medicana beylikdüzündeki mehtap derelioğlu nasıl bir dr.

bende 12 haftalık hamileyim.güvenilir bir hastane ve doktor arıyorum beylikdüzünde.komuşum 2 gün önce doğum yaptı medilife da. son ana kadar normal normal diye getirdiler tam doğuma girecek sezeryana alınmış.gereklimi bilemem amasonra bir öğreniyorum ki hastanede doğum yapanların %90 ı sezeryan.sizce gerçekten tesadüfmü?onlar sezeryana niyetlendiyse bi şekilde kılıfını hazırlayabilir,biz nede olsa farketmeyiz ve tabiki sezeryan çok daha kazançlı .lüffen şuan bu yazıları okuyan arkadaşlar normal doğum yapmak istiyorum bi sıkıntı olmadığı sürece.sizden istediğim benden önce doğum yapan arkadaşlar lütfen buraya yazın doğumunuz normal oldumu sezeryansa sebebi ne olarak söylendi.kandırılmak istenmiyorum.buradaki yorumlara güvenerek mehtap hanıma gitmeye karar verdim inşallah hiç birimiz pişman olmayız.eğer bu konuda güvendiğiniz ,kesesinden önce :D Allaha vereceği hesabı düşünerek vicdanlı davranan beylikdüzünde bir doktor varsa tavsiye ederseniz de sevinirim.Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın ve bi hıkla doğurttursun :(

bende 12 haftalık hamileyim.güvenilir bir hastane ve doktor arıyorum beylikdüzünde.komuşum 2 gün önce doğum yaptı medilife da. son ana kadar normal normal diye getirdiler tam doğuma girecek sezeryana alınmış.gereklimi bilemem amasonra bir öğreniyorum ki hastanede doğum yapanların %90 ı sezeryan.sizce gerçekten tesadüfmü?onlar sezeryana niyetlendiyse bi şekilde kılıfını hazırlayabilir,biz nede olsa farketmeyiz ve tabiki sezeryan çok daha kazançlı .lüffen şuan bu yazıları okuyan arkadaşlar normal doğum yapmak istiyorum bi sıkıntı olmadığı sürece.sizden istediğim benden önce doğum yapan arkadaşlar lütfen buraya yazın doğumunuz normal oldumu sezeryansa sebebi ne olarak söylendi.kandırılmak istenmiyorum.buradaki yorumlara güvenerek mehtap hanıma gitmeye karar verdim inşallah hiç birimiz pişman olmayız.eğer bu konuda güvendiğiniz ,kesesinden önce :D Allaha vereceği hesabı düşünerek vicdanlı davranan beylikdüzünde bir doktor varsa tavsiye ederseniz de sevinirim.Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın ve bi hıkla doğurttursun :(

Aynı endişelerle yaşadım 9 ay boyunca, ben pek araştıramadan tesadüfen gitmiştim Mehtap hanıma, ama sonra sonra konuşurken normal doğumu nasıl desteklediğini görüp güvendim.
Doğumumda normal oldu çok şükür. Hatta ben epidural istedim ama daha fazla para kazanacak olmalarına rağmen epidural yaptırmadı bana Mehtap hanım, bebeği strese sokmayalım doğumun uzar dedi, tatlı tatlı konuştu rahatlattı beni. Annem bile ne iyi doktorun varmış dedi çok sevdi. İnşallah sizde benim gibi normal yoldan sağlıkla doğurursunuz.

Ayrıca benim bebeğin kordonu hep suratındaydı ve plasentamda sorun vardı. İstese beni kordon dolanmış diye veya plasentayı bahane ederek rahatlıkla sezeryana alabilirdi.

arkadaşlar mehtap hanıma ulaşabilmem için bana bi link gönderebilirmisiniz.internette aradım ama medicana yazınca avcılar çıkıyor enyakın. beylikdüzünün numarasını bulamadım.yardımci olursanız sevinirim.

Selamlar, özellikle Ece için yazıyorumm. Ben Pazar günü sabah doğumumu yaptım, normal ve epiduralsiz.
Cumartesi gece 2 de sancılarım 3 dakika da bire inince hastaneye gittim. Saat 5 e doğru 4 cm açılmam vardı ve nöbetçi doktordan epidural istedim. Bu arada onlar sürekli Mehtap hanıma bilgi verdiler. 5 de Mehtap Hanım başımdaydı, yatağımın kenarına oturdu o sancılarımın içinde benimle sohbet etti moral verdi, epidural bile yaptırtmadı 7 cm olunca kesemi patlattı ve sonra iyice açılınca doğumhaneye indik. Ben yapamayacağım dedikçe beni motive etti ve doğumda da çok başarılıydı sağolsun. Annem bile ne iyi doktorun varmış o gelince sana güç geldi dedi.
Ikınırken baya zorlandım ama en sonunda oğlumu kucağıma aldım, Rabbim tüm isteyenlere yaşatsın bu duyguyu inşallah.

hayırlı olsun gözün aydın küçük prens :) darısı başımıza

hamilelik testi için medilife hastanesine gittim ve kan tahlili yaptırdım sonuç negatif çıktı,bundan bir hafta sonra,beylikdüzü medicana hastanesine mehtap hnma gittim çünkü adetım çok gecıkmiştı ve tahlile göre hamile değildim,mehtap hanıma durumu anlattım,muayeneye gectığımızde bebğmin 6 haftalık olduğunu bana mujdeledi,çok sıcak ve samımı bir insan tum hamileliğim boyunca kendısıne gittim,hiç bir problm yaşamadım,gayet bilgili,tecrubeli ve sıcakkanlı bir hanım,ben ki doktordan ve hastanelerden korkan bir insan olarak mehtap hanımın rahatlatıcı tavırları sayesınde severek gider oldum,hamileyken kulak iltihabı,grıp vs gecırdım,herdefasında gece gunduz demedn cepten ulaştım hiç bir bştan savma hareketle karşılaşmadm,ve beklenen gun geldi,suyum geldiğinde hastaneye gittim,normal doğum için sunı sancı verildi fakat bebeğin gelmeye niyetı yoktu,2 saatte bir gelerek kontrollerimi yaptı,bana ve aileme neden beklememiz gerektiğini ne kadar sure daha sancı cekeceğimi izah etti,anlattığı gbi de gelişti hersey,6 saat sonunda bebeğimiz hala gelmeyınce sezeryana alındım,sağlıklı bir bebğimiz oldu,ameliyattan sonra gerek mehtap hnm gerekse orada çalışan hastane ekibinden hiçbir ters muamele ile karşılaşmadık hastane çok temız,hemşireler çok anlayışlı ve kibar.ben herkese tavsiye ediyorum fiyatı medilife,avcılar,kolan a göre daha fazla ama inanın karşılığını alıyorsunuz.buarada medilife da kan testınde hamile çıkmamam nasıl bir yanlışlıktır hala mantığım almıyor.((mehtap hanıma ulaşmak iiçin,hastane no:0212:8677500

:
arkadaşlar mehtap hanıma ulaşabilmem için bana bi link gönderebilirmisiniz.internette aradım ama medicana yazınca avcılar çıkıyor enyakın. beylikdüzünün numarasını bulamadım.yardımci olursanız sevinirim.

medicana beylikdüzü tel:8677500 dan ulaşabilirsin :34:

teşekkürler arkadaşım randevu aldım artık inşallah benmde doktorum olacak :D dende yazarım görüşlerimi sonra

teşekkürler arkadaşım randevu aldım artık inşallah benmde doktorum olacak :D dende yazarım görüşlerimi sonra

merhaba mehtap hanıma gideceğini yazmışsın ama devamı gelmemiş bu konuda bilgi verebilirmisin devam etitn mi memnun kaldın yada kalmadıysan neden dolayı teşekkurler

Ben Mehtap hanıma gidiyorum.. güleryüzlü ilgili doktor.. yanlız Kontrol sürecinde kan değerlerinizin takibi ve bazı şikayetleriniz olduğunda normal bunlar hamilelik hastalık değil gibi cevaplar alabilrsiniz :) Kadın doğumcu olarak çok iyi olabilir. ama diğer bölümlere yönlendirme konusunda eksik maalesef. sizlerin bu konuda daha araştırmacı olmanız ve dahiliye endokronoloji diyetisyen gibi bölümlere gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü troidlerime bir bakalım demiştim Mehtap Hanıma ne gerek varki en başta bir şey çıkmadı demişti. bende maalesef güvenerek ölçme konusunda ısrar etmedim. ve başka bir doktora gidince troid değerlerimde önemli olan değerde düşüklük çıktı. ve buda bebeğin zekasında geri dönüşü olmayan bir zeka geriliği olma riskini yaşadım. müdahaleye başlanıldı ama 7,5 ayımda oldu. ne kadar faydası olacak tedavinin hiç bir fikirleri yok doktorların.. bu sadece örnekti. bunun gibi bu yaklaşımla baktığı için halsizlik uyuşukluk ödemlerin yine sebebini kendisi normal bunlar diyerek oysaki d vitmani, troid bozukluğu, magnezyum eksikliği, vitaminimin değişmesine sebepmiş.. bu yaşadıklarımdan sonra normal doğumu ne kadar sağlıklı gerçekleştirir teraddütü oldu.. sonuçta doğurtulur ama çocuğun zekasında br hasarla mı doğurtur bilmeiyorum..

Sanıyorum genelde kadın doğumcuların hepsi bu şekilde. sadece doğurmak amaçları.. Örneğin Şeker, troid, d vitamini, kalsiyum, magnezyum gibi önemli değerleri sorgulamaması ve yönlendirmemesi konusu büyük eksiklik.. eğer halsizlik yorgunluk aşırı ödem kemik ağrısı gibi şikayetleriniz varsa bunlar hamilelikten değil bahsedilen değerlerin normal olmadığını gösteriyor olabilir. Kısaca gidilebilir Mehtap hanıma fakat ayrıca dahiliye, diyabet, endokronoloji, diyetisyen bölümlerinede ayrıca kontrollü düzenli gitmeniz gerekir..

İlla Normal olsun diye düşünmeniz yerine gerçekten aşağıda gönderdiğim riskleri gözönüne almanızı tavsiye ederim. Benim fikrim normal doğum yapılır ama bebğiniz ve siz ne kadar sağlıklı bir şekilde sonuçlanır onu daha detaylı araştırmanız ve düşünmeniz gerekir.. Bu nedenle doktorunuzun çok iyi çok tecrübeli, çok bilinçli doğumu yapması ve aksi giden bir durumda nasıl müdahale edebileceğini bilmeli, buna emin olmanızı tavsiye ederim. ayrıca sizin vücut yapınızında uygun mu normal doğuma onu bilmek gerekir.

Herkese hayırlı doğumlar...

Vajinal Doğum mu, Sezaryen mi?
Vajinal doğum halen kabul edilen en yaygın doğum şeklidir. Halk arasında `normal doğum` olarak da bilinmekle beraber gerekli şartların oluşmadığı durumlarda bebek ve anne açısından çok ağır sonuçlar doğurabilmektedir. Doğum yolunda çok kalan bebekte oksijensizliğe bağlı olarak beyin hasarı oluşabilir ya da çok zorlanmaya bağlı yine çocukta kol-yüz sinirlerinde hasar oluşabilir. Omuz takılması sonrası bebek kaybedilebilir. Annede zor doğum sonrası vajina, makat gibi bölgelerde yırtık, hasar olabilir, mesane(idrar torbası) zarar görebilir. Zor doğumlar sonrası kadın cinsel iliişkiye girmekte çok zorlanabilir, idrar ya da büyük tuvaletini tutmakta zorlanabilir. Bunlar ilk anda akla gelen tatsız sonuçlar olup çoğu zaman hiçbir problem olmadan doğum gerçeklesir ve herşey tatlı birer anı olur.

Aslında herşey kurallar olarak kitaplarda yazmaktadir. Bu kurallar zorlanmadıkça hele hele söz konusu olanin iki can olduğu unutulmadığı sürece komplikasyon oranları çok düşük olacak ancak yine de asla sıfır olmayacaktır. Çünkü her cerrahi müdahalenin bir riski maalesef vardır ve kaçınılmazdır. Sezaryende ise sonuçta gerçeklesen bir karın ameliyatı olduğu için mesane(idrar torbası), bağırsak yaralanması gibi problemlerden, aşırı kanamalara bağlı rahim alınmasına, yara problemlerine kadar gidebilen sorunlar olabilir. Ancak şu anda modern tıbbın ulaştığı noktada artık sezaryen çok hızlı iyileşen ve neredeyse problemsiz bir ameliyat haline gelmiştir. Hastanede kalınan 2 gecenin sonunda her iki tür (vajinal ve sezaryen) doğum hastası da aynı şekilde ayakta gayet sağlıklı ve hareketli olarak hastaneyi terkeder.

Burada en önemli bilinmesi gerekenler, özellikle mutlak sezaryen endikasyonlarıdır: Bebeğin hasarsız ve hızlı doğmasının gerektiği durumlar (ornek: premature doğumlar), başgelişi dışındaki tüm geliş şekilleri (örneğin ayak,makat,yan…), baş gelişinin bazı özel şekilleri (yüz gelişi..), bebek kalp atışlarının bozulduğu hızla doğum yaptırılması gereken durumlar, geçirilmiş eski sezaryen ameliyatı, annede özel vajinal enfeksiyonlar (herpes, HPV..), plasentanın çok aşağıda yerleşip doğum yolunu kapatması, dar doğum yolu, çoğul gebelik… gibi durumlar. Bu durumlarin bazılarında vajinal doğum da gerçekleşebilir ancak tekrar belirtilmesi ve unutulmamasi gereken şey esas amacın anne ve bebeğin sağlıkla birbirlerine kavuşmalarının esas amaç olduğudur.

Uz.Dr. Enver Kurt
30.04.2011

Ben Mehtap hanıma gidiyorum.. güleryüzlü ilgili doktor.. yanlız Kontrol sürecinde kan değerlerinizin takibi ve bazı şikayetleriniz olduğunda normal bunlar hamilelik hastalık değil gibi cevaplar alabilrsiniz :) Kadın doğumcu olarak çok iyi olabilir. ama diğer bölümlere yönlendirme konusunda eksik maalesef. sizlerin bu konuda daha araştırmacı olmanız ve dahiliye endokronoloji diyetisyen gibi bölümlere gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü troidlerime bir bakalım demiştim Mehtap Hanıma ne gerek varki en başta bir şey çıkmadı demişti. bende maalesef güvenerek ölçme konusunda ısrar etmedim. ve başka bir doktora gidince troid değerlerimde önemli olan değerde düşüklük çıktı. ve buda bebeğin zekasında geri dönüşü olmayan bir zeka geriliği olma riskini yaşadım. müdahaleye başlanıldı ama 7,5 ayımda oldu. ne kadar faydası olacak tedavinin hiç bir fikirleri yok doktorların.. bu sadece örnekti. bunun gibi bu yaklaşımla baktığı için halsizlik uyuşukluk ödemlerin yine sebebini kendisi normal bunlar diyerek oysaki d vitmani, troid bozukluğu, magnezyum eksikliği, vitaminimin değişmesine sebepmiş.. bu yaşadıklarımdan sonra normal doğumu ne kadar sağlıklı gerçekleştirir teraddütü oldu.. sonuçta doğurtulur ama çocuğun zekasında br hasarla mı doğurtur bilmeiyorum..

Sanıyorum genelde kadın doğumcuların hepsi bu şekilde. sadece doğurmak amaçları.. Örneğin Şeker, troid, d vitamini, kalsiyum, magnezyum gibi önemli değerleri sorgulamaması ve yönlendirmemesi konusu büyük eksiklik.. eğer halsizlik yorgunluk aşırı ödem kemik ağrısı gibi şikayetleriniz varsa bunlar hamilelikten değil bahsedilen değerlerin normal olmadığını gösteriyor olabilir. Kısaca gidilebilir Mehtap hanıma fakat ayrıca dahiliye, diyabet, endokronoloji, diyetisyen bölümlerinede ayrıca kontrollü düzenli gitmeniz gerekir..

size katılıyorum mehtap hanıma gitmedim ama genelde kadın doğumcular her türlü şikayete normal deyip geçiştiriyorlar.ben aynı hastanede doçent olan selman beyden 15 kasım için randevu aldım henüz hamile değilim ama şimdiden dr araştırmasına girdim çünkü 5 ay önce plasenta previayüzünden 27 haftada sezeryan olmak zorunda kaldım çok acılar çektim bir daha aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.doktorlardan bıktım çoğu ticaret erbabı olmuş ne vicdan var ne Allah korkusu.inşallah selman bey aradığım gibi bir doktordur.çok şey beklemiyorum pişmiş kelle gibi sırıtıp gereksiz bir kibarlık ve samimi olmayan bir ilgi değil istediğim zaten böyle olunca hemen anlıyorum be doktorlar normal insanları salak zannediyor kendileri 10 yıl okumuş ya geri kalan herkes gerizekalı sanki.ne var canım ben de tıp yazsaydım şimdiye doktor olmuştum.önemli olan vicdanlı olmak,her hastaya sanki ailenden biriymişçesine yaklaşmak,ve her yaptığının görüldüğünü ve hesap vereceğini aklından çıkarmayan biri olmak.ben böyle düşünüyorum belki yanlışım bilemem herkesin beklentisi farklıdır.işinde ciddi ve kılı kırk yarsın,hasta ayırmasın herkese özenli yaklaşsın gereksiz güleryüze gerek yok olmasa da olur..

size katılıyorum mehtap hanıma gitmedim ama genelde kadın doğumcular her türlü şikayete normal deyip geçiştiriyorlar.ben aynı hastanede doçent olan selman beyden 15 kasım için randevu aldım henüz hamile değilim ama şimdiden dr araştırmasına girdim çünkü 5 ay önce plasenta previayüzünden 27 haftada sezeryan olmak zorunda kaldım çok acılar çektim bir daha aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.doktorlardan bıktım çoğu ticaret erbabı olmuş ne vicdan var ne Allah korkusu.inşallah selman bey aradığım gibi bir doktordur.çok şey beklemiyorum pişmiş kelle gibi sırıtıp gereksiz bir kibarlık ve samimi olmayan bir ilgi değil istediğim zaten böyle olunca hemen anlıyorum be doktorlar normal insanları salak zannediyor kendileri 10 yıl okumuş ya geri kalan herkes gerizekalı sanki.ne var canım ben de tıp yazsaydım şimdiye doktor olmuştum.önemli olan vicdanlı olmak,her hastaya sanki ailenden biriymişçesine yaklaşmak,ve her yaptığının görüldüğünü ve hesap vereceğini aklından çıkarmayan biri olmak.ben böyle düşünüyorum belki yanlışım bilemem herkesin beklentisi farklıdır.işinde ciddi ve kılı kırk yarsın,hasta ayırmasın herkese özenli yaklaşsın gereksiz güleryüze gerek yok olmasa da olur..

çok iyi yapmışsınız.

arkadaşım selman beye gitti ve doğumuda onda gerçekleştirdi. dediğine göre mennundu.. ama göreceli işte sizlerde çok iyi biliyorsunuz.. detaylarda gizli bu cevap ve farkındalık var mı ayrıca herkesin beklentisi farklı bence bunlara göre değişir cevaplar..

benim herkese tavsiyem bir sorun varsa yada yoksada sürekli okumanız ve bilgilenmenizdir.. ben bu sayede bir çok sorunumun üzerine giderek sorunun ne olduğunu buldum...

mehtap hanım normal doğumu destekliyor ama ben sezeryanla doğum yaptım. çok çok memnun kaldım. hiçbir ağrı çekmedim sonrasında da. normalde herkes bana sezeryan sonrası çok çok iyidin dediler.

bende inanılmaz rahattım sanki iğne oldum çıktım şeklindeydim. hiç abartmıyorum.. Hem Mehtap hanmı hemde doğum için medicanayı tavsiye ederim.

2 gün önce burada uzun uzun anlatmıştım ancak sitede olan bir teknik sorun nedeniyle mesajlar silinmiş. Tekrar yazmak isterim, çünkü kendisini araştıranların iyi düşünmesini istiyorum.

En son esraaycan'ın mesajını öfkeyle ve üzüntüyle okudum. Ancak şaşırmadım, kendisinden beklenebilir. Oysa 2 yıl önce de bu topiğe doktor hakkında olumlu şeyler yazmıştım. Ancak şimdi fikirlerim tamamen zıt yönde.

Biz 2 yıl boyunca sebepsiz infertilite ile uğraşırken kendisi 2 kez aşılama yapmıştı bana. Hem de aylarca kullanarak bağışıklı geliştirdiğim klomen ilacıyla. İlacın bana fayda etmediğini, zaten her ay bir sağlıklı yumurta oluşturduğumu bilmesine rağmen "olsun bize tek yumurta da yeter" diyerek, benim zamanımı, paramı boşu boşuna tüketti.

Tabi ki her doktor gibi yüksek egosuyla herkeslerden çok daha iyi bilirken, kendi fikri dışında bir şeyi kabul etmezken olan bizim aylarımıza, hayal kırıklığıyla sonuçlanan beklentilerimize oldu.

Velhasıl; aşılama gibi çok çok düşük orana sahip bir yöntemi devam etsem 5-6 kez daha yapacaktı. İyi ki gidip tüp bebek yaptırdım ve hamile kaldım. Şimdi doktorun kapısının önünden dahi geçmiyorum. Arada rüyalarıma girip hala sinirimi bozmaya devam ediyor.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

evet bende tavsiye etmiyorum mehtap derelioğlunu.
11 haftalıkken yani 4 gün önce ilk kontrol muayeneme ona gittim tavsiye üzerine
bu arada aşırı bulantı kusmamda vardı beslenemiyordum
resmen bana ilk muayenede felaket tellallığı yaptı
yok suyum azalır bebek düşer yok plesentanın altında bozulma olmuş falan filan
idrar tahliliyle ketona bakalım pozitif çıkarsa yatırırm hasttaneye dedi
tahlili yaptırdım ketona artı proteinde pozitif cıktı
bugün tekrar sonuclar için kontrole gittiğimde
ee tabi keton pozitif çıkar beslenemiyosun, ultrasonla bebege bakmama gerek yok zaten 4 gün önce bakmıştım diyerek savsakladı

şok oldum
hastası çok diye havalara girmiş bi doktor
bigün öyle bigün böyle
bidaha gitmeyeceğim tavsiyede etmiyorum

dün başka bir doktora randevu aldım gittim
bana mehtap hanım plesentanın altında bozulma var
bebegin beslenemediğin için riskli duruma girer diye yorum yaapmıştı
dün başka bir doktora gittim
ultrasonla baktı ve herşeyimin gayet iyi oldugunu plesentanın gayet sağlıklı oldugunu söyledi
ee noldu peki mehtap derelioğlu olumsuz ve doğru olmayan yorumlarıyla günlerce beni stresten aglattı evde
arkadaşlar sadece güleryüzlü şefkatli olması yetmiyo doktorun
benim doktorun güleryüzüne ihtiyacım yok ciddi olsun yeterki işini iyi yapsın
bidaha değil mehtap derelioğluna o hastaneye gitmek istemiyorum

evet aslında haklısınız Bende suan doktor arastırması yapıyorum Bahcelievlerde Secil günay avcı var onu düşünüyorum %90 normal yaptırıyor Mehtap hanıma gelince ben bi kere muayene oldum Benide kist var diye korkuttu Oluyomu herkeste dedim bazılarında olur dikkat et patlamasın falan dedi Ogün bebeğimin ilk defa kalp atışını duydum Cok mutlu oldum duygulandım Bana tabi bu hersey bitti anlamına gelmio 3 ay gecmesi lazım riSkin atlatılması için dedi Sonra baska doktora gittim Çünkü cok moralim bozuldu özellikle kiste Diğer doktor bu kist hamilelikte oluşmuş bebeği besler dedi Hatta böyle gebelikte düşük riski az olur iyi bir şey bu hatta 3.ayda erir kendiliğinden dedi İnşallah erir İçime su serpildi

Gittiğinizde çok cana yakın sıcak geliyor ama bu tamamen yüzeysel yapay bir sıcaklık.. çok paragöz bir doktor 1 kere gittim dahada gitmem..

Gittiğinizde çok cana yakın sıcak geliyor ama bu tamamen yüzeysel yapay bir sıcaklık.. çok paragöz bir doktor 1 kere gittim dahada gitmem..
merhabalar ben de yeni hamileyim.hastane çok pahalı.insan evladı için şartları zorlar verir diyorum sonra da aynı kalite de daha uygun bir fiyata başka bir hastanede doktora gideyim ki o kadar saçacağım parayı evladıma harcarım diyorum..ben de çok kararsızım.para tuzağına düşmek istemiyorum.en illet olduğum şey..öften büften birşeyler çıkarıp boşyere harcama yapmak istemiyorum.parayı kolay kazanmıyoruzki.ben de şaşırdım kaldım.ne yapacağımı bilemez haldeyim.

Back
X