Mayıs ayında beraber hamılelık yaşayalım diyenler buyursun :)

Adetin 22.gunu 13 mm di)olmaz dedi 2 gun geciktim hamile oldugumu ogrendim kizimda

kızımla hayat bir başka güzel...💖💞💕💓💗

Adetlerin nasıldı peki canm kaç günde bi geliyoduuu vay be ol diyince oluyo Rabbim işte

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kadınlardaki progestan hormonu eksikliğinin kısırlığın oluşmasında önemli bir etken olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hülya Erdem Biçmen, bu hormonun fonksiyonlarını ve kullanımının hamileliğe etkilerini anlattı.

Kadında kısırlık nedenleri oldukça fazladır. Bunlardan biri de gebeliğin oluşumunda çok önemli bir rolü olan progestan hormonunun eksikliğidir. Eğer kısırlık araştırmaları sırasında yapılan hormonal testlerde progesteron düzeyi azalmışsa, gebelik elde etmek için progestan içeren bir tedavi vermek yerinde olacaktır.

Progestan hormonunu görevleri nelerdir?

Progestan her adet döneminde rahmi gebeliğe hazırlayan hormondur. Diğer önemli bir hormon olan östrojenle birlikte koordineli çalışarak yumurtlamayı sağlar. Ardından gebelik oluşumu için rahmi hazırlar ve o ay gebelik gerçekleşmezse adet görülmesini sağlar. Östrojen ve progesteron hormonunun dengeli çalışması düzenli yumurtlama ardından da gebelik oluşumu demektir.

Progestan hipofiz önlobundan salınan LH (Luteinizan Hormon ) denetimi altında yumurtalıklarda üretilir. Bir diğer etkisi de rahim ağzındaki salgıların bileşimini değiştirerek döllenmiş yumurtanın daha kolay yerleşmesini sağlar.

Özetle tam kapsamlı infertilte (kısırlık) testleri yapılan çiftte kadında progesteron hormonu eksikliği saptanmışsa, doktorun önerdiği şekilde progesteron hormonu kullanmak gebe kalmayı kolaylaştırabilir.

neden progestanı arastırıyosun kı ? doktor mu onerdı sana bu hapı

Ne diyon yani kuzum alayım mı kiii

Ne diyon yani kuzum alayım mı kiii

yawrum kullanacagın hap ne olursa olsun doktor onaylı olmadan sakın ama sakın kullanma. once doktoruna gıt we hapı kullanabılır mıyım dıye sor. cunkı herkeste ıı etkı gosteren sende ters tepebılır. bı degerın yuksektır we o halde progestan hapını kullanmaman gerekebılır yanı.

neden progestanı arastırıyosun kı ? doktor mu onerdı sana bu hapı

Yoook bitanem yaa ben ıkı aydır doktora gıtmedim tahlıl falanda yapmadı gebelik dusunuyoruz dıye gıttım kontrole gtttıgım gun sadce folıl asıt başlattı ama çok ilgilenmedi kist miyom üzerineymış uz alanı bn dedim bu ay her gun denedık olmadı dıye kuzenime bana daha ilkinde test yapmadan bunu verdi falan diyince aklıma girdi arastırdım falan baya da kullanan var varsa tutup yoksa duzenli regl saglıyomus falan diye işte bilemedim kuzum yaa eczacı arkadası var esimin ama soramıyorum kımseye soylemedik dıye daha ama kımsede yok burda sorabılcegim benm eczacım al bi zararı yok dedi kararsız kaldım

Dogru soyluyosun kuzumda kuzende mesela hiç test yapmadan hazırlık için vermıs rahmı hazırlar demiş ondan aklıma yattı yanı acaba bı benımki mi vermedı dedım

yawrum dr lar en kotu ıhtımalle 6 aya kadar bısey yapmıyolar. cıftler strese gımesın dıye. 3 aydn sonra anca hormnlara bakıyo bazı doktorlar. ewet bıtkısel haplar fln var ama ben olsam o rıskı almazdım.hatta agnuscaton mu ne oyle bı hap daha war o da bıtkıselmıs. o da sanırım prl yı dusuruyodu fln. ama ben doktora sormadan ıcmeye goze alamadım.

ewet o hapın oyle bı ozellıgı warmıs ama bılemedım kı cnım. bak mesela ıncır kuru hamıleler ıcın soylenıyo bı cok arkadasta kalmıs. ama prl yuksek olanların kullanmaması gerekıyomus. bunun gıbı bısey yanı.

Ben bi doktora gideyım olmadı bitanem ozleme yapısayım olmadı😜cnkü testsız vermişler ya kkuzum işte bilemedim şu sınavlarımı hallediyımde bi bakıyım ona gore bazıları da once klomen sonra progestan kullanmıs yumurtası olusmayanlar

yawrum bende hala adet olmadım.karnım arada bı agrıyo osıkolojık olmasındann korkuyorum. acaba cmt tahlıl yaptırmasam mı :/

ıste bende onu demek ıstıyodum :)

Aynen kuzum zaten benim yumurtam olusmuyosa anlamsız olur bi gidiyım bu ay bn sen naptııın gelen giden var mı sanaaa

yawrum ben hala hasta olmadım. karnım bazen agrıyo oda gecıyo.az once baktım.goguslerım koltuk altımın orda ıtıbaren agrımaya basladı

yawrum ben hala hasta olmadım. karnım bazen agrıyo oda gecıyo.az once baktım.goguslerım koltuk altımın orda ıtıbaren agrımaya basladı

Kuzum sennhatta hıc vakıt kaybetmemkan testi için bence

yawrum bende hala adet olmadım.karnım arada bı agrıyo osıkolojık olmasındann korkuyorum. acaba cmt tahlıl yaptırmasam mı :/

Yap yap sen testını bi an once boyle beklemek daha kotu gecikti sonucta varsa inşşş vardır cıkar yoksa da bi an önce hazırana baslarsın gecikmezsin yawrum yarın git ya da cumartesi

Kuzum sennhatta hıc vakıt kaybetmemkan testi için bence

ewet tatlım cmt gunu yaptırayım dıyorum.ama erken mı acaba dıye dusunuyorum cıkmazsa fln dıye.. gercı kotu bısey olsa doktor hemen gorur ultrasondan dımı. aklım karısıyo demetım yaaaa

kızlar benım goguslerım de agrımaya basladı. koltuk altımın oralarda basladı. bı elledım yokladım bastırınca acıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…