kızlar günaydın...biz bugün 33. haftamıza girdik oğluşumla....cumartesi can beydeydik..benim oğlan 2900 gr ve 49 cm olmuş..ben bu çocuğu nasıl doğurucam hiç bilemiyorum valla arkadaşlar:)) tosun mübarek...suyu filan iyi dedi...nst ye bağladı...şu an için herşey yolundaymış...melekcim benim sezaryan işi zorunlu...2 sebepten..1. si plasenta bebeğin önünde...yani çıkış tıkalı...ikincisi daha önce 2 kere myom ameliyatı geçirdiğim için normal doğum şansı vermiyor doktor...önceki ameliyat yerlerinde ıkınmaya bağlı açılma olabilir diye....bu sezaryan işini de konuştuk biraz...epidural i tavsiye etti...ben tabi pimpirik bir hatun olarak anestezist işinin ehli mi? iyi tanıyor musunuz dedim?? evet dedi...25 senedir aynı evde yaşıyoruz hatta:))) meğer karısıymış....epidurali 15 dk. da bitiriyormuş...bebeği de ilk sen görüyorsun dedi...ama epiduralde sonda zorunluymuş...epidural sonrası bel ağrısı olayına da kesinlikle alakası yok dedi...o bel ağrıları doğum yapan herkeste olur...çünkü denge merkezi değişiyor...karın bölgesinden bir anda 7-8 kg yük kalkıyor vs. dedi...ama spinalde 2-3 gün süren çok ciddi baş ağrıları oluyormuş...doğumdan 5 gün sonra ortaya çıkıyormuş...bu da spinal in yan etkisi dedi...bir de anladığım kadarıyla epidural sezaryan da daha az ağrı hissediliyor...fakat beneim bir handikapım var...doğum sonrası myomlarım temizlenecek benim..o esnada seni uyku ilacı ile uyuturuz dedi..ama doğum esnasında ameliyathanede konuşulanları duymak ne kadar doğru bilmiyorum..o anda birşey aksi gitse...sen herşeye şahit olacaksın..tansiyonum çıkar valla benim...yani daha karar veremedim epidural mi, genel anestezi mi? şu anda planlı olarak 9 şubat da alınacak olarak gözüküyor..tabi benim yumurcak süpriz yapmazsa...