Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tansiyona neyin neden olduğu çıkmadı mı hala ortaya? Hakikaten kafa bırakmaz adamda dengesiz tansiyon. Bir de uyku durumunuz nasıl bizim haftalardakiler? Hani bu zamanlarda uyku azalıyordu, gece uyanmaları başlıyordu, vücut kendini uykusuzluğa alıştırıyordu, doğa öyle muhteşem birşeydi? Ben fosur fosur uyuyorum valla, kalkarken de zorlanıyorum. Belki işte yoruluyorum diyedir ama yine de uykusuzluğa alışmaya başlasam iyi olacak.

Yaklaşık 8 ay
Astalife
Pregnacare him her multivitamin
200 mg coenzim q10 kullandım.
En az 3 ay kullanmadan faydası olmaz deniyor.

Transfer öncesi son 1 ay da ek olarak venatura d3k2 damla kullanıp d vitamini değerimi 30a çıkarıp bıraktım.

Tüm vitamin mineral değerlerim için dolu depoyla hamile kaldım. Demirim kalsiyumum bebek sömürmesine rağmen hala iyi seviyede mesela. Mutlaka faydası olur.

Darısı başınıza

Bebeği besleyen damarlardaki dirençten dolayı yüksek tansiyon riskim vardı,tuzsuz besleniyodum,ne kadar dikkat etsem de 30.haftada birden yükseldi. Bebek büyüdükçe rahme gitmesi gereken kan miktarı arttıkça vücut zorlanmaya başlıyo.
Günde iki alfamete başladım ve şimdilik normale dönmüş gözüküyo.
Ben de çok güzel uyuyorum. Hiç öyle bişey olmadı.

Ben de gayet güzel uyuyorum.

anladım şimdi, iyi bari ilaç etki etmiş inşallah doğurana kadar sorun çıkarmaz bir daha.

İyi demek ki iyice sonlara doğru bu uykusuzluk işi, ya da hiç olmayan da vardır belki

anladım şimdi, iyi bari ilaç etki etmiş inşallah doğurana kadar sorun çıkarmaz bir daha.

İyi demek ki iyice sonlara doğru bu uykusuzluk işi, ya da hiç olmayan da vardır belki
Evet sonlara doğru bel-bacak ağrısı , mide yanmaları vs pek rahat yatılmıyormuş. Henüz rahatımı bozacak kadar devasa göbeğim de yok

Demek istediğim o değildi şimdi ovulasyon testiyle yumurtlama yakalayıp ilişki olduktan sonra ve yumurtlama haftası geçtikten sonra eğer ilişki olursa hamilelik oluştuysa bile zarar veriyormuş bebek tutunamiyormus diye birşey duydum onu sormak istedim

Cıks. Tam tersine yumurtlama hesabı yapmak zor geliyosa mesela ay boyunca gün aşırı ilişki en garantisidir. Yani hamilelik oluşmuştur oluşmamıştır demeden çalışmalara devam edilmeli. Yumurtanın ne zaman çatlayacağını veya tahmini haftadan sonra ikinci defa yumurtlayıp yumurtlamayacağını bilemezsin çünkü.
Bir hafta sonraki ilişkiden zarar görecek tutunamayacak embriyo ilişki olmasa da hayatta kalacak kalitede değildir zaten. İlişki olmasa da tutunamaz ve kimyasal gebelik denen şey yaşanır. Sağlıklı embriyo her türlü tutunur ve rahim duvarını bırakmaz. Hatta her şeye rağmen sağlıksızsa bile tutunan çok olur ki ilerleyen aylarda yapılan testler de bu yüzden yapılıyor zaten.

Evet sonlara doğru bel-bacak ağrısı , mide yanmaları vs pek rahat yatılmıyormuş. Henüz rahatımı bozacak kadar devasa göbeğim de yok
Valla bi gün iyi uyursam 2.gün yarım yamalak uyku ve gece üç defa WC ye kalkınca uykum açılıyor bu gece de mide ağrısına uyandım buna şükür ne diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…