Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Denemem icin bana tarif yazabilirmisin cnm ... yapmak isterim. Disardan almaktan bende cok yana degilim

Tabi vereyim canım bu vereceğim ölçü tam kararında oluyor Arda Türkmen'in tarifi
Bu pizza ekmeğiydi ilk o şekilde almıştım ama ekmekte bu şekilde yapılıyor

6 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kaşık zeytinyağı 👉 bunlar hamur için
Maya için 👉 2 tatlı kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1,5 su bardağı ILIK su

Önce maya malzemelerini ayrı bi kapta karıştırıyosun 5-10 dk beklet onu
O sırada unu geniş bi kaba dök ortasını aç tuzu zeytinyağını ekle en son ortasına mayalı karışımı dök. Önce bi kaşıkla hepsini yanlardan ortaya doğru karıştır ele yapışmayacak kıvama gelince ellerinle iyice yoğur sonra hamuru streç filmle veya bi havluyla iyice ört kenara al 2 saat beklet mayalanması için mayalandıkça kabaracak.
Üstüne istersen susam, ayçekirdeği falan serpebilirsin . 200 derece fırında üstü kızarana kadar beklet sonra dereceyi 180'e düşür yoksa üstü yanıp içi çiğ kalır . 180 derecede 1 saate pişer. Ama her fırın farklı oluyo onu sen kontrol edersin ben mesela ekmeğin üstü tam kızarınca üst ızgarayı kapatıyorum alt ızgara açık kalıyo sadece. Üst taraf çabuk pişiyo çünkü. Böyle uzun anlattığıma bakma çok basit yaparken görürsün ben detaylı anlattım sadece. Üstü çıtır çıtır içi yumuşacık ekmek oluyor 😊

Tabi vereyim canım bu vereceğim ölçü tam kararında oluyor Arda Türkmen'in tarifi

Maya için 👉 2 tatlı kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1,5 su bardağı ILIK su

O sırada unu geniş bi kaba dök ortasını aç tuzu zeytinyağını ekle en son ortasına mayalı karışımı dök. Önce bi kaşıkla hepsini yanlardan ortaya doğru karıştır ele yapışmayacak kıvama gelince ellerinle iyice yoğur sonra hamuru streç filmle veya bi havluyla iyice ört kenara al 2 saat beklet mayalanması için mayalandıkça kabaracak.
Üstüne istersen susam, ayçekirdeği falan serpebilirsin . 200 derece fırında 10-15 dk beklet sonra dereceyi 180'e düşür yoksa üstü kızarıp içi çiğ kalır . 180 derecede 1 saate pişer. Ama her fırın farklı oluyo onu sen kontrol edersin ben mesela ekmeğin üstü tam kızarınca üst ızgarayı kapatıyorum alt ızgara açık kalıyo sadece. Üst taraf çabuk pişiyo çünkü. Böyle uzun anlattığıma bakma çok basit yaparken görürsün ben detaylı anlattım sadece 😊
Sagol cnm yarin evimdeki ekmeklerim bitsin hemen ise koyulacagim . Cok tesekkur ederim 😘😘

Üstüne istersen susam, ayçekirdeği falan serpebilirsin . 200 derece fırında üstü kızarana kadar beklet sonra dereceyi 180'e düşür yoksa üstü yanıp içi çiğ kalır . 180 derecede 1 saate pişer. Ama her fırın farklı oluyo onu sen kontrol edersin ben mesela ekmeğin üstü tam kızarınca üst ızgarayı kapatıyorum alt ızgara açık kalıyo sadece. Üst taraf çabuk pişiyo çünkü. Böyle uzun anlattığıma bakma çok basit yaparken görürsün ben detaylı anlattım sadece. Üstü çıtır çıtır içi yumuşacık ekmek oluyor 😊
Dur bugün de bunu deneyim 😍😍😍

Günaydın kızlar benim gibi uyanmak istemeyen var mı uyanınca kalbımın acısı başlıyor uyuyorum oğlumun sadece ölüsünü görüyorum 24 saat kabus içindeyim arıtk cok sıkıldım bu hayattan 😔

Ben şimdi boncuğun tarifi yaptım ama acayip sert okdu mantı hamuru gibi. Undan kaynaklı sanırım. Yarım su bardağı daha su kattım. Bakalım nasıl olacak 😇

Hadi canım 😱 benimki yumuşacık oluyor içi
dışı kıtır kıtır ama kesin undandır yavrum
Bu arda şefin tarifi..kaç saat mayaladın? Mayalandıkça yumuşacık sünger gibi oluyo hatta biraz cıvıklaşıyo tekrar yoğuruyorum
Sen nasıl yapıyosun kendi tarifinle

Hadi canım 😱 benimki yumuşacık oluyor içi
dışı kıtır kıtır ama kesin undandır yavrum
Bu arda şefin tarifi..kaç saat mayaladın? Mayalandıkça yumuşacık sünger gibi oluyo hatta biraz cıvıklaşıyo tekrar yoğuruyorum
Sen nasıl yapıyosun kendi tarifinle
Kuzu daha mayalanıyor valla bekliyorum pişirmedim 😂
1 saat mayalandırmıştım dünkünü. Tarif aynı aslında sadece orda 5 su bardağı un 2 su bardağı su vardı. Arda şefinkinde un fazla su az. Bende suyu biraz artırdım bakalım sonuç ne olacak daha belli değil☺️

Günaydın kızlar benim gibi uyanmak istemeyen var mı uyanınca kalbımın acısı başlıyor uyuyorum oğlumun sadece ölüsünü görüyorum 24 saat kabus içindeyim arıtk cok sıkıldım bu hayattan 😔

Ah kardeşim ya ne diyeyim kelimeler tükendi😔 geçecek bugünler inşallah
Ne geçmiyorki şu hayatta Allah en sevdiklerimizin ölüm acısına bile dayanma gücü veriyor eğer vermeseydi kimse yaşayamazdı☹️ acının tarifi yok o hep seninle kalacak ama bigün Rabbim yüzünü güldürecek

1 saat mayalandırmıştım dünkünü. Tarif aynı aslında sadece orda 5 su bardağı un 2 su bardağı su vardı. Arda şefinkinde un fazla su az. Bende suyu biraz artırdım bakalım sonuç ne olacak daha belli değil☺

Su fazla olunca eline yapışmıyomu? Ben bu ölçüyle elime yapışmadan rahatça yoğurabiliyorum suyun miktarı artarsa cıvıklaşmaz mı? 🤔 Sen nasıl istiyosan öyle yap kuzum merak ettim bende sonucu yazarsın ama nasıl yoğurdun cıvık halde onu da merak ettim 😊

1 saat mayalandırmıştım dünkünü. Tarif aynı aslında sadece orda 5 su bardağı un 2 su bardağı su vardı. Arda şefinkinde un fazla su az. Bende suyu biraz artırdım bakalım sonuç ne olacak daha belli değil☺

Bu arada ben geçen yaptığımı 2,5 saat bekletmiştim mayalanırken ne kadar mayalanırsa o kadar yumuşuyor sünger gibi oluyo sen yeterli bekletirsen sertleşme olmaması lazım

Ah kardeşim ya ne diyeyim kelimeler tükendi😔 geçecek bugünler inşallah
Ne geçmiyorki şu hayatta Allah en sevdiklerimizin ölüm acısına bile dayanma gücü veriyor eğer vermeseydi kimse yaşayamazdı☹ acının tarifi yok o hep seninle kalacak ama bigün Rabbim yüzünü güldürecek
Eşim dün ağlayarak k sordu kayınbabam 74 yaşında ve benim eşim tek cocuk kayınbabam cok istemişti ilk torundu ve su an üzüntüden hasta oldu 3 gündür hastahanede yatıyo eşim babam bir kere torununu kucagına alsın istemiştim olmadı dıye aglıyor cok korkuyorum kayınbabam bir kere torununu görmeden ölür diye cok korkuyorum Allahım bizi bu çıkmazdan kurtarır inşallah 🙏 😔

Eşim dün ağlayarak k sordu kayınbabam 74 yaşında ve benim eşim tek cocuk kayınbabam cok istemişti ilk torundu ve su an üzüntüden hasta oldu 3 gündür hastahanede yatıyo eşim babam bir kere torununu kucagına alsın istemiştim olmadı dıye aglıyor cok korkuyorum kayınbabam bir kere torununu görmeden ölür diye cok korkuyorum Allahım bizi bu çıkmazdan kurtarır inşallah 🙏 😔

Amin durumu nasıl ciddi mi? ☹️ Rabbim ailesine bağışlasın umut kesmeyin eğer ömür vermişse elbet iyileşecek
Torun hasreti de inşallah en kısa zamanda son bulur😔 yağmur yağıyor şuan burda dua edelim Rabbim sağlığına kavuştursun🤲

Amin durumu nasıl ciddi mi? ☹ Rabbim ailesine bağışlasın umut kesmeyin eğer ömür vermişse elbet iyileşecek
Torun hasreti de inşallah en kısa zamanda son bulur😔 yağmur yağıyor şuan burda dua edelim Rabbim sağlığına kavuştursun🤲
Ya su an durumu kritik degıl iyi ama ya torununu görmeden bir gün vefat ederse ben de eşim de buna nasıl dayancaz bebeğimin herseyını kayınbabam almıştı o kadar kı istiyordu bu bebeği Allahım bize yardım etsin inşallah 🙏 😔

X