• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehirimi aileme verebilirmiyim eşim buna karışabilir mi ?

Hesappasif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
2.405
3.366
133
En baştan anlatayım ben evlenmeden önce eşime tamam 3 bilezik ailene veririm borcları için demiştim ki verdim 3 bilezik borç olarak (geri geleceğini sanmıyorum) .benim şu an 4 bileziğim ve 100 gramlık bir kolyem var.mehir olarakda 100 gram altın kesmistiler .yani o kolye benim mehirim .geleyim sadede eşim benim baba evinde yaptıgım ayda 300 tllik borcu ödemek istemiyor baban ödesin diyor ille de .bende babama ödetmek istemiyorum çalışamıyorum da madem öyle mehirimi aileme vereyim diyorum onların olsun borc değil. fakat bir kere eşime söylemiştim bunu sinirlenip bosanırım senden demişti ben onun ailesine bilezik verdim .borcunu da baban ödesin diyor benim ailemde hep almak isterken kendi ailesine verici davranıyor .boşanma gibi durumda benim ailem çok üzülür arkamda durcaklarınıda sanmıyorum elalem ne dercilerden çünkü.kısaca ve özetle napıcam ya off hem üniv. Giden kardeşim var hemde benim taksidim babamı zora sokmak istemiyorum napabilirim ablalarım bana bir yol gösterin

En baştan anlatayım ben evlenmeden önce eşime tamam 3 bilezik ailene veririm borcları için demiştim ki verdim 3 bilezik borç olarak (geri geleceğini sanmıyorum) .benim şu an 4 bileziğim ve 100 gramlık bir kolyem var.mehir olarakda 100 gram altın kesmistiler .yani o kolye benim mehirim .geleyim sadede eşim benim baba evinde yaptıgım ayda 300 tllik borcu ödemek istemiyor baban ödesin diyor ille de .bende babama ödetmek istemiyorum çalışamıyorum da madem öyle mehirimi aileme vereyim diyorum onların olsun borc değil. fakat bir kere eşime söylemiştim bunu sinirlenip bosanırım senden demişti ben onun ailesine bilezik verdim .borcunu da baban ödesin diyor benim ailemde hep almak isterken kendi ailesine verici davranıyor .boşanma gibi durumda benim ailem çok üzülür arkamda durcaklarınıda sanmıyorum elalem ne dercilerden çünkü.kısaca ve özetle napıcam ya off hem üniv. Giden kardeşim var hemde benim taksidim babamı zora sokmak istemiyorum napabilirim ablalarım bana bir yol gösterin
Mehiri 4 seneden sonra öğrendim valla nasıl bi evlilik yqpmıssım Yuh diyorum artık, o senin hakkın hiç kimse karısamaz

Ayda 300 TL lik borç için neden bu kadar ezilmek
Çalışmamak, bu zihniyette bir adamın ağız kokusunu çekmek
Neden tercihiniz bu oluyor gencecik insanlar anlamıyorum
Mehir senin paran, üzerinde söz hakkı yok zaten o ayrı bir meselede, insan karısının borcunu nasıl sahiplenmez ya
Böyle tinetsiz adamları koca diye niye başınızda oturtuyorsunuz

Mehir senin paran, üzerinde söz hakkı yok zaten o ayrı bir meselede, insan karısının borcunu nasıl sahiplenmez ya
Çalıstırmıyor ki calıstırsa coktan girmiştim

Ağzına sağlık.

Mehir'in tam değeri ne kadar? Yukarıda biri 15 bin TL'ye geliyor demiş. Senin borcunun tamamı ne kadar ki?

1) Senin ailene verdiğim 3 bileziğim hediye olmuş olsun. Aynı şekilde benim aileme de 3 bilezik hediye edelim, adil olsun,
2) Veya ben borç bitene kadar çalışayım,
3) Veya kolyeyi vereyim borcum kapansın,
4) Veya sen bir çözüm yolu bul onu yapalım deyin.

Hiçbirisini kabul ettiremezseniz (gerçi bence hiçbirine karışamaz), evde iş yapın, boş zamanlarınızda evden çalışın, borcunuzu öyle ödeyin.

Çalıstırmıyor ki calıstırsa coktan girmiştim

Çalıştırmıyor işte anlaman gereken bu
Sana sahibin gibi davranan bir adam
Ben evdeki kediye diretemiyorum şunu yapmayacaksın diye
Gencecik yaşınızda bu muameleyi neden çekiyorsunuz
5 bin lira borç için mihrini verme, bu adamla çok işin var kenarda bir güvencen olsun
Çalışmak için diret, bir gelirin, bir sigortan olsun, ayaklarının üzerine bas zira kocan olacak kişinin sana bir faydası olmayacak, ayda 300 lira için tatava eden adam sana bir gelecek veremez

14. Civarı falan borcum 5 bin izin vermiyorda borcumu altınımla ödeyeyim
5 bin TL'lik borç için 14 bin liralık şeyi neden veriyorsun. Başka verebiliceğin bir şey varsa onu ver. Böyle kadını çalıştırmayan, kadına söz hakkı verdiğinde bile kompleksten ölen adamlarla evliliğin ne kadar zor olabileceğini tahmin edemiyorum. Sen de hatalısın tabi ama artık zıtlaşarak adamı esnetmen pek mümkün de değil gibi. Psikolojik şiddete maruz kalıyorsun bari fiziksel şiddete maruz kalma. 300 liralık borç için evliliğinizi ayrılığa götürmez umarım. Çocuğunuz var mı?

Ben yanlış bilmıyorsam mehir boşanma durumunda alınır. 3 bılezık vermişsin zaten su an abartıyorsun. Aylık elıne geçen para ne bılmıyorum ama ben olsam 300 tl ti kendım öderim eşim bilmez bile. Ki bende çalışmıyorum 300 zorlar belki aöa böyle mınnet etmem . Aılen de odeyebılır neden bu kadar ezılıyorsun anlamadım

Ben olsam mehri aileme vermek icin degil de calisip kendi borcumu odemek icin diretirdim.
O adamin ilerisi icin verdigi guvence yok, simdiden ortada birakmis sizi yarin baska bisey olsa yine arkanizda durmayacaginin garantisi yok.
Mehir bir kenarinizda dursun guvence olarak.

5 binmis borc ama 5 bin icinde o kadar altini ailenize vermenizin mantigi nedir? Girin işe odeyin borcunuzu yada bilezik, ceyrek varsa biseyler bozdurun onunla odeyin. Boşansam ailem arkamda olmaz diyorsunuz, borcunuzu odeyecek kimsede yok hangi akil mantikla siz 100gram altini oldugu gibi aileye vermek istiyorsunuz?

Aynı şeyi eşim yapsa babasının evdeki borcu ödemek istese büyük ihtimal seninde gözüne batardı aaa babasının borcunu ödüyor diye. Ve altınları kendi ailesine vermek istese yine olay çıkarırdın. Kocanda olay çıkarır. O mihir senin ama sizin evinizin. Sizin ihtiyacınız olacak belki? Bence senin babana onu veresin var

Back