- 29 Mart 2017
- 1.553
- 5.116
-
- Konu Sahibi panic_attack
- #12.961
Çok sağol canım siz ne durumdasınız emiyor mı güzelce ?Gözün aydın turta, en önemlisi kavuşmak gerisi geliyor. En yakın zamanda eve dönmenizi dilerim.
2-3 saatte bir sağabilirsin. Yaklaşık 15 dk sağ. Sağım bittikten 2.5 saat sonrasına alarm kurabilirsin. Geceleri 3 saatte de bir sağarsın. Deniz yarın çıkabilir. 2570 oldu. Bakalım umarım çıkar artık :)selozy canım naptın Deniz çıkıyor mı hastaneden Sütüm geldi Allah’a bin şükür olsun 7 ml kolostrum götürdük hastaneye şimdi bundan sonra 2 saate bi sağacağım dimi ?gece gündüz
Sağol canım ,kaşığa sağıyorum onu dökülmeden şırıngaya çekiyorum doğru dimi yanı elektrikli makineye geçsem olur mu ki ?2-3 saatte bir sağabilirsin. Yaklaşık 15 dk sağ. Sağım bittikten 2.5 saat sonrasına alarm kurabilirsin. Geceleri 3 saatte de bir sağarsın. Deniz yarın çıkabilir. 2570 oldu. Bakalım umarım çıkar artık :)
Niye öyle yapıyosun ki? Elle mi sağıyosun?Sağol canım ,kaşığa sağıyorum onu dökülmeden şırıngaya çekiyorum doğru dimi yanı elektrikli makineye geçsem olur mu ki ?
Ay iyi sevindim annesi inşallah yarın sıcak yuvasına gelir kıZın
Daha yeni geldi ya süt elle sağmayı Önermişti ebe ,Ozaman makineyle de deniyeyim ,evet poşet aldım canımNiye öyle yapıyosun ki? Elle mi sağıyosun?
Tabi elektrikli makineyle daha iyi sağarsın. Gelmeye başladıysa makineyle baya bir süt çıkar. Elinle o kadar iyi sağamazsın.
Ben süt saklama poşetlerine koyuyorum. Şimdilik miktar az olduğu için sana gerek yok ama bence al hazır olsun. Bi iki güne poşete konacak kadar süt gelir. Hemen artacak zaten.
İnşallah evine gelir artık. Bugün pazar diye doktor yoktu sabah çıkış yapacaksak arayacaklar. Yapmayacaksak yine öğlen emzirmeye gidicem
Makineyle sağarsan biberona akacak, öylece de götürürsün hiç hava almaz 1mm bile ziyan olmaz.Sağol canım ,kaşığa sağıyorum onu dökülmeden şırıngaya çekiyorum doğru dimi yanı elektrikli makineye geçsem olur mu ki ?
Ay iyi sevindim annesi inşallah yarın sıcak yuvasına gelir kıZın
Valla hastanedeki iki gün öyle böyle 3 saatte bir emziriyordum en az 15 dk. Yetiyor yetmiyor anlayacak durumda değildim. Kan uyuşmazlığına bağlı sarılık var sınır değerde, bir de çiş kaka çıkışı az gibi o yüzden hastanedeki dr mama takviyesi verdi. Ben de evde süt sağmaya başladım. Günde 4 kere sağıyorum, 4 öğün de mama veriyorum mecburen. Çünkü sağınca görüldüğü üzere süt sınırda şimdilik. 60 cc olmalı her öğün dedi, 3 saatte bir sağınca 60 cc başlayan süt ikincide 30a düşüyor, daha uzun saatler dinlendirmem lazım memeleri yani. Bakalım... Ay çok matematik verdim boğdum sizi ama kendim hala anlamaya çalışıyorum daÇok sağol canım siz ne durumdasınız emiyor mı güzelce ?
Bak sen şu yaramaza.. bütün planları alt üst edip canı istediğinde gelmiş :) umarım bir an önce toparlar evinize geçersiniz canım.. keyifli sağlıklı bir ömür olsun önünüzde :)Ya sorma nasıl oldu anlamadım sıfır yorgunluk 4 gündür evden çıkmıyorum iş yemek bile yapmadım duş aldım öyle uzandım birden su geldi bayağı bi yani doktoru aradım hemen hastaneye herşeyim hazırdı zaten hafif sancı başladı derken ameliyathanedeyim hopp Bebek doğdu ağlarken az sesi çıktı hemen bana gösterip yoğun bakıma götürdüler gece bi gittim yanına ayağına dokundum ağlamamak elde değil tabii
Hiç uyumadım habire memeye masaj ,sağmaya çalışıyorum inşallah sütüm gelecek kuzuma vereceğim
Valla hastanedeki iki gün öyle böyle 3 saatte bir emziriyordum en az 15 dk. Yetiyor yetmiyor anlayacak durumda değildim. Kan uyuşmazlığına bağlı sarılık var sınır değerde, bir de çiş kaka çıkışı az gibi o yüzden hastanedeki dr mama takviyesi verdi. Ben de evde süt sağmaya başladım. Günde 4 kere sağıyorum, 4 öğün de mama veriyorum mecburen. Çünkü sağınca görüldüğü üzere süt sınırda şimdilik. 60 cc olmalı her öğün dedi, 3 saatte bir sağınca 60 cc başlayan süt ikincide 30a düşüyor, daha uzun saatler dinlendirmem lazım memeleri yani. Bakalım... Ay çok matematik verdim boğdum sizi ama kendim hala anlamaya çalışıyorum daGönül isterdi hiç mama işine girmeyelim, ama en önemlisi doyması çocuğun.
Her bir memeden mi 60 cc? Ben matematiği anlamadım. İkisini birden 3 saatte bir sağıyosun dimi? Öyle yapmıyosan öyle yap. Bi birini bi birini sağarsan diğer meme saatlerce boş kalır.Valla hastanedeki iki gün öyle böyle 3 saatte bir emziriyordum en az 15 dk. Yetiyor yetmiyor anlayacak durumda değildim. Kan uyuşmazlığına bağlı sarılık var sınır değerde, bir de çiş kaka çıkışı az gibi o yüzden hastanedeki dr mama takviyesi verdi. Ben de evde süt sağmaya başladım. Günde 4 kere sağıyorum, 4 öğün de mama veriyorum mecburen. Çünkü sağınca görüldüğü üzere süt sınırda şimdilik. 60 cc olmalı her öğün dedi, 3 saatte bir sağınca 60 cc başlayan süt ikincide 30a düşüyor, daha uzun saatler dinlendirmem lazım memeleri yani. Bakalım... Ay çok matematik verdim boğdum sizi ama kendim hala anlamaya çalışıyorum daGönül isterdi hiç mama işine girmeyelim, ama en önemlisi doyması çocuğun.
Bence oğlan sana kafa atıyo. Karnında sertleşme var mı ona dikkat et bakalım. Varsa ritmik mi? Sancıyı hissetmeyebilirsin ama sertleşmeyi daha iyi takip edersin.Matematik iyidir. Bana böyle öğün sayıları ve cclerle gelin, yoksa ben de anlamıyorum
Bugün arada kasıklarda adet ağrısı gibi, arada sol bacağıma inen, arada da vajinadan zınk zınk girip zıplatan ağrım oluyo. Oğlan kıpır kıpır, kafa mı atıyo napıyo, yoksa kasılma mı sancı mı noluyo anlamıyorum da. Bildiğim tek şey daha önce hiç olmadığı.
Dışarı çıkacaktık korkudan çıkmadım doğururum bi de diye.
Sola dönük uzanmaktan felç olacam artık. Zaten zor nefes alıyorum burun tıkanıklığından. 26 saat daha dayansın istiyorum 21 Ocak'a bi girelim sonra yine ayaklanırım
Benim hamilelik 36.haftada başladı galiba. Ya da geliyor gelmekte olan. Yarın nst var, bakalım ne olacak.
Damla damla olduğu için makineden aşaği bile inmedi artana kadar elle devam artık sorma ya allahım nasıl güzel yaratmış yavrularımızın rızkınıMakineyle sağarsan biberona akacak, öylece de götürürsün hiç hava almaz 1mm bile ziyan olmaz.
Makine damarları harekete geçirince süt artıcak, sen eve gidince şimdi hemen tak 10-15 dk sağ çileklim. Bize de haber ver :)
İnsan süt gelince nasıl hayret ediyo dimi bana hala acayip geliyo
Hemen artar sen süt yapıcı bişeylerle de destekle. Bitki çayı yapıyo musun?Damla damla olduğu için makineden aşaği bile inmedi artana kadar elle devam artık sorma ya allahım nasıl güzel yaratmış yavrularımızın rızkını
Hadi bugün kavuşursun inşallah canım
Rezene,humana süt arttıcı,bestlak damla bol su içiyorum marul havuç salata yiyorum var mu başka Önerin?Hemen artar sen süt yapıcı bişeylerle de destekle. Bitki çayı yapıyo musun?
Dün pazardı ve doktor yoktu, çıkış olacaksa sizi sabah ararız dediler. Dört göz ve kulakla bekliyorum. Çıkamadık gitti. Emzirmeye gittiğimde kaçırıcam sonunda çocuğumuu
Hayır, çift pompalı makineyle sağıyorum biberonda birleşince ikisi toplam 40,50, maksimum 60 cc çıkıyor. Sağ memede meme ucu yine iyice kayboldu, makine zorla çıkartıyor onu. Ben sağma süt ve mama haricinde vıyıkladığı zaman memeye de koyuyorum, emiyor aslında ama makine bile o ritimde 40 çıkarıyorsa bu ne alır ki diyorum, onu çok katmıyorum hesaba. Meme teması ten tene temas olsun diye, sakinleşsin diye benim kafamda hala. İnşallah süt artar da hem emzirir hem sağarım mamadan kurtuluruz ama şimdilik pek öyle gözükmüyor. 14de dr kontrolü var bakalım.Her bir memeden mi 60 cc? Ben matematiği anlamadım. İkisini birden 3 saatte bir sağıyosun dimi? Öyle yapmıyosan öyle yap. Bi birini bi birini sağarsan diğer meme saatlerce boş kalır.
Benim de sağmazsam azalıyo. Deniz sadece sağ memeyi emdiği için sol meme saatlerce amaçsız kalıyo ve eve gelip sağdığımda işleyen demir ışıldar misali sol memeden az süt geliyo. Sonraki sağımlarda ikisi dengeleniyo ama sol hep biraz eksik. Emilmediğinin farkında gibi davranıyo.
Önemli olan beslenmesi meryemim. Kilo verdi diye başımıza neler geldi bizi biliyosun. Hem anne sütü hem mama daha iyi. Şimdi bizim de anne sütüne aptamil anne sütü zenginleştirici katılıyo. Toparladı yavrucak.
Biz de eve geldik bikaç saat oldu. Sağıp verdim ki içtiğinden emin oliyim,isterse de keyfi emziririm. Aynı durumdayız meryemcim. Bakalım neler olucak onun keyfine göre devam edicez.Hayır, çift pompalı makineyle sağıyorum biberonda birleşince ikisi toplam 40,50, maksimum 60 cc çıkıyor. Sağ memede meme ucu yine iyice kayboldu, makine zorla çıkartıyor onu. Ben sağma süt ve mama haricinde vıyıkladığı zaman memeye de koyuyorum, emiyor aslında ama makine bile o ritimde 40 çıkarıyorsa bu ne alır ki diyorum, onu çok katmıyorum hesaba. Meme teması ten tene temas olsun diye, sakinleşsin diye benim kafamda hala. İnşallah süt artar da hem emzirir hem sağarım mamadan kurtuluruz ama şimdilik pek öyle gözükmüyor. 14de dr kontrolü var bakalım.
Ben de rezene çayı, humana, boza tüketiyorum.Rezene,humana süt arttıcı,bestlak damla bol su içiyorum marul havuç salata yiyorum var mu başka Önerin?
Ay çok tatlısın kaçır tabii senin çocuğunbizde birazdan gideceğiz görmeye inşallah iyi haberler alırız
Haberler nasıl?Rezene,humana süt arttıcı,bestlak damla bol su içiyorum marul havuç salata yiyorum var mu başka Önerin?
Ay çok tatlısın kaçır tabii senin çocuğunbizde birazdan gideceğiz görmeye inşallah iyi haberler alırız
Naptın nst nasıl geçti canımMatematik iyidir. Bana böyle öğün sayıları ve cclerle gelin, yoksa ben de anlamıyorum
Bugün arada kasıklarda adet ağrısı gibi, arada sol bacağıma inen, arada da vajinadan zınk zınk girip zıplatan ağrım oluyo. Oğlan kıpır kıpır, kafa mı atıyo napıyo, yoksa kasılma mı sancı mı noluyo anlamıyorum da. Bildiğim tek şey daha önce hiç olmadığı.
Dışarı çıkacaktık korkudan çıkmadım doğururum bi de diye.
Sola dönük uzanmaktan felç olacam artık. Zaten zor nefes alıyorum burun tıkanıklığından. 26 saat daha dayansın istiyorum 21 Ocak'a bi girelim sonra yine ayaklanırım
Benim hamilelik 36.haftada başladı galiba. Ya da geliyor gelmekte olan. Yarın nst var, bakalım ne olacak.