Meme büyütme ameliyatı öncesi yapılması gerekenler..sigara,alkol kullanımı !!!

arzum77 arzum77 ay yıldız sporcu sütyenini kullanmışsın galiba canım bnde alıcam ama kaç alayım bilemiyorum. Meme dokum çok yok 250 yada 275 cc takılacak . 75 mi 80 mi alsam bi fikrin var mı ?
 
Cnm hangi marka sporcu sutyeni onerirsin.nereden.temin edebilirim.16 kasim alemiyat olacagim insalah .fila ile ayyildiz onden kopçalı arasinda kaldim
 
Maşallah....43 görüntülenme,2 beğeni :KK19: Birşey degil arkadaşlar...:KK19:
ARZUM77 cansın bu kulübün en yardım sever içten samimi ve akıllı kadınısın maşallah fakat sanki akıllı kadın çooook güzel olmazmış gibi (çok ayıp) senin resimlerine bakınca kendime kızdım açıkçası bukadar güzel ve bakımlı bir bayan göreceğimi düşünmüyordum .Çok güzelsin ve çok akıllısın ve çok yardım seversin hem cinsim olarak seninle gurur duyuyorum iyiki varsın☺
 
ARZUM77 cansın bu kulübün en yardım sever içten samimi ve akıllı kadınısın maşallah fakat sanki akıllı kadın çooook güzel olmazmış gibi (çok ayıp) senin resimlerine bakınca kendime kızdım açıkçası bukadar güzel ve bakımlı bir bayan göreceğimi düşünmüyordum .Çok güzelsin ve çok akıllısın ve çok yardım seversin hem cinsim olarak seninle gurur duyuyorum iyiki varsın☺
Ne kadar güzel sözler bunlar çok teşekkür ederim :KK15: Çok Mutlu oldum bunları okuyunca :KK19:
 
Kızlar..Forumda çok sık sorulan bir soruda ameliyat öncesi yapılmaması gereken şeylerdir..Bunu birçok defa birçok konuya yazdım ve yardımcı olmaya çalıştım.Ama yazdıgım bu bilgiler o an onlıne olan arkadaşlara yardımcı oldu.Konu arkalara kaldıkça yeni üyeler tekrar aynı soruları sormaya başladı.Bu yüzden konu açıp buldugum,bildigim bilgileri paylaşmak istedim :KK34: Bu sayede her daim yeni ameliyat olacak arkadaşlar bilgi sahibi olup daha dikkatli davranırlar :KK34:

Ameliyatınızın anestezi şekli ne olursa olsun ( lokal anestezi ya da genel anestezi ) ameliyat öncesi güvenliğiniz için ALTI saatlik kesin açlık süresi gerekmektedir. Bu altı saat içinde su dahi içmemeniz önemlidir. Eğer ameliyatınız sabah planlanmışsa gece 24.00’ten sonra, öğleden sonra planlanmışsa sabah 06.00’dan sonra herhangi bir şey yiyip içmeyiniz.

Aspirinin etken maddesini (salisalik asit) barındıran ilaçlar ve E vitamini içeren ilaçlar kanama riskinizi arttırabileceği için ameliyatınızdan 10 gün önce bu tür ilaçları kullanmayı kesmelisiniz. Eğer kullanım söz konusuysa mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz.

Sigara içmek kandaki oksijen düzeyini azalttığı için yara iyileşmesini geciktirmektedir. Eğer sigara kullanıyorsanız ameliyattan iki hafta önce sigara kullanımı bırakmanız iyileşme süreciniz açısından çok önlemli bir faktördür..Sigara, genel anestezi konforunu ve yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilir.Anestezi doktoru hastanın sigara tiryakisi olmasından hoşlanmaz. Sigara içen hastalar anestezi sırasında ve özellikle anestezi sonrasında uyanma döneminde birtakım sorunlar yaşar ve anestezistlerine de yaşatırlar, ancak bu yaşananları kendileri pek hatırlamadığı için ameliyattan sonraki yaşantılarında da sigara içmeye devam ederler .

Eğer sigara içiyorsanız bir an önce bundan vazgeçmeniz en doğrusudur, çünkü sigaranın yıllardır yapmış olduğu tahribatın iyileşmesi bıraktıktan sonra uzun zaman alır.
Ameliyattan birkaç gün önce sigarayı bırakmış olmanın ne size, ne de anestezistinize herhangi bir faydası yoktur. Kendinize ve anestezi doktorunuza yapacağınız en büyük kötülük ise ameliyattan birkaç saat önce sigara içip ameliyathaneye gelmektir.Hastaların sigarayı bırakmadıkları takdirde birçok sağlık sorunuyla karşılaşabilir. Sigara içen hastalar ameliyathanede genel anestezi aldıklarında normal sigara içmeyenlere oranla daha fazla anestezi ilacı ve gazlarına ihtiyaç gösterirler. Yine ameliyat sırasında kan basınçlarını kontrol altında tutmak diğerlerine göre daha güç olmaktadır. Ayrıca sigara içenler ameliyat bittiğinde uyandırılırken daha fazla bronşiyal sekresyona sahip olduklarından zorluk gelişmekte ve uyanma süresi göreceli de olsa uzamaktadır.Artan sekresyonlar dışarı çıkarılamazsa akciğerde küçük tıkaçlara neden olmakta ve bu da akciğerde fonksiyon dışı alanlara yol açmaktadır. Bu sekresyonu çıkartmak ve tıkaçları açmak için refleks olarak öksürme ihtiyacı ortaya çıkar. Her öksürük ağrıyı arttıracağı için kişi bu refleksi baskılayabilir ve bu da tıkaçların yerinde kalmasını sağlar. Bu durumda akciğer iltihabı olayları gelişir. Eğer öksürmeye devam ederse ameliyat sonrası morlukları ve şişlikleri artar. Ayrıca cerrahi kapama sırasında konan dikişler gevşer veya açılabilir. Hatta cerrahi alanlarda kanamalara yol açabilir.
Ameliyattan bir hafta öncesine kadar alkol kullanmamaya özen gösteriniz.

Ameliyatınız öncesinde herhangi bir zamanda geçirdiğiniz önemli bir hastalık, alerji ya da kronik rahatsızlıklarınızı ( hipertansiyon, şeker hastalığı, geçirilmiş ameliyat vb. ) ve sürekli kullandığınız ilaçları ( antidepresan, hormon ilaçları, doğum kontrol ilaçları, gingobloba, ginseng vb. ) mutlaka doktorunuza bildiriniz. Gerekirse bunlara yönelik olarak ek tahliller istenebilir.
Operasyonun adet sonrası dönemde gerçekleştirilmesi vücutta oluşabilecek ödemi azaltmak açısından tercih edilir.
Ameliyat öncesinde doktorunuzun sizden istemiş olduğu tetkikleri mutlaka yanınızda getirmelisiniz. ( Tomografi, ultrason, mamografi vb. )
Ameliyattan bir gece önce banyonuzu yapıp, iyi bir uyku uyumaya dikkat ediniz.

Ameliyat sabahı size bildirilen saatte hastanede olmaya özen gösteriniz.

Hastaneye gelirken rahat kıyafetler giyiniz, makyaj yapmayınız, oje ve takı kullanmayınız. Değerli eşyalarınızı evinizde bırakınız.

Solaryum, ağır kar veya güneş yanığı ameliyat öncesi önerilmez.

Ameliyat öncesi soğuk algınlığı-boğaz ağrısı hissederseniz lütfen doktorunuzu bilgilendirin.

Benden bu kadar,aklıma gelen başka birşey olursa tabiki yine yazarım,atladıgım birşey varsa sizde ekleme yapabilirsiniz arkadaşlar :KK19:
Herkese başarılı,hayal ettikleri bir ameliyat ve sonrası diliyorum arkadaşlar... Herşey gönlünüzce olsun...Sevgiler.. :KK54:

Canım bilgiler için çok teşekkürleer :) çok faydalı oldu gerçekten
 
herkese merhaba, kasım aralık gibi ameliyat olacak arkadaşlar. umarım herseyiniz sorunsuz geçmiştir. ameliyat sonrası paylaşım göremedim. Güle güle kullanın memlerinizi :) bende bu perş ameliyat oluyorum. Dr um Nişantaşı IPEG estetikten Akın Demiralay. Tavsiye üzerine seçtim, doktorumu da sevdim inşallah iyi olur. sadece cc konusunda tereddütlerim var. kafam karıştı forumu okudukça. B arada bende sigara kullanan biriyim. arada bırakmak istiyordum ama bu ameliyat gaz olacak. Dün bırakmaya karar verdik erkek arkadaşımla. o destek olmadan yapamam . ameliyattan 5 gün öncesi bile faydadır dedim.
 
Ameliyat olucam diyen arkadaşlar hiçbişey yazmamış sonradan ya benimde 2 günüm kaldı ağrıları zorlukları okuyunca panik yaptım. Bide kalrsn falan diyen olmadı bana estetik int de olucam bursada vazmıgeçsem modndayım şuan :KK70:
 
Bende sigarayi birakmak istiyorum ki ameliyat olabileyim. Burun ameliyatimdan önce birakmistim. Akilsizlik edip tekrar basladim:KK14:
 
"Ameliyattan önce sigarayı bırakın!"
Sigara içen kişilerin estetik ameliyattan sonra daha zor iyileştiklerini belirten uzmanlar "Estetik ameliyat olmayı düşünüyorsanız en az bir ay önce sigarayı mutlaka bırakın" uyarısında bulundular.
Güzellik
Nesime Ergönen - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, sigara içen kişilerin estetik ameliyattan sonra daha zor iyileştiklerini belirterek, "Estetik ameliyat olmayı düşünüyorsanız en az bir ay önce sigarayı mutlaka bırakın" dedi.


Çetinkale, yaptığı açıklamada, sadece estetik ameliyatlar değil, tüm cerrahi girişimlerin sigara içimi ile ilişkisi olduğunu ifade ederek, sigaranın bilinen olumsuz etkilerinin yanı sıra cerrahi girişimlerde olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyledi.


Olumsuz sonuçların özellikle estetik, mikrocerrahi veya flap ile onarım yapılacak ameliyatlardaki etkisinin gözardı edilemeyecek kadar fazla olduğunu anlatan Çetinkale, şunları kaydetti: "Estetik ameliyat olmayı düşünüyorsanız en az bir ay önce sigarayı mutlaka bırakın. Sigara, cerrahi müdahale sonucu dokularda oluşan yaraların iyileşmesini zorlaştırmaktadır. Yaralar geç iyileştiğinde veya problem geliştiğinde doku kaybı olursa izler daha belirgin olmakta hatta ortaya çıkan tablo ameliyat öncesi durumdan daha da kötü olabilmektedir. Bu durum hasta ve cerrah için çok önemli bir hayal kırıklığı olabilir. Hastalar sigarayı bırakmadıkları takdirde birçok sağlık sorunuyla karşılaşabilir."


Prof. Dr. Çetinkale, sigara içen hastaların ameliyathanede genel
anestezi aldıklarında içmeyenlere oranla daha fazla anestezi ilacı ve gazlarına ihtiyaç gösterdiklerini, yine ameliyat sırasında kan basınçlarını kontrol altında tutmanın diğerlerine göre daha güç olduğunu anlattı.


Sigara içenlerin ameliyat bittiğinde uyandırılırken daha fazla bronşiyal sekresyona (salgı, ifrazat) sahip olduklarından zorluk yaşandığını ve uyanma süresinin göreceli de olsa uzadığını ifade eden Çetinkale, artan sekresyonları dışarı çıkartmak için refleks olarak öksürme ihtiyacı ortaya çıktığını belirtti.


Oğuz Çetinkale, her öksürüğün de ağrıyı arttırdığını, bu nedenle kişinin bu refleksi baskılamaya çalışabildiğini anlatarak, bu durumun da akciğer iltihabına neden olabildiğini kaydetti. Sürekli öksürme halinin ise ameliyat sonrası morlukları ve şişlikleri arttırdığını vurgulayan Çetinkale, ayrıca cerrahi kapama sırasında konan dikişlerin gevşeyip açılabildiğini, hatta cerrahi alanlarda kanamalara neden olabildiğini belirtti.


Prof. Dr. Çetinkale, sigaranın küçük damarlarda dolaşım bozukluğuna, büyük damarlarda da damar sertliğine sebep olduğunu hatırlatarak, "Cerrahi girişim nedeniyle kısmen de olsa ameliyat bölgesinde bozulan kan dolaşımı sigara nedeniyle damarsal olarak da bozulmakta ve dokuların ’perfüzyonu’ yani kan dolaşımı duraksayabilmektedir. Tam durması az görülen bir durum olmakla birlikte tam bir facia ile sonuçlanmakta ve o bölgede doku ölümü gerçekleşmektedir" dedi.


MİKROCERRAHİ VE FLAP AMELİYATLARI


Sigara içiminin mikrocerrahi ameliyatları da zorlaştırdığını anlatan
Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, bir kaza sonucu kopan bacak, kol ve parmak gibi bir organın yerine dikildiği mikrocerrahi ameliyatlarda, ameliyat edilen kişinin sigara içicisi olmasının başarı şansını düşürdüğünü söyledi.


Çetinkale, şeker hastalarının ayaklarındaki yaraların sigara içmeyen kişilerde ameliyatla kapatılabildiğini, sigara içenler de ise bunun çok zor olduğunu dile getirerek, böyle durumlarda bazen hastanın ayağını kesmek zorunda kaldıklarını belirtti.


Oğuz Çetinkale, flap şeklinde hazırlanan doku parçalarının dolaşımının sınırlı olduğunu, yüz germe, meme küçültme ve karın germe ameliyatlarının bu gruba girdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Sigara içilmesi, bu hazırlanan flapların dolaşımını negatif yönde etkileyerek ameliyatı başarısız, hatta kötü şekilde sonuçlandırabilir. Bu nedenlerden dolayı ağır sigara içicileri büyük bir estetik ameliyat ya da mikrocerrahi yöntemle gerçekleştirilecek bir ameliyat olacaklarsa en az 2 ay öncesinden sigarayı bırakmaları gerekir. Daha sınırlı bir ameliyat veya daha kısa süre ve daha az sigara içenler ise en az 3-4 hafta öncesinden sigarayı tam olarak bırakmaları gerekmektedir Sigaranın azaltılması bu riskleri önemli derecede azaltmaz. "


Sigara kullanan kişilerin daha hızlı yaşlandığını da dile getiren Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, "Estetik ameliyat olmayı planlayan ve sigara içen kişiler, aslında, bir tezat ile iç içe bulunuyorlar. Güzelleşmek ve daha genç görünmek için ameliyat olmak isteyen ve estetik cerrahinin olanaklarından yaralanmayı düşünenler, sigara ile ne kadar çirkinleştikleri ve daha hızlı yaşlandıklarını gözden kaçırmaktadırlar"
ALINTIDIR..!!!
 
X