• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehirimi aileme verebilirmiyim eşim buna karışabilir mi ?

Aç bir dini kitap okusun. Mehirine kocan bile karisamaz. Hatta esin zor durumdayken ona direkt olarak da verebilirsin borç olarak da.senin hakkın olan bir şey bu. Neden ailesine verirken boşamamis peki beyefendi

her konunda eşine daha bir gıcık oluyorum..

ay bu 300 lirayı baban ödesin diyen adam mı?
para ödemeye gelince baban ödesin kalmaya gelince babanda kalamazsın..
e hani namustun sen borcu babaya ödetmeye gelince nere gitti namus?
korkunç ikiyüzlü bir kocan var.

eski konularından birine yazdığım yorum bu. böyle söyle kocana.

Eşinin aylık geliri ne kadar? Asgari ücretle mi çalışıyor ve kirada mi oturuyorsunuz Eger öyleyse 300 tl ona çok geliyor olabilir
Nedir durum?

En baştan anlatayım ben evlenmeden önce eşime tamam 3 bilezik ailene veririm borcları için demiştim ki verdim 3 bilezik borç olarak (geri geleceğini sanmıyorum) .benim şu an 4 bileziğim ve 100 gramlık bir kolyem var.mehir olarakda 100 gram altın kesmistiler .yani o kolye benim mehirim .geleyim sadede eşim benim baba evinde yaptıgım ayda 300 tllik borcu ödemek istemiyor baban ödesin diyor ille de .bende babama ödetmek istemiyorum çalışamıyorum da madem öyle mehirimi aileme vereyim diyorum onların olsun borc değil. fakat bir kere eşime söylemiştim bunu sinirlenip bosanırım senden demişti ben onun ailesine bilezik verdim .borcunu da baban ödesin diyor benim ailemde hep almak isterken kendi ailesine verici davranıyor .boşanma gibi durumda benim ailem çok üzülür arkamda durcaklarınıda sanmıyorum elalem ne dercilerden çünkü.kısaca ve özetle napıcam ya off hem üniv. Giden kardeşim var hemde benim taksidim babamı zora sokmak istemiyorum napabilirim ablalarım bana bir yol gösterin bu arada babam bana her fırsatta soruyor lazım mı para diye ben istemiyorum
Mehirini ailene verme, madem sana boşanma duruunda destek olacak insanlar değil. Mehirini sat bankaya koy. Her ay oradan öde borcunu. Yakın zamanda da işe girmeye bak. Kendi hayatını kurtar bu adamdan koca olmaz.

14. Civarı falan borcum 5 bin izin vermiyorda borcumu altınımla ödeyeyim
Offf. Çalışmana izin vermiyor, ona izin vermiyor, buna izin vermiyor... Niye izin alıyorsun? Git yap ne yapacaksan. Ne yapacak? Boşanacak mı? Oh kurtulmuş olursun pis, kendini köle sahibi zanneden rezilden. Dovecek mi? Bir dövsün daha güzel boşanırsın tazminatıyla. Öldürecek mi? Git polise koruma istiyorum de, bunun emareleri varsa, ya da kaç uzaklaş kurtul zaten öyle bir emare varsa ne kırmış izini oturmuş söz dinliyorsun akılsız köleler gibi yaa. Deli oldum konuna.

Boşansan arkanda durmayacak ailen için borcunun 3 katı üstelik zor durumlarda senin geçimini sağlayacak guvenceni vermek ne demek ya? Kocan olacak "adam" la ilgili yorum yapmıyorum bak eski konularına da baktım evlerden ırak.

O altın senin güvencen. Çalıştırmak istememesinden kafa yapısını az çok tahmin edebiliyoruz o zaman gitsin bi hocaya sorsun bakalım mehir ne demek onda kocanın söz hakkı var mı?
Az kendinize güveniniz olsun ya az saygınız olsun nolur. Anne baba senelece yemedi içmedi buyuttu okuttu ne için? Nefes almak için bile kocaya sormak için mi?
Kocana da verme ailene de verme. Kendini de bu kadar ezdirme.

Eşinin aylık geliri ne kadar? Asgari ücretle mi çalışıyor ve kirada mi oturuyorsunuz Eger öyleyse 300 tl ona çok geliyor olabilir
Nedir durum?
Aylık 4.5 alıyo kiramız 550 kardeşine ailesine yardım ediyor kenara 1 milyar koyabiliyor ayda .bunuda ev araba birikim içim yapıyor

Boşansan arkanda durmayacak ailen için borcunun 3 katı üstelik zor durumlarda senin geçimini sağlayacak guvenceni vermek ne demek ya? Kocan olacak "adam" la ilgili yorum yapmıyorum bak eski konularına da baktım evlerden ırak.

O altın senin güvencen. Çalıştırmak istememesinden kafa yapısını az çok tahmin edebiliyoruz o zaman gitsin bi hocaya sorsun bakalım mehir ne demek onda kocanın söz hakkı var mı?
Az kendinize güveniniz olsun ya az saygınız olsun nolur. Anne baba senelece yemedi içmedi buyuttu okuttu ne için? Nefes almak için bile kocaya sormak için mi?
Kocana da verme ailene de verme. Kendini de bu kadar ezdirme.
Benim babam memur olmam için elinden geleni yaptı ben olamadım zamanında dinlemedim önlisans mezunuyum maaşım olsaydı bunlar olmazdı

Offf. Çalışmana izin vermiyor, ona izin vermiyor, buna izin vermiyor... Niye izin alıyorsun? Git yap ne yapacaksan. Ne yapacak? Boşanacak mı? Oh kurtulmuş olursun pis, kendini köle sahibi zanneden rezilden. Dovecek mi? Bir dövsün daha güzel boşanırsın tazminatıyla. Öldürecek mi? Git polise koruma istiyorum de, bunun emareleri varsa, ya da kaç uzaklaş kurtul zaten öyle bir emare varsa ne kırmış izini oturmuş söz dinliyorsun akılsız köleler gibi yaa. Deli oldum konuna.
Bende kendime deli oluyorum elimden bir şey gelmiyor

borcun kyk borcu gibi bişey sanırım. benim de vardı ve eşim ödedi. problem etmesi çok ayıbıma gitti tabi maddi durumu müsaitse. ayrıca mehirini ailene verebilirsin istediğin gibi kullanmakta özgürsün ama işte bu sefer de tadınız kaçacak

borcun kyk borcu gibi bişey sanırım. benim de vardı ve eşim ödedi. problem etmesi çok ayıbıma gitti tabi maddi durumu müsaitse. ayrıca mehirini ailene verebilirsin istediğin gibi kullanmakta özgürsün ama işte bu sefer de tadınız kaçacak
Eşiniz cok iyi bir insanmış nişanlıyken herkes derdi borcunu kocan öder ben simdi evliyim babamdam nasıl para istiyim utanıyorım ya babam her seferinde lazım mı diye soruyor hayor diyorum ama ay sonu geliyor napcam bilmiyorum

her konunda eşine daha bir gıcık oluyorum..

ay bu 300 lirayı baban ödesin diyen adam mı?
para ödemeye gelince baban ödesin kalmaya gelince babanda kalamazsın..
e hani namustun sen borcu babaya ödetmeye gelince nere gitti namus?
korkunç ikiyüzlü bir kocan var.

eski konularından birine yazdığım yorum bu. böyle söyle kocana.
Çok haklısınız

Eşiniz cok iyi bir insanmış nişanlıyken herkes derdi borcunu kocan öder ben simdi evliyim babamdam nasıl para istiyim utanıyorım ya babam her seferinde lazım mı diye soruyor hayor diyorum ama ay sonu geliyor napcam bilmiyorum
ailen eğer ödeyebilecekse ödesinler. sen de ileride onlar için bişey yaparsın. belki işe girersin destek olursun

Mehir senin istediğin gibi harcarsın yardim yaparsin kimse karisamaz.o kocan olacak adama söyle senin olan mali istedigine verirsin canın isterse çöpe bile atarsin.bunun için boşanacaksa durmasin bosansin ama Allah cc a nasıl hesap vereceğini de unutmasin yaptığı sana çok büyük zulüm...boyle dinini bilmeyip kendi sapık zihniyetlerine gore uyduranlardan korusun AllaH cc bizi.hocaya sorsun belki değişir fikri.gerçi insanlık yok ki kocanda

Benim babam memur olmam için elinden geleni yaptı ben olamadım zamanında dinlemedim önlisans mezunuyum maaşım olsaydı bunlar olmazdı
Siz kendi ellerinizle bu duruma düşmüşsünüz.
Önceki konunuzda çok sevdim evlendim demiştiniz.
Bende aferin demiştim.
Yine diyorum Aferin!
Geçmiş ola ;)

Ailesine de yardım ediyor demişsin. Hem de 3 bileziği de vermişsin. Böyle yardım etmeye devam ederse de o aile sizden bunu sürekli bekler. Bi kez vermeyecek olsan suçluymuşsun gibi davranırlar.
Eve giren para ortaktır onda senin de hakkın var. Sana sormadan nasıl verebiliyor ailesine?
Sanane ben kazanıyorum derse de ben de kazanırım o zaman çekil önümden demelisin. Ohh ne güzel hem ailelere karşı yanlı davransın hem de senden izin istemesin para harcarken

Bu borç ödenmezse sen de ailene yardım edemezsin diye diretmelisin. Siz artık çiftsiniz para ortaktır harcarken de birbirinizden görüş almalısınız.

Back