İki ayını dolduran - doldurmaya yakın bebelerde olağan bir durum bu sanırım, telefondaki uygulama da diyor zaten. Ben de 4-5 gündür gündüz uyutmada zorlanıyorum, memede uyudu mu uyandırmadan bir yere yatırma cambazlık gösterisine döndü iyice. Çarşamba günü 2.ay aşılarını olduk, neyse ki ateş yapmadı, huzursuzluk yaptı ama uyku da yaptı, zamansız uyusa da 3 saati buldu yine. 2 saat uyudu 2 saat uyanık kalsın yok 4 saat uyusun falan sayma bence. Dönemsel bunlar. Sen düzen tutturamayıp gerildikçe ona da geçer, kısır döngüye döner iş. Ben bu ara emzirme yastığının önünde de az bir yükselti koydum, ona hafif oturtuyor gibi başı az yüksekte yatırıyorum, etrafa bakıyor, bugün öyle tam ağlamadan ama bazen vızıldanarak emzikli emziksiz 4 saat uyanık kaldı mesela. Yatağının başındaki dönenceye de bu hafta başından beri merakla bakıyor , sabah uyandığında ötüp duruyor ona, gülümsüyor falan. Artık karnı doyması eşittir uyuması değil anlaşılan. Virüs işi çok can sıkıcı oldu, evham etmekten ziyade tam anneliğin tadını çıkarmaya başlayacakken, dışarda bebekle olmaya güven kazanacakken tıkılmak beni de sıktı. Bir de mama stoğu bitiverir mi diye endişeleniyorum. Sütümden artık umudum yok, emdiği kadar emdiği yanına kar kalır.