cilekliturta_33 aspiratör vs kullanmadık biz henüz, tırsıyorum da. Tıkalı değil burnu. Serçe parmağımın tırnağını uzattım, ufukta sümükçük görürsem hemen alıveriyorum o da gülüyo, gıdıklanıyo galiba :)
2 kere beslenme sırasında tırnaklarını kestim. Kan ter içinde kalıyorum ama henüz canını yakmışlığım yok. Hiç eldiven takmıyorum. Bana kalsa çorap da giydirmicem de annem gazı olur diyo.
Bu arada maşallah demedim diye zaar, bugün gündüz epey gazlıydık. 3 defa yarımşar saat uyudu gerisi gazla mücadele. Şurup, damla, masaj, kiraz çekirdeği derken pert oldum ama yine zamanında 7,5 gibi uyudu.
Uyku eğitimine 4.ayda başlamak lazım evet. Şimdiden yavaş yavaş uyku zamanı odadan çıkarmama, loş ortam şeklinde başladık biz. Ama hala kucağımda uyuyo tabi pış pış. Erken de doğdu o yüzden sınırları zorlamıyorum.
Bugün kanguru almıştım o geldi. Paketi havalandırıyorum açıp deneyemedik henüz. İnşallah sever de yapışık gezer iş yaparız.
Madam Seyyan golden goat'ı eczaneden alıyoduk, en son netten sipariş ettik. 10 lira civarı fark oluyo. Hepsiburada veya kırmızıbeyaz'dan alabilirsin kuzum. Önce bi deneyin bakalım. Doktorumuza sordum ben bunun folik asit ve demir oranı diğerlerine göre düşük diye. Yeterli miktarda içeriyo takılma o kadar dedi. Zaten 3.ayda demir takviyesine de başlanacak, önemli olan bebeğin sevmesi rahat etmesi, içerikler aşağı yukarı aynı, fazlası var eksiği yok, markalara takılma için rahat olsun dedi.
Bizim doktor çok pozitif yaa. Sütüm azaldı diye dertlenmiştim, 3 sene anne sütüyle beslenip sürekli hasta olan çocuklarım ve hiç anne sütü almayıp süper bağışıklığı ve zekası olan çocuklarım var, sen de anne sütü içmemişsin inek sütü ve hiçbir besleyiciliği olmayan pirinçunuyla büyümüşsün ama bak taş gibisin diyo ahshsh
Bugün tüm gün 4 saatte bir sağdım yine toplamda 90 cc çıktı. Çok istikrarlı maşallah. Ne artıyo ne azalıyo.
Bi de tabi artık hiç emmediği ve sadece biberonla beslendiği için 2 saat babası ve 4 saat anneannesine emanet edip 6 saat uyuyabiliyorum. Geri kalan 18 saat bende. Bu 65 yaş yasağı en çok bana yaradı, annem doğumdan beri bizde rehin