- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #1.921
Böyle düşünme bence. Yaşadığımız kolay süreç değil. O kadar iğne ilaç dengemiz bozuldu tabi. Beraber ilerliyoruz beraber de pozitiflerimizi alıp mutlu haberlerimizi paylaşırız inşallah.Seni transfer için bu ay adetle mi çağırdılar canım yoksa sonrakinde mi ? Beni bu sefer çağırdı ama korkuyorum bir taraftan duygularım gelgitli dün akşam eşime ağladım hazır hissetmiyorum kendimi sonraki aya bıraksak mi diye ama sabah kalkınca bu ay olsun bitsin de istiyorum. Bakalım ne zaman adet olucaz
Seni transfer için bu ay adetle mi çağırdılar canım yoksa sonrakinde mi ? Beni bu sefer çağırdı ama korkuyorum bir taraftan duygularım gelgitli dün akşam eşime ağladım hazır hissetmiyorum kendimi sonraki aya bıraksak mi diye ama sabah kalkınca bu ay olsun bitsin de istiyorum. Bakalım ne zaman adet olucaz
Sizin adet tarihleriniz ne zaman? Benim normalde 30 mayıs ama göğüs ağrısı falan erken çıktı belirtiler. Belki aynı zamana denk gelir bu süreçteCanım mesaj attı bu adetle planlıycaz diyeayy ağlama niye ağlıyosun kıyamamm zoru bitti zaten geriye iki seçenek var ya olcak ya olmicak Doktoruna güven o en iyisini bilir hormon aldığımız için çok normal gel gitlerin olması hep iyi düşün ki iyi olsun Benim bi arkadaşım 9 ay hamileydi de hazır hissetmiyodu kendini doğurdu anca öyle kabullendi çok normal duygular bunlar yanii Allah içine verir o hissi eminim ki Bi de biz zor yollardan geçip elde ediyoruz o bebekler ne kıymetli ne değerli olucakk oyyy
Merhabalar, benimde 8 mayısta transferim oldu test için 20 mayısı bekliyorum. Çok heyecanlı bir bekleyiş umarım güzel sonuçlar alırız hepimizde. Rabbim herkese bu güzel duyguyu nasip etsin inşAllahMerhaba hanımlar, Allah kısmet ederse 1 Mayıs'da tedaviye başlıyoruz. Aranızda mayıs ayı tüp bebek adayları varsa topiğime davet ediyorumgelin bu süreci birlikte paylaşalım
Edit:
Ayrıca isteyenler;
~ Tüp bebek yaptırma sebebini
~ Yaşını
~ Kaç yıl denediklerini
~ Daha önce aşılama ve herhangi bir düşük yaşayıp yaşamadıklarını
~ Kaçıncı tüp bebek denemesinde olduğunu
~ Bu dönemde kullanılan ilaçları (folik asit, balık yağı, d vitamini vb)
~ Hayat kalitesinde ve beslenmesinde yaptığı değişimler
~ Sperm kalitesinin ve sayısının artması açısından eşine kullandırdığı ilaçları veya kürleri
~ Yaptıracağı tüp bebek yöntemini (uzun periyod-kısa periyod)
~ Transfer aşamasında taze mi yoksa dondurulmuş embriyo mu konulacağına dair ayrıntılar belirtebilirler
Kendimden bahsetmem gerekirse;
- Bu benim ilk tüp bebek denemem olacak
- Geçen ay aşılama yaptırdım ve tutmadı maalesef
- Yaklaşık 3 senedir deniyoruz
- 1,5 sene önce 6 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum
- Sağda ve solda bir adet olmak üzere toplamda iki adet 1.5 cm'lik çikolata kistlerim var.
- Uzun periyotlu tüp bebek yöntemi kullanılacak
- Taze embriyo transferi yapılacak
-Bu dönemde kullandığım ilaçlar:
♡ Folik asit olarak folidays,
♡ D3-k2 (orzax ocean- kovid döneminde bağışıklığımın kuvvetlenmesi için yazdı doktorum)
♡ balık yağı (efa mom) bu aralar balık tüketmediğim için bunu kullanmayı kendim tercih ettim.
♡ beslenme olarak; tüp bebek tedavisi sırasinda kullanılan ilaçların ve sonrasında hamile kalınırsa o hamileliğin sebep olacağı kilo alımına karşı 1-2 kilo vermek açısından yediklerime dikkat ediyorum.
♡ bu süre zarfında paketli gıdaları hayatımdan çıkardım
♡ yeşil çay harici kahve ve çay tüketmemeye çalışıyorum
♡ her hafta en az beş gün egzersiz yapıyorum (bunu telefonuma indirdiğim göbeği eritin-bacağı eritin tarzı aplikasyonlar yardımıyla yapıyorum)
♡ Eşime sperm kalitesini ve hareketliliğini arttırması açısından da keçi boynuzu kürü kullandırıyorum. Yumurta toplamaya bir-iki hafta kala da çakşır suyuna başlatacağım.
Umarım mayıs ayı hepimiz için uğurlu bir ay olur
Edit: bu süreçte hamile kalanlar, transfer yaptıranlar veya transfer tarihi belli olup tabloda yer almak isteyenlerini varsa aşağıda yer alan:
Deneme sayısı
Uzun-kısa periyod
Taze-dondurulmuş transfer
Kaçıncı gün embriyosu
Transfer tarihi
Test sonucu (beta hcg sonucu)' na ait bilgileri bana özelden mesaj yoluyla ya da yoruma beni etiketlerek bildirsinler.
Not: bilmeyenler için;
Tedaviye reglin 2.veya 3.günü başlanması o tedavinin "kısa periyodlu" olduğu anlamına gelir. Bir diğer yandan ise tedaviye adetten yaklaşık 10 gün önce başlanması (bir önceki adet tarihinin 21.günü oluyor genellikle) o tedavinin "uzun periyodlu" olduğu anlamına gelir.
Not: tedavide rahim dinlendirmesi yapılmadan transfer yapılması o tedavide "taze transfer" yapıldığı; rahim dinlendirmesi yapıldıktan sonra dondurulmuş embriyoların çözdürülten sonra transfer yapılması ise "dondurulmuş transfer" yapıldığı anlamına gelir.
Uyarı: bilgilendirmenin eksik bilgi icermemesine ve bilgilendirme yaparken etiket yapmaya (bknz: Sade frappe Sade frappe ) dikkat edin lütfen.
Anne Adayı Adı Yaş Problem Deneme Sayısı Uzun - Kısa periyod Taze - Dondurulmuş Transfer Kaçıncı gün embriyosu Transfer Tarihi Beta HCG Sonucu @Esoca38 24 Çift taraflı varikosel İlk Kısa periyod Taze transfer 3. Gün ebriyosu 16 Nisan pozitif @Asli47 31 Sebepsiz infertilite İlk Kısa periyod Dondurulmuş transfer 5. Gün embriyosu 8 Mayıs pozitif @dusunen kdn 30 Pko ve ileri hareketli sperm sayısındaki düşüklük İlk Kısa periyod Dondurulmuş transfer 5. Gün embriyosu 20 Mayıs ? @Nm88326 35 Tek tüp - Düşük amh İlk Kısa periyod Taze transfer 3. Gün embriyosu 10 Mayıs ? @merakliblog 29 Tüplerde şekil bozukluğu İlk Kısa periyod Taze transfer 5. Gün embriyosu 4 Mayıs Pozitif
Benim 26 mayıs gösterio canım ama hemşire dedi iki üç gün gecikedebilir. Opu sonrası ise benimde göğüs aşırı ağrıo adrt belirtisi saymıyorum o yüzdenSizin adet tarihleriniz ne zaman? Benim normalde 30 mayıs ama göğüs ağrısı falan erken çıktı belirtiler. Belki aynı zamana denk gelir bu süreçte
Ben de erken gelir diye bekliyorum. Opu sonrasında 1 hafta içinde olabiliyormuş. Canım da bir an önce sonucu görmek istiyor belki de bundanBenim 26 mayıs gösterio canım ama hemşire dedi iki üç gün gecikedebilir. Opu sonrası ise benimde göğüs aşırı ağrıo adrt belirtisi saymıyorum o yüzdenİnşallah aynı olmasada arka arkaya olucak gibi gözüküyor hayırlı haberler verelim inşallah birbirimize
Aynen ya onu da duydum 4 gunde adet olan varBen de erken gelir diye bekliyorum. Opu sonrasında 1 hafta içinde olabiliyormuş. Canım da bir an önce sonucu görmek istiyor belki de bundanerken ya da geç sonuç güzel olsun da bunlar tatlı bekleyiş
İnşallah canım görelim o günleri beraberBöyle düşünme bence. Yaşadığımız kolay süreç değil. O kadar iğne ilaç dengemiz bozuldu tabi. Beraber ilerliyoruz beraber de pozitiflerimizi alıp mutlu haberlerimizi paylaşırız inşallah.
Benim 2-3-4 Haziran normal zamanda olsak ama şuan hiç göğüs ağrısı karin ağrısı geçmedi benim OPUdan sonra . O yüzden hiç bilemiyorum bazıları 5 gün sonra adet olmuş . Normalde 10-14 günler arası diyorlarSizin adet tarihleriniz ne zaman? Benim normalde 30 mayıs ama göğüs ağrısı falan erken çıktı belirtiler. Belki aynı zamana denk gelir bu süreçte
Yarın 5.günleri olacak 9embriyom var. Ama pgt yaptırıyoruz. Sağlıklı gelen sayısı önemliAynen ya onu da duydum 4 gunde adet olan varhayirlisi ne zamansa o zaman olsun seker acelete etmeyelim illa ki olucak korona falan olmayalim da su surecte kac adet embriyo oldu senin , kac koycaklarr ??
Göğüs ağrısı benim de hiç geçmedi.Benim 2-3-4 Haziran normal zamanda olsak ama şuan hiç göğüs ağrısı karin ağrısı geçmedi benim OPUdan sonra . O yüzden hiç bilemiyorum bazıları 5 gün sonra adet olmuş . Normalde 10-14 günler arası diyorlar
Sayılarınız gayet iyi maşallah. Benim ilk toplamada 1 yumurtam 2. Toplama da 2 yumurtam vardı ve sadece 2 yumurta 5. Güne ulaştı. Buna da şükür diyorum. Sizin ki gayet güzel Allahın izniyle bebis olsun inşallahMerhaba 14 mayısta yumurtalarım toplandı.13 yumurtadan 7 si döllendi 1. Gun 6 kaldı 2. Gun bugun 5 kaldı sayılar nasıl sizce
Aynen ya onu da duydum 4 gunde adet olan varhayirlisi ne zamansa o zaman olsun seker acelete etmeyelim illa ki olucak korona falan olmayalim da su surecte kac adet embriyo oldu senin , kac koycaklarr ??
Transfer süreci hakkında bilginiz var mı? İlaçlar falan. Kaç gün sürüyor acaba ortalama.Benim 2-3-4 Haziran normal zamanda olsak ama şuan hiç göğüs ağrısı karin ağrısı geçmedi benim OPUdan sonra . O yüzden hiç bilemiyorum bazıları 5 gün sonra adet olmuş . Normalde 10-14 günler arası diyorlar
Oh masallah cok guzel insallah saglikla gelsinlerYarın 5.günleri olacak 9embriyom var. Ama pgt yaptırıyoruz. Sağlıklı gelen sayısı önemli
Bunu bilmiyorum hiç. Sizin transferiniz oldu mu?Arkadaşlar, OPU'dan 4 5 gün sonra olan regl kanaması değil diye biliyorum. Ben yine çatlatma iğnesinden tam 15 gün sonra oldum, OPU'dan 13 gün sonra yani. Siz onu doktorunuza bir sorun bence.
Meme ağrısı bende de hiç geçmedi, iğnelerden diye tahmin ediyorum
Adetin ikinci gunu yine ilaclara baslaniyor diye biliyorum 20.gun falanda transfer oluyor sanirim yani burdan takip ettigim arkadaslardan bildigim kadariylaTransfer süreci hakkında bilginiz var mı? İlaçlar falan. Kaç gün sürüyor acaba ortalama.
Sizin de çok güzel. Bizde genetik test mecbur. Eşim ve bende genetik rahatsızlık olunca tüp bebek yaptırmak zorunda kaldık. İnşallah sağlıklı embriyo bulunur içlerinde. Benim için asıl zorlu süreç orası olacakOh masallah cok guzel insallah saglikla gelsinlerbize onermedi doktor genetik testi, bekleyelim dedik biz de ilk sefer de tutmazsa o zaman dusunuruz herhalde 4 embriyomuz kaldi bizimde bugun donduruldu 5. gun
Benmde aynı oldu canım. Opudan 13 gün sonra adet oldum. Meme ağrımda hiç geçmemişti adet oldugum halde. Diğer 2.adetimde geçti meme ağrım hormonlar anca düştü tabiArkadaşlar, OPU'dan 4 5 gün sonra olan regl kanaması değil diye biliyorum. Ben yine çatlatma iğnesinden tam 15 gün sonra oldum, OPU'dan 13 gün sonra yani. Siz onu doktorunuza bir sorun bence.
Meme ağrısı bende de hiç geçmedi, iğnelerden diye tahmin ediyorum
Yaaa çok teşekkürler. Canım da biraz tatlı ama sonu güzellik dayanıcaz artıkAdetin ikinci gunu yine ilaclara baslaniyor diye biliyorum 20.gun falanda transfer oluyor sanirim yani burdan takip ettigim arkadaslardan bildigim kadariylaHatta opu icin olduklarimizdan daha yakan ignelermis kan sulandirici ve progestan igneleri, fitil vs var ve gebelik olussada devam ediyormus 8-10. Haftaya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?