- 5 Şubat 2015
- 186
- 1.006
İnşallah sıkıntısız atlatırsın cnm ya gerçekten senin durumun çok kötüymüş. Bende bulunduğum ilçeden 40km uzqklıkta ilde olucam, bu bile bana koydu ocak ayından beri belki 10kere gittim ertelendi kansızlık yüzünden tedaviye başladım tam olucam derken yine ertelendi derken derken 4ay geçti ve sonunda kavuşucam inşallah, cuma ameliyat oluyorum ,sanada dua edicem .Rabbim gönlüne göre versin herşeyi inşallah. Sıkma canını umarım sıkıntısız şekilde atlatıcaz mutlu olucaz. :))vah ki vah halimize, ben Bursa dan 6 ay önce Antalya'nın 80 nüfuslu Karaöz köyüne yerleştim. yani Antalya'da da değilim. aracımı kullanacak biri de yok. diren takılmasa bari. otel falan ayarlarayacağım ucuzundan. kredi çektim mutlu olmak için. napalim hayat bu. her yerim kitleli, tedavileri tetkikleri bıraktım artık, çünkü hastane kapısından çıkamıyorum. artık mutlu olacağım şeyler yapmaya çalışıyorum kalan ömrümde... size de mutlu bir yaşam diliyorum...
Ben yandim desenize hem 27 temmuzda olucam hem sigara kullaniyorum ve birakamiyorum hemde kombine estetik olucam karin germe meme lipo yag enjeksiyonu baya zor bi donem beni bekliyo ! Benim merak ettigim bisey var arzum ben yurt disinda yasiyorum ve 10 gunluk gelicem ameliyat icin 10 gun sonra ilk araba sonrada ucak yolculugu yapicam yani bi 8 saat yollarda olucam 10 . Gunde nasil olurum sence ? Sen bu amelyatlarin hepsini oldun sanirim bide benide izlermisin izler icin fotolara bakabilirmiyim sakincasi yoksa ? Sen kilo olarak nasildin girmeden ideal kilondamiydin ? Ayyy ne cok sordum daha sorsam sorucamHerkesin birçok bilgiyi bulabilecegi,sık sorulan soruları bir başlıkta toplamayı daha uygun gördüm.Çünkü aynı cevapları birçok defa farklı konularda sürekli yazdık,yardımcı olmaya çalıştık..Eminim birçok kişiye yardımcı olacak,ışık tutacaktır
Estetik ameliyatlar için en uygun mevsim yaz sonu,Sonbahar mevsimidir genelde.Çünkü dikiş izlerinin ameliyattan sonra en az 3 ay güneş ışıgı görmemesi daha hızlı ve silik bir iyileşme için şart..Ameliyattan sonra bir sene içindede güneşlenme yapılacagı zaman yüksek faktörlü güneş koruyucularla dikiş yerlerine sürülmeside önemli tabi.Bilirsin burun ameliyatı sonrası bile güneşten burun kısmını korumak gerekiyorHemde (gögüs ameliyatı için yazıyorum)ameliyattan sonra şişlikler,ödemler olacagı için ince kıyafetlerle o şişlikleri gizleyebilmek,ameliyat sonrası sütyenin o kabalıgını saklamak zor olacaktır... Ama soguk havalarda giyilen kıyafetlerle lamufle etmek daha kolaydır..Yazın sıcagın yarattıgı terleme,sık banyo yapma istegide bu dönemler için oldukça sıkıntı verecek bir durumdur..Bazı durumlarda erimeyen dikiş kullanılır kesi yerine ve bir hafta 10 gün banyo yapmak yasak olur Tabi Sonbahar mevsiminde ameliyat olmanın imkanı yoksa mecburen müsait olunan dönemde yapılacaktır bu ameliyat ama durum bu yani..
Ameliyat sonrası gün gün yaşanılan durumu tabiki yazamayacagım :)) Ama şöyle söyliyim ilk bir hafta sıkıntılı birinden yardım alınacak bir dönemdir.Bir haftadan sonra hızlı bir iyileşme dönemi oluyor ve her geçen gün kendinizi daha iyi hissediyorsunuz.Agrı ve iyileşme dönemi kişiden kişiye göre degişen bir durumdur.O yüzden biriyle kıyaslama yapmak yada yöntemden dolayı rahat oldugunu düşünmek falan yanlış olurBirinci ayda oldukça iyi ve rahat hissedersiniz kendinizi.3. Ayda zaten unutmaya başlarsınız ameliyat oldugunuzu
İlk zamanlar önden fermuarlı,dügmeli,elastik kıyafetler giyinmek kollarınızı zorlamadıgınız için çok rahat,konforlu olacaktır..Vücudunuz sizin neyi dogru neyi yanlış yaptıgınızı tepkisiyle,agrısıyla gösterecektir zaten.Yani, vücudunu verdigi tepkiyle sizi yönlendirecek
Ameliyattan sonra eger sigara kullanmıyorsanız oldukça konforlu bir süreç yaşarsınız tabiki...İlk uyandıgınızda hafif bir bogaz agrısı olacaktır.Ameliyat esnesında nefes alma işlemini siz degil baglandıgınız makine saglıyor,agzınızdan içeriye bir boru sokuluyor..Yani bir nevi bitkisel hayata giriyorsunuz..Herşey normale döndügünde sizi odaya alıyorlar..Bu süreci bilirsiniz zatenİlk uyandıgınız zaman üşüme,gögüste agırlık hissi,gerginlik gibi sıkıntılar olacaktır.Tansiyon problemi olabilir,ilk gece ateşiniz yükselebilir..Hastanede hemşireler sizinle ilgilenecektir zaten İLk ayaga kakıpta yürüdükten sonrası daha rahat olacaktır.. Yani her ameliyat sonrası yaşananlar aslında aynı ama meme büyütme ameliyatında ilk agrıyı gögüs kısmında hissedersiniz.Bu da gerginlik,agırlık hissi oluyor canım..Umrım cevap verebilmişimdir sorularına
Merhaba. Evet,biraz sıkıntılı bir süreç olacak. Lipo,karın germe,meme hepsinin ağrısı sizi biraz zorlayacak. Ama kombin ameliyatlar iyidir,ilk başta sıkıntıları çok fazla yaşarsınız ama hepsi bir anda iyileşir ayrı ayrı sıkıntıları çekmezsinizBen yandim desenize hem 27 temmuzda olucam hem sigara kullaniyorum ve birakamiyorum hemde kombine estetik olucam karin germe meme lipo yag enjeksiyonu baya zor bi donem beni bekliyo ! Benim merak ettigim bisey var arzum ben yurt disinda yasiyorum ve 10 gunluk gelicem ameliyat icin 10 gun sonra ilk araba sonrada ucak yolculugu yapicam yani bi 8 saat yollarda olucam 10 . Gunde nasil olurum sence ? Sen bu amelyatlarin hepsini oldun sanirim bide benide izlermisin izler icin fotolara bakabilirmiyim sakincasi yoksa ? Sen kilo olarak nasildin girmeden ideal kilondamiydin ? Ayyy ne cok sordum daha sorsam sorucam
Cok tesekkur ederim verdigin guzel bilgiler icin ben daha yeni uyeyim durmadan bu sitede geziyorum beni belerin bekledigini iyice anlamak icin oyuzden foto yok ama yaptirdigim gibi oncesi sonrasi fotolari koyucam hafta hafta benim gibi olucak olanlara yardimci olabiliyim diye Ama ben 3 cocuk annesiyim gercekten izler icin foto gormeyi istedim kusura bakma yalnis anlasilmak istememlipoyla ilgilide yorumlarini alirsam mesela bazilari cok agrili oldugunu yazmis bel simit karin ve sirttan olucam ust bolge yani , gerci onca ameliyatin icinde heralde vu cok hafif agrilidir diye dusunuyorum , dalgalanma cokme oluyomu sonradan selulit gorunumu gibi bide beni lipomatik diye bir cihazla yapicaklarmis farki ke bunlarin onuda tam bilmiyom birde göbek deligi goruntusu karin germeden sonra bunu cok merak ediyorum sonradan belli oluyomu izler gercekten deneyimlerin bize cok isik tutuyo simdiden tesekkurler arzuMerhaba. Evet,biraz sıkıntılı bir süreç olacak. Lipo,karın germe,meme hepsinin ağrısı sizi biraz zorlayacak. Ama kombin ameliyatlar iyidir,ilk başta sıkıntıları çok fazla yaşarsınız ama hepsi bir anda iyileşir ayrı ayrı sıkıntıları çekmezsiniz
Yolculuk için doktorunuz izin verdiyse sıııntı olmaz. Yani siz zorlanırsınız tabi ama sonuçta geçici birşey. Eve gittiğinizde iyi bir istirahat ve bakımla kendinizi toplarsınız merak etmeyin
Ameliyatlarımdan önce ideal kilomun biraz üzerindeydim tabi. Ameliyattan Sonra müthiş incelme oldu ama ödemler çok oluyor. Onlarda zamanla geçiyor ve gerçek sonucu görmeye başlıyorsunuz zaten.
Bu yaz ve kış iyileşme sürecini geçirirsiniz seneye yaza bomba gibi olursunuz inşallahHakkınızda hayırlısı olsun,umarım hayal ettiğiniz sonuca sorunsuz bir şekilde ulaşırsınız
Fotoları olmayan üyeleri izlemeye almıyorum güvenlik açısından,özür dilerim.
Karın germe ile Lipo yapılacaksa liponun o istenmeyen etkilerini görmezsin . Tek başına Lipo yapıldığında bahsettigin çökme,dalgalanma durumlarının olma ihtimali daha yüksek evet.Cok tesekkur ederim verdigin guzel bilgiler icin ben daha yeni uyeyim durmadan bu sitede geziyorum beni belerin bekledigini iyice anlamak icin oyuzden foto yok ama yaptirdigim gibi oncesi sonrasi fotolari koyucam hafta hafta benim gibi olucak olanlara yardimci olabiliyim diye Ama ben 3 cocuk annesiyim gercekten izler icin foto gormeyi istedim kusura bakma yalnis anlasilmak istememlipoyla ilgilide yorumlarini alirsam mesela bazilari cok agrili oldugunu yazmis bel simit karin ve sirttan olucam ust bolge yani , gerci onca ameliyatin icinde heralde vu cok hafif agrilidir diye dusunuyorum , dalgalanma cokme oluyomu sonradan selulit gorunumu gibi bide beni lipomatik diye bir cihazla yapicaklarmis farki ke bunlarin onuda tam bilmiyom birde göbek deligi goruntusu karin germeden sonra bunu cok merak ediyorum sonradan belli oluyomu izler gercekten deneyimlerin bize cok isik tutuyo simdiden tesekkurler arzu
Bende telden giriyorum ,kknın uygulamasını indirmeni tavsiye etmem çünkü ben indirmiştim ama sildim çünkü tarayıcı sistemiyle aynı değişik bişey yok, albüm oluşturmak için albümler var üstte forumlar yazan kısmın sağında 3çizgi üstüste olan yere basınca albümlere tıkla ordan yeni albüm oluştur de, fotolarıda sadece izlediklerim görebilsin yapki herkeze görünmesinAlbum olusturcam en kısa surede sımdıkı halımı ama nasıl yapılıyo bılmıyorum gızlemek bıde app yokmu kadınlar klubunun ıphone ıcın ben telden gorıyorum
Benimde ıphone. Bende telden giriyorum,app güncellenmemiş zor kullanımı. Safariden giriyorum.Album olusturcam en kısa surede sımdıkı halımı ama nasıl yapılıyo bılmıyorum gızlemek bıde app yokmu kadınlar klubunun ıphone ıcın ben telden gorıyorum
merhaba ben eylül ayında ameliyat olacağım acaba siz kaç cc konuldu albümünüzü görebilirmiyim?Yaptım album sanırım oldu suankı halımı paylastım arkadaslar gelısmelerı daha sonra gorucez
Ben henuz olmadim bu ay 27 sinde olucam Allahin izniylemerhaba ben eylül ayında ameliyat olacağım acaba siz kaç cc konuldu albümünüzü görebilirmiyim?
Tabiki cevaplarım
Evlenmeden önce yaptırsaydım kocam anlamazdı tabikide.Birde benim meme ucu kesisi ile oldu.iz kesinlikle kamufle oldu,gören hayerete düşüyor silikon demeye bin şahit ister yinede ıspatlanamaz diyorlarKıvamolarakta olması gereken kıvamda ve görüntüde.Elensede asla anlaşılmıyor canım,doktorumun tecrübesi doğru teknik ve doğrı protezin tercih edilmesinin payı çok büyük tabi..
Eğer kollarını fazla zorlamayacagın bir işte çalışıyorsan 10 gün sonra işe başlayabilirsin.Daha erken işe başlayan arkadaşlarımızda vardı forumda.Ama ben en az 10 gün sonra iş başı yapılması taraftarıyım.Şişlikleri bol t shırtlerle,yakası çok açık olmayan giyisilerle kamufle edebilirsin tabikide
Arkadaşlar,konuyu beğenmek dışında ekleme yapmak istediklerinizi yazın.Konuyu üstte tutmaya çalışalım çünkü ameliyat olacaklar için önemli bilgiler var bu konuda.Yazdıgım şeyler ameliyat olacaklar için önemli ve çok sık sorulan soruların cevapları var..
Aslında sabit konulara alınacak bir konu ama Kazen beye özelden yazmıştım geri dönüş yapılmadı.Sizlerde bu konuda Kazene bilgi mesajı yarasanız eminim geri dönüş yapılacaktır..Arkala sayfalarda kalınca birçok kişinin dikkatini çekmiyor çünkü..
Teşekkürler..
Ben kullanamadım,kullanmazdımda.. Tavsiyede etmem. Doktorunuza sorunuz ama,ona göre hareket edin10 gün içerisinde araba kullanmam da sakınca olur mu ben işe giderken araçla giditorum yarın ameliyatım var
Kontrol durumu değişiyor. İlk haftası içinde gidiliyor genelde. Saç taramak,toplamak zor . Başka biri yapsın yada kuaförde yaptırın o işleri (yıkama,fön..)10 g
ameliyattan kaç gün sonra kontrole gidiliyor araba kullanabiliyomuyuz saçımızı nasıl tarıyoruz ya makyajjj... ameliyata giderken makyajımı çıkarmak istemiyorum ojelerimi de şartmı acaba temizlemem merak ettim çokkk
Ben kullanamadım,kullanmazdımda.. Tavsiyede etmem. Doktorunuza sorunuz ama,ona göre hareket edinŞimdiden geçmiş olsun dileklerimi ileteyim madem :) Bazen bazı kişiler çok rahat atlatıyor,umarım sizde çok rahat atlatırsınız
Kontrol durumu değişiyor. İlk haftası içinde gidiliyor genelde. Saç taramak,toplamak zor . Başka biri yapsın yada kuaförde yaptırın o işleri (yıkama,fön..)
Ameliyat öncesi makyaj,oje yasak. Çıkarıyorsun canım. Kalıcı oje ise birşey yapılmıyor tabi :))
Göze ilaç sürülüp kapatıyorlar. Makyaj kalıntısı bile olsa bütün gün Gözde batma sulanma yapıyor aman aman... Benim rimel vardı,çıkartmaya çalıştık,kalmıştı biraz . Ameliyattan uyandım gözüm batıyor açamıyorum. Ayrıca birde göz agrısı çekmiştim,çok kötüydü.Eyvahlar olsun makyajıma niye dokunuyolarki zararı ne gõz makyajının bu kısımları işte çok kötü oldu