyat olduğum doktorum Cem Payaslı’da karar kıldım. Sebebi ise internet sitesinde muayenehanesine çağırması, vücudun yapısına göre tip ve büyüklüğe kendisinin karar vereceğini söylüyor olmasıydı.
Muayenehaneye gittiğimde şu anki durumu ve sonrasında ne kadar değişim olabileceği veya olamayacağı konusunda bilgi verdi. Örneğim benim göğüslerim çok ayrıydı ve yapılsa bile çok bitişik hale gelemeyeceği konusunda ön bilgi verdi. Daha sonrasında yapmış olduğu ameliyatların öncesini ve sonrasını gösterdi. Bu örneklerde de benim vücut yapıma benzer örnekleri özellikle gösterdi.
7 Şubat 2013 günü için anlaştık. Bir gün öncesinde beni arayarak neler yapmam gerektiği konusunda bilgilendirme yaptılar. Ameliyat günü sabahtan hastaneye yatışım gerçekleşti. Ameliyat 30 dk. sürdü. Ameliyattan sonra diren takıyorlar. Bunu duymuştum ama nasıl bir şey olduğunu bilmediğimden çok dehşet verici gelmişti ilk gördüğümde ama inanın zararsızlar  ki ben tuvalete gitmeye karar verince böyle bir şeyin bana takılı olduğunu farkettim. Ameliyattan ilk çıkınca göğsünüze bir şeyle bastırıyorlarmışçasına nefes alamaz halde uyandım ama bu da kısa sürüyor ve ağrı kesici ve sakinleştiricilere şükürler olsun ki kısa sürüyor. Kesinlikle kendiniz yatamıyor, kalkamıyorsunuz; kollarınızı da sadece dirsekten itibaren oynatabiliyorsunuz. Bunu deme sebebim şu ki ben refakatçi olmadan hallederim sanıyordum ama imkansız. Sakın kimse olmadan girmeyin derim. Bir gece hastanede yatılı kaldım ve ertesi gün akşamüzeri çıkışımı yaptım. Çıkmadan önce doktorum kontrol etti ve ilaç olarak da antibiyotik ve ağrı kesici yazdı.
Çıktıktan sonraki bir hafta evde kendi kendinize olduğunuz için biraz endişeye kapılabiliyorsunuz çünkü kollarınızı kaldırmanız ve ağırlık taşımanız yasak. Aynı şekilde sadece sırtüstü yatabiliyorsunuz, yana dönmek de yasak. Ama bunlar gözünüzü korkutmasın çünkü yapabilirsin deselerdi de yapmam imkansızdı. Bir başka belirtmek istediğim deneyimim de soğuk. İlk beş gün zaten hiç evden çıkamadım, sebebi de kambur durmamdı. Hayatınız boyunca kollarınızı oynatamayacağınızı ve kambur kalacağınızı sanıyorsunuz ama emin olun hepsi geçiyor. Hatta daha dik oluyorsunuz iyice iyileşince, bu konuda teminat verebilirim . Neyse konudan uzaklaşmadan 6. Gün ilk dışarı çıkma deneyimimi yaşadım. Normal yürüyüşünüzde yürüyemiyorsunuz çünkü o bile tümsekten geçmişçesine sarsıyor. Yavaş tempoyla her şey güzel.
Soğuk konusuna geri dönersek, üşüdüğünüz anda taş gibi kesiliyor göğsünüz ve üşümeye devam ederseniz nefes alamaz hale geliyorsunuz. Bu beni ilk çok korkutmuştu ve hep bunu yaşayacağımdan endişelenmiştim ama emin olun bu da geçiyor.
14 Şubat’ta doktorla anlaştığımız üzere doktoruma gittim. Bandajlarımı açtı ve ilk defa göğüslerimi o zaman gördüm. Eskisinden çok farklıydım ve tek kelimeyle “harika” diyebildim. Meğer bu tüm sıkıntılarımı bandaj yüzünden çekmişim. Bandajlar çıktıktan sonra çok hızlı şekilde iyileşmeye ve kollarımı kullanmaya başladım. Soğuk etkisi geçti, kollarımı kullanmaya çalışınca oluşan taşlaşma hissi geçti. Ek olarak kesi izine sürdüğüm antibiyotikli bir krem sürmeye başladım. Bu izlerin daha hızlı geçmesini sağlıyor. Sabah ve akşam günde iki defa uyguluyorum. 18 Şubat Pazartesi günü de tekrar işime döndüm. İşime toplu taşımayla gidebildim desem yeterince açıklayıcı olurum sanırım.
Kesi izi deyince insanların korkulu rüyalarından biri de şüphesiz ki bu. Boyu için serçe parmağınız kadar diyebilirim. Benim ameliyatımın üzerinden 1 ay daha yeni geçmesine rağmen izler iyice silikleşti. 6 aya kadar da tamamen geçeceğini umuyorum.
Ameliyattan çıktığınız anda üzerinize takılmış olan spor sütyenine benzer bir çamaşır takılı oluyor. Bunu çıkarmam için bana 1 ay sonrasını vermişti doktorum, yani 7Mart. Fakat o tarihe tekrar kontrol verilmiyor. Bir sonraki kontrol 6 ay sonra oluyor.
Şu an tarih 14 Mart ve ödemlerim neredeyse tamamen geçti (tek tarafta tamamen geçti, diğer tarafta çok az koltukaltına doğru var). Cilt gerilmesi de bir hayli geçti. Masaj vs yapmanız gerekmiyor ve doktorum Cem Payaslı’nın kullandığı silikonlar Dünya Sağlık Örgütü’nün tek onay verdiği sağlığa zararı olmayan ve ömür boyu garantili silikonlar olduğu için belli bir süre sonra tekrar değiştirmeniz de gerekmiyor. Hamile kaldığınızda veya emzirmeniz gerektiğinde de çıkarmanız gerekmiyor (ki buna şükredebilirsiniz aynı şeyi tekrar yaşamamak için). Kasaltı olduğu için sarkma vs problemi de yaşamıyorsunuz. Bir de sansasyonel patlama konusu var ki emin olun öyle bir şey söz konusu değil.
Umarım az da olsa katkım olmuştur.
Sıkmadığımı umar şimdiden geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
Kadınsı günler ;)

meraba canım.bende yaptırmak istiyorum ama hem korkuyorum hem de fiyat konusunda bilgim yok.doğum dolayısıyla göğüslerim çatladı emzirme dönemim bitti ve diyete başladım 20 kilo verdim.175 cm boyum var 66 kiloyum.zayıfladıktan sonra doğum çatlakları ile birlikte göğüslerim çok kötü sarktı ve çok kötü bir görüntüsü var.85 bweden sütyen kullanıyorum ama göğüslerim o kadar yumuşakki :( çok kötü pamuk gibi aynı.sarkıklığı gidermek ve göğüslerimi büyütmek istiyorum ama fiyatlarını bilmiyorum. bir de iz kalıyormu? internetten resimlerde görüyorum hep izleri var.kol altından da silikon koyuyorlarmış öyle okudum o zaman iz falan kalmıyormuş.bana yardımcı olurmusun canım.kendimi çok kötü hissediyorum bir de ekonomik açıdan şu an için pek durumum yok ama ilerde muhakkak yaptırıcam

Rica ederim :) markalarin bir cok sporcu modeli var ama aradan secip memnun kalmak biraz zor. seninkinin modeli, numarasi veya adi var mi? Varsa ogrenebilirmiyim?
ayyıldızın tek modeli var sporcu sütyeni olarak bana gösterilen tek modeldi sırtı sporcu atleti gibi önden açılıp kapatılıyor yalnız ben hala voe yu çıkardığımda ağrım oluyor cesaret edemiyorum çıkarmaya doktorum bir müddet daha kullanmamı söyledi seninde çıkarınca hala ağrın oluyormu çıkarınca sütyenini...

ayyıldızın tek modeli var sporcu sütyeni olarak bana gösterilen tek modeldi sırtı sporcu atleti gibi önden açılıp kapatılıyor yalnız ben hala voe yu çıkardığımda ağrım oluyor cesaret edemiyorum çıkarmaya doktorum bir müddet daha kullanmamı söyledi seninde çıkarınca hala ağrın oluyormu çıkarınca sütyenini...

önden açılabilmesi biz yeni ameliyat olanlar için çok daha konforlu. ben de bakayım bu hafta sonu dediğin sutyene.
bende 1 - 1,5 hafta önce voe sutyeni çıkardığımda bir süre sonra çok ağrım oldu ama dün dikiş yerime jel sürmek için sutyeni çıkardım, bi süre kurumasını bekledim ama rahat gelince böyle biraz daha durayım dedim :D sonra 3 saat öyle gezdiğimi farkettim ve hiç ağrı yaşamadım. şaşırdım hatta daha geçen hafta çıkardığımda çok ağrımıştı diye.
benim doktorum da 3 ay kadar daha kullanmamı söyledi, ama geceleri çıkarabilirsin istersen dedi. ben gece çıkarmıyorum çok rahatsız etmediği için. gündüz de olabildiğinde takılı duruyor. masaj yaparken bir de jeli sürerken çıkarıyorum. çünkü sutyen medikal bir sutyen. senin göğüs sağlığın için en iyisi o şu anda. bana kalırsa arada bir çıkartman sorun yaratmayacaktır. istersen evdeyken bir süre çıkar ve dene. ağrı başlarsa demek ki çıkarman gereken zaman daha gelmemiştir. ama korkma da.. ben de çıkardığım zaman çok acıyınca çok korkmuştum ya geçmezse, ya hep böyle olursa diye, ama geçiyor =)

eşim birgün zorla doktora götürdü doktorda aynısını söyledi spor yapıp sırt kaslarını güçlendirmem gerekliymiş. Ameliyatın kamburluk yapmadığını biliyorum ama işte zaten mevcutta bir eğik durma sorunum var bu süreçte dahada kötü olurmuyum diye düşündüm.

Canim sana pilates yapmani tavsiye ediyorum dik durmani sagliyacak en etkili spor.Kaslari uzatip kuvvetlendirir ve pilates yapan herkes dik oturur dik durur..bu acidan tam sana gore diyorum ;)

sağol teşekkür ederim canım evet şimdi daha iyiyim allaha şükür cicişlerimde gayet iyi ve memnunum :) yarın tam bir ay olacak masaja da başladım sen oldunmu ameliyat canım yoksa hala araştırmadamısın ?

hala araştırmadayım ve para biriktirmekteyim. Ama eğer yazılarımı okuduysan cocuk gibi büyük bir sorunumda var henüz anne değilim emzirme olayı beni çok tedirgin ediyor. çocuktan önce olup olmama konusu çok kafamı kurcalıyor

herkese merhaba,

kendim yaptırmadan once 2 yıl araştırdım. Bu süreçte meme büyütme operasyonu çok ayıp bir şeymiş gibi kimsenin deneyimlerini paylaşmadığını gözlemledim. Bu yüzden burada karar verme sürecimi, doktor seçimimi, deneyimlerimi ve ameliyat sonrasını sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Göğüslerim sırt genişliğime göre çok küçük kaldığı için kıyafetler düzgün durmuyordu, vücudum şekilsiz görünüyordu ve kalıplı sütyenlerden gerçekten çok sıkılmıştım. Yaş ilerledikçe büyür, evlenince büyür vs gibi şeyleri de bekledikten sonra gelişme olmayacağını görünce araştırmalarıma başladım. Ilk süreçte gittiğim doktorlar bana nasıl bir ameliyat istediğimi, nereden kesilmesini istediğimi veya ne büyüklükte istediğimi sorunca açıkçası çok şaşırdım. çünkü hiçbir şekilde uzmanlığımın olduğu bir konu değildi. Nereden kesilirse ne avantajı veya dezavantajı olacağını bilemezdim. Kas altı olursa ne olur, üstü olursa ne olur da keza aynı derecede karmaşıktı benim için. Tüm karmaşıklığa rağmen yılmadım ve internetten de araştırmalarıma devam ettim. Bunun sonucunda ameliyat olduğum doktorum cem payaslı’da karar kıldım. Sebebi ise internet sitesinde muayenehanesine çağırması, vücudun yapısına göre tip ve büyüklüğe kendisinin karar vereceğini söylüyor olmasıydı.
Muayenehaneye gittiğimde şu anki durumu ve sonrasında ne kadar değişim olabileceği veya olamayacağı konusunda bilgi verdi. örneğim benim göğüslerim çok ayrıydı ve yapılsa bile çok bitişik hale gelemeyeceği konusunda ön bilgi verdi. Daha sonrasında yapmış olduğu ameliyatların öncesini ve sonrasını gösterdi. Bu örneklerde de benim vücut yapıma benzer örnekleri özellikle gösterdi.
7 şubat 2013 günü için anlaştık. Bir gün öncesinde beni arayarak neler yapmam gerektiği konusunda bilgilendirme yaptılar. Ameliyat günü sabahtan hastaneye yatışım gerçekleşti. Ameliyat 30 dk. Sürdü. Ameliyattan sonra diren takıyorlar. Bunu duymuştum ama nasıl bir şey olduğunu bilmediğimden çok dehşet verici gelmişti ilk gördüğümde ama inanın zararsızlar  ki ben tuvalete gitmeye karar verince böyle bir şeyin bana takılı olduğunu farkettim. Ameliyattan ilk çıkınca göğsünüze bir şeyle bastırıyorlarmışçasına nefes alamaz halde uyandım ama bu da kısa sürüyor ve ağrı kesici ve sakinleştiricilere şükürler olsun ki kısa sürüyor. Kesinlikle kendiniz yatamıyor, kalkamıyorsunuz; kollarınızı da sadece dirsekten itibaren oynatabiliyorsunuz. Bunu deme sebebim şu ki ben refakatçi olmadan hallederim sanıyordum ama imkansız. Sakın kimse olmadan girmeyin derim. Bir gece hastanede yatılı kaldım ve ertesi gün akşamüzeri çıkışımı yaptım. çıkmadan önce doktorum kontrol etti ve ilaç olarak da antibiyotik ve ağrı kesici yazdı.
çıktıktan sonraki bir hafta evde kendi kendinize olduğunuz için biraz endişeye kapılabiliyorsunuz çünkü kollarınızı kaldırmanız ve ağırlık taşımanız yasak. Aynı şekilde sadece sırtüstü yatabiliyorsunuz, yana dönmek de yasak. Ama bunlar gözünüzü korkutmasın çünkü yapabilirsin deselerdi de yapmam imkansızdı. Bir başka belirtmek istediğim deneyimim de soğuk. Ilk beş gün zaten hiç evden çıkamadım, sebebi de kambur durmamdı. Hayatınız boyunca kollarınızı oynatamayacağınızı ve kambur kalacağınızı sanıyorsunuz ama emin olun hepsi geçiyor. Hatta daha dik oluyorsunuz iyice iyileşince, bu konuda teminat verebilirim . Neyse konudan uzaklaşmadan 6. Gün ilk dışarı çıkma deneyimimi yaşadım. Normal yürüyüşünüzde yürüyemiyorsunuz çünkü o bile tümsekten geçmişçesine sarsıyor. Yavaş tempoyla her şey güzel.
Soğuk konusuna geri dönersek, üşüdüğünüz anda taş gibi kesiliyor göğsünüz ve üşümeye devam ederseniz nefes alamaz hale geliyorsunuz. Bu beni ilk çok korkutmuştu ve hep bunu yaşayacağımdan endişelenmiştim ama emin olun bu da geçiyor.
14 şubat’ta doktorla anlaştığımız üzere doktoruma gittim. Bandajlarımı açtı ve ilk defa göğüslerimi o zaman gördüm. Eskisinden çok farklıydım ve tek kelimeyle “harika” diyebildim. Meğer bu tüm sıkıntılarımı bandaj yüzünden çekmişim. Bandajlar çıktıktan sonra çok hızlı şekilde iyileşmeye ve kollarımı kullanmaya başladım. Soğuk etkisi geçti, kollarımı kullanmaya çalışınca oluşan taşlaşma hissi geçti. Ek olarak kesi izine sürdüğüm antibiyotikli bir krem sürmeye başladım. Bu izlerin daha hızlı geçmesini sağlıyor. Sabah ve akşam günde iki defa uyguluyorum. 18 şubat pazartesi günü de tekrar işime döndüm. Işime toplu taşımayla gidebildim desem yeterince açıklayıcı olurum sanırım.
Kesi izi deyince insanların korkulu rüyalarından biri de şüphesiz ki bu. Boyu için serçe parmağınız kadar diyebilirim. Benim ameliyatımın üzerinden 1 ay daha yeni geçmesine rağmen izler iyice silikleşti. 6 aya kadar da tamamen geçeceğini umuyorum.
Ameliyattan çıktığınız anda üzerinize takılmış olan spor sütyenine benzer bir çamaşır takılı oluyor. Bunu çıkarmam için bana 1 ay sonrasını vermişti doktorum, yani 7mart. Fakat o tarihe tekrar kontrol verilmiyor. Bir sonraki kontrol 6 ay sonra oluyor.
şu an tarih 14 mart ve ödemlerim neredeyse tamamen geçti (tek tarafta tamamen geçti, diğer tarafta çok az koltukaltına doğru var). Cilt gerilmesi de bir hayli geçti. Masaj vs yapmanız gerekmiyor ve doktorum cem payaslı’nın kullandığı silikonlar dünya sağlık örgütü’nün tek onay verdiği sağlığa zararı olmayan ve ömür boyu garantili silikonlar olduğu için belli bir süre sonra tekrar değiştirmeniz de gerekmiyor. Hamile kaldığınızda veya emzirmeniz gerektiğinde de çıkarmanız gerekmiyor (ki buna şükredebilirsiniz aynı şeyi tekrar yaşamamak için). Kasaltı olduğu için sarkma vs problemi de yaşamıyorsunuz. Bir de sansasyonel patlama konusu var ki emin olun öyle bir şey söz konusu değil.
Umarım az da olsa katkım olmuştur.
Sıkmadığımı umar şimdiden geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
Kadınsı günler ;)

size özeldende msj atmıştım ama cevaplamadınız sanırım müsait değildiniz. En önemli sorum şu dünya sağlık örgütünün onayladığı tek marka demişsiniz acaba hangisi ?

Arkadaşlar düşünürken aklıma geldi ve sormadan edemiycem. şimdi protezi taktırdık ve aradan bir süre geçti mesela 3-5 yıl cicişlerimizle mutluyuz. Ama varsayalım (allah kimsenin başına vermesin dualarım herkez için geçerli) memede bir kitle tespit edildi ve doktor ısrarla alınması gerektiğini söylüyor. Protezli memede operasyon nasıl oluyor ya da olacak protez çıkarılıyormu delinme riski varmı ki vardır herhalde. Umarım kimse böyle birşey yaşamamıştır ama bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın

Merhaba hanımlar,
Ben hamilelikte silikon sorun oluyor diye ikinci kez de bıçak altına yatmaktan çekindiğim için yağ enjeksiyonu mu yaptırsam diyorum fakat araştırmalarımda olsun izlediğim vidyolarda olsun işlem birkaç kere tekrarlanabilir çünkü yağ kaybı her zaman olur deniyor. Bir kaç kereden sonra yağ sabit duruyor mu yoksa kandırmak için mi böyle söylüyorlar emin olamadım. Ve eğer yaptıran varsa fiyat konusunda da bilgilendirebilir misiniz?

Merhaba hanımlar,
Ben hamilelikte silikon sorun oluyor diye ikinci kez de bıçak altına yatmaktan çekindiğim için yağ enjeksiyonu mu yaptırsam diyorum fakat araştırmalarımda olsun izlediğim vidyolarda olsun işlem birkaç kere tekrarlanabilir çünkü yağ kaybı her zaman olur deniyor. Bir kaç kereden sonra yağ sabit duruyor mu yoksa kandırmak için mi böyle söylüyorlar emin olamadım. Ve eğer yaptıran varsa fiyat konusunda da bilgilendirebilir misiniz?

canım o yag olayına hıc gırme.hem kalıcı deıl,hem estetık bı goruntusu yok,, hemde vucudundan alınan yagla ıstedıgın ebatta bır buyukluk elde edemezsın..bunun en saglıklı ve garantılı yolu sılıkon ooda jel olanlarını tercıh edersın yaptırmayı dusundugunde..serum fızyolojık olanlarıda var ama onun ıcınde tuzlu su oldugu ıcın hacım kaybı yapabılıyor yada bır anda sonme yapabılıyor..hatırlıyosan gecmıste mankenler ıcın kullanılıyodu sılıkonu patladı faln dıye bu ıcı su dolu olan sılıkonlardan olugu ıcın oyle oluyodu..
hamılelıkte de sorun olmuyo,ben bekarım ve 3 yıldır sılıkonlarımlaryım ve cok mutluyum.bunun yanında meme altı kesısı oldugu ıcın ve sut kanallarıyla oynanmadıgı ıcın emzırmede sorun yasama rıskım de yok...belkı meme ucu kesısınden yaptırırsan emzırmede sorun yasayabılırsın.. oda sut kanallarına zarar verılmezse o bıle olmaz..
dusunursen en saglıklısı sılıkon protez onun dısındakılerı dusunme ve paranı harcama..
yag enjeksıyonuymus, meme buyuten jeller , haplarmıs hepsı hıkaye..

Son düzenleme:
Back