Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaslar ben ameliyat olali 4 hafta oldu ve yeni yeni araba kullanmaya basladim ki yinede sanki bi zorlama oluyor
kasilma gibi birde yatarken cok düz degilde baya bi yastik gerekio sirtini doldurmaya yoksa geriliyor resmen ..
tabi bu sanirim kisiden kisiye birde takilan cc yede bagli olabilir..
ameliyattan sonra kaç gün içinde rahatça araba kullanılabilir acaba? 10 gün kadar diye biliyordum arkadaşım 1 ay rahat kullanamazsın dedi kafam çok karışık 2 hafta kaldı ameliyata hergün yeni bişey takılıyor aklıma :/[/QUO
ben ameliyattan 10 gün sonra rahat araba kullanabilmiştim. Eğer arabanız otomatik vitesse daha önce bile kullanabilirsiniz bence.
Ameliyat öncesi süreç sonrasından daha zordu benim için de kafam çok karışıktı korkuyodum v.s. ama narkozdan ayılıp göğüslerimi gördüğüm anda doğru karar verdiğimi daha net anlamıştım. Çok değil ameliyattan sonra en fazla iki hafta ki o kadar bile sürmeyebilir sıkıntılarınız. Umarım herşey istediğiniz gibi olur...
okuyunca rahatladım teşekkürler:) sizin protez nerden yerleştirildi peki? acaba protezin nereye koyulduğuna göre değişebilir mi. malesef otomatik vites değil, bugün aklıma geldi kullanırken şimdiden kendimi direksiyonu aşağıdan kontrol etmeye alıştırsam iyi olacak gibi, yukarıdan tutunca daha çok geriliyor kolun üst kısmı.. aman işte vakit yaklaştıkça acabalar çoğalıyor, kafamda kurup duruyorum :)
okuyunca rahatladım teşekkürler:) sizin protez nerden yerleştirildi peki? acaba protezin nereye koyulduğuna göre değişebilir mi. malesef otomatik vites değil, bugün aklıma geldi kullanırken şimdiden kendimi direksiyonu aşağıdan kontrol etmeye alıştırsam iyi olacak gibi, yukarıdan tutunca daha çok geriliyor kolun üst kısmı.. aman işte vakit yaklaştıkça acabalar çoğalıyor, kafamda kurup duruyorum :)
Bana kolaltı kesisiyle kasaltına damla protez takıldı. Ameliyattan bikaç gün önce sırtım tutulmuştu o yüzden benim sırt ağrım daha fazla oldu. Göğüs ağrısı korkulduğu kadar olmuyor merak etmeyin. Hafif ağrı kesiciler göğüs ağrısını geçirmeye yeterli oluyor.Ama yine de 1 hafta sıkıntılı bir süreç sırtüstü yatmanız gerekiyor ve yatıp kalkarken zorlanma oluyor. Ama 10 gün sonra sadece hafif sızlamalar dışında bir şey kalmıyor. Hiç kafanızda kurmayın sonrasında göğüslerinize baktığınız zaman hissettiğiniz mutluluğa değiyor o sıkıntılar. Bence en önemli konu doktorunuza ne istediğinizi tam anlatabilmiş olmanız. Onun dışındaki tereddütlerinizin gereksiz olduğunu operasyondan sonra anlayacaksınız bence. Unutmadan söyleyeyim araba kullanırken direksiyon tutuş tarzından çok vites değiştirmede zorluk oluyor. Otomatik vites olsaydı arabam 1 haftada rahat kullanabilirdim. Ameliyatınızın çok güzel geçmesi ve sonucun tam istediğiniz gibi olması dileğiyle :)
Koltukaltı kesi işlemi ile yapılınca iz olmuyomuş diye duymuştum. Bu işlemin koltukaltından yapılması sakıncalı mı neden kimse onu tercih etmemiş??
Benim operasyonun koltuk altından damla protez yerleştirilerek yapıldı. Koltukaltından damla protez yerleştirilmesi sanırım daha zor bir işlem ve Türkiyede bu işi yapan sanırım 2 doktordan biriydi benim doktorum. Ben göğüsümde herhangi bir iz kalmasını istemediğim için bu yöntemi tercih ettim. Ama ameliyat öncesi karar vermem epey zor oldu. Çünkü araştırınca her kafadan bir ses çıkıyodu. Lenf drenajını engelleyeceğini de söylüyolardı. 3 genel cerrah ve 1 radyalogla konuştum. Literatürde böyle bir şey yazmadığını söyledi 4 doktorda. O yüzden ben de bu yöntemi tercih ettim. Ameliyat olalı 8 ay kadar oldu ve kolumun altında nerdeyse hiç iz yok. Yöntemimden de doktorumdan da çok memnun kaldım ben.
idaduru doktorun kimdi? İstanbulda mı oldun ameliyatını? ben de bu yöntemi istiyorum ve sen memnun kaldığına göre ben de görüşsem iyi olur:))
Bence damla silikon en iyisimerhaba benimde göğüslerim çok küçük bende silikon yaptırmayı düşünüyorum ama karar veremedim şuan ki vücud ölçülerim 75-63-84 kilom 49 boyum 1.65 fakat ben hemen düşünmüyorum kilo almayı düşünüyorum 55 kilo olduğum zaman yaptırmayı düşünüyorum sizce yuvarlık mı yoksa damla silikon mu yaptırsam hangisi daha iyi ve büyüklüğü ne kadar olursa iyi olur ben çok dikkat çekici ve silikon olduğu belli olucak bi biçim istemiyorum bazıları çok kötü duruyo balon gibi top gibi yuvarlak ben o şekilde dursun istemiyorum doğal dursun istiyorum yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim
Gectigimiz cuma gunu ameliyatimi oldum. 300cc mentor moderate plus meme alti dokusuna kondu. Tuberoz meme yapim oldugu icin goguslerim ilk gun fuze gibiydi. Aslinda tuberiz meme icin once bunun tedavisi lifting ile yapilip daha sonra implant konuyormus fakat bana direk silikon yerlestirildi.bugun 5. Gunum. Sadece birazcik sirt agrim var o da surekli sirt ustu yatmaktan. Sol gogsum daha yumusak fakat sol gogus ucumu dokundugumda hissetmiyorum. Umarim kisa sure sonra duzelir. Gun gectikce odemler gidiyor ve sanki daha buyuk implant kullanilabilirmis diyorum bir de goguslerim kasiniyor sanirim iyilesme donemine girdiler
kızlar bugün doktorla ameliyat öncesi bir kez daha görüştüm ölçüm alındı 250 cc yada 275 cc takabiliriz dedi . ameliyatı kas üstüde yapabiliriz istersen göğüs dokun biraz var dedi dual plan da yapabiliriz dedi bana bıraktı ben dual planı tercih ediyorum ama iyileşme süreci biraz daha uzun sürüyor . ancak kas üstüde sizce yapaymı dururmu çok zayıf biriyim.kafam karıştı :S
Öncelikle gecmis olsun. Siz hangi yontemle kac cc taktirdiniz? Ben bugun araba bile kullandim. İse dondum.Sisliklerim bayagi indi. Gidip kendime marks and spencerdan yeni bir sutyen aldim. Ameliyattan sonra taktiklari sutyen okadar cok sıkmıstı ki patlayacaktim nerdeyse. Suan cok ama cok rahatim. Kollarimi istedigim gibi indirip kaldirabiliyorum fakat biraz sirtim agriyor. Dun de sol gogsumde sabahtan aksama kadar garp bir sizlama oldu bugun gecmezse doktoruma gidecektim fakat o sizi bugun tekrar olmadi. İlk 3gun en zoru. Bn genelde cogu zaman birkac yastigi destek yaparak uzandim yada arada oturarak zaman gecirdim. Bir de narkozun etkisiyle ilk gun neredeyse tum gun diger 2 gun de gunun yarisinda uyuyarak gecirdim. Okadar hareketsiz kalmisim ki cicikleri buyutucem derken gobegi popoyu da buyutmusum baya 
Bol bol su icin sivi seyler tuketin uyuyun dinlenin bir de ameliyat sutyeniniz bnmki gibi asiri sıkıyorsa tavsiyem marks and spencerdan 5.gununuzde filan su sutyeni alin T33007112Y0 non wired smoothing full cup padded cups dikissiz. Goguslerinizi hem cok guzel gosteriyor hem de rahat.
Birkac gun icinde kendinizi cok iyi hissedeceksiniz merak etmeyin