Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla bende yazdığını yazacaktım topic canlansın titreşim yollayın diye çok durgun pozitiflik yok sanırım enerji verenler şuan hamile zaten, bizlerin üzerinde bi negatiflik olumsuzluk, regl görünce hemen motivasyonumuz düşüyor buay bende oldu, eşim hala ümitle olacak boşunamstres yaptığımı söylüyor sonra kendimi toparlıyorum. Bencede biraz canlandıralım. Belki peşpeşe gelir hamilelik ler

Merhaba Bayanlar,

Kisaca ozet gecmek gerekirse ilacli dusuk sonrasinda yine bakildi ve saglikli dusuk gerceklestigini onayladi doktorlar. Parca falanda kalmamis ve ilk adet donemimi gecirdim. Zor bir donemdi anksiyete tavan yapti ozellikle nefes darligi yasatiyo bana ama simdi daha iyiyim ofke kontrolu problemimide atlatirsam daha iyi olucak. Sigarayi tamamen biraktim neredeyse 1.5 ay olucak ve kick boxa yeniden basladim. Insallah daha iyi hissedicez, esim ve ben cok yiprandik ve hala korkuyoruz.

Bu arada biyopsi sonucu geldi bebegin. Monozomy x ( Turner Sendromu ) yani anormal cikti sonuc. Soylediklerine gore sadece kiz cocuklarinda goruluyormus. Ebe her gebelikte olucak diye bisey yok ama yinede detayli bi arastirma yaptirabilirsiniz dedi. Bugun genetik test icin doktora gidicez. Onerileriniz varsa lutfen yazin.

Insallah testlerde bir sorun cikmaz, sadece sansizliktir. Vardir bundada bir hayir diyerek kabullneme asamasinin yarisini gectim. Allahim Hepimize saglikli gebelik ve bebisler versin. Dualarinizi eksik etmeyin lutfen.

Merhabalar
Ben de bugün başladım tedaviye, 3 kutu Gonal F iğne, 1 iğneyi 2 gün vurduracağım, günlük dozum 300 mg yani. 5 adet 75 lik merional iğne. Bugün başladım iğneye. Cumartesi kontrol

güzelimm, inşallah hayırlısıyla ve kolaylıkla ilerleyip tamamlansın tedavi sürecin ve bal gibi bir evlat/evlatlar versin rabbim sana da inşallah.

merhaba kızlar, kırmızı kartı gördüm :) moralim düştü, bu ay biraz ümidim vardı, üzüldüm haliyle, deneme çalışmalrı devam edenler ne duygular içinde olduğumu daha yakından tanırlar zaten :) kısmet arkadaşlar , bir kaç iyi habe gelsin ki burası da bi keyiflensin canlansın inşallah. umutla bakmak inanmak tabi ki çok önemli ama kısmetten fazlası da olmuyor maalesef. umarım 2019 bıtmeden burada bekleyen herkes guzel mujdelı haberler versın bıze, ve nerde bekleyen ugruna dua eden varsa allah onların da dualarını gerı cevırmesın ınsallah

merhaba kuzumm geçmiş olsun... düştüğünde benim son iki ayki halimi hatırla kuzumm.. ne kadar gebe olsak da halini çok çok iyi anlıyorum.. aynen umutla bakıyoruz inanıyoruz...
inşallahh 2019 bitmeden hepinizin haberlerini almak nasip olsun. öyle de oldu amiiinnnnn

Bende öyleyim flx77 yalnız değilsin, Allah büyük ben umutla bekliyorum biryandan gözlerimden yaşlar süzülüyor bAkalım neler yaşayacaz. Vitamin kullanıyordum 2 aydır bitti alıp almama konusunda bile emin değilim olmuyo boşuna almayayım diyom iyice strese girdim bende

Geçmiş olsun. Düşük kolay atlatılan birşey değil. Zaten tek teselli doktorların hep yinelediği doğal seleksiyon olayı ki bebeğin biyopsisinde de kromozomal problem çıkmış. Biz baktırmadık mesela ama sağlıksız bir bebekmiş demek ki dedik akışına bıraktık. Bir daha aynı şeyi yaşamayayım korkusu oluyor tabii ama kaybı saplantı haline getirmeyi engelleyen de aynı zamanda bir sonraki denemenin heyecanı, umut ve doğanın bunu telafi edeceği hissi. Ben düşükten 2,5 ay sonra hamile kaldım. Denemeye başlayınca umarım sizin de uzamaz. Kick boxla eş zamanlı sanatsal bir aktivite de öneririm ter atmak gerektiği kadar ruhu da dinlendirmek de gerek

Bende kırmızı kart gördüm ve ümidim gittikçe azalıyor hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Tesekkur ederim Meryem bunun yani sira meditasyon yapiyorum. Sagoulsun arkadaslarim, ailem kafami dagitmam icin yardimci oluyolar. Sanatsal aktiviteyide arastiricam
Senin kac dusuk yaptigini hatirlayamadim ama sonrasinda saglikli bebislerin olmus gibi ki hamilesinde masallah.
benim bir kimyasal birde dusuk olmustu. Korkudan ne yapicagimizi bilemedik simdi deli gibi testler icin para harciyoruz. Saglikli olalimda harcadigimiz para nazar olarak dursun kosede :)

Merhabalar
Ben de bugün başladım tedaviye, 3 kutu Gonal F iğne, 1 iğneyi 2 gün vurduracağım, günlük dozum 300 mg yani. 5 adet 75 lik merional iğne. Bugün başladım iğneye. Cumartesi kontrol
Yeni tedavin hayırla başlayıp hayırla sonuçlansın inşallah

Geçmiş olsun tekrar kötü şeyler olmasın inşallah ,bence sizin genetikte bişey yoktur yani çoğu düşüğün kimyasalın sebebi kromozom anomileri 35 yaş üstü daha çok oluyor.gönlünce olsun inşallah

Hergün yeni bi ağrıyla uyanıyorum kaç gecedir midem ağrıyor acaba acıkıyormuyum bilemedim
sen şeker yüklemesi yaptırdın mı

Tekrar selam kızlar.

Ben bu ara haftanın 5 günü yarım gün derslere girmeye başladım tekrar. Yılbaşına kadar bi aksilik olmazsa bu ortalama tempoyla devam edeceğim.
Geçen Pazartesi kontrol randevum vardı. Normalden biraz daha uzunmuş oğluşum. Şaşırmadık çünkü babası 1.98 anası 1.70. Müzikle ilgilenmezse basketbolla ilgilensin deyip çocuk adına şimdiden kararı da verdim. Plasentam şu an herhangi bir risk yaratmamakla birlikte normalinden biraz daha aşağıda duruyormuş. Baştan beri öyleydi de hala aynı yerde. 30.haftaya kadar yukarı çıkacağını düşünüyorum dedi doktorum. Yürüyüşlere spora başlama henüz ben sana zamanını söyleyeceğim dedi. Akşamları yine progesteron fitil kullanabilirsin dedi yuvarlak bi şekilde. Ben de şart mı dedim, hareketli ve yorgun değilsen şart değil dedi. Perinatolog kullanma dedi. Öyle arada kafama göre, geçirdiğim günün yoğunluğuna göre kullanırım diye kendi kendime karar aldım ben de :)

Başka haber yok ben de. Bi de bişi itiraf edicem. Hamilelik öncesi yazacak anlatacak daha çok şey oluyodu, yumurtlama günleri, pozisyonlar, kaçan günler, tedaviler, vitaminler, iğneler, yumurta sayısı, kaçıncı güne çıktığı vs o yüzden daha aktiftim. Şu an mevzu yok yav. :) Ayda bir öğreniyorum ben de ne olduğunu ama sizi takipteyim. Bebekle ilgili yaptığım tek şey alışveriş yapmak. Onun da ayrıntılarından bahsetmek hoş olmayacak burda diye yazmıyorum. Yoksa liste paylaşacaktım mesela vazgeçtim ama isteyen olursa paylaşırım yine.

seheryeli77 tedavin hayırlı olsun kuzum. Löp löp yumurtaların, embriyoların olsun :) Kasım aşkın bebişin olsun inşallah. Rahim dinlendirme yapılacak mı bu arada onu bilmiyorum?

Kanguru ve Koala bu psikolojik olarak zor olan günleri atlatma esnasında sigara bırakma başarını gerçekten tebrik ediyorum kuzum. Çok doğru bi karar almışsın. Benim de 29 ekim'de sigarasız 2 yılım geride kalmış olacak. İlk zamanlar zorlanmıştım biraz ama şimdi gereksiz bi alışkanlıkmış gibi geliyor. Kokusu, soğukta dışarı çıktığım günler.. :)

flx77 @nur0606 Umudu kaybetmek yok kızlar. O bebeler bi gün gelecek. Geliyo yani bir sürü ayaklı ispat var burda. :) Her ay deneyip umutlanıp adet olmak ne demektir biz de biliyoruz ve unutmadım da o günleri. Hala ya yine başa dönmek zorunda kalırsam diye korkuyorum hatta. Hamile kalsan da bitmiyor ki psikolojik çile. Hele zor gebe kaldıysan. Dualarım hepinizle. Her bebek eşyasına dokunduğumda önce forumdaki arkadaşlarım ve kuzenim için kıyak istiyorum lütfen diye geçiriyorum içimden. Hatırlayan vardır belki kuzenimle aynı anda pozitifi almıştım ben. Sonra onunkinin kimyasal olduğu ortaya çıkmıştı. Şu an o da 2 aylık hamile. Demek ki dualarım mesajlarım yerine ulaşıyor.
Ha bu arada 2 ay vitamin kullanıp bırakmak geçen 2 aya yazık etmek demektir ona göre. Bırakmayın. Sakın bırakmayın. Zaten işe yaraması için en az 3-4 ay lazım. Ben 10 ay kullandım uleeeen!

Öptüm baaay. :)

Hergün yeni bi ağrıyla uyanıyorum kaç gecedir midem ağrıyor acaba acıkıyormuyum bilemedim
sen şeker yüklemesi yaptırdın mı

Benim uyandıracak kadar olmasa da anlık kramp, ayaktayken ağrı gibi tuhaf bi şeylerim oluyo son günlerde. Normaldir zaar. :/
Bİ de yatış pozisyonu ayarlamaya çalışmaktan bıktım. Sola yatmayı sevmiyorum çünkü. Bi de kolum zonkluyo zaten aşıdan. En son doktorum uzun süre dümdüz yatma da nasıl yatarsan yat, takılma bu kadar dedi. Rahat ediyosan karnının üzerine de yatabilirsin bebek sıkışmaz korkma dedi. @Meryem Seyyan

Bana şeker yüklemesi yapılacak 1 Kasım'da. Yükletmemek için direndim ama anne tarafı komple şeker hastası olunca, doktorum ben de kendime yükledim iki gebeliğimde de diyerek beni ikna etti. Yükleme yapılmayıp parmaktan tahlille takip edilince geç fark ediliyormuş gebelik şekerinin olup olmadığı. Kusarım içersem dedim, limonlu bayıcı olmayanı var ondan içeceksin dedi. Kaçamadım yani. Buradan Canan Karatay'a sesleniyorum : Öjüüüürr dileriğğm..

Son düzenleme:
Aynen herbişeye normaldir diyoruz zaten demek ki normal
yatış sorma iki yastıkla biraz daha rahatım düz hiç yatamıyorum bacaklarımı toplamam gerekiyor öyle de uyunmuyor buna şükür diyoruz :)
Benimde ctesi kontrol inşallah rahim ağzı daha kısalmamıştır :/
Aşı daha olmadım ,şeker yüklemesi konusunu da konuşamadık ama yaptır diyecek diye düşünüyorum bende düşündüm mide bulantısı olursa diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…