-
- Konu Sahibi panic_attack
- #12.721
Ben de üşütmüşüm aynenBazen başım dönüyo benim yav, oksijensizlikten zaar. Burnumdan aldığım oksijen yetmiyo sanki özellikle hareketliyken. Ağzımdan almaya başlayınca da dudaklarım çatladı. Alerjim mi var acaba 7 aydır hapşırıyom hergün. Bi tıkanıklık darlık var hava yetmiyo ama niye anlamadım
Ben 20.haftadan beri ona çok dikkat ediyorum,sol yanım çürüdü.Sürekli sol tarafına yat bacım. Özellikle son haftalarda bebeğin gıda ve oksijen açısından bolca beslenmesi için bu çok önemliymiş. Ben de yeni yeni başladım buna dikkat etmeye. Doktorum öyle didi.
Geçmiş olsun saglıkla Kavustursun Rabbim insallahSağol canım, bekleyenler ve müstakbel analar, hepimiz sağ salim kavuşuruz inşallah.
Bende de var aynı sorun tuzlu su fln idare etmeye çalışıyorum...Boğazım fena şiş dün geceden beri. Zencefil bal limon dans üçlüsü ile geçiremedim. Eczacı vikcs alırken sürme bunu sadece kokla falan dedi? Koklayarak nasıl olacak yahu? Analığımızın kızlığından kalma vikcs, hiç düşünmemiştim bunun bile sakıncası olabileceğini? Başka önerisi olan var mı?
Çok şükür ses verdiniz hanımlar. Arada bakıyorum kımıltı yok burda, ocak annelerine gideyim de doğum ruhuna gireyim diyorum, ama başka muhabbete dahil olasım yok aklım burdakilerin haberlerinde tek göz ağrım bu grup
selozy tansiyon falan kontrol altında tamam da ne hızlandırdı, netleştirdi böyle doğum tarihini?
Ben de 33. haftayı bitiriyorum, dün kontroldeydim. Plasenta yaşlanması da devam ediyor oğlanın gelişimi de.. Kilosu 2150 kg olmuş, suyu iyi ama 40 haftayı göreceğimizi sanmıyorum. Haftada 2 kez NST yazdı bana yarın başlıyorum. Ben de ocak ortası gelecek bizimki diye bir ruha girdim açıkçası ama doktor hiç tarih falan vermiyor şimdilik.
panic_attack sen de erkenci olacaksın demek. İlaç işe yarar bence de, 38.haftayı görürsün en azından. @cilekliturta_33 bu haftalara geldik artık şeker, tansiyon vs oynamaları bize vız gelir bence, içini ferah tut.
Hazır mıyız hanımlar? Ben izne 37.hafta gibi, yılbaşında çıkacağım. Kendim çalışmak istedim ama epey de yorulmaya başladım. Hastane arayışındayım, öbür hafta gidip konuşacağım, emrivaki angaryalardan olabildiğince kurtulmak istiyorum, bakalım ne kadarı mümkün. Ben pek oda süslemesi, doğum fotocusu, mavi baloncu bir tip değilim
@dennisgo yeni denemeler yeni seneyle mi başlıyor? Plan nasıl?
@Armin son durum nasıl, merak ediyorum. @seheryeli77 gidişat nasıl?
ve bekleyenler, ben de haberlerinizi bekliyorum.
38. Hafta oluyor. Benim sezaryen olacağı belliydi,normal doğum yapmam riskli. Mr sonuçlarımı beyin cerrahı gördü o da raporunu yazdı,sık sık nst yapılacak, doğum ihtimalinde fazla beklenemeyecek. Sorun olmazsa 38.haftada olacak işte. Bugün ilk kez nst ye girdim. Karnıma bağlanan şeylerden hiç hoşlanmadı ve çata pata vurdu bizim kız, kalp atışları artıyo azalıyo karnım sarsılıyo, 10 dk vurduktan sonra yorulup uyudu, kalp atışı da sabitlendi. Çok eğlenceli bişeydi.
Madam Seyyan
Senin için sorunların geride kalmasına sevindim canım.. bundan sonra mutlu bir bekleyiş ve keyifli bir hamilelik seni bekliyordur umarımmerhabalar bacılarım umarim hepiniz iyisinizdir guzel gelismeler vardır seheryelinin haberini panicten almıştımbana gelince bu kız cok yorgun yine de şükürler olsun bugunume de.panic sagolsun durumdan bahsetmis size olanlari ben yeniden uzerine konuşup ögünlere dönmek istemiyorum. cokk canım yandı cigerim parcalandı gunlerce haftalarca aylarca ne cektim bir allah bir de ben bilirim.
guzel şeylerden bahsedeyimdün kontorolum vardi bebegim saglikli hic bir problem yokmuş binlerce şükürler olsun rahim boyu da iyi dediler tehlikeyi de atlatmısız 4 boyutlu gördüm ilk defa delirdim cokk tatlı duruyodu okadar mutlu oldum ki moralim iyice kendine geldi kusmalarim eskisine gore baya bayaa iyi ama sabahları çıkarıyorum mutlaka ilaclari kullanmazsam 4,5 buluyor en az. neyse ki ilaclar fayda gösteriyor ki onceden gram islemiyordu. bebegim kıpır kıpır ne kadar güzel bir duyguymuş rabbim isteyen herkeze saglikli kucagina alacagi evlatlariyla yasatsin tez vakitte.
Her şeyin yolunda olmasına sevindim canımSelam kızlar
Bugün kontrolümüz vardı kızımız pek göstermedi yüzünü herşey yolunda çok şükür 1900 gr 43 cm olmuşrahim ağzı boyu da iyi çıktı
dün hıçkırdıilk defa fark ettim
gece çok WC kalkıyorum idrar torbama baskı yapıyor sankim çok şükür bugünümüze
Deniz sağlıkla gelsin de zamanını kendisi seçebilir.. yine de ilk yaramazlığını geliş tarihi ile yapmazsa iyi olur :) umarım sağlıkla kucağına alırsın canım sizler için zaman iyice azaldı..Planlarımıza göre tam 4 hafta sonra bu saatlerde tebriklerinizi kabul ediyor oliciğim. Bakalım Deniz'in planı ne.
Oğlak olcak bizim gız.
Geçmiş olsun canım umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.. yeni yıl yeni hayat sana şans ve mutluluk getirsin :)Ben pazartesi doktora gittiğimde belki yaklaşık bir tarih konuşulur ama doktorum çok cool ayol, plasenta yaşlanması olduğu ve beni haftada iki kere NST'ye soktuğu halde henüz doğum şekli ve zamanı konuşmadık. Hoş, kendi gelirse eyvallah ama gittiğim tek gebe eğitiminde vajinal doğum yapmaya niyetli 35+ gebelerin bu işe aylar öncesinden komando gibi hazırlandığını görünce biraz umudum kırıldıben daha bu hafta izne çıkacağım ve işe gidip gelmek hariç tek sporum pazar alışverişini bırakmamak oldu. Bilmiyorum ama his olarak ben de ocak ortası gelecek sanki diye hissediyorum.
Sanırım biraz erken kavuşacaksınız bebeğinle. Sağlıkla bir araya gelin de gerisi hiç önemli değil..Selam hanımlar. Bugün kontrolde plasentam iyice bitik, tansiyonum yüksek ve bebeğin gelişimi de 2 gün gerilemiş gözükünce Dr bu gece hastanede kontrol altında olmamı istedi bu gece buradayız. Tahliller iyi çıktı tansiyon da normale geldi şimdi yarın herhalde taburcu olursunuz dediler ama bu durumda doğum da yakın, ne olacak bilmiyorum. Şu ciğer geliştirici iğneden oldum. Bunu atlatırsak en geç yılbaşından hemen sonra yine burdayım bence. Bir de kocamın benden daha hamile olması sorunum var ama onu bir ara bir derdim var bölümüne yazacağım
Sonuçta onun için de yeni bir tecrübe, tabiki olaylar senin vücudunda gerçekleştiği için destekçi olmasını beklemek çok normal ama işte içinde kim bilir neler yaşıyor. Sağlıkla bebeğini alınca tüm bu dertler hayal kırıklıkları biter umarımEvet bugün eve yolluyorlar beni ama yılbaşından sonra çok uzatmadan burdayım bence. Kocamdan çok ümitliydim refakatçi olarak ama kriz yönetimi rezil çıktı. Soğukkanlılık güzel şey boşver varsın heyecansız gözüksün sadece gözüküyordur o.
Artık son aylar gelince endişeler de vücuttaki şikayetler de artıyor sanırım. Ama doktor sorun görmediği için bence sen de rahat olmalısın canım. Tabiki en büyük rahatlığı kavuşunca yaşayacaksın.. ama bazen insanlar hamile olmayı özlemekten bahsediyor ya demek ki çok güzel bir şey ve tadını çıkarmakMerhaba canlar,hastaneden geliyorum,bebek haftada 150gr kadar alıyo gözüküyo, olması gerektiğinden bi hafta kadar küçük. Doktorum olağan bişeymiş gibi konuşuyo ve bebek çok sağlıklı deyip duruyo.
Kilosu dert değil tabi de keyfi yerinde olsun. Suyum ve plasentam iyi durumdaymış. Tansiyonum normal, direnç yok olmuştu. Neden hala beslenemiyo hiiç bilmiyorum.
Madam Seyyan küçük müçük doğursak da rahatlasak :)
Geçmiş olsun canım. Sonlara geldikçe bir şeyler çıkıyor ama çoğu bitti azı kaldı ne de olsa.. yeter ki sıkıntılar kafa karıştırıcı can sıkıcı olmasın kalan hepsi bir kaç ay sonra unutulacak zaten :)Bazen başım dönüyo benim yav, oksijensizlikten zaar. Burnumdan aldığım oksijen yetmiyo sanki özellikle hareketliyken. Ağzımdan almaya başlayınca da dudaklarım çatladı. Alerjim mi var acaba 7 aydır hapşırıyom hergün. Bi tıkanıklık darlık var hava yetmiyo ama niye anlamadım
Geçmiş olsun canım ben hastalıkta dayanıyorum ilaca hamile olmamak da böyle zamanlarda iyi.. İlaç sayesinde daha hızlı geçiyor ister istemez.. umarım bir an önce iyileşirsin..Boğazım fena şiş dün geceden beri. Zencefil bal limon dans üçlüsü ile geçiremedim. Eczacı vikcs alırken sürme bunu sadece kokla falan dedi? Koklayarak nasıl olacak yahu? Analığımızın kızlığından kalma vikcs, hiç düşünmemiştim bunun bile sakıncası olabileceğini? Başka önerisi olan var mı?
Geçmiş olsun canımBende de var aynı sorun tuzlu su fln idare etmeye çalışıyorum...
Hoşgeldindennisgo
Bu yıl senin ve diğer türlü mücadeleyi verip güzel haberi bekleyenlerin yılı olsun inşallah.
Yeni düzen, yeni ruh hali iyi gelecek sana. En güzeli mevcut hayatının kıymetini bilerek anı yaşamak, üstüne ilave gelecekleri beklemek dediğin gibi.
Ben az sonra yine doktora gideceğim. Artık son 1 - 1,5 haftada olduğum belli, durumun 1 hafta idare eder olduğunu duyarsam çok mutlu haberler almış sayacağım kendimi. Geçen haftaki apar topar hastaneye yatırılış beklediğimden fazla hırpaladı beni, beklemediğim yerden geldi. Ruhen doğuma tam hazır değilim gibi geliyor, tek istediğim birkaç gün. Yakın zamanda doğuran dostlarım hiç tam anlamıyla hazır hissetme diye birşey olmadığını söylüyorlar, bilmiyorum. Hamileliğim genel manada sakin geçti, tüm ihtiyaçları testleri şunu bunu sakince, olduğu kadar diye hallettim, geçtim,son ana kadar işte keyifle çalıştım, bu haftalarda iyice meditatif bir ruh haline girmeyi umuyordum ama kendimi devamlı telkin ettiğim halde son birkaç gündür basan endişeyi tam atamıyorsam artık aklın bedene söz geçiremediği bir hormon seviyesi var demek ki diyorum. Bir de nesting denen sendrom varmış, doğuma yakın enerji basması, hazırlıklarla biraz kafayı bozma hali.. belki de odur, evin dağınıklığı ve niyet ettiğim gibi sadece iş yapmayıp yenidoğan bakımı kitabı okuyacak vaktim kalmaması hariç bir durum yok ama. Neyse çok uzattım, bu grubun gün farkıyla en kıdemli hamilesiyim diye mazur görün artık.
Süper! Harika atak yapmış ya darısı başıma :)Sağolun hanımlar. Valla son düzlüğe girdik. Kontrole gittim. Çok şükür, geçen haftadan beter bir durum yok, hatta toparlanmış biraz suyu da kilosu da. 2700 gr olmuş doğruysa ! Çok rahatladım, nerdeyse tarama testlerinin iyi çıktığı günler gibi. Plasentam kötü durumda on yapacak birşey yok ama göbek bağında kan akışı iyi. Bu durumda yılbaşı günü ya da ertesi gün beklenmedik sürprizlerden kurtardık inşallah2 ocak günü yine kontroldeyim o gün bakacağız artık takvime.
panic_attack çanta hazırlamanın artık zamanıdır kuzum. Her gün bir parça koy aheste aheste ama koy. Yorgunluk git gide artıyor bilesin. Daha önce bahsettiğim son anda basan enerji başka bir şey, tripli birşey, gıcık birşey ona güvenme Değerlerin normale gelmesine sevindim, son haftalara aklın rahat gir.
selozy haklısın herşey oluruna varacak, şimdiden ruh hali tasarlamak mümkün değil. Hem kaç kere lohusa olacağız değil mi, nasıl hissedersem öyle yaşarım, biraz da bizi idare etsinler be etraf Ocak anneleri grubuna yazmıyorum ama arada bakıyorum. Şansın bol olsun kayınvalidenin son dakika ataklarıyla, olabildiğince he de geç.
Bugün benden evvel ultrason muayenesine ailecek girdi birileri, tam 6 kişi 1 çocuk, çıktıklarında anne adayının posası çıkmış gibiydi. Ben o kadının doğum zamanını düşününce durumuma şükrettim
çoklu alıntı işini yapamıyorum yaaaaaaa
İnşallahSüper! Harika atak yapmış ya darısı başıma :)
Evet sülalecek gelenlere ben de hayretle bakıyorum ben garip gibi çoğuna yalnız, fırsat olursa da eşimle gittim :)
Sonrasında da yalnız ve sakin olalım böyle, oh huzur
CanımHoşgeldindennisgo
Bu yıl senin ve diğer türlü mücadeleyi verip güzel haberi bekleyenlerin yılı olsun inşallah.
Yeni düzen, yeni ruh hali iyi gelecek sana. En güzeli mevcut hayatının kıymetini bilerek anı yaşamak, üstüne ilave gelecekleri beklemek dediğin gibi.
Ben az sonra yine doktora gideceğim. Artık son 1 - 1,5 haftada olduğum belli, durumun 1 hafta idare eder olduğunu duyarsam çok mutlu haberler almış sayacağım kendimi. Geçen haftaki apar topar hastaneye yatırılış beklediğimden fazla hırpaladı beni, beklemediğim yerden geldi. Ruhen doğuma tam hazır değilim gibi geliyor, tek istediğim birkaç gün. Yakın zamanda doğuran dostlarım hiç tam anlamıyla hazır hissetme diye birşey olmadığını söylüyorlar, bilmiyorum. Hamileliğim genel manada sakin geçti, tüm ihtiyaçları testleri şunu bunu sakince, olduğu kadar diye hallettim, geçtim,son ana kadar işte keyifle çalıştım, bu haftalarda iyice meditatif bir ruh haline girmeyi umuyordum ama kendimi devamlı telkin ettiğim halde son birkaç gündür basan endişeyi tam atamıyorsam artık aklın bedene söz geçiremediği bir hormon seviyesi var demek ki diyorum. Bir de nesting denen sendrom varmış, doğuma yakın enerji basması, hazırlıklarla biraz kafayı bozma hali.. belki de odur, evin dağınıklığı ve niyet ettiğim gibi sadece iş yapmayıp yenidoğan bakımı kitabı okuyacak vaktim kalmaması hariç bir durum yok ama. Neyse çok uzattım, bu grubun gün farkıyla en kıdemli hamilesiyim diye mazur görün artık.
Teşekkürler canım güzel dileklerin için.. bence de yeni yıl yeni umutlar diye başlayacağız ve payımıza düşeni yaşayacağız.. ben eve döndüğümde kafam o kadar boştu ki bu sakinliği sevdim ve onu koruyup kollamaya karar verdim :)Hoşgeldindennisgo
Su akar yolunu bulur dediğin gibi, plan yapmaya gerek yok. İyi hissettiğinizde denemeye başlarsınız. Umarım çok çok güzel bi yıl olur senin,eşin için,hepimiz için.
Madam Seyyan o enerji patlaması doğum için verilen bi turbo özellik gibi, hani oyunlarda bikaç saniyelik hızlandırma ve kalkan kazanırsın öyle bişey :)
Tabiki tamamen hazır olmak diye bişey yok,sonradan adapte olucaksın. O sana alışacak sen de ona. Hiç bilmediğin bişeye hazır hissettiğini söylesen yalan söylerdin. Merak etme her haliyle güzel olacak
Hoşbulduk canım.. 2020 yılı için bizi güzel bir sene bekliyordur umarım. Hepimiz sağlıkla istediklerimizi elde ederiz bol bol gülümser keyifli zamanlar geçiririz.Ayyy çok az kalmııış kız kıdemliii
Bana da asla hazır hissetmeyeceksin diyo tecrübeli analar. Enerji menerji kalmadı bende. Hastane çantası hazırlasam iyi olur bence ama o haldır huldur o alışverişleri hazırlıkları tamamlayan gebeden eser kalmadı artık. 2 saatte bir uyanıyorum sonra uykuya dalayım diye 2 saat uğraşıyorum. Yemek yesem tıkanıyorum. 58 kilo olmuşum. 60la bitecek zaar.
Bi de bugün tahlilleri yenilettim. İlaç işe yaramış. Karaciğer değerlerim normale dönmüş nihayet. Umarım tekrar hortlamaz da zamanında doğum olur.
dennisgo tekrar hoşgeldin kuzum. 2020 hepimizin dileklerinin gerçek olduğu, sağlıklı ve huzur dolu bi yıl olsun inşallaa.
Şimdilik her şeyin yolunda olmasına sevindim canım. Yeni yıla anne karnında girer umarım senin minik kahramanın..Sağolun hanımlar. Valla son düzlüğe girdik. Kontrole gittim. Çok şükür, geçen haftadan beter bir durum yok, hatta toparlanmış biraz suyu da kilosu da. 2700 gr olmuş doğruysa ! Çok rahatladım, nerdeyse tarama testlerinin iyi çıktığı günler gibi. Plasentam kötü durumda on yapacak birşey yok ama göbek bağında kan akışı iyi. Bu durumda yılbaşı günü ya da ertesi gün beklenmedik sürprizlerden kurtardık inşallah2 ocak günü yine kontroldeyim o gün bakacağız artık takvime.
panic_attack çanta hazırlamanın artık zamanıdır kuzum. Her gün bir parça koy aheste aheste ama koy. Yorgunluk git gide artıyor bilesin. Daha önce bahsettiğim son anda basan enerji başka bir şey, tripli birşey, gıcık birşey ona güvenme Değerlerin normale gelmesine sevindim, son haftalara aklın rahat gir.
selozy haklısın herşey oluruna varacak, şimdiden ruh hali tasarlamak mümkün değil. Hem kaç kere lohusa olacağız değil mi, nasıl hissedersem öyle yaşarım, biraz da bizi idare etsinler be etraf Ocak anneleri grubuna yazmıyorum ama arada bakıyorum. Şansın bol olsun kayınvalidenin son dakika ataklarıyla, olabildiğince he de geç.
Bugün benden evvel ultrason muayenesine ailecek girdi birileri, tam 6 kişi 1 çocuk, çıktıklarında anne adayının posası çıkmış gibiydi. Ben o kadının doğum zamanını düşününce durumuma şükrettim
çoklu alıntı işini yapamıyorum yaaaaaaa
Sağol dennisciğim. Ben de öyle umuyorum. Enfes pastalara eliyle koluyla dalacak senin afacanın da haberini bekliyoruz.Şimdilik her şeyin yolunda olmasına sevindim canım. Yeni yıla anne karnında girer umarım senin minik kahramanın..
2020 de gönlünü yapabiliriz, o da bize katılmayı seçer umarım. Teyzemizin de pastalı fotoğraf hayali var umarım bir gün gerçek olacak :)Sağol dennisciğim. Ben de öyle umuyorum. Enfes pastalara eliyle koluyla dalacak senin afacanın da haberini bekliyoruz.
Burdayım burdayım, panik yok canım:)seheryeli77 'ye noldu yav? :/
İyi olmanıza sevindim Arminim,merhabalar bacılarım umarim hepiniz iyisinizdir guzel gelismeler vardır seheryelinin haberini panicten almıştımbana gelince bu kız cok yorgun yine de şükürler olsun bugunume de.panic sagolsun durumdan bahsetmis size olanlari ben yeniden uzerine konuşup ögünlere dönmek istemiyorum. cokk canım yandı cigerim parcalandı gunlerce haftalarca aylarca ne cektim bir allah bir de ben bilirim.
guzel şeylerden bahsedeyimdün kontorolum vardi bebegim saglikli hic bir problem yokmuş binlerce şükürler olsun rahim boyu da iyi dediler tehlikeyi de atlatmısız 4 boyutlu gördüm ilk defa delirdim cokk tatlı duruyodu okadar mutlu oldum ki moralim iyice kendine geldi kusmalarim eskisine gore baya bayaa iyi ama sabahları çıkarıyorum mutlaka ilaclari kullanmazsam 4,5 buluyor en az. neyse ki ilaclar fayda gösteriyor ki onceden gram islemiyordu. bebegim kıpır kıpır ne kadar güzel bir duyguymuş rabbim isteyen herkeze saglikli kucagina alacagi evlatlariyla yasatsin tez vakitte.
Merhaba Denizciğim, 2020 uğurlu gelsin, hep böyle sakin ve dingin kallllll, tek heyecanın karnındaki bebeğin olsunTeşekkürler canım güzel dileklerin için.. bence de yeni yıl yeni umutlar diye başlayacağız ve payımıza düşeni yaşayacağız.. ben eve döndüğümde kafam o kadar boştu ki bu sakinliği sevdim ve onu koruyup kollamaya karar verdim :)