Melek Oğlum Seni Unutmayacağız :( :(

Canım başın sağolsun. Allah sabır versin. Zamanla acin hafifleyecek ama asla unutamicaksin. Biliyorsun benimde bir kaybım var çok acıtıyor ama zamanla hafifliyor. İnşallah rabbim sana ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Allah karnını da kucağını da doldurmayı nasip etsin inşallah.Çok üzüldüm ve uyarsanız da ağlayarak okudum.Benim de bebeğimin karnımda kalbi durmuştu.Kürtaja giderken ki yıkılmayı tarif edemem.

(26.12.2018)
Yazıya başlamadan söyleyeyim kimsenin üzülmesini istemiyorum. Etkilenecekseniz okumayın lütfen...
Bu yazıyı sırf unutmim diye yazdım aynısını telefonumada kaydettim ama kaybedersem diye
...Size bizim hikayemizi anlatıcam içim yana yana. Bende pko var diye çok doktora gittim saçma sapan şeyler duydum. Bir kaç doktor hamile kalamazsın dedi. Geçen günün haddi hesabı yok tabi. 3 yıl bitmişti evlat beklerken.
Bir doktor bulduk Allah razı olsun ilaçla tedaviyle buluruz bir çare dedi. Ve çok şükür bulmuştuk hamile olduğumu öğrendim. Ama sevincim 2 günlüktü :KK43:
Çünkü dış gebelikti ve alındı.Sabretmek ve şükretmek için çok sebebim vardı. Çünkü hamile kalabilmiştim. Allah 2 günde olsa sevindirmişti. Neyse işte kürtaj oldum. Zor oldu atlatmak ama geçmiş gibiydi.
Sonra yine hsgler ilaçlar korunma süresi derken tekrar hamile kaldım ve bu acı sonun hikayesi başladı...
Sevinemedik tabi çünkü daha minicikti. Keseyi gördük acaba kalp atışı varmı diye bekledik onu da duyduk sonrasını merak etmeye başladık. Ve ilk üç aylık süreç kanamalı iğneli yatmalı geçti.
Kontrole gittik ve oğlumuz olacağını öğrendik. Bizim için sağlığı önemliydi tabiki kız erkek farketmezdi. Her şey yolunda ilerliyordu. Yavrumun kaymasını hissetmeye başlamıştım artık. Evde zaman geçiyordu. Yaşayacaklarımızdan habersiz. Onunla yatıp onunla kalkıyordum odak noktam oğlumdu artık. Allah ım diyordum onu bizim için hayırlı eyle sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip et. İsteyen dileyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip et derdim hep.
Ve artık 4 ay bitmişti tekrar gittik kontrole maşallah miniğim büyümüştü zaten bende göbeğimin çıktığını hissediyordum. Doktorumuz tekrar inceledi yavrumu oh maşallah her şey yolunda dedi. Kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Her şey gayet iyi dedi. Yazdı ilaçlarımızı geldik. Ve çevremizle geçen sefer paylaşmamıştık bu sefer söyleyelim dedik. Oğlumuz fatih imiz geliyor dedik. :KK43: Sağ salim doğsun diye dua etti herkes...
Ve 15 gün daha geçmişti melek oğlum 4.5 aylık oldu. Bir gün belim çok ağrıyprdu ama normelde de bel fıtığım var diye ağrırdı. Meğer doğum sancısıymış bilememişim. :KK43: Ertesi gün öğlene kadar yattım bebeğim canım hareket ediyordu tekme atıyor babasına bile tepki veriyordu. Öğlenden sonra lavaboya gittim ve suyum geldi tamamen. O an öldüm sanki canım kalmadı.
Belimin ağrısıda geçti. Apar topar hastaneye gittik yolda yavrum tekme atıyordu bende kötü bir şey yoktur dedim kendi kendime. Suyunun tamamen bittiği gelmedi aklıma. Hastanede ultrasona alındım ve yavrumun suyu bitmişti. :KK43: Ve açılmamında olduğunu söyledi doktor. Yapacak bir şey kalmadı dedi oda üzüldü. Yatışımı yaptılar ve doğum için hayalini kurduğum o güzel odaya yavrumdan ayrılmak için girdim. Kapısı süslenmiş yan tarafında bebek yatağı olan güzel bir oda. Ebeler serum bağladı kan aldılar. Biride çatı kontrolü yaptı ve 2cm dedi. Eli ayağı elime geliyor dedi.:KK43: :KK43: Ebe gitti doktorum aradı eğer ki haftası yada kilosu uygun olsaydı küvezde yaşardı ama iki şekilde de uymuyor dedi. Ameliyattan çıkınca gelicem dedi. Kaldık öyle eşimle odada :KK43:
Yavrum hala tekme atıyordu. Akşam üstü geldi doktorum tuttu elimden yapacak bir şeyimiz kalmamış dedi çok üzgünüm dedi. Süreci anlattı. Sebep dedim enfeksiyon olma ihtimali çok büyük dedi. Dahada sormadım bir şey. Sarıldı ağladık :KK43: gece saatlerine kadar da tekme attı ölüm ona yakışmadı ama ölecekti. Gece yarısından sonra artık durdu tekmeleri...
Seruma suni sancı verdiler ebe tekrar geldi çatı kontrolü için. Bir şey demedi gitti. Sabaha kadar dua ettim Allah ım sen dayanma gücü ver diye. Sabah erken suni sancı vermeye başladılar hap olarak. 2 saatte 1 verip gittiler. Doktor tekrar geldi doğumdan sonra kürtaja alıcaz seni dedi ben yanındayım dedi gitti. Ve sancılarda sıklaşmaya başladı. O sancının bile hayalini kurmuştuk eşim elimden tutacaktı :KK43:doğacaktı fatih imiz.
Ama eşim ağlarken dayanamadı çıktı sancılar iyice sıklaştı ve yataktan indim kendimi yere attım:KK43: ıkınma isteği geldi ve ayrıldık hasretle beklediğimiz meleğimizden...:KK43:
Ebeler geldiler ne olur gösterin dedim bir kere tamam dediler kordonu kestiler. Kaldırdılar bir bezin içine koyarken gördüm. Allah ım bu nasıl bir acıdır gözleri burnu yanakları kalbi kolları bacakları :KK43: O minicik canı dayanmadı:KK43:
Aldılar götürdüler daha sonra gösteririz dediler. Benide kürtaja aldılar :KK43:
Ben bir daha görücem diye beklerken babası daha fazla üzülmim diye göstermeyin demiş. Amcasına vermişler kara toprağa götürsün diye. Çıkınca sayıklamışım Fatih imi getirin diye:KK43: bebeğimi gösterin demişim ama o çpktan gitmiş. Doktor geldi ilaç yazdım göğüslerine süt inecek kullan dedi. Benim yavrum bir kere bile ememedi kendi rızkını.:KK43:
Bizim için bir yara daha açılmıştı artık geriye acıyı yaşamak kalmıştı. Akşam saatlerine kadar kaldık hastanede sonra çıktık geldik evimize. Yolda düşündüm nasıl girerim içeri nasıl bakarım etrafa diye. Kapıdan içeri girdim o kadar zoruma gitti ki. Dizlerim titredi:KK43:Allah ım dedim Allah ım ben nasıl dayanıcam...
Nereye baksam yavrumu hatırlatıyor. Elimi neye atsam...
Uzandım benim için hazırlanan yatağa :KK43:
Bir kaç gün öncesinde hareketlerini hissetmek için uzandığım yatakta şimdi onsuz yatıcam:KK43:
Öyle zor ki içim kavruluyor alışmış elim karnıma gidiyor ama artık yok tekmesi kendisi...:KK43:
Koca bir boşluk var. Geceye kadar ağladım uyuyamadım. Allah ım dedim bir anlık gördüğüm o masum yüzünü unutturma bana. Sonra gözlerimi yumdum belki gelir rüyama diye...
Gelmedi bende uyuyamadım.
Sabaha kadar dua ettim Allah ım sen dayanma gücü ver bize.
Sabah kalktığımda babası yatakta yoktu. Hadi oğlum bizde kalkalım baban acıkmıştır dedim. Elimi karnıma attuğımda hasta bezinin hışıltısını duydum. :KK43: rüya değilmiş gerçekmiş yavrumun melek oluşu:KK43: gelenler oldu herkes konuşuyor ama ben duymadım kimseyi aklım o anda. Unutmim diye zorluyorum kendimi. Keşkebir fotoğraf çekseydim diyorum en azından unutmazdım yüzünü. Keşke bir kere kucağıma alsaydım doyamazdım ama öpseydim bir kere.
Fatih im melek oldu.:KK43: 2 gün içinde herşey oldu bitti anlamadan. Bugün de doğum günümdü ve en güzel hediyem fatihti. Ama canı yetmedi bizimle kalmaya... :KK43: sulandırıcı iğne kullanıyordum saati gelince kötü oluyorum:KK43: Gazdan dolayı karnım tıpkı oğlumun tekmesi gibi oluyor :KK43: sanki daha benimleymiş gibi :KK43: . Kısa zamanda öyle alışmışım ki onsuz hayatın bu kadar anlamsız olucağını bilemedim.
Gitti yavrum kara toprağa....
Kaderde ne yazılıysa o yaşanıyor bizimde birlikteliğimiz bu kadarmış.:KK43: Allah onu bize şefaatçi eylesin inşallah.
Yatıyorum kalkıyorum aklımda acabalar var. Ben sahip çıkamadım yavruma.
Herkes olsun diyor bir daha olur diyor.
Allah nasip ederse belki olacak ama köz gibi kalacak içimizde acısı. Birlikte geçirdiğimiz bir saniye bile bizim için çok kıymetliydi. Ben oğlumu çok özledim. Küçücük canı toprakta şimdi:KK43:
Yaşadığınız anın kıymetini bilmek lazım. Doya doya yaşamak lazım...
Allah bana ve benim gibi melek annesi olan herkese sabır versin. Sonra hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin... Abi abla olsun miniklerimiz. Günahkarız biz belki cennetin kapısını bile göremicez ama inşaallah gerçek dünyada yüzünü bir kere daha görmek nasip olur. :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
Hakkınızı helal edin sizden dua istiyorum Allah eşime ve bana dayanma gücü versin sabır versin diye. :KK43:
(Hamilelik çok özel sonuna kadar içinizden geldiği gibi yaşayın. Allah kimsenin başına vermesin evlat acısını)
Allahım sabırlar versin ,çok zor dayanmak ama Allah dayanma gücü veriyor zamanla ....Yine olacaktır inşallah sen toparlan sağlıkla bebeğine kavuş inşallah .O melek sana şefaatçi olacak .Eşine de sabırlar diliyorum çok üzüldüm

Gecmıs olsun, Allah sabır versin. Rahım agzı yetmezliği de olabilir sende bunuda arastırın derim ben. Patolojıye gıttı mı bebek?
Bende bundan 4 5 sene once sızın gıbı bir kayıp yasadım,yasadıgım seyin etkisinden de olacak ki benim durumum baya farklıydı, benim hayatı riskin OLdugu ıcınde bebegın de bu sartlar da saglık li dogma ihtimali kalmadığı ıcın sonlandırıldı. Neyse Allah bunları unutacak acılar vermesin 1 yasında bir oglum daha var sımdı. Hamileyken uzun soluklu doktor maceralarım oldu cunku ven guvenımıde yıtırmıstım.
Siz bundan sonra riskli gebelıkler uzmanına gitmelisinız, ben gebelıgımu cem batukan ve ates karateke beraberlıgınde gecırdım. Cem bey riskli gebelik uzmanı, ates bey ise onkolog. Aklında olsun

Buarada ek bilgi gecmısimden oturu de 1 bebegım tup bebek, 2.bu anlattıgım kayıptan oturu de her hafta idrar ve kultur yaptırdık 10 gunde bir sureklı kontrole gıttım. 37 haftalık ta dogum u gerceklestırdıler. Bende bir kac sebeb vardi daha sonra yazarım sana

Rabbimden sabır diliyorum size..evet cok zorrr ama gececekkk ..
geçmek zorunda yoksa geleceğe bakamazsın.. buna benzer gecmişte hikayem var..acını en iyi ben anlarım..

Başınız sağolsun.Benim bir arkadaşım 4-5 sene içinde toplam 11 düşük yaşadı birkaçı sizinki gibi kürtajla sonuçlandı.Ve hala olmuyor deniyorlar.Genetğe gittiler defalarca hala sebebi bulunamıyor.Diyeceğim şu ki bazı insanların bebek sahibi olması için daha meşakkatli yollardan geçmeleri gerekiyor maalesef.Evet yaşadığınız çok zor ama kendinizi bu kadar kaptırırsanız ayağa kalkamazsınız.Bakın bebeği 9 aylıkken ölenler var doğup da 1-2 hafta yaşayıp ölenler var onları düşünün bi de.Bu kadar dibe batmayın bir an önce toparlanın.

oncelikle basin sag olsun canim. en son konustugumuz zamn cinsiyetini. tahmin ediyorduk boyle olmasi beni bizim topigimizdeki tum arkadslari uzdu rabbim sana sabir versi ne olur o guzel kalbin daha uzulmesin. bizde senle agliyoruz uzuluyoruz bunu unutma anne olmak yeterli seni anlamak icin sana yapacagim tek sey rabbim sanada esinese sabir versin ve rabbim zamani akitsin insllah. eger bizimde sana hakkimiz varsa sende helal et canim cunku hakkin helal canmmm rabbim tekrardan guc versin sana canim cennetine .o miniginle kavustrsun insallah peygamber efendimiz .dedigi gibi olen bebeklerinize isim koyunuz. oda sana anacigina sefaatci olcak canmmm benimm rabbim onu. cennetinde guzel bir yerde annesine .kavusmasinin gelecegi anni yasataack sonsuza dek insallah..
Bizi en çok üzende ansız olması. Adını koyduk onca riske rağmen bizi bırakmadı diye anlamı güçlü olan bir isim olsun dedik.
Çok zor Allah kimselere yaşatmasın inşaallah. Allah razı olsun :KK43: Peygamber ağlatan bir imtihan bu. :KK43:

Rabbim sabir versin gözüm dolu dolu okudum.:'( Acini yuregimde hissettim. Benimde oglum var biran empati kurdum cok yandi canim.:'( Insallah en yakin zamanda saglikla sihhatle yenisiyle dolar kucagin. Guzel Rabbim dileyen herkese nasip etsin hayirli evlat.
Amin Allah razı olsun inşaallah nasip olur. Evladınıza sıkı sıkı sarılın :KK43:

Allahım sabırlar versin ,çok zor dayanmak ama Allah dayanma gücü veriyor zamanla ....Yine olacaktır inşallah sen toparlan sağlıkla bebeğine kavuş inşallah .O melek sana şefaatçi olacak .Eşine de sabırlar diliyorum çok üzüldüm
Amin Allah razı olsun inşaallah nasip olur. Çok zor Allah düşmanımın bile başına evlat acısı vermesin :KK43:

Başınız sağolsun, Allah sabır versin. Bazen ne yaparsak yapalım olacağı varsa her türlü oluyor. Okuyunca çok üzüldüm ama her acının arkasında mutlaka bir ferahlama da vardır vakti geldiğinde yüzünüzü güldürecek, hayırlı, sağlıklı ve acınızı biraz da olsa hafifletecek bir evladınız olur inşallah. Sabrın sonu selamettir. Evlat acısı yaşayan, bebek hasreti ile kavrulan kim varsa herkese sabır ve en kısa zamanda gönlünden geçenlere kavuşmalarını diliyorum.

Amin canım .. Ben de ağrı, sızı, kanama hiçbir şey olmadı.. Biz de cinsiyet partisi yapacağız diye hazırlık yapıp duruyorduk. Çoktan vefat etmiş bebeğim :KK43:
Biz hep korkuyorduk bir şey olacak diye. Hiç bir şey almadım :KK43:

Basiniz sağ olsun ennn kisa hayirli bir vakitte evlat ya da evlatlarinizi kucaginiza almayi nasip etsin Rabbim.......

Başınız sağolsun, Allah sabır versin. Bazen ne yaparsak yapalım olacağı varsa her türlü oluyor. Okuyunca çok üzüldüm ama her acının arkasında mutlaka bir ferahlama da vardır vakti geldiğinde yüzünüzü güldürecek, hayırlı, sağlıklı ve acınızı biraz da olsa hafifletecek bir evladınız olur inşallah. Sabrın sonu selamettir. Evlat acısı yaşayan, bebek hasreti ile kavrulan kim varsa herkese sabır ve en kısa zamanda gönlünden geçenlere kavuşmalarını diliyorum.
Amin Allah razı olsun inşaallah nasip olur isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar. Bizlerede :KK43:

Allah sabr versin .çok üzüldüm.insallah yeniden anne olub bebeğinizi kucağınıza almayı nasib etsin Rabbim.

X