- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi VahsiCazibe
-
ben de bu sevimsiz tavrinin nedenini merak ediyorum? konu dine baglandi diye mi yoksa, ondan mi rahatsiz oldun?
Musluman ulkelere satilan urunlerdeki kimyasallar sagligi tehdit ederken, helal olmayan icerik tuketildiginde de manevi hayata bi o kadar zarar veriyor, haram kavramini anlatmayacagim uzun uzun.. hassas insanlar bi peyniri bile gonul rahatligiyla yiyemiyor, domuz jelatiniydi yagiydi vs..
bilmem ne kadar vâkifsin konuya, israil muslumanlari pek bi sever (!), keza amerika da.. bu yuzden kisirliga neden olan cocuk bezinden, pedlerden tut da, tonlarca su doksen dahi kurtulamadigin kimyasallarla dolu urunler, sagliga pek de yararli degil.. dogum kontrol hapi bi tercihtir.. ama nedensiz kisirliklar oyle yayginlasti ki, bu igrencliklerin etkisi yok diyemiycem..
yani kalkip 'yanke go home, israil in oyunu hep' seklinde bi cahil siyaseti gudecek degilim.. o zaman baskalarinin yorumlarini anlamadan etmeden saygisizca konusanlardan farkim kalmaz..
he bi de yazdiklarim bu haberden cok, genel gecer seyler, uyari namina
sevgiler cicim
ben mc donalds i mi suclamisim?Her zaman ayni tantana, ben niye din'den rahatsiz olayim? Her zaman ayni ön yargi. Konu alakasiz bir sekilde baglandigi icin sorma geregi duydum "cicim"
Hersey müslümanlara karsi bir komplo degil. Neticede Türkiyede sadece müslümanlar yasamiyor, her din'den, irktan insanlar yasiyor. Yani evet McDonald's eti saglikli et oldugunu düsünmüyorum, fakat bu müslümanlara karsi birsey degil, sirf Türkiyede sadece müslümanlar olmadigi icin bile degil.
Yemek konusunda McDonald's i suclamanin yerine, önce devleti sucla. Sonucta onlar halk'in sagligindan, ülkeye giren gida'dan sorumlular. Bak pinar gibi büyük markalara bile güvenmiyorsun, neden? Cünkü denetim az ve rüsvet cok. Bu Israili'n oyunu degil "cicim", bu Türkiyenin sucu. Hatta bildigim kadari ile tarim'da kendi tohumlarini bile kullanamiyorlar, disardan getirilen gdo'lu tohumlari kullaniyorlar. Bu arada "boo israil" diyeceksen, bil bakalim kim gemicikler ile israil ile is birligi yapiyor
Ve hap kullaniliyor ise, bu avrupadada, amerikada kullaniliyor. Kisirlik ayni sekilde her yerde var. Sorun artik dünya capinda saglikli beslenemiyoruz. Kilo sorunu aldi basini gitti. Bir cikolata yada cips'e bilmem neler koyuyorlar renki güzel olsun, uzun süre bozulmasin diye.
Yani diyecegim o'ki dünya müslümanlar etrafinda dönmüyor "cicim"
ben mc donalds i mi suclamisim?Allah askina yazisma benle ya, goz attm sadece yazdiklarina, kendin calip kendin oynayip, demedigim seyleri de uydurup karsit fikri savumussun.. hakkat ya ne onyargiliyim iki uc cumlendem ve ilk msjindan belli hersey.. haydi by
fikirlerini genelde kendime ters, tarzını itici bulup seni muhatap almadıgımdan tartısmayı uzatmamam mantıklı cevap verememek mi oluyor? olsun, ne farkeder.. fikir alışverişi karşılıklı saygı ile olur, daha ilk alıntıda bi aşağılama ve ukalalık, seninle mi alışverişte bulunacagım?Her zaman aynisini yapiyorsun. Bir yoruma mantikli bir sekilde cevap veremediginde kisisel yorumlari yapmayi tercih ediyorsun. Neyse kendin bilirsin. Bir daha senin ile münakasaya girmem artik. Anladim ki tartismak, fikir alis verisi senin ile olmuyormus.
Iyi günler...
aslında bakanlığın siyasi olarak zıtlaştığı her firma için helal değil dedikodusu çıkması da manidar. şimdi yılların sütaşı sütünü satar parasını alır bize ne garezi varki içine gizli gizli domuz katkısı koysun. bu helal üretim işi biraz çığrından çıkmış durumda. geçen gün helal ketçap gördüm, helal bulgurun yanında duruyordu...bazi firmalarin helal sertifikasi yok canim.. hos olsa da ne kadar guvenilir.. pinar, maret, sutas bunlarin icerigi helal degilmis.. bakanlikla pinar epey zitlasmsti hatta.. domuz urunu mu ararsin icinde, helal kesim olmayan et mi.. ne yiyecegimizi sasirdik..
Onun hemen karşısındaki reyonda helal ıspanaklar göz kırpıyordu.aslında bakanlığın siyasi olarak zıtlaştığı her firma için helal değil dedikodusu çıkması da manidar. şimdi yılların sütaşı sütünü satar parasını alır bize ne garezi varki içine gizli gizli domuz katkısı koysun. bu helal üretim işi biraz çığrından çıkmış durumda. geçen gün helal ketçap gördüm, helal bulgurun yanında duruyordu...
Helal su ne yahu?KATEGORİLER
- Genel
- Helal Bal
- Helal Bitkisel Yağlar
- Helal Çay
- Helal Çiğ Köfte
- Helal Çikolata
- Helal Diş Macunu
- Helal Dondurma
- Helal Fındık
- Helal Glikoz Fruktoz Şurup
- Helal Hindi
- Helal Baharat
- Helal Katkı Maddeleri
- Helal Ketçap-Mayonez
- Helal Kırmızı Et
- Helal Kurabiye
- Helal Kuruyemiş
- Helal Makarna
- Helal Maya
- Helal Meyve Suyu
- Helal Salça
- Helal Şekerleme
- Helal Su
- Helal Kozmetik
- Helal Tavuk
- Helal Yumurta
- Helal Temizlik Maddeleri
- Helal Un
- H.Gıda Emülgatör Üreticileri
- Helal Un ve Ekmek Geliştirici Maddeleri
- Helal Unlu Mamüller
- Helal Süt ve Süt Ürünleri
- Hizmet Sektörü
- H. Helva Reçel Lokum Pişmaniye
- Helal Yem Katkı Maddeleri
Tayyip helalin patentini de almis.. Bak bu kadarindan haberim yoktu.. Ticari kafa iste bu. Moda ruzgarini arkana alacaksin..
Her kor saticinin bir topal alicisi vardir, diyecem, az kalacak.. Bugun milyonlarca alicisi var.. Hamburgere odaklanana kadar yedigin findik ve ictigin suya kadar dikkat etmeli demek ki..Helal su ne yahu?
ben standart olarak anladim, helal food bir kalite standardi degil mi? sertifikasi filan var. sertifikanin verilmesini saglayan icerikler artik neyse, o yuzden suyu cayi findigi olabilir belki.Her kor saticinin bir topal alicisi vardir, diyecem, az kalacak.. Bugun milyonlarca alicisi var.. Hamburgere odaklanana kadar yedigin findik ve ictigin suya kadar dikkat etmeli demek ki..
diyorum ya, kesinlikle şu helaldir diyemiyoruz.. yogurt daha uzun sure raflarda kalsin diye icine katilan domuz jelatini, kendilerince bi uretim kurnazligi da olabilir; garez olmasa bile..aslında bakanlığın siyasi olarak zıtlaştığı her firma için helal değil dedikodusu çıkması da manidar. şimdi yılların sütaşı sütünü satar parasını alır bize ne garezi varki içine gizli gizli domuz katkısı koysun. bu helal üretim işi biraz çığrından çıkmış durumda. geçen gün helal ketçap gördüm, helal bulgurun yanında duruyordu...
Hayir. Helal dini bir terimdir ve genellikle yiyecek bazinda dini kurallara uygun kesilmis hayvandan hazirlanmis et mamulleri icin kullanilir. Bulgurun helali ile harami arasindaki fark nedir sence? Ya da findigin? suyun?ben standart olarak anladim, helal food bir kalite standardi degil mi? sertifikasi filan var. sertifikanin verilmesini saglayan icerikler artik neyse, o yuzden suyu cayi findigi olabilir belki.
o helal tavuk dedikleri de helal değil.dediğin gibi helal demek islami usüllere uygun demek.açıklamasını yapacaktım ama işin içine dini yorum gireceği için vazgeçtim malum diniyorum yasak daha yeni mapustan çıktım :)Hayir. Helal dini bir terimdir ve genellikle yiyecek bazinda dini kurallara uygun kesilmis hayvandan hazirlanmis et mamulleri icin kullanilir. Bulgurun helali ile harami arasindaki fark nedir sence? Ya da findigin? suyun?
Sertifika bedava degil, insanlarin dini hassasiyetlerini hazir halk kivama gelmisken paraya ceviriyorlar iste.. Yurtdisinda da var oralrda yasayan muslumanlarin ihtiyacini karsilamak icin, ama et ve et mamullerini kapsiyor sadece.. Gerisi sacmalik, din istismari.
dini olarak sagliga zarari olan seyi tuketmek de 'caiz' sayilmaz; dogrudan haram olmasa bile.. acaba bunu mu kastediyorlar et ve sut urunleri disindaki urunlerde?hani helal sertifikali, icerik saglikli gibi..Hayir. Helal dini bir terimdir ve genellikle yiyecek bazinda dini kurallara uygun kesilmis hayvandan hazirlanmis et mamulleri icin kullanilir. Bulgurun helali ile harami arasindaki fark nedir sence? Ya da findigin? suyun?
Sertifika bedava degil, insanlarin dini hassasiyetlerini hazir halk kivama gelmisken paraya ceviriyorlar iste.. Yurtdisinda da var oralrda yasayan muslumanlarin ihtiyacini karsilamak icin, ama et ve et mamullerini kapsiyor sadece.. Gerisi sacmalik, din istismari.
Helal ürünler adlı bir kitabı okuöuştum.peynir için bile şüpheli diyor sebep de mayasının yurtdışından getirilnesi içeriğinde domuz jelatini olması.içim cız etti ya bir peynir mayası bile üretemiyoruz acaba peynire helal sertifikası verirken işin bu kısmını hesap etmiyorlar mıdini olarak sagliga zarari olan seyi tuketmek de 'caiz' sayilmaz; dogrudan haram olmasa bile.. acaba bunu mu kastediyorlar et ve sut urunleri disindaki urunlerde? bi de domuz jelatini meyve suyuna kadar bulastigi icin, insan ne temizdir sasiriyor..
Yav, dediginin dogru oldugunu varsayalim.. tonlarca bulguru uretmis, getirmis dokmus, paketliyor.. Neye gore sagliga zararli? Bu adamlar senelerdir bize kokmus bulgur mu yediriyordu ki simdi cikti sertifikasi? Yiyecek maddelerini sertifika kurumlari degil saglik bakanligi denetler, muhrunu basar gecer.. Normali budur. Eski koye yeni adet neden geldi sence? Kapatsinlar saglik bakanligini diyanet baksin bu islere o zaman..dini olarak sagliga zarari olan seyi tuketmek de 'caiz' sayilmaz; dogrudan haram olmasa bile.. acaba bunu mu kastediyorlar et ve sut urunleri disindaki urunlerde? bi de domuz jelatini meyve suyuna kadar bulastigi icin, insan ne temizdir sasiriyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?