Mecbur muyum?

bu yaşadıklarınızın aynısını 14 sene yaşadım malesef ve şimdi hayattan hiç zevk almıyorum çünkü nefret ve kinle doldum ben evlenir evlenmez çocuğum oldu çok ezildim sizin çocuğunuzda yok ve babanız size ev veriyor yani arkanız var neden çekiyorsunuz biraz kendinize güvenin güçlü olun inanın yaptıklarınız size kalıcı bir depresyon olarak geri dönecek ve sağlıklı bir çocuk büyütemiyeceksiniz çünkü psikolojisi bozuk bir anne oluyorsunuz ısrarla eşinizle konuşun olmadı aileleri araya koyun ve eltilerinizle daha çok görüşün her ne kadar kayınvalidenizin hoşuna gitmesede çünkü eminim şu anda eşiniz annesi tarafından eltileriniz ve öbür oğulları ile ilgili çok kötü biçimde doldurulmuştur kendisi onların açığını doldurmakla görevlidir tabiki sizinle belki onlarla sık görüştüğünüzde iyi yönde etkilenir gerçekleri görür ne diyeyim Allah yardımcınız olsun iyilikle çözülür inşallah.

bu arada bütün yorumları ancak okuyabildim sakın çocuk olur düzelir gözüyle bakmayın çocuğuda kurban etmeyin her sabah kar kış yağmur çocuk elimde gittiğimi bilirim kayınvalideniz çocuğa bakar siz iş yaparsınız yine, ne olur sorunlarınızı halletmeden çocuk yapmayın konuşun anlaşın çocuk olunca gitmezsin evinde oturursun sözünü almadan yapmayın çünkü bunlar alışmışlar olan size ve çocuğunuza olur çocuk olunca ondan ziyade siz bağımlı ve mecbur hale geliyorsunuz babasız çocuk büyütmeyeyim diye dahada sinersiniz.

daha ne hakkın olsun canım hizmetçilik etmişsin kaynanana.
okuyunca kaynanama şükrettim valla zaten pek bi sorunumuz yok da yine de insan kırılıyo bu konularda
benim kaynanamda mesela doğum yaptım ok acılar çektim gelmedi yanıma ama en azından "oğlum geline yardım et o zorlanır" dedi. bayramdan bayrama evine giderim şehir dışı olduğu için, onda da bulaşık çoksa ve yağlıysa dur sen yeni gelinsin tiksinirsin ben yıkayım derdi. ne beni nede diğer gelinini hizmetçi gibi kullanmaz ki benim kaynanam da 60 yaşlarında var bi de kaynanamın bi sürü fıtığı falan var ona rağmen yani düşün. ben ona kıyamam iş yapmasın diye o da bana, diliyle bile olsa ben yapıyım kızım der. canım eşinle uzun uzun konuş gerekirse aç bu topiği okut bak de millet ne diyor var mı benim gibi köle olan de. beni anam babam halı silerek koltuk çekerek fıtık olayım hasta olayım diye bu günlere getirmedi de. benim bildiğim ağır işleri erkekler yapar sen niye koltuk çekiyon ki?! yapmam ben bu işi diyemiyon değil mi? ben de diyemem aslında ama işte akıl vermesi kolay oluyo :kedi:
aman herkesin başka başka derdi var, sinir olup da kendini yıpratma değmez.

YA CANLARIM BENıM sağolun kızlar sizleri okudukça rahatlıyorum valla kendi kardeşime anneme bile anlatamıyorum başa kalkarlar diye ...
inanın sizin her yazdıklarınız bana bi nasihat gibi keşke sizleri daha önce tanısaydım sağolun ALLAH ne muradınız varsa versin...

ya bişi diyimmi çok pasif davranıosun ya ne demek kayınvalidene tamizliğe gidion ne münasebet bir iki tamamda ohoo sen baya ipleri kaptırmışsın eşinde ayrı acayip diyemiomusun banane ya ananın bacının hastalıklarından habire görüşmekmi zorundasın gene sorsa sana eşin cvp verme boş boş bak yüzüne git yat başka şeyler uğraş cvp verme yapma gitme ayy çok gıcık oldum bazıları hakiketen hakedio....

büyüktür hasta olunca mutlaka yardım edilirama siz aynı evde değilsin aynı evde olsanız aynı evde yasıtyosunuzda yaptıryo diyeceğim ama o da yok bi kere bence 2 günde bir gidi,p evine temizlemek zorunda değilseniz bence...birde yanında kızı var o ne işe yarıyo.bel fıtıgı baslangıcı diyosun sakın zorlama kendini bırak kırılsın çok zor bi rahatsızlık o ilerlerse olan sana olur.bence annesinin bu rahat tavırları tamamen eşlinden kaynaklanıyo bak öbürlerini çağırmıyomuş kaynanan eltilerini yani bence eşinin ses çıkarmayacagını bildiği için böle davranıyo ama sanad ayazık...bence eşinle konuş belim tutumuyo falan de artık. zor durum arama konusuna gelincede garip aman boşver her gün ara sende gitmesende ara napıyosun anne nasılsın falan de kapat temziliğe öağarırsada doktor yasaklası vs.bişeler uydur.

arkadasım kızma ama sen bastan hata yapmıssın elını alıstırmayacaksın bende nısanlıyım bende sorunlar yasadım bu boyle gıtmez dedım ve sınırımı koydum nısanlandıktan sonra yemege gıttık yemek yendı sofra toplandı bulasık yıkanacak annem formalıteden kızım hadı yıka dedı gorumcem olacak sahıs hemen atılıp evet burası artık senın evın mısafır degılsın yıka alıs dedı bende ben evde bıle bulasık yıkamıyorum sevmıyorum dedım evlenınce annenmı yıkayacak dedı bende hayır bulasık makınesı yıkayacak dedım ben ıs gormeyı zaten sevmıyorum sımdıden dusunuyorum kara kara ev ısı yapmayı zaten ya temızlıkcı tutarım yada esımle bırlıkte temızlerız dedım sınyalı verdım sınır koymazsan bastan sonun olmuyo nısanlımada soledım yerı gelınce cok agır konustum tartıstık ama benım aılesıne olan sınırımı tavrımı bılıyor sımdı yapmasaydım sonra asla yapamazdım allah yardımcın olsun esınle ne pahasına olursa olsun konus tartıs gerekırse terket ama bunun boyle devam etmıyecegını mutlaka anlasın...

Kız sen benden de betersin ama valla akannehir helal olsun
Bende gidince reflüm azdı midem kötü diye misafir gibi oturuyorum
Yaptıkları yağlı yemeklerden kızartmalardan zaten fenalaşıyorum kafamçokkarıştı
Yapmaya kalksamda 15 kişinin ne yemeği yapılır ne bulaşığı yıkanır
Hem eşimde otur sen diyor

mecbur falan değilsin.ne demek ya hizmetçi olarak mı almışlar seni.iki elti iki görümce nasıl oralı olmuyor sen de olma.ne yapacak eşin.kavga mı çıkartacak?çıkartsın.gitmiyorum de yapmıyorum de aramıyorum de sevmiyorum de mecbur da değilim de.bu kadar ezilmez bir insan ya.ay nasıl çıldırdım var ya oturduğum yerde.erkeklerin beli ağrırmış sen çekecekmişsin.vijdansız kadın.60 yaşında demem döverim ben onu be !!!!! senin babanın evinde oturuyosunuz.mecbur değilsin onların hizmetçiliğini, bakıcılığını yapmaya.resti çek kocana.kocanın da gözünde değilsin herhalde hiç acımıyor sana.yengem var ya bizim evimizde bir çöp süpürmemiştir bu zamana kadar.sen izin veriyosun sana böyle davranmalarına.ezdirme kendini.senin sağlığın ve kendin o kan emicilerden daha önemli.kendini düşün azıcık.laf sokarlarsa soksunlar..t ürür kervan yürür, bir kulağından girsin bi kulağından çıksın.he de geç ya.ne kafana takıyosun?akşama kadar konuşsunlar.sen kötü gelin ol.ne olacak ya?bu şekilde iyi gelin mi olduğunu zannediyosun?ne yaranmaya çalışıyosun ya?iyi, senin hayatın o bencil insanlara yaranmaya çalışmakla geçsin.gitme bence mecbur değilsin.hizmetçi değilsin.kendilerini yırtsınlar.ben hastayım belimde fıtık var de.hiç bir şey yapamam, doktor yasakladı de.kim yaparsa yapsın de.kızları gelsin yapsın.onlar kadar yokmusun.kocana da öyle de.fıtık var bende ya de.sen beni düşünmüyo musun hiç de.kocan da ailesinden önce seni düşünmeye başlamadan da bence çocuk sahibi olma.

canım elbette ki mecbur değilsin yazık sanada ya...bu kadar sene bu kadar emek yeter artık heralde..iş eşinde bitiyor anam...eşin anlamadığı sürece maalesef bir çözüm bulamazsın...

ok tamam kızmayın ağlıcam bak :roflol: yapmıcam bundan sonra akıllandım gerçekten belimde ağrı var bayram geçsin dr gidecem fıtık olmasamda oldum dicem napayım bana dokunmayan yılan bi yaşasın ...

yapma canım ya mecbur fln diilsin.. annesine gitmedin evini tezimlemedin diye seni boşıycakmı yani?
böyle hayat geçmez canım.. her şeyi alttan alarak ep kızılarak yaşayamazsın.. eşinle konuş.. ben kimsenin kölesi diilim de..

mecbur değilsin..hiç mi vicdan yok bunlarda...bu adam seni kendine eş olarak mı görüyor, yoksa annesinin temizlikçi mi.. resti çekmekten başka çaren yok sonucu ne olursa olsun..bu geçen günlerin bir daha geri gelmeyecek..işte her şey eşlerde bitiyor..

ok tamam kızmayın ağlıcam bak :roflol: yapmıcam bundan sonra akıllandım gerçekten belimde ağrı var bayram geçsin dr gidecem fıtık olmasamda oldum dicem napayım bana dokunmayan yılan bi yaşasın ...

Hani çok üstüne gelir bişeyler yaptırmaya kalkarsa
İlk denemede feryadı bas belime bişey oldu ağrıdı falan de
Bırak çürük desinler hastalıklı desinler laf etsinler
Sağlığından kıymetli mi
Akşam da benim görümcek akıllısı anasının evine bayram temizliğine beni çağırdı
Kadın tutun ben payıma düşeni veririm temizlik yapamam
Kendi evime zor yetişiyorum dedim
Sustu daha da istemez böyle bişey
Keşke sende en baştan tavrını koyabilseydin
Ama zararın neresinden dönersen kardır

iyi de siz kendinizi yeterince ezdirmişsiniz aman kavga cıkmasın diye bırakın kavga cıksın kıyamet kopsun hizmetçilik yapılmaz her gün her gün durumları iyiyse kadın tutsunlar..eşiniz de bi garipmiş doğrusu canınıza cıksa sesi cıkmıyor adamın....inceldigi yerden kopsun eşinizin gönlünü yapmak için bu kadar da uğraşmayın o sizin gönlünüzü cok mu yapıyor...ezildikçe ezerler sizi ..

sahrud72 bacım taktıgımı tuttun yanı sende anlat bakıyım daha nasıl hareket edıyım herkese fıkır olur....

Sağol canım benim heryerde tekrarladığım taktikler var
Mesela kaynana taktiğim var en meşhuru
Asla kayganayla kavga etmeyin hele eşlerin yanında kesinlikle kayganayı üzmeyin
Kıyıda köşede yakalayıp aynı onlar gibi güler yüzle lafı sokun kaydirigubbakcemile3
Ve gece eşinizle başbaşa kalınca :bbo: aşkııım canıııım bugün annen şöyle dedi üzülmesin diye bişey demedim
O senin kadar benimde annem ama çok kırıldım şeklinde bi konuşma
Eşi bişeye ikna etmek gerektiğinde buğulu bi ses üzgün mağdur bi yüz ifadesi :a015:
Hayatım çok isterdim ama gücüm yetmiyor yada bazen çok kırılıyorum gibi (konu neyse ona göre bi konuşma) yapılması işe yarar
Eşle asla kavga edilmemeli susulacak eş sakinleşince bak beni üzdüğüne değdi mi
şekliden bi duygu sömürüsü yapılabilir
Bu örnekler çoğaltılabilir umarım işine yarayanlar olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…