• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meme amelıyatı ve sıgara

ben de 8 martta küçültme ameliyatı olucam doktorum 10 gun oncesınden bırakmam gerektıgını soyledı ama ben dayanamadım 6 gunde toplam 6 sıgara ıctım vıcdan azabı duyuyorum ıcerken ama genede yakıyorum bıde ısımde cok streslı ders arasında bahceye cıkmamak ıcın okulda dort donuyorum ama bugun sonuncuydu 2 gun var amelıyatıma artık ıcmıycem annemde 2 sene once kucultme amelıyatı oldu amelıyata gırmeden once bıle sıgara ıctı ama amelıyattan sonra 10 gun dayanabıldı 10. gun ıctı ızlerı cok kotu degıl ama daha az sıgara ıcseydı emınım daha ıyı olurdu

Ben sigara kullanmıyorum,evimde bile sigara içirmem,ama eşim bazen uzun araba yolculuklarında sigara içer.Buna regmen ameliyat sonrası dikiş yerlerimde kabuklanmalar oluştu.Yani pasif içicilik bile ne kadar etkili oluyor yani.Doktorum eger sigara kullansaydın bu kabuklanmalar daha fazla olurdu,izlerin daha belirgin olurdu ve memen şimdi siyaha yakın bir renkte olurdu demişti.Bence bu ameliyatı düşünüyorsanız sigarayı birkaç ay öncesi bırakın.Keşke tamamen bıraksanız tabi ama,yani zararları ortada.

9 gün kaldı ve ben fosur fosur içmeye devam... bi de yakınımda ameliyat olacaklara o biçim ahkam keserim bırakın sigarayı ameliyattan önce diye :26:

Son düzenleme:
ooooof of!!bende aynı dertten muzdarip biriyim.hamileyken bıraktım 1.5 yıl içmed,m ama tekrar başladım8-9 aydır içiyorum bırakmalıyım ameliyattan önce ama yapamıyorum.inşallah bırakabilirim ama eşim fosur fosur içiyo.evde içmiyoruz..ama eğer o içmese bırakmak eminim daha kolay olur umarım bırakabilirim..

sorma canım eş durumu çok kötü, ben çok içiyorum, eşim benim 2 katım içiyor. hatta ben dönem dönem bırakır gibi oluyorum ama evde sürekli içildiği zaman bir noktada eeeh oluyorsun tabi. benim eşimin de saygısızlığı demek lazım. hiç dikkat etmiyor ben içmediğim zamanlarda. paketimde 3 tane kaldı, bakalım yeni paketi ne zaman açıcam :1:

ooooof of!!bende aynı dertten muzdarip biriyim.hamileyken bıraktım 1.5 yıl içmed,m ama tekrar başladım8-9 aydır içiyorum bırakmalıyım ameliyattan önce ama yapamıyorum.inşallah bırakabilirim ama eşim fosur fosur içiyo.evde içmiyoruz..ama eğer o içmese bırakmak eminim daha kolay olur umarım bırakabilirim..

Aman kızlar,bu ameliyatta sigarayı içmemek hatta daha öncesinde bırakmak gerekiyor.Önemli bir mevzu :45: Ameliyattan sonra gögsünüz siyahlaşır,dikiş yerlerinde kabuklanma ve izlerin iyileşmemesi gibi bir durum söz konusu..Dikkat.Benim eşim bazen yanımda içiyordu,o bile etkildiki düşünün yani.. :50:

sorma canım eş durumu çok kötü, ben çok içiyorum, eşim benim 2 katım içiyor. hatta ben dönem dönem bırakır gibi oluyorum ama evde sürekli içildiği zaman bir noktada eeeh oluyorsun tabi. benim eşimin de saygısızlığı demek lazım. hiç dikkat etmiyor ben içmediğim zamanlarda. paketimde 3 tane kaldı, bakalım yeni paketi ne zaman açıcam :1:

bende bugün akşamüstü 5 e kadar içmedim mücadele ettim kendimle sonra bi tane yaktım yarım içip attım.ama eşler haksızlık ediyo sana katılıyorum.evde içen biri olmasa yada saygı duyup içmeseler herşey daha kolay olur.bak bugün sadece yarım içtim bu saate kadar.ama arzum da söylüyo bak benim ilk gittiğim dr da 3 ay sigarasız istiyorum demişti.of nsıl olcak napcaz biz ya.biraz irade alexus senin ameliyatınada az kaldı cnm

Aman kızlar,bu ameliyatta sigarayı içmemek hatta daha öncesinde bırakmak gerekiyor.Önemli bir mevzu :45: Ameliyattan sonra gögsünüz siyahlaşır,dikiş yerlerinde kabuklanma ve izlerin iyileşmemesi gibi bir durum söz konusu..Dikkat.Benim eşim bazen yanımda içiyordu,o bile etkildiki düşünün yani.. :50:

of ya inanki bırakmayı çok istiyorum inşallah başarırım arkadaşım sağol verdiğin bilgiler için

9 gün kaldı ve ben fosur fosur içmeye devam... bi de yakınımda ameliyat olacaklara o biçim ahkam keserim bırakın sigarayı ameliyattan önce diye :26:

:20: ameliyat öncesi sigari içilmesi doğru değil. 1 ay öncesinden bırakmak en doğrusu. iyileşmeyi geciktirir. yara iyileşmesi, izin gitmesi vb geç olur. tansiyon, ateş çıkartabilir. ve daha kim bilir neler...
biraz daha gayretli ol derim. güzel günler seni bekliyor ve sigaranın bunu mahvetmesine izin verme.
bence hiç içilmemeli ya, neyse.. :19:

ben ameliyatımı ani bir kararla 16 sına aldım normalde 31 martta olcaktım ve ameliyattan bi ay önce birakicaktım :/ ama maalesef ameliyattan önce sadece 3 gün içmemiş olcam umarım sorun olmaz

Son düzenleme:
Back