• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecbur muyum?

kuzum aklınızdan zorunuz mu var sizin ne kullandırıyorsunuz kendinizi
iyi niyeti aşmış gitmiş bu ne yahu kocanıza hanım mısınız kaynananıza hizmetçi mi
vallahi kimse kusura bakmasın biz adamların analarını başımıza sultan yapmaya mı evlendik
tamam anaya ataya saygı hizmet iyidir eyvallah ama yeri geldikce ihityac oldukca kıymeıt bılındıkce yeğdir
mecbur değilsiniz ama siz kendi kendiniz mecbur etmişsiniz
üzerimize vazife olmayan etrafın bizden beklediği işleri bir yapmaya gör
sonra sanki vazifenizmiş gibi hep yapmanız beklenir
yaptıgınızda da bir Allah razı olsun demek esirgenir
yapışır üzerinize sonra böyle eriniz de kıymetini görmez bilmez
hem hangi erkek hanımının anasına bu kadar hizmet ediyor Allah askına
hizmet etmekse hayırsa anaysa bizim analarımzı ana değil mi canı can değil mi
ama yok bizim millette bir garip türkü tutturulmuş
gelinsen adamı da adamın ailesini sülalesini de baştacı edeceksin
bizi ailelerimiz el kapısında harcanmak için doğurup büyütmedi
insanlık icabı gerektiginde elbet üzerine düşen yapılır Allahın emri
aam böyle de kendimi kimseye sömürtemem kimse kusura bakmasın
yapmayın siz de arkadasım böyle mecbur konumuna düşürmeyin kendnizi
dahası artık açıldığını gösterin gözlernizin

amanın bu ne ya çok sinirlendim
tamam yadım edersin de bir edersin iki edersin hergün hergün temizlik mi olurmuş
kızıyorum böyle tiplere yaaa
yapma gitme de sınırlarını koy öyle de kavga çıkacak böylede yani eşin bu kafada olduğu müddetçe kavga çıkması kaçınılmaz
Allah yardımcın olsun

canım arkadaslar yapman gerekenı gayet guzle yazmıslar tekrra gecmeyecegım uzerınden zira sınırlerım hopladı,
hıc kavgacı gurultucu bırı degılımdır hatta cok sakın oldugum soylenır ama kendı saglıgın ıcın kendı huzurun ıcın mutlulugun ıcın gerekırse kavga et kendını ezdırme lutfen koca koca esyaları tasımak ne kadar zaralı bır kadına hey Allahım ya sınır oluyorum gelın degılde hızmetcı aldım zanneden kaynanalara, dişini gozter kocanada anlayacagı sekılde anlat olmuyosa benden bu kadar de sahıpsız mı bellıyolar adamı bılmıyorum kı, her ınsanın bır dayanma sınırı var

1. mecbur değilsin.
2. eşin mecbur o neden yaşlı annesini aramıyorda sen arayacakmışın. eşin bütün yükü size atmış. ben eşime diyorum anneni arasana napıyor hiç aramıyorsun. oda arayınca bana verecekse işaretleşir. bende konuşacaksam ver diyorum yoksada hayır diyorum vermiyor. ha evinin işini de ben yapmayordum. azcık yardım ediyordum sadece. gerçi ben farklı şehirdeyim. ama eltim ve görümcem aynı mahalledeler. kayınvalidemin işlerini eğer çoksa beraber yapıyorlardı. aslında kimse mecbur değil, yardımlaşmak güzel tabiki ama bunu karşı taraf alışkanlık haline getirmemeli.

kızlar çok sağolun serdime orak oldunuz bende biliyorum tüm iş eşimde bitiyo ama bazen anlıyo bazen anlamaıyo beni çoook daraltıyo zaten 6 aylıkken dayanamadım babamın evine geri geldim ozaman annesi hiç benle konuşmadı kızım yapma etme diye bitek görümcem ağladı ne yalan ned doğru ALLAh bilir ben kendi eşyalarımı toplamaya evime gittim kaynanam kızım niye böyle yapıyon demedi bilezikleri çıkar öyle git dedi tamam çok takım oldu ama benim tarafımda çoook taktı kaynanam bi çeyrek bile takmadı onların akrabaları taktı çoğu zaten eşimin bekerlıkta yaptığı borçları kapadı ya bi insan oğlunun yuvası yıkılıyo bileziğin derdinine düştü çingene gibi kavga etti kayınlarım ALLAH için iyidir onlar annesine sus dedi amaan kızlar uzatmıyayım sinirlerim hopluyo ama bu gün cuma hakkım haram olsun ne hakkın var demeyin kul hakkı en azından vardır oda haram olsun benim canımı çoook yaktı bedddua etmiyorum ama küçük kaynıma ALLAH öyle bi eş versinki maddi manevi onları tıpratsın gelin öyle olsunki evini kpcasını pislik içinde bıraksın kaynım karısıyla çoook mutlu olsun onun ağzına çoook baksın ki anasına bile gitmesin aramasın sormasın zaten öylede hele bi eş bulsun kendine hepten u utur kısacası ALLAH havake ediyırum

canım yaaaa şu yazıların arasına biras paragraf falan koysan yada satır falan atlasan...
gözlerim ağrıdı yarısına bile gelemedim....

allah allah yapma nedemek erkeklerin beli agrıyor sen yapacaksın..baslarım oyle kaynanaya he...senin dilin yokmu deseydin ya onlarınkı can benimki ne diye..kusura bakmada suç sende...kimsede suç yok..çok çok özür dileyerek yazıyorum..eşek olunca semer vuran çok olurmuş...

kızlar çok sağolun serdime orak oldunuz bende biliyorum tüm iş eşimde bitiyo ama bazen anlıyo bazen anlamaıyo beni çoook daraltıyo zaten 6 aylıkken dayanamadım babamın evine geri geldim ozaman annesi hiç benle konuşmadı kızım yapma etme diye bitek görümcem ağladı ne yalan ned doğru ALLAh bilir ben kendi eşyalarımı toplamaya evime gittim kaynanam kızım niye böyle yapıyon demedi bilezikleri çıkar öyle git dedi tamam çok takım oldu ama benim tarafımda çoook taktı kaynanam bi çeyrek bile takmadı onların akrabaları taktı çoğu zaten eşimin bekerlıkta yaptığı borçları kapadı ya bi insan oğlunun yuvası yıkılıyo bileziğin derdinine düştü çingene gibi kavga etti kayınlarım ALLAH için iyidir onlar annesine sus dedi amaan kızlar uzatmıyayım sinirlerim hopluyo ama bu gün cuma hakkım haram olsun ne hakkın var demeyin kul hakkı en azından vardır oda haram olsun benim canımı çoook yaktı bedddua etmiyorum ama küçük kaynıma ALLAH öyle bi eş versinki maddi manevi onları tıpratsın gelin öyle olsunki evini kpcasını pislik içinde bıraksın kaynım karısıyla çoook mutlu olsun onun ağzına çoook baksın ki anasına bile gitmesin aramasın sormasın zaten öylede hele bi eş bulsun kendine hepten u utur kısacası ALLAH havake ediyırum

bak canım...

ne olursa olsun....kim olursa olsun...beddua etme..beddua öyle lanetlidirki..döner dolanır sahibini bulur..:delphin:

Gülüm kusura bakma ama ben eşin ve kaynanandan çok sana kızdım neden mi?

Gülüm senin canın can değilmi, sen canını sokakta mı buldun, seni doğuran büyüten emek veren seni o insanlara kul köle hizmetçi olasın diyemi büyüttü. Niye kendini bu kadar ezdirirsin ki anlamam. Cahil değilsin, o insanlara mecbur değilsin, çaresiz hiç değilsin niye yaptın bunları eşin seni çok sever diyemi düşündün, çok kıymet bilirler de bana değer verirler diyemi düşündün vallahi anlamadım.

Hayatın bana verdiği derslerden öğrendiğim en önemli şeylerden bir tanesi de asla kimseye kendimden fazla değer vermemektir. Kim olursa olsun, neyim olursa olsun kimseye ne sağlığımdan, ne paramdan, ne zamanımdan v.b. ödün vermem çünkü ben derslerimi alana kadar her zaman kaybeden ben oldum şimdi kaybetmiyorum ha kazanıyormuyum hayır ama üzülmüyorum, yıpranmıyorum, sinir stres sahibi olmuyorum.

Sana naçizane tavsiyem uyarsın veya uymazsın kendin bilirsin. Asla ve asla kimseye mecbur değilsin. Koca ise kocalığını bilsin canım kendine eş mi aldı annesine hizmetçi mi aldı önce ona karar versin ve gelsin kararını da sana söylesin ki sende önlemini ona göre al.

Ya kusura bakma ama ben sen ve senin gibileri oldum olası anlamam neden, kimden, niye korkarsınız ki, bu dünyada korkacak, aman dilenecek tek varlık ALLAH tır. Gerisi laf-u güzaftır. Anneme gitmiyormusun diyen kocaya "gitmiyorum" diyeceksin, neden aramıyorsun hasta diyen kocaya "Aramıyorum" diyeceksin ne olabilirki en kötüsü Rabbim korusun o durumlara gelmezsiniz inşallah ta belki dövmeye kalkar haaa işte o zaman ev zaten senin babanınmış öyle bir densizlik yaptığı vakit topla bütün pılısını pırtısını ver eline hadi yallah ananın yanına anca gidersin dersin olur biter.

Kimsenin yuvasının yıkılmasını istemem asla ama hemcinslerimin ezilmesi, horlanması, aşağılanması da beni kahreder bu kadar acımasız olmam da bundan kaynaklanıyor. Karısına koca olmayan erkek (erkeklik sadece yatakta olmaz en basitinden yeri geldimi kendi ailesine karşı eşini savunmasını bilen bile bir kocadır gözümde) yavrusuna baba da olamaz, evine adam gibi bakan erkekte olamaz. Varsın gitsin anasının yanına utanması olsa anası cebine para koyduğu zaman onu karısıyla paylaşırdı. Cebinde para, evinde doğru dürüst yemek yokken anası kendini yemeğe çağırdığı zaman eşinide çağırmasını isterdi yada kendi eşinide o yemeğe götürürdü.

Çek restini be gülüm kendini ezdirme ne olacaksa olsun de, inceldiği yerden kopsun de boşverrrrr senin sağlığın giderse kimse sana sağlığından bir damla bağışlamaz bunu da unutma.

Fazla yüz vermişsin kıymet bilmiyorlar.. Allah kocana akıl fikir merhamet versin..sen de nazlan ağla sızla dayanamıyorum gücüm yetmiyo de hasta ol..kavgaysa kavga hayret bişiy yaaa:kızgın:

okurken içim daraldı valla
madem anası ablası çok kıymetli hizmetçi tutsun kocan
ne bu be köle diyemi almışlar seni
tamam iş yapılır yapılmaz değil ama bunlar suyunu çıkarmış bi güzel kullanucak adam
bulmuşlar şimdi hastalanıp yataklara düşme sırası sende
bi güzel günlerce numara yap eşin tutuşsun
sonrada yavas yavas elini eteğini çek ailesinden
madem çocuk istiyosun git doktora anlat sana çektirdiklerini
oda kocana belini zorlamaması gerek yorulmaması gerek sıkılmaması diye konuşsun
ben kocamı şikayet etmiştim doktoruma oda sağolsun bi fırçalamıştı onu
benimde karnımda can var kısmetse kızım olacak ve hiçte kaynanaya görümceye kul köle olsun diye
taşımıyorum karnımda
kendimde olmuyorum hem çalışıyorum hemde evimin işini herseyimi kendim yapıyorum
bi gün sormazlar laf olsun diye ihtiyacın var mı yardıma diye
hoş kendimde sormam en iyisi böylesi kendi yağımda kavruluyorum
Allah sağlık versin yeterki çünkü bastan kocamı böyle alıştırdım ama alışmayanda alışmaz işte
huy meselesi inşallah kurtulursun

ay anca okuyabıldım ama arada kacırmısta olabılırım kusura bakmayın. esın sen ablamı aramadınmı deyınce kavga cıkarsana, aramadınmı deyınce ablanlamı konustun 2 gun once konustum sıkayetmı edıyorlar deyıp basla . cunku uste cıkmadıgında senı hep bu sekılde ozurdılerım ama ezecekler. asla alttan alıp esımle aram bozukur dıye dusunme arayı sen boz esın bıraz kendı evlılıgı elden gıtmesın dıye en azından sana laf etmez. ayrıca laf tasımaz bır erkege yakısmaz ve dusmez. gocunan nıye benı aramıyorsun dıye senı arasınlar. aradan esını kaldır gerısınıde sen hallet. benımde nacızane fıkrım bu yoksa kotu olur.

SERENAY cok doğru yazmış
niye bu korku hep korkacakmısın kocam kızmasın diye böyle hayat mı gecer
benim kocamda ilk baslarda annemi aradın mı zırttı pırttı konuşuyodu
ama annesi gaz veriyodu anlıyodum
bende senin gibi kavga çıkmasın diye korkuyodum ama sonra baktım ki beni adam yerine koyan yok
hadi lan dedim çektim resti ailen çok kıymetliydide ne mok yemeğe evlendin sizlemi uğrascam dedim
madem vur kafasına al lokmasını birini arıyodunuz yanlış adama cattınız dedim
anam beni siz ezin diye doğurmadı bu zamana kadar ekmeğimi siz vermediniz ne hakkınız var lan üstümde secdemi etcem size sandızın diye bi kalayladım
o günden sonra çıt yok kendime güvenim geldi kafam rahatladı

canım öncelikle hata sende ben baba evindeyim annem asla ağır şeyleri kaldırmaz geçen kaynamla konuşuyorduk belini ağrtımış (koltukları değiştirmiş) bende anne neden tek yaptın akşam murata çektirseydin bizim güçümüz yetmez onlara zaten dedim şimdiden sinyal verdim zaten kuş gibi bişeyim koltuk benim 2 katım :D sende öyle yap canım keşke gittiğinde öyle büyük şeylere girmeseydin bulaşığını ykaypı tozunu alsaydın baştan
yada şimdi şöyle yap kendi evinde iş yaptığında öyle büyük eşyalarını eşine taşıt ağla belim ağrısından duramıyorum de sonra işte akşam yemekte bu gün camları sildim sol yanıma çok fena ağrı girdi yarım kaldı aşkım bende kötü bişe var ama çözemiyorum de habire sızlan ağla bak dediğimi yap bence :D

ayy okurken içim daraldı inan yaa.
sen nasıl 4 yıldır katlanıyosun bunlara.
eşine değilde kaynanaya sesini çıkar biraz.
hastayım de öyle de böyle de.
hamile kaldığındada midem bulanıyo öğğ böğğ falan yap.
allahım sana en kısa zamanda bebek nasip etsn cnm
kurtuluşun olucak.

herşey erkekte biter canım.ailesine aşırı düşkün erkekle geçinmek zor böyle erkeğe laf anlatmasıda zor
belki zamanla anlar hatalarını ama o zamana kadar sen sinir olursun
yinede iyilikle konuşmaya çalış eşinle çok yoruluyorum ağır iş yapamıyorum falan gibisinden
birde keşke en başından kaynananı böyle alıştırmasaydın.öyle evinde dip bucak temizliğe girişmeseydin biraz kaytarsaydın işten.
allah eşine akılı fikir versin canım

Hiçbirinde insanlık yok sanırım . . ne kayınvalidende ne eşinde nede görümcelerde
Olucak işmi yahu!! Resmen hizmetçiyerine koyuyorlar seni
Eşin bi yandan ailesi bi yandan . . .çok üzüldüm haline
Ama artık herkese dur demenin zamnı gelmiş belliki !!
Onlar gezip tozarken, sen kendini temizlk yaparak öldürmemelisin
Söyle laf arasnda kayınvalidene ,sanada banada bi temizlikçi tutmak lazım de,artık yetişemiorum belim arıo zaten başımın ağrısından kafamı kaldıramıorum de.
Madem onlar hastalık hastası,sende onlar gibi ol tatlım. . .

canım yaaaa şu yazıların arasına biras paragraf falan koysan yada satır falan atlasan...
gözlerim ağrıdı yarısına bile gelemedim....

aynen valla. neden noktalama işareti kullanmazsınız, cümle bitince bi nokta koymak bu kadar mı zor. konuşur gibi de yazılmaz ki arkadaşım.

bende yeni evliyim akıl verecek kadar tecrübem yok ama neden en başta bunlara izin verdiniz ki. bi kadın bizi oğluna alıyorsa biz onun kölesi olmak zorunda mıyız? o kadının bizim üzerimizde ne hakkı var ki, ne emeği var. gidip hergün kendi annenizin temizliğini yaptınız mı? hiiiç de mecbur değilsin ne münasebet ya, bi arkadaşın dediği gibi fıtığım var kendi evimin işini bile yapamıyorum de gitme.

Back