Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben artık bu mucizenin Allah’tan geleceği inancımı kaybetmeye başladım. Belki de O vermiyordur, belki düşündüğümüz gibi dualarımızı duyup kabul edip etmemekle ilgilenmiyordur. Belki doğayı kendi akışına bırakmıştır artık. Yoksa şimdiye kadar ettiğim duaları kabul eder bana mucizemi verirdi. Dün bir arkadaşımın fotoğrafını gördüm hamileymiş. Bu kızın çok büyük bi kisti vardı ve ilk tanıştığımızda onu hamile sanmıştım. Benim hiçbir sorunum yokken olmamasını anlayamıyorum. Üzülerek söylüyorum ki Artık duaya inanmıyorum.

ben artık bu mucizenin Allah’tan geleceği inancımı kaybetmeye başladım. Belki de O vermiyordur, belki düşündüğümüz gibi dualarımızı duyup kabul edip etmemekle ilgilenmiyordur. Belki doğayı kendi akışına bırakmıştır artık. Yoksa şimdiye kadar ettiğim duaları kabul eder bana mucizemi verirdi. Dün bir arkadaşımın fotoğrafını gördüm hamileymiş. Bu kızın çok büyük bi kisti vardı ve ilk tanıştığımızda onu hamile sanmıştım. Benim hiçbir sorunum yokken olmamasını anlayamıyorum. Üzülerek söylüyorum ki Artık duaya inanmıyorum.
Acaba bizler ne kadar doğruyuz, ne kadar iyiyiz, be kadar doğru dua ediyoruz hiç düşündük mü, yada düşündünüz mü?? Allah beni duymuyor, duamı kabul etmiyor demek ne kadar basit bi cümle, heleki inanıyorsak. İnandığınızı farz ederek cevap veriyorum size, inanan biri değilseniz hiç okumayın bile. Bakın hadislerde ne deniyor??

Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

ve ayrıca bunları biliyor muyduk mesela??

Farzları yapmayanın, mesela namaz kılmayanın duası kabul olmaz.
Haramlardan sakınmayanın duası kabul olmaz. Ebülleys-i Semerkandi hazretleri, (Haram yiyenin, gıybet edenin ve haset edenin duası kabul olmaz) buyuruyor. Hadis-i şerifte de, (Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helal olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)

Ve daha bilmediğimiz neler neler!
lütfen bu şekilde düşünmeyin. Allahtan ümit kesilmez diye boşa mı deniyor?

Acaba bizler ne kadar doğruyuz, ne kadar iyiyiz, be kadar doğru dua ediyoruz hiç düşündük mü, yada düşündünüz mü?? Allah beni duymuyor, duamı kabul etmiyor demek ne kadar basit bi cümle, heleki inanıyorsak. İnandığınızı farz ederek cevap veriyorum size, inanan biri değilseniz hiç okumayın bile. Bakın hadislerde ne deniyor??

Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

ve ayrıca bunları biliyor muyduk mesela??

Farzları yapmayanın, mesela namaz kılmayanın duası kabul olmaz.
Haramlardan sakınmayanın duası kabul olmaz. Ebülleys-i Semerkandi hazretleri, (Haram yiyenin, gıybet edenin ve haset edenin duası kabul olmaz) buyuruyor. Hadis-i şerifte de, (Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helal olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)

Ve daha bilmediğimiz neler neler!
lütfen bu şekilde düşünmeyin. Allahtan ümit kesilmez diye boşa mı deniyor?
Yeni doğmuş bebeğini çöpe atıp giden kadın benim yanlış yaptığım neyi doğru yapmıştı peki? Benden daha mı çok namaz kılmıştı yoksa benden daha mı çok dua etmişti de evlat sahibi olmayı haketmişti?
Benim söylemek istediğim başka bişeydi siz yanlış anladınız sanırım. Yaratıcıya inanmıyorum demedim kaldi ki benim inancımı sorgulamak kimseye düşmez. İyi niyetle yazdığınızı düşünüyorum. Bi yerde haklısınız ben anne olmayı hakedecek ne yaptım, bu konuda hemfikiriz. teşekkür ederim cevabınız için.

Yeni doğmuş bebeğini çöpe atıp giden kadın benim yanlış yaptığım neyi doğru yapmıştı peki? Benden daha mı çok namaz kılmıştı yoksa benden daha mı çok dua etmişti de evlat sahibi olmayı haketmişti?
Benim söylemek istediğim başka bişeydi siz yanlış anladınız sanırım. Yaratıcıya inanmıyorum demedim kaldi ki benim inancımı sorgulamak kimseye düşmez. İyi niyetle yazdığınızı düşünüyorum. Bi yerde haklısınız ben anne olmayı hakedecek ne yaptım, bu konuda hemfikiriz. teşekkür ederim cevabınız için.
Benim çocuğum yok bende bekleyenlerdenim. Sizi anladım ve kötü niyetle bişey yazmadım. Sizinde bi anlık gafletle yazdığınızı düşündüm, o yüzden cevap verdim. Tabiki sizin inancınız kimseyi ilgilendirmez, heleki beni asla. Sadece bulunduğum topikteki mesajı gördüğüm için cevap verme gereği duydum.
Daha anne olmadınız ama olmayacağınız, olmayacağımız belli değil. Anne olmayı ne yaptım da haketmedim diye düşünmeniz çok yanlış. Çöpe atanlar neden anne oluyor demişiniz. Kimi evlat ile imtihan oluyor, kimi evlatsızlıkla. Ama hepimiz bi şekilde imtihan oluyoruz.
Şuan ki ruh halinizden dolayı böyle konuştuğunuzu düşünüyorum ki sizi de tanımıyorum.
umarım rabbim bi an önce sizi anne yapar, ama lütfen bu şekilde ümitsiz konuşmayın. Ümitsizlik şeytandan, ümit etmek Allahtan unutmayın. İyi bayramlar 🥰

eddi06 eddi06 bu arada yalan yok sırf sizin yorumunuzdan dolayı neden dualarımız kabul olmaz diye araştırdım. Ve benimde yanlış yaptığım çok şey varmış onu fark ettim 😇 Rabbim bilinçli dua edip, duam kabul oldu diyebilmeyi nasip etsin 🤲

Allah’a inanırım şükrederim o kadar. sadece sevdiklerimizi yanımızdan alma diye dua ederim çok uzun süredir. onun dışında anne olmak için dua etmeyi bıraktım.
dindar bile değilim duayla olmuyor bence de.
beş arkadaşım doğumda dua etti bana yıllarca olmadı. tam saldım hamile görünce dalga geçmeye başladım iyi aslında böyle yan gelip yatıyorum demeye başladım mucizevi bir şekilde hamile olduğumu öğrendim.
galiba kafada bitirmekle alakalı.

X