Bu diziyi yeni yeni başladığı dönemlerde izlemiştim biraz, sonra baymıştı. Zaten televizyonum da olmayınca anca kaydadeğer televizyon dizilerini netten izler oldum. Ama ara tatilde memlekete gidince birkaç bölüm daha izledim kız kardeşim izlediği için. Yahu ne hâle gelmiş dizi Allah aşkına, ne biçim abuk sabuk Yeşilçam entrikaları dönüyor? Yok "al bu parayı oğlumun peşini bırak", yok "aslında seni seviyorum ama ona bunu yapamam", yok "hayır, bu senin çocuğun değil", yok "montumun cebine uyuşturucu koymuşlar", "kaza yaptık çocuğum düştü" bu ne Allah aşkına.
Sinir bastıysa izlemem olur biter biliyorum ama başka bir şey daha var. Bu dizi son zamanlarda çok abuk sabuk mesajlar vermeye başlamış. Sanki bir genç kız ilişkisini sürdürebilmek için sevgilisi ile beraber olmak zorundaymış, eğer yanaşmazsa aldatılması çok normalmış, ve hâttâ bu aldatma bile sayılmazmış ihtiyaç giderme olurmuş gibi. Üniversitede okuyan genç kızlar ve annelerine ithaf edilmiş olan bir dizide bunların olması normal midir? O anneler neler düşünüyor acaba?
Evet, dizi zaman zaman karakterler hata yapınca onlara bunun bedelini de ödetiyor gibi ama son birkaç bölümde sapıtmış artık. Bakın ben tutucu biri değilim, benim de bir erkek arkadaşım var, birtakım şeyleri ben de yaşıyorum. Ama bu diziyi izleyip bazı şeylere heves edebilecek kızların veya erkeklerin ne kadarı bu konuda biliçlidir veya sağlam adımlar atıp yaptığının arkasında durabilir ki? Bilmiyorum..
Dizilerde olanları gerçek sanan insanlar var. Büyük şehirde kız okutup da bu diziyi izlerken paranoyak olmak mümkün.
Ayrıca, "Erkan, sen var ya tam bir öküzsün." diyerek bitiriyorum, içimde kalacaktı.
Bu diziyi yeni yeni başladığı dönemlerde izlemiştim biraz, sonra baymıştı. Zaten televizyonum da olmayınca anca kaydadeğer televizyon dizilerini netten izler oldum. Ama ara tatilde memlekete gidince birkaç bölüm daha izledim kız kardeşim izlediği için. Yahu ne hâle gelmiş dizi Allah aşkına, ne biçim abuk sabuk Yeşilçam entrikaları dönüyor? Yok "al bu parayı oğlumun peşini bırak", yok "aslında seni seviyorum ama ona bunu yapamam", yok "hayır, bu senin çocuğun değil", yok "montumun cebine uyuşturucu koymuşlar", "kaza yaptık çocuğum düştü" bu ne Allah aşkına.
Sinir bastıysa izlemem olur biter biliyorum ama başka bir şey daha var. Bu dizi son zamanlarda çok abuk sabuk mesajlar vermeye başlamış. Sanki bir genç kız ilişkisini sürdürebilmek için sevgilisi ile beraber olmak zorundaymış, eğer yanaşmazsa aldatılması çok normalmış, ve hâttâ bu aldatma bile sayılmazmış ihtiyaç giderme olurmuş gibi. Üniversitede okuyan genç kızlar ve annelerine ithaf edilmiş olan bir dizide bunların olması normal midir? O anneler neler düşünüyor acaba?
Evet, dizi zaman zaman karakterler hata yapınca onlara bunun bedelini de ödetiyor gibi ama son birkaç bölümde sapıtmış artık. Bakın ben tutucu biri değilim, benim de bir erkek arkadaşım var, birtakım şeyleri ben de yaşıyorum. Ama bu diziyi izleyip bazı şeylere heves edebilecek kızların veya erkeklerin ne kadarı bu konuda biliçlidir veya sağlam adımlar atıp yaptığının arkasında durabilir ki? Bilmiyorum..
Dizilerde olanları gerçek sanan insanlar var. Büyük şehirde kız okutup da bu diziyi izlerken paranoyak olmak mümkün.
Ayrıca, "Erkan, sen var ya tam bir öküzsün." diyerek bitiriyorum, içimde kalacaktı.
aynısını düşünüyorum alkisalkisalkis,özellikle şu ithaf etme olayı bile konu böyleyken çok rahatsız edici.bu hafta sırf erkanla esin birleşecekmi diye izledim ama o bile olmadı... alsanaalsanasmile
ayrıca erkan hem arkadaşın dediği gibi hem dengesiz bi karaktersin.alsanaalsanasmile
hoca olmuşsun ama adam olammamışsın..kaydirigubbakcemile3
cok sacma olmaya basladı dızı ,eylul mertle olacak bellı oldu artık
Teşekkürler.
Gece gece nedense gaza gelmişken RTÜK'ün sitesine de girip şikâyette bulundum, çünkü cidden rahatsızlık verici olmaya başlamış. Kaale alırlar mı bilmiyorum ama yapmak istedim. Çoluk çocuk izliyor sonuçta, biraz usturuplu mesajlar verilmeli diye düşünüyorum. Tamam, açık görüşlü olmak bir yere kadar iyidir ama bazı şeyler o kadar da basite indirgenmemelilmaz:
Ayrıca Erkan salağı yine fikir değiştirir ileride bence, ama ben bunu görür müyüm, sanmıyorum. Dizi yaza kadar sürerse evde izler bakarım artık.
Aynı şeyi bende yaptım RTÜK'e şikayet ettim bence bu konuda anlayış felan olamaz nedemek ya benimle birlikte olsun die bekaretini vermeye hazır hissetmek.Ben 22 yasımda olmama rağmen kardeşlerimin yanında utandım.Eskiden cok güzeldi ama iyice saçmaladılar..Artık izlemiyorum..
bende o hazırlık yaptığı bölümde çok sinirlenmiş ve rtük e hemen şikayet etmiştim...
Hepimizin eline sağlık, gençlik dizisi diye bunları seyretmekten rahatsızlık duymuş herkesi de buna davet ediyorum. Bu da gerekli link, umarım bunu vermek sorun teşkil etmiyordur:
Radyo Televizyon Üst Kurulu
İpek gibi nisbeten aklı başında, anasının dizinin dibinde yaşayan bir kız bile "Aman aşkitom beni aldatmasın/terk etmesin" diye kendini paketleyip Barış'ın altına yattıktan sonra bile hâlâ "bu dizi gurbette okuyan öğrencilere ve annelerine" ithaf ediliyor ya, ben daha ne diyeyim. Kaba bir tâbir oldu kusura bakmayın ama öyle gelişti olay bence. Ki bundan başka neler neler oluyor.
Ben herhalde İpek kötü bir şekilde bedel öder, "Hani öyle yaparsanız böyle olur sonra, cısss" mesajı verilir belki diye düşünmüştüm ama neredeyse tatlıya bağlandı. İyi o zaman, aileler birlikteliğimize karşı mı çıkıyor, sunalım kendimizi adamlara, bırak ilişkimizi onaylamayı, bizi evlendirmek için seferber olsunlar olsun bitsin. Bu mudur? 13-15 yaşındaki kızlar böyle algılamaz mı bir yerde? Başka ne yapılmaya çalışılıyor olabilir ki?
Kesinlikle katılıyorum.Sonra dar görüşlü oluyoruz.Eğer böyle bi durum varsa bırakın ben dar görüşlü olayım çağdaş düşünmeyeyim.Kim ne düşünürse düşünsün hakkımda ama o bölüm rezaletten başka birşey değildi.En azından dizi artık dısarıda okuyan öğrenci arkadaşlara ithaf edilmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?