Kimyasal Gebelik ve Dış Gebelik Hakkında

Aynen canım benimde 4. Günde 265 ten 350ye çıkmıştı. 7. Gün 280 e düşmüş tekrar bundan sonra da hızla düşmeye devam eder dedi. 2. Doza gerek kalmadı çok şükür. Benimde kanamam 3 gündür yok leke lekeydi hep zaten tamamen kesildi. Senin de hayırlı haberlerini alırız inşallah 🤍 evet folikasit olayını sonradan ben de araştırdım bu süreçte kullanılmaması gerekiyormuş doğruymuş yani. Sıfırlanınca başla dedi zaten doktorum da öyle yaparız bi sıfırı görelim de hayırlısıyla. hadi inşallah sen de güzel haberler ver sonuş çıkmış olsun da 🙏🏻
Oh iyi bari canım çok sevindimm böyle geçsin inşallah 🙏 benim de 1700den 650ye düştü canım çok sükür 6 günde haftaya tekrar baktırcam doktorum çok iyi dedi çok şükür sıfırlanınca kontrole gidicem o sekilde ilerlicek canım

Oh iyi bari canım çok sevindimm böyle geçsin inşallah 🙏 benim de 1700den 650ye düştü canım çok sükür 6 günde haftaya tekrar baktırcam doktorum çok iyi dedi çok şükür sıfırlanınca kontrole gidicem o sekilde ilerlicek canım
Çok şükür canım gelmiş geçmiş olsun inşallah Allah bir daha yaşatmasın 🙏🏻gerçekten güzel düşmüş daha da hızlı düşer bundan sonra inşallah bende çarşamba baktırcam tekrar sıfırlanınca kontrole gitcem aynı şekilde. 2 ay sonra falan da bi rahim filmi çektirmek istiyorum bakalım hayırlısı hepimiz için de 🙏🏻

Kızlar merhaba. Benimde perşembe günü şiddetli ağrım oldu hafif kanama vardı daha keseyi görmemiştik. Cuma gittik kese gözükmedi betam 2000 çıktı. Tüplerde de gözükmüyor. Bugün tekrar gittik doktorum bitokimyasal olduğumu düşük yaptığımı söyledi rahim duvarı incelmeye başlamış dedi. Embriyonun tutunup düştüğünü düşünüyorum dedi. Bugün ki kan değerim de 3000 küsürlerde. Değerim düşmemiş. Çarşamba tekrar kontrolüm var böyle biyokimyasal yaşayan var mı . Progestan fitil ve iğne kullanıyordum bugün bıraktım. Daha düşük tamamlanmadığı için mi yükseliyor betam acaba yaşayan var mı böyle bir durum ?

Kızlar merhaba. Benimde perşembe günü şiddetli ağrım oldu hafif kanama vardı daha keseyi görmemiştik. Cuma gittik kese gözükmedi betam 2000 çıktı. Tüplerde de gözükmüyor. Bugün tekrar gittik doktorum bitokimyasal olduğumu düşük yaptığımı söyledi rahim duvarı incelmeye başlamış dedi. Embriyonun tutunup düştüğünü düşünüyorum dedi. Bugün ki kan değerim de 3000 küsürlerde. Değerim düşmemiş. Çarşamba tekrar kontrolüm var böyle biyokimyasal yaşayan var mı . Progestan fitil ve iğne kullanıyordum bugün bıraktım. Daha düşük tamamlanmadığı için mi yükseliyor betam acaba yaşayan var mı böyle bir durum ?
Çok geçmiş olsun bana da ilk başta kimyasal demişlerdi ama kimyasalda adet ile beraber vücuttan atılırmış ve beta düşmeye başlarmış. Adet olduğum halde Düzensiz bi şekilde bi artış bi azalış olmuştu bende o sebeple dış gebelik olduğu anlaşıldı muayenede de hiç bi yerde dış gebelik belirtisi gözükmedi. ve yine benim de rahim duvarı inceydi umarım dış gebelik değildir gittiniz mi doktora nedir durum?

Çok geçmiş olsun bana da ilk başta kimyasal demişlerdi ama kimyasalda adet ile beraber vücuttan atılırmış ve beta düşmeye başlarmış. Adet olduğum halde Düzensiz bi şekilde bi artış bi azalış olmuştu bende o sebeple dış gebelik olduğu anlaşıldı muayenede de hiç bi yerde dış gebelik belirtisi gözükmedi. ve yine benim de rahim duvarı inceydi umarım dış gebelik değildir gittiniz mi doktora nedir durum?
Bugün kürtaj oldum. Cumartesi betama tekrar bakılacak. Tüplerde gözükmüyor hala. Ama düşmezse dış gebelikten şüphelenilecek

İnşallah 🙏🏻 iğne olmadınız mı siz o zaman ya da dış gebelik kesinleşirse mi iğne yapılacak?sadece kürtaj mı oldunuz?
Yok şuan iğne olmadım bugün kan vereceğim düşmediyse o zaman dış gebelikten şüphelenilcek. Çünkü tüplerde gözükmüyor

Yok şuan iğne olmadım bugün kan vereceğim düşmediyse o zaman dış gebelikten şüphelenilcek. Çünkü tüplerde gözükmüyor
Anladım inşallah kendiliğinden düşmüş olur da gerek kalmaz iğne olmanıza Allah şifalar versin tekrardan sağlıkla nasip etsin 🙏🏻

Merhaba herkese başıma gelenleri yazmak istedim kızlar çünkü çok tehlikeli bi süreç geçirdim herkes bilgilensin istiyorum. Aralık ayı regl bitiminden sonra ovulasyonla takip ettik ve o ayı değerlendirdik. Beklediğim için regl günümden önce test yaptım silik çizgi çıktı ben de ertesi gün kan verdim sonucum 7 çıktı 2 gün arayla tekrarladım şu şekilde ilerledi. 7-9-16 Beta hcg test sonucum 16 çıktığı gün regl oldum ve okuduklarımdan etkilenerek Kimyasal gebelik geçirdiğimi düşündüm. Normalden daha uzun sürdü 7 gün kadar ve yoğundu. Sonrasında Beta Hcg baktırmadım. ( Doktorum en büyük hatamın bu olduğunu söyledi başınıza gelirse kesinlikle 0 olduğunu görene kadar kan verin) Regl bitti ve ben ovulasyon testlerine yeniden başladım 5 gün boyunca testlerim pozitif çıktı anormallik olduğunu düşündüm ve gebelik testi yaptım anında pozitif verdi. Şok oldum aksam hemen kan testi verdim 900 küsür çıktı. Ertesi gün doktoruma gittim olayları anlattım hiç sorun yok dedi hamilesin dedi regl olmamı vs umursamadı önemi yok dedi ısrarla sormama rağmen.. 1 hafta sonra gel keseyi görelim dedi arada Beta hcg baktırma dedi. Çok sevindik ve inandık. 1 hafta sonra gittim keseyi göremedik Beta baktırdı 2500 küsür çıktı. Ne yazık ki dış gebelikmiş. Daha sonra tüpün içinde keseyi gördük. Doktorumun yanlış yönlendirmesi sebebiyle değerimde çok artmış oldu ve bu süreçte tüp patlayabilirdi yada kanama yaşayabilirdim hayati risk taşıyan bi durum olduğu için yaşadıklarımı anlatmak istedim. Çünkü çok fazla kimyasal gebelik yaşayan insanlar oluyor biz de şans eseri ovulasyon testiyle gebelikten süphelendik yoksa asla tahmin edemezdim. Keseyi görene kadar kesinlikle sağlıklı artış var mı diye baktırın doktorunuz aksini dese bile ben çok pişmanım. Hem çok büyük hayalkırıklığı yaşadım hem de hayati riski olan bi durumla karşı karşıya kaldım. Şimdi iğneyle düşük yapmaya çalışıyorum. İğneyle düşmezse ameliyatla tüpüm alınma durumu var. Şimdilik değerlerim düşüyor çok şükür. Çok zor bi süreçten geçtim ama en azından bilgilendirmek amaçlı yazmak istedim. Kimyasal gebelik diye düşünerek yada regl oldum bitti diye sakın düşünmeyin kızlar takip edin. Herkese iyi aksamlar Allah hepimize sağlıklı gebelik sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah 🙏❤️
Kesinlikle katılıyorum bende bi kimyasal gebelik gecirdim 2 ay sonra hamilr kaldim 9+6iken kalbi durdu 6 adet sonrası tekrae hamile kaldim evde hergun test yaptim hep silik cikiyordu 5 6 gun gecikmeyle hala silikti ya kimyasal ya dıs gebelik derken kan verdim duzenli saglik ocaginda artisler kotuydu vs derken doktora randevu alip gittim falan derken dis gebelik teshisi konuldu mtx ignesi derken suan uzerinden 7 ay gecti sukur bitti. Rabbim ne derse neyi nasip ederse o olur ama korkuyoruz tekrar bebek yapmaya..
Bu arada testler vs herseyi yaptirdik hersey tertemiz cikti sukur

Geçmiş olsun canım. Kesinlikle çok doğru söyledin benim devamlı gittiğim görmedi hala bana sağlıklıdır belki falan bekleyelim dış gebelik de olabilir diye oyalıyordu sonra baska bi prof dr a gittim anında gördü ve hızlı aksiyon aldık. Şüpheli durumlarda kesinlikle tek doktora bağlı kalmamak gerekiyor 😔
Tek doktor a bağlı kalmamak da çok haklısın
Benim de başımdan bir kurtaj geçti
Gerçekten zor süreçler

Beni hastaneye yatırdılar dış gebelikte, serum şeklinde iki doz verdiler ilacı, ama o çektiğim karın ağrısını ve kanamayı unutamıyorum. Değerimin sıfırlanması 2 ayı buldu. Çok zor bir süreç. Allah yardım etsin🙏

Beni hastaneye yatırdılar dış gebelikte, serum şeklinde iki doz verdiler ilacı, ama o çektiğim karın ağrısını ve kanamayı unutamıyorum. Değerimin sıfırlanması 2 ayı buldu. Çok zor bir süreç. Allah yardım etsin🙏
Kese mi gözükmedi yoksa düzensiz beta değer i ile mi anladınız dış gebelik olduğunu

Kese mi gözükmedi yoksa düzensiz beta değer i ile mi anladınız dış gebelik olduğunu
beta bir inip bir çıkıyordu, sağ kasığımda yoğun ağrı, siyaha yakın kahverengi lekelenme vardı. Kese hiç görmedim. Bir de kürtaj yaptılar patoloji sonucuna göre dış gebelik dediler.

beta bir inip bir çıkıyordu, sağ kasığımda yoğun ağrı, siyaha yakın kahverengi lekelenme vardı. Kese hiç görmedim. Bir de kürtaj yaptılar patoloji sonucuna göre dış gebelik dediler.
Çok geçmiş olsun canım benim rabbim sağlıkli gebelikler nasıp etsin 🤲🏻🤲🏻

Kese de gözükmedi benim karışık bi süreç oldu. Taze transfer olmuştum. Sol tarafımda kistler oluşmuştu beta beklenen şekilde artıyordu 10 ve 12. Günde sonrasında 20. Gün kan vermiştim 2000 lerdeydi kanım. Rahim duvarım kalındı kanamam oluştu sonrasında incelme meydana gelince doktorum düşük yapmış olabileceğimi söyledi. Sonra tekrar gittiğimizde betam artmaya devam etmişti bu seferde kürtaj oldum. Kürtaj olduktan 2 gün sonra kontrole gittik ve sol tüpte gözüktü ve o gün betam 5400 dü .

Kese de gözükmedi benim karışık bi süreç oldu. Taze transfer olmuştum. Sol tarafımda kistler oluşmuştu beta beklenen şekilde artıyordu 10 ve 12. Günde sonrasında 20. Gün kan vermiştim 2000 lerdeydi kanım. Rahim duvarım kalındı kanamam oluştu sonrasında incelme meydana gelince doktorum düşük yapmış olabileceğimi söyledi. Sonra tekrar gittiğimizde betam artmaya devam etmişti bu seferde kürtaj oldum. Kürtaj olduktan 2 gün sonra kontrole gittik ve sol tüpte gözüktü ve o gün betam 5400 dü .
Çok geçmiş olsun rabbim bizleri imhitan ediyor Rabbim beterinden saklasın inşallah simdi nasıl oldunuz peki tamamen sıfırladı mi beta

Çok geçmiş olsun canım sana da iğne mi oldun 5400 çıkınca yoksa ameliyat mı

Back
X